Ralf Mackenbach

Leden
 • Content count

  4,718
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ralf Mackenbach

 1. LastFM

 2. Wielrennen in de media

  Geil achterstevoren is lieg Haha
 3. Spaanse koersen

  Lotto-NL dazey days Noteer De Tier voor een nieuwe Teuns (achter Teuns) in de Waalse Pijl dit jaar. Wellens ook lekker, dus die gaat misschien honderd meter later worden teruggepakt in de Gold Race dit jaar.
 4. Muziek en Optredens

  ELIAS KOMT NAAR AMSTERDAM WOOOO DAT WORDT DIK NEUKUHHH
 5. [Voetbal] Nederlandse competitie(s)

  Goed complimentje
 6. [Voetbal] Nederlandse competitie(s)

  Ja, als dit elftal zou presteren zoals het eigenlijk zou moeten qua som der delen, zou het geloof ik niet eens per se onder hoeven te doen voor Heerenveen of PEC, laat staan voor prulclubjes als VVV en Excelsior*. Wat mij betreft het grootste issue van het bewind-Verbeek tot dusver is dat hij dat geheel miskent.. Hoewel een onweerstaanbare brombeer die je moeilijk iets kwalijk kan nemen, is hij toch duidelijk vanaf meet af aan strikt van het negatieve uitgegaan. Ofwel: continu beklemtonen dat er tegen degradatie geknokt moet worden en met vechtvoetbal gelijkspelletjes moeten worden afgedwongen. En telkens als dat mislukt - het is nou eenmaal geen selectie voor dat soort voetbal -, achteraf brommen dat de tegenstander toch ook wel heel veel beter materiaal kan opstellen etc. Moet fantastisch zijn voor de selectie: telkens worden ingewreven dat je er echt niks van kan - alle ballen op Oussama! Als het resultaat (na wedstrijd op wedstrijd met een domme tactiek aan te vangen) dan ook tegenvalt en al dat gejemmer van de zwartgallige coach ogenschijnijk wordt bevestigd, krijg je al snel een fikse neerwaartse spiraal. Tegen AZ zag je ook op het veld ook iedereen met iedereen ruzie maken; als elf jongens die er stuk voor stuk afzonderlijk van overtuigd zijn dat de rest hun unieke talent miskent. Dat is het gevaarlijkste van nu: in principe kan Twente best verliezen van Ajax (dat gaat zondag namelijk gewoon gebeuren; waarschijnlijk met 9-1 ofzo), AZ en PSV, maar de mentale doorwerking van nederlaag op nederlaag is eventueel ook heel gevaarlijk als het er straks echt omgaat: thuis tegen Sparta, NAC, Willem II en ook Groningen**. Het allergevaarlijkste blijft dan als het doemscenario inderdaad bewaarheid wordt: als ze gaan degraderen, hetgeen met het spel van de laatste tijd niet geheel denkbeeldig is. Dan is het qua financieel spel waarschijnlijk over. Op het moment lijkt het allemaal nog te gaan werken, zij het als er strikt wordt uitgegaan van een Eredivisie-scenario voor de komende jaren - en als de Belastingdienst dan zo lief wil niet een al te hoge claim te doen n.a.v. jarenlange fraude onder Munsterman en co etc.. Bij degradatie daarentegen., bja. Dus ja, dit is een beetje tragisch allemaal. Dan is het hopen op Gazprom - en andermaal alle soevereiniteit afstaan aan een buitenlandse partij, omdat dat de vorige keer zo goed werkte. *Kan die rioolclub trouwens ophouden boven zijn kunnen te presteren, de punten afstaan aan Sparta en verkassen naar de Topklasse? **Die om de inherente verwantschap te onderstrepen, ook hopeloos presteren dit jaar. Nu NAC, Willem II en Roda de gang naar boven min of meer ingezet te lijken hebben en Groningen blijft verliezen... is dat niet ook wat reden voor zorg? Zou grappig zijn: Twente en Groningen gaan stoeltjes gooien in de finale van de nacompetitie.
 7. zwift

  Gewoon een maandelijks abonnement à 15 dollar per maand; niet geheel goedkoop, wel voordeliger dan de sportschool of een levenlang overgewicht. Je schijnt ook een weekje proef te kunnen draaien, mocht je het eerst willen proberen. Heb het zelf (nog) niet, maar zit wel actief te lobbyen bij paps om het eens af te sluiten voor de TACX in het ouderlijk huis. Trouwens, als je een TACX o.i.d. aanschaft, zit er vaak ook al uitvoerige trainingsoftware bij. Het is hoe dan ook een vrij fantastische manier om aan je beweging te komen. x'jes
 8. [Voetbal] Nederlandse competitie(s)

  tuut tuut tuut
 9. [Voetbal] Nederlandse competitie(s)

  arsenicum-pact voor als het zover is
 10. [Voetbal] Nederlandse competitie(s)

  gelukkig Verbeek > Hake (niet om te zeggen dat ik de trainerswissel niet toejuichde)
 11. [Voetbal] Nederlandse competitie(s)

  RIP mijn jeugd
 12. [Voetbal] Nederlandse competitie(s)

  Twente als een veredeld G-elftal weer Dit gaat degradatie worden en daaropvolgend een faillisement
 13. grootste tegenvallende wielrenner van het huidige peleton

  robert is geen tegenvaller wat robert doet is precies wat robert had moeten doen als je meer had verwacht als je dacht he robert gaat de tour winnen hij gaat je blij maken hij gaat je leven een kleur geven geelzucht wel dan lag het probleem bij jezelf niet aan robbie dus hij kan niet tegenvallen je kan alleen jezelf teleurstellen robert zegt: je hebt jezelf teleurgesteld ralfje dat was niet ikke
 14. Muziek en Optredens

  valt wel mee :): alleen afgelopen week al vrij grote releases als die van Rhye (waarvan ik heel functioneel de cover toevoeg) The Soft Moon, Koze-ep'tje en No Age uitgekomen. Plus: ben persoonlijk al wel weg van albums van тпсб, Negative Gemini's Britney meets Grimes/Wild Nothing Bad Baby-ep, Pendant (a.k.a. Huerco S.), de label-compilatie van Posh Isolation, Johnny Jewel en vooral Lust For Youth's Soho Rezanejads AOTY-contender Six Archetypes
 15. Spaanse koersen

  jup, tenzij het misogyn of racistisch is - of daarvoor door kan gaan
 16. Spaanse koersen

  Wel, dat is voor een commentator toch niet echt een vereiste. Wat mij betreft is commentaar een kunst; zoals kunst, kan je dus ook geen objectieve criteria aan wielercommentaar opleggen. Ik zal dit wat verduidelijken. Denk bijvoorbeeld hoe verschillend jij & ik een wielerwedstrijd bekijken. Ik zie, zelfs tien jaar na zijn glorie, Robert Gesink nog altijd de gehele wereldtop op de pijnbank leggen bij elke aankomst bergop; jij ziet, zelfs na zijn pensioen, Tom Boonen nog monument na monument binnenharken. José Been ziet, zelfs met bril (die haar uiterst charmant staat, wat mij betreft), in Koen Bouwman een soort transcendentale gelegenheid voor orgastische euforie. Dat is misschien niet helemaal je smaak - misschien luister je liever naar een seniele landgenoot wiens elke derde zin doordesemd is van echo's van de seksdroom die hij net nog over Tommeke heeft gehad -, dat mag; wel is raadzaam je bewust te zijn van je eigen (in nationale en gender-patronen verankerde) vooronderstellingen en te realiseren hoe ze leidend zijn in de ervaring van een wielerkoers en het begeleidende commentaar.
 17. Spaanse koersen

  Ook ga ik telkens in de finale van elke koers liveverslag uitbrengen van Josées liveverslag, om iedereen definitief van haar kunde te doordringen. Mogelijk vergal ik en passant mijn wielerplezier; primaire focus (experiencing excellence) op randzaken in plaats van op koers, maar dat is het waard. Voor een betere wereld moeten we allemaal de handen ineenslaan, een menselijke keten van liefde vormen, José omarmen en super gijngevoelig zijn als we racisten als Gianni Moscon doodsmoren
 18. Spaanse koersen

  Alle haat voor José is patriarchale afgunst. Het zou zo verfrissend zijn als we het konden opbrengen een talentvolle, empowered vrouw haar welverdiende succes te gunnen, in plaats van telkens zuur te miezeren. Ik ga als statement alleen maar Eurosport Live kijken dit jaar - behalve de Giro natuurlijk, vanwege Israël #(Eurosport) live your ideals.
 19. Muziek en Optredens

 20. Hoi jongens, Het beproefde procedé: laat anderen zien hoeveel kilometer je dit jaar al hebt afgelegd zonder in een tragisch verkeersongeval om het leven te zijn gekomen (*afkloppen afkloppen) RALFJE - 375km Dit zijn onder meer Frits de Vliegeraere, Guillaime Carus, Patxi de Flikker, Cyril Dessel en Juan Miguel Mercado in de TOUR van 2006. Mercado en Dessel zitten op een fiets. De eerste staat hier op het punt van bezwijken onder Dessels tempo, maar zou er tot Frans verdriet evenwel in slagen terug te keren, om zijn vluchtkompaan vervolgens in de sprint te vloeren. Wél beschikte Dessel in het klassement over de langste adem. Hij werd 7e ofzo. Ook had hij een oorbel. Voorts staat me bij dat hij half doof en blind was. Door die halve blindheid is hij nog eens halfdood gegaan, toen hij een bocht miste in een of andere afdaling. Zijn moeder verklaarde tegenover L'équipe over die eventuele dood heel verdrietig te zijn geweest, hoewel de zorg die kleine dove Cyril altijd vereiste haar vroeger wel haar huwelijk met papa-Dessel heeft gekost. Daar is mama-Dessel nog altijd wat verbitterd over. Ze neemt het kleine Cyril kwalijk, hoewel Lucien Dessel een eikel was. Je zou eigenlijk kunnen stellen dat mama-Dessel beter af is zonder hem. Mama-Dessels verdriet over haar romantisch ongeluk leert onss dus over de vertakkingen van het vrouwenhart; deze zijn wijd, haar patronen ondoorgrondelijk. Dat is een belangrijke les voor elke jongeman. Derhalve is het verplicht dit plaatje inclusief begeleidende tekst telkens mee te posten bij elke kilometerupdate, anders komt Lucien Dessel langs om je je onschuld af te nemen zoals hij het ooit bij Cyril deed.
 21. [Voetbal] Nederlandse competitie(s)

  Heb er wel eens eentje uitgenodigd voor kontseks, maar die werd heel pissig. Althans, hij deed een poging mijn kant op te rennen, hetgeen behalve als woede in principe ook opgevat kon worden als blijk van zijn enthousiaste instemming met mijn voorstel. Hoe dan ook, hij was nogal dronken, struikelde prompt over zijn eigen voeten en miste dus de trein. Vrij moeilijk om dus uitsluitsel over te geven wat betreft zijn intenties.
 22. [Voetbal] Nederlandse competitie(s)

  (Dat is voor discursief gebruik bij monde van gemiddelde COKE BOI b.t.w. niet louter een (foutieve, maar) neutrale inschatting van mijn geaardheid, als een impliciete doodsbedreiging)
 23. [Voetbal] Nederlandse competitie(s)

  Vak P-gezanten schelden me altijd uit voor homo