Wouter

Eigenaars
 • Content count

  1,815
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

490 Excellent

About Wouter

 • Rank
  Schaduwkopman
 • Birthday 02/15/1988

Contact Methods

 • MSN
  msn@twinsit.be
 • Website URL
  http://www.twinsit.be
 • Skype
  wouter.deruyck

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Woonplaats
  Saint-Sauveur

Recent Profile Visitors

1,821 profile views
 1. Pilsudski rijdt de strade bianchi

  Er worden volgens mij enkel nog low-budget fietsen standaard met triple uitgerust. Je kan het nog kopen, maar standaard steken ze een compact omdat dat het grootste deel van de gebruikers kan bedienen. Misschien kan je het op een akkoordje gooien met de fietsenmaker dat hij de compact eraf neemt en je een triple steekt. (maar in mijn geval diende ik dan eigenlijk gewoon een nieuwe triple te kopen en ging hij die als meerprijs gewoon aanrekenen en de onderdelen van de compact meegeven, daarom toch maar voor compact gegaan). Als de fiets je niet aanstaat in de aangeboden kleuren kan je hem altijd nog laten lakken, en dan kan je voor een custom design gaan. Was paar jaar geleden iets van een 250 à 300 euro, geen idee wat de prijzen nu zijn. Ben je wel de kader eventjes kwijt (meeste hebben wachttijd van paar weken, en zeker nu met de feestdagen + winterperiode waarbij heel wat team-kaders moeten gedaan worden.
 2. Pilsudski rijdt de strade bianchi

  25mm is een must, ik ben zelf aan het twijfelen om naar 27mm te gaan. Alles voor het comfort!
 3. routeapps/routemateriaal/gps

  De strava routeplanner is inderdaad niet het beste dat ze ooit gemaakt hebben, zullen ze eens snellere versie moeten voor maken. Zelf vooral problemen bij lange afstandsritten, dan wil hij opeens niets meer gaan berekenen en dan opnieuw beginnen. Daarvoor gebruik ik dan ridewithgps. Routes opzetten valt toch mee, gewoon in de map 'newFiles' zetten en het is klaar. Moet je wel aan de computer hangen natuurlijk.
 4. routeapps/routemateriaal/gps

  SmartHalo lijkt me inderdaad iets dat enkel goed werkt als er niet al téveel straten zijn. In België (vooral) en Nederland heb je wel een aantal rare kruispunten waarbij je schuin naar rechts en rechts bvb kan, en dan lijkt het me niet supergoed. Zelf een Garmin-fan, nu de 820. Mio vond ik niet zo goed (qua batterijduur), maar goed, de 820 is ook niet zo goed als de 705. Ik heb wel de navigatie aan, sensoren, Bluetooth connectie (dus zowat alles). Garmin is wel iets duurder, als je geen sensoren wil, dan kan je daarop besparen, en als je die zelf helemaal niet wil heb je ook Touring versies. Voor routes gebruik ik Strava, gecombineerd met Streetview en afhankelijk van het type route ook Komoot (https://www.komoot.com/). Met deze laatste heb je een beter zicht of er off-road is.
 5. Het einde van een tijdperk

  En nu, denk dat nu iedereen het moet zien (had enkel leden als groep, nu de rest ook eens).
 6. Het einde van een tijdperk

  Blijkbaar zag jij dat niet. Ik had 'leden' toegang gegeven, maar die groep stond niet actief bij jou. Er is dus een apart board voor: http://forum.pcmfocus.com/forum/597-pcm-focus-reddingsplan/ Als er nog leden zijn die het niet zien, laat het maar weten.
 7. Het einde van een tijdperk

  Inderdaad. Die 2 hangen volledig aan elkaar. Minder topics gaat ook een veel kleinere zoekdatabank opleveren.
 8. Het einde van een tijdperk

  De inkomsten van die zaken zijn de laatste tijd ook niet meer wat het geweest is jammergenoeg. Alé, je moet heel veel doen + veel leden hebben vooraleer het iets is.
 9. Het einde van een tijdperk

  Inkomsten is inderdaad een zeer moeilijk punt! Dat lijkt me niet haalbaar om dat te verhogen, toch niet consistent.
 10. Het einde van een tijdperk

  @LSDS 510 over 2 jaar eigenlijk Waarbij 120 dit jaar.
 11. Het einde van een tijdperk

  Bol.com: 30 (2016) +13,34 (2016) +37,44 (2016) +17,25 (2017) = 98,03Scorito: 81 (2016)DLGamer: € 100 (2017)Adsense: € 80,01 (2016)Over het hoofd gezien: 150 (ik meen me zoiets te herinneren in 2016 van DL Gamer)
 12. Het einde van een tijdperk

  100 GB dataverkeer, daar komen we op dit moment 8 dagen mee toe (zitten deze maand aan 87 gb zie ik). Qua ram moet die 4GB gegarandeerd zijn, want anders kom je er ook niet. Kan je even doorsturen wat je hebt? In principe is het een server van € 40 per maand, daar komt echter ook nog het feit bij dat dit gemanaged is (dus dat wij ons niet moeten bezighouden met softwareupdates aan de server zelf). Kan dat ram gehalveerd worden, dan gaat de prijs / 2.
 13. Het einde van een tijdperk

  Neen, maar je kan maar naar een lagere / goedkopere server als er minder verbruik is.
 14. Het einde van een tijdperk

  Reken op een 70 à 80 euro per maand (hosting + licenties). Dit kan wat omlaag naar € 65 per maand. Met de inkomsten van dit jaar betaal je ongeveer anderhalve maand. Was er een beslissing genomen om dit stop te zetten als het geld op was, dan was dit al een jaar geleden gestopt.
 15. Zoals jullie de laatste maanden gemerkt hebben is het PCM Focus project niet meer wat het geweest is. Tijden veranderen, prioriteiten veranderen, de focus verandert... Het laatste jaar was er eentje van terug proberen heropleven, maar het is lastig de juiste personen te vinden. Langs de andere kant bleven de kosten maar doorlopen. Deze kosten waren tegenwoordig meer dan een tienvoud van de opbrengsten van het forum. Dat kan je een paar maanden volhouden, maar dat kan je niet blijven volhouden. We hebben geprobeerd om de kosten te verlagen, maar dat is amper mogelijk. Een doorstart die werd opgezet onder Ultimo Chilometro was ook geen succes omwille van verschillende redenen. Daarom hebben we de beslissing genomen om er de stekker uit te trekken. PCM Focus is een mooi project geweest, maar de activiteit is te laag tegenwoordig om dit draaiende te houden. Hoe moet het nu verder? De huidige hostingaccount loopt af op 31 oktober. Tot dan toe zal het forum toegankelijk zijn. Er zal echter overal bovenaan een melding zijn dat het forum gaat sluiten. Op die manier geven we iedereen de tijd om nog zijn gegevens over te zetten of om zelf onderling nog wat zaken te bespreken. 5 dagen voor het afsluiten (25 oktober) zal dit forum op read-only over gaan (buiten het aankondigingen board). Na 31 oktober gaat het forum en site op zwart. Wil je dit verderzetten? Denk je dat je dit kan redden? Dan mag je contact opnemen, maar hou er dan rekening mee dat alle kosten vanaf 1 november voor jouw rekening zijn + dat er een regeling moet uitgewerkt worden. Vragen? Stel ze gerust hier, wij zijn ook natuurlijk persoonlijk bereikbaar via een persoonlijk bericht. Om af te sluiten wil ik iedereen bedanken die de voorbije jaren aan dit mooie project heeft gewerkt, en die dit tot een succes heeft gebracht! Zonder leden geen forum!