zjoere

Leden
 • Content count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

About zjoere

 • Rank
  Nieuweling

Recent Profile Visitors

280 profile views
 1. [PCM 2015 | MOE_4] LKT Team Brandenburg

  Mooie top 5 in de Vattenfall Cyclassics. Die Sondre Holst Enger is een goeie hoor. Ik heb hem in één van mijn PCM-carrières al Milaan-Sanremo zien winnen.
 2. Tactieken | Tijdrijden (Individueel)

  Dat klinkt ergens wel logisch. Versnellen op de heuvels is vooral een tactiek die goed werkt met de klimmers die niet zo goed tijdrijden? De afsluitende vlakke tijdrit ging een pak vlotter, daar kon ik met tamelijk grote voorsprong winnen.
 3. [PCM 2015 | MOE_4] Stella Artois

  Inderdaad wel een heel apart tourparcours. Een paar jongens hebben zich toch laten verrassen in die eerste rit.
 4. Jammer van de nipte tweede plek na Bilbao
 5. Ervaring | Opmerkelijke gebeurtenissen

  Ik vind het ook vreemd dat dit zich enkel lijkt voor te doen in grote rondes. Ben nu bezig met Giro en Tour of california. In de Giro is er tot nu toe nog maar 1 rit van de 13 geweest waarbij de vlucht het haalde. Dit zo nipt dat het peleton (wat er vanover bleef tenmiste) in dezelfde tijd werd geklasseerd. In de ronde van Californië daarentegen heeft de vluchtersgroep het gehaald in 4 van de 7 ritten.
 6. Tactieken | Tijdrijden (Individueel)

  Ik heb geprobeerd de tactieken toe te passen in de heuveltijdrit van giro 2017 met Dumoulin maar was nog niet helemaal succesvol. Een tijdrit van 39.2 km over glooiend parcours (zie screen hieronder). Wat ik deed: in de vlakke stukken 59 en in de stukken bergop 69. Zo waren mijn balkjes mooi leeg op het einde. Maar toch werd ik maar 5e in de tijdrit met veel slechtere tijdrijders die het beter deden: Nibali, Chaves, Uran en Amador. Enige tips om dit in de toekomst te verbeteren? Misschien wel even vermelden dat Dumoulin in de loop van de eerste week een verkoudheid heeft opgelopen. Zijn conditie was tegen de tijdrit wel wat gedaald, maar zijn dagvorm was 0 en er was dus geen invloed op zijn stats.
 7. Mooi resultaten en het klassement zit inderdaad nog heel dicht bij elkaar.
 8. Ervaring | Opmerkelijke gebeurtenissen

  De ronde van vlaanderen had een opmerkelijk snel begin, met nog 190 kilometer te rijden was het peleton al gereduceerd tot 20 man: Door de snelle openingsfase zaten mijn renners helemaal dood tegen het einde, dus ben pas 10e geworden met van avermaet.
 9. Ervaring | Ergernissen & Tegenslagen

  Ik vind het altijd ergerlijk als PCM besluit om te crashen nadat je een race hebt gewonnen. Ik zal de ronde van vlaanderen dan nog maar eens rijden en hopen dat het opnieuw lukt
 10. Ervaring | Ik heb net gereden

  Ik heb de overstap gemaakt naar moeilijk (nadat ik twee keer met De Gendt een uitval op 20 km tot een goed eind had gebracht in sprintetappes leek het me wel tijd :p) Tot nu toe twee koersen gereden en de resultaten vielen goed mee: 1e met Van Avermaet in de E3 en 6e met mollema in een finish bergop in ronde van Catalonië.
 11. Ervaring | Ik heb net gereden

  dank je. Ik denk dat ik eerste nog wat deze carriere verder ga spelen om wat beter te worden. Misschien dat ik later wel eens een carrière start om hier te delen.
 12. Ervaring | Ik heb net gereden

  Na de ritten in warme oorden was het eindelijk tijd om te koersen op de vlaamse wegen. Een terrein waarin onze ploeg enkele toppers bevat en de sponsor verwacht dan ook een prestatie. Het eerste doel van de sponsor is een top 5 positie in de omloop het nieuwsblad. Ik begin de koers met volgende selectie: Van Avermaet, Stuyven, Sinkeldam, Van Keirsbulck, Wallays, Keisse, De Kort en Van Aert. In het begin van de wedstrijd laat ik Sinkeldam meeglippen in de vlucht van de dag bestaande uit 11. Daarachter worden in het peleton Van Avermaet en Stuyven beschermd als de aangewezen kopmannen voor deze koers. Er ontstaat echter toch een scheurtje in het peleton en Van Avermaet zit op een slecht positie: De situatie wordt echter rechtgezet en Van Avermaet kan weer aansluiten. De voorsprong met de vroege vlucht wordt verder verkleind en de groep met favorieten wordt alsmaar kleiner. Wanneer de groep met favorieten tot op een halve minuut is genaderd slaat het noodlot toe: Sagan en Van Avermaet gaan samen tegen de vlakte in een groepje van 8 net op het moment dat Boonen en Kristof de sprong naar de kopgroep willen maken: Stuyven laat de rest van de groep achter en zet solo de achtervolging in. Hij krijgt Boonen en Kristof echter niet meer te pakken. Kristof sprint naar de zege. Stuyven komt alleen binnen als derde op 1'53. In de achtergrond is er een samensmelting tussen verschillende groepjes gebeurd. Sagan spurt naar een 4e plaats op 2'05". Van Avermaet wordt uiteindelijk 7e in dit groepje: De dag erna werd Kuurne-Brussel-Kuurne gereden (wie had dat kunnen denken ). Mijn selectie bleef nagenoeg dezelfde met als enig verschil dat Van Avermaet een dagje rust kreeg en werd vervangen door Frison. Koen de Kort gaat meet in een eerste vlucht. Deze krijgt echter geen vrijheid van het peleton en wordt snel weer bijgebeend. Hierna ontstaat een nieuwe ontsnapping, deze keer stuur ik Iljo Keisse mee. Deze groep van 13 wordt doorheen het parcours flink uitgedund maar zal het wel halen tot de finish. In een sprint met 4 legt Iljo Keisse nipt de duimen voor Jelle Vanendert. De ploeg doet het een plaats beter dan gisteren maar de overwinning ontglipt ons twee keer.
 13. Ervaring | Opmerkelijke gebeurtenissen

  Er staat geen enkel topsprinter aan de start van Abu Dhabi tour (Breschel en Van Poppel zijn de beste aanwezige sprinters). Toch tamelijk opmerkelijk voor een World tour wedstrijd met 3 vlakke massasprint aankomsten. Heb dankzij het gebrek aan tegenstand wel een derde plek kunnen scoren in de eerste rit met Zico Waeytens. In de tweede rit eens geprobeerd zelf een treintje op te zetten maar dat ging minder goed dus dan pas 12e, nog wat oefenen op de sprinttreintjes dus
 14. Ervaring | Ik heb net gereden

  Ok, nu ook de laatste drie ritten van Oman gereden. In rit 4 ging het veel bergop en bergaf, peleton viel constant in brokken maar Van Avermaet kon zich altijd goed van voor houden dankzij de hulp van het team. Uiteindelijk wint Brambilla de rit vanuit de vroege vlucht en finisht Van Avermaet 2e in de sprint van het nakomend groepje. Rit 5 was aankomst boven op green mountain, dus was een kwestie van proberen aan te klampen, uiteindelijk toch 3 minuten verloren op Nibali deze rit en gezakt naar een 6e plaats in het eindklassement. Laatste rit eindigde niptjes in een massasprint, Gaviria won, Van Avermaet en Stuyven beiden in top 10 gefinisht deze rit. Van Avermaet sluit Oman dus af op een 6e plaats. De conditie voor het voorjaar ziet er dus veelbelovend uit.
 15. Ervaring | Ik heb net gereden

  jep, de dubai tour was wat meer een tegenvaller. enigzins te verwachten waarschijnlijk als je met zico waeytens als beste sprinter in de ploeg zit op een pannenkoekparcours :p. Nu bezig met ronde van Oman en de vorm is precies toch al gebeterd, zeker bij Van Avermaet. In de eerste rit werd hij 2e in de massasprint van een uitegerekt peleton (had ook wel dagvorm +5), in de tweede rit van Oman plaatste hij een versnelling op het laatste klimmetje voor de finish, enkel Contador, Nibali en Alaphillippe kunnen volgen. Wel iets te veel energie gestoken in de versnelling dus pas 4e in de sprint. In de derde rit niet mee kunnen doen voor zege want werd weggedrumd in slotkim, wel met het peleton bovengekomen. Halvewege staat Van Avermaet dus nog altijd 3e in het klassement. Proberen dat te verdedigen in de komende ritten