Tijn

PCM Medewerker
 • Content count

  4,362
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Tijn last won the day on August 29

Tijn had the most liked content!

Community Reputation

1,882 Excellent

About Tijn

 • Rank
  Kopman
 • Birthday 05/24/2002

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.strava.com/athletes/tijnvandermuuren

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Woonplaats
  Oudenbosch, Noord-Brabant
 • Interesses
  Wielrennen.
  Mooie verhalen.

Extra

 • Onderscheidingen
  Rittenmaker v/h jaar '16

  Rittenmaker v/h jaar '15
  Rit v/h jaar '15

Recent Profile Visitors

4,213 profile views
 1. De langere klim naar Igls is op zichzelf niet erg lastig met regelmatig wat vlakke stukken ertussen. De Gramart is wel enorm steil, da's daar waar Scarponi voor het laatst won.
 2. Ja, 'k heb die al gereden. Mooie klim wel.
 3. Geruchten over een klimmetje van 1,5 km à 18% en sowieso een langere maar vrij gemakkelijke beklimmig.
 4. Bergen is een prachtlocatie voor een wereldkampioenschap tijdrijden. De natuur is prachtig, de wegen zijn piekfijn geasfalteerd en bovenal: mogelijkheden genoeg om te klimmen. En dat gebeurt ook. De organisatie heeft bij de herentijdrit gekozen voor een voedzaam toetje, genaamd Mount Fløyen. Klimmen dus! Streek We zijn dus in Noorwegen, provincie Hordaland. De elfde-eeuwse stad Bergen doet dienst als trekpleister op zich én als uitgangspunt voor trips richting de fjorden en gletsjers. Ook de zogenoemde Syv Fjell, Zeven Bergen, zijn in trek bij toeristen die Noorwegen wandelend willen ontdekken. Vanaf één van de Syv Fjell heb je prachtig uitzicht op Bergen en omgeving. De binnenstad van Bergen kenmerkt zich door bontgekleurde vissershuisjes en kasseienstraatjes. Het havengebied is op 20 april ’44 verwoest, vanwege het Nederlandse schip ‘Voorbode’. De boot lag door mechanische problemen in de Bergense haven, volgepakt met tonnen dynamiet. Die explosieven ontploften en verwoestten de complete vissershaven. De herbouw verliep gelukkig vlot en heden ten dage is de stad weer zo authentiek als voor de oorlog. De toegestroomde massa aanschouwt de ravage. Parcours De tijdrijders pur sang zullen in het eerste deel van de tijdrit veel voorsprong moeten nemen, willen zij nog kans maken op de mondiale titel. Wanneer de twee glooiende rondjes rondom Bergen achter de rug zijn, begint de namelijk de misère. De Mount Fløyen (Fløyfjellet in het Noors) is een steile, 3,4 kilometer lange beklimming net buiten Bergen. Het gemiddelde stijgingspercentage bedraagt dik 9% en met enkele kortstondige uitschieters naar 18%, wordt het een waar klimmersfestijn. Enig lichtpuntje: het uitzicht op Bergen vanaf de Mount Fløyen is ronduit prachtig. Over dit parcours strijden de renners om de prijzen. Favorieten De tijdrit wordt een spannende clash tussen de pure tijdrijders en de klimmers met een goede tijdrit in de benen. 27 kilometer hebben de renners behorend tot de eerste groep om een mooie voorsprong op te bouwen op groep 2, waarna de 3,4 kilometer omhoog naar Fløyen een inhaalfestijn voor de klimtijdrijders wordt. Iemand die toevalligerwijs uitblinkt in beide specialisaties, is hier in het frisse Noorwegen natuurlijk in het voordeel. Tom Dumoulin dus. Ook Chris Froome zal hier in Bergen hoge ogen gooien, daar hij natuurlijk goede tijdrijdersbenen heeft en zijn magere Froomolinilijf (afgelopen weekend nog in volle glorie te aanschouwen in The Times) hem helpt bij het vlot omhoogrijden van de Mount Fløyen. In sterretjesvorm, met enkele namen toegevoegd: ***** Tom Dumoulin **** Chris Froome, Rohan Dennis *** Tony Martin, Primoz Roglic, Michal Kwiatkowski ** Tejay van Garderen, Ilnur Zakarin, Wilco Kelderman, Vasil Kiryienka * Stefan Küng, Bob Jungels, Maciej Bodnar, Jonathan Castroviejo
 5. Had ik ook last van. In je taakbeheer 'Steam Client Bootstrapper' opzoeken en afsluiten. Dan werkt het @Liefhebber
 6. Gast . Aluminiumfolie.
 7. Leuk en uitgebreid begin! Ik zorg altijd dat ik gelletjes in huis heb, zodat ik er tijdens het fietsen twee of hooguit drie meeneem. Verder niet al te gek spul, gewoon een banaan of wat druiven. Maak wel dat je altijd teveel bij hebt, dan kom je nooit zonder eten te zitten . Rijd je eigenlijk weleens langere ritten (dus 90+'ers)? Als natuurliefhebber vind ik die wel het leukst... Vroeg vertrekken en dan op de helft een kopje koffie .
 8. Bij mij slagen vluchtpogingen ook gewoon regelmatig. Heb zelfs een keer een ronde gespeeld (Vuelta) waarin meer dan de helft van de ritten naar één van de vluchters ging.
 9. Hmmm, da's een lastige dan. Misschien dat @tinyriconen of @DemoN je wel kunnen helpen
 10. En een dagje vooruit? Of twee... Kan vaak ook al voldoende zijn.
 11. Ja, je moet volgens mij een rit óf het eindklassement winnen. Maar dit weet ik niet zeker...
 12. I.p.v. naar 1 januari naar 30 of 31 december gaan?
 13. Michel Delpech, Celine Dion, Joe Dassin, Charles Aznavour, Yves Montand. Dat zijn wel de klassiekers. En wat moderner: ZAZ is ook wel leuk (@Tim).
 14. Met 'Grote Tour' bedoelt Cyanide volgens mij gewoon een WT-rittenkoers, @Speckmans . Als je die dus wint, krijg je toegang tot de Giro en de Vuelta. Vervolgens moet je in één van die twee Grote Rondes wat presteren vooraleer je kunt starten in de Tour.