Tijn

PCM Medewerker
 • Content count

  4,651
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tijn

 1. Top 2000

 2. Top 2000

  Nee, 32.
 3. Top 2000

  Je kunt weer stemmen! https://stem.nporadio2.nl/top2000/share/2c5c964b88e0e47680ed28e8930dd89b56a58789
 4. Col d’Ornon (1371 m) | Frankrijk | Isère lengte: 11,1 km (vanuit Le Bourg d’Oisans) gem. stijging: 5,8% max. stijging: 8,5% De Col d’Ornon is mijn eerste beklimming. Op de Overijsselse Lemelerberg na dan. Hoewel de Ornon in de achtertuin van de veel fameuzere Alpe d’Huez ligt, is het een enorm fijne klim. Sowieso rustiger dan de spaghettiklim, maar ook voor mooie(re) natuur is het kleine broertje van de Alpe een aanrader. Waar je vanuit uitvalsbasis Bourg d’Oisans normaliter de D211 zou pakken richting Huez en bijhorend skioord, rijd je nu net buiten het dorpje La Paute een bergweggetje op. Deze leidt je door de kloof van de Lignarre naar het gehuchtje Ornon. Hier kun je ervoor kiezen om via een nog kleiner bergweggetje richting bergdorpje Villard-Reymond te rijden - zie hoogteprofiel onderaan. De weg naar de bergpas van Ornon kronkelt echter verder door het smalle dal. Soms vlakt de weg wat af, soms wordt ie wat steiler. Meer dan 8,5% zit er op de Ornon echter niet in. Na de paar huizen die je in Le Rivier passeert, vlakt de weg geleidelijk af. De bossen maken plaats voor groene bergweides en vergezeld door mooie berglandschappen klim je naar de top. Vergeleken met de illustere Alpe d’Huez spreekt de Ornon natuurlijk weinig tot de verbeelding. Maar qua natuur, rust en zwaarte is het kleine broertje van de Hollandse berg een goed alternatief. Overigens is de klim naar skistation Auris ook een leuke vervanger c.q. opwarmer voor de Alpe. Die komt vast ook nog wel aan bod in dit topic. De klim naar Villard-Reymond:
 5. Cols, Passo’s, Puerto’s en Klimmetjes Dit blog is bedoeld voor cols, passo's, puerto's, collada's, klimmetjes, mûrs en andere kuitenbijters van over de hele wereld. Tot nog toe zijn beklimmingen in Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland - de Grote Vijf - aan bod gekomen, en daarnaast nog een enkele uitschieter naar Chili of het prachtige Noorwegen. De aftrap van de PCM Focus' Cols, Passo's, Puerto's en Klimmetjes wordt gegeven met het Lac d’Aumar: Lac d’Aumar (2202 m) | Frankrijk | Midi-Pyrenées lengte: 25,9 km gem. stijging: 5,2% max. stijging: 12% Het Meer van Aumar is een fascinerende klim. Afgezien van het feit dat de weg ernaartoe van uitstekende kwaliteit is, dat de stijgingspercentages erg goed te doen zijn, en dat de omgeving werkelijk prachtig is, zat deze klim nog nooit in de Ronde van Frankrijk. Dat is jammer, want kijkend naar de ligging is het Lac d’Aumar perfect te combineren met de Col du Tourmalet (8 km noordelijker) of andere grootheden in de Pyreneeën. Mocht je hier ooit in de buurt komen: zeker doen! Volledige klimlijst: Volledige routelijst:
 6. Routes [Singh]

  Een hele mooie Vuelta heb je weer gemaakt! Maar ik had dan ook niets anders verwacht.
 7. PCM 2017 Ritten || Tijn

  DOWNLOADS: NK Montferland 2017: Download DK Irschenberg (variant): Download NK Beemster (variant): Download
 8. PCM 2017 Ritten || Tijn

  NK Beemster | 278.4 km Middenbeemster - Middenbeemster Download Nederlandser dan de Beemster wordt het niet. En dus besloot ik een NK te maken in dit prachtige stukje Noord-Holland. Bereid je voor op kaarsrechte wegen, oneindige polders en luxe buitenplaatsen. Het dorpje Middenbeemster is het epicentrum van de koers. Natuurlijk kan de Beemster Kaas-fabriek niet ontbreken langs het parcours. Lange rechte wegen kenmerken het poldergebied van de Beemster. In de vele weilanden grazen ontelbaar veel koeien; de Beemsterse kaasindustrie is wereldberoemd. De prachtige, statige panden van het dorp Middenbeemster: de eerste bewoonde plek van de drooglegging. Zoek de koe. En het kaartje:
 9. Hoogteprofielen klimmetjes

  Ga in de stage editor naar het tabblad 'profile view'. Daar klik je op het kopje Profile Features (in de bovenbalk) en vervolgens op 'Spline description'. Dan wijst het zichzelf uit.
 10. Routes [Singh]

  Gave start zo in Marokko. Ben benieuwd naar het vervolg van je Vuelta!
 11. Forummeeting 2.0 (Juni tm Augustus)

  Forummeeting 26/08: Zuid-Limburg e.o. Résumé: Liefst vier dappere PCM Focus-helden reisden af naar het ultieme zuiden van Nederland: Maastricht. Want op de parkeerplaats van V.V. Scharn begon het kwartet aan een prachtig rondje door het Zuid-Limburgse en Belgische heuvellandschap. En zowaar was iedereen op tijd; blijkbaar een unicum. Op die manier begonnen de helden op relaxte wijze aan hun tocht. Niet lang echter, want na twintig kilometer stond de Rue Richelle op het programma. Ondergetekende reed de longen uit zijn lijf, @Buus reed gemakkelijk mee in het wiel. Maar na een kortstondige analyse op Strava bleken ze alsnog 10 km/u trager te hebben gereden dan de profs uit de BinckBank Tour (). Buus kroonde zich in het restant van de rit duidelijk tot klimkampioen, want alleen op De Plank en het Bovenste Bos moest hij een gaatje laten op schrijver dezes. @Dinoow vloog op zijn beurt naar boven op Les Waides en vooral de Gulperberg. En @Tjebco? Die aanschouwde alles vanaf de achterbank. Zelfs bij het tussentijds georganiseerde kampioenschap vlaaieneten belandde Tjebbe in de gruppetto. Rue Richelle (na 23.2 km // 1.5 km à 5%): 1. Tijn [4 pt.] 2. Buus [3 pt.] 3. Dinoow [2 pt.] 4. Tjebco [1 pt.] Les Waides (na 30.7 km // 2.7 km à 4.5%): 1. Buus 2. Dinoow 3. Tijn 4. Tjebco De Plank (na 41.2 km // 1.6 km à 5.3%): 1. Buus 2. Tijn 3. Dinoow 4. Tjebco Bovenste Bos (na 46.6 km // 1.3 km à 6.5%): 1. Tijn 2. Buus 3. Dinoow 4. Tjebco Camerig (na 53.5 km // 4.5 km à 4%): 1. Buus 2. Tijn 3. Dinoow 4. Tjebco Gulperberg (na 66.2 km // 0.3 km à 12.3%): 1. Dinoow 2. Buus 3. Tijn 4. Tjebco Doodeman (na 71.0 km // 1 km à 8.2%): 1. Buus 2. Postbodemevrouw 3. Dinoow 4. Tijn Cauberg (na 81.6 km // 0.8 km à 6.5%): 1. Tjebco 2. Buus 3. Tijn 4. Dinoow Dit brengt het totaal op: 1. Buus // 28 punten 2. Tijn // 21 punten 3. Dinoow // 18 punten 4. Tjebco // 10 punten Bedankt mannen! Epiloog: in de trein terug naar het Brabantse was ik echt kotsmisselijk van die verkeerd gevallen berenhap van die snackbar in Maastricht