zjoere

Leden
 • Content count

  49
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

About zjoere

 • Rank
  Nieuweling

Recent Profile Visitors

483 profile views
 1. Ervaring | Rate my team

  Oeps, inderdaad de verkeerde De Marchi. Ochja, moet toch aanpassen met Ten Dam zijn transfernieuws. Als ze Ten Dam aantrekken veronderstel ik dat hij in dienst van een klassementsman zal moeten rijden. De vraag blijft natuurljk de welke? Het is sowieso een team dat geen veel-winnaars in de rangen zal hebben.
 2. Ervaring | Rate my team

  Ik heb eens poging gedaan een voorsmaakje van volgend jaar te maken en de CCC ploeg gefantaseerd: https://imgur.com/a/5vDM06x Het lukte wel niet CCC als sponsor te kiezen bij het maken van een custom team. Ik veronderstel dat dit komt omdat er al een CCC ploeg bestaat? Iemand enig idee hoe dit te fixen?
 3. Nabeschouwing

  Toch ook al even geleden dat iemand de Tour wint zonder ooit al een top 10 te hebben gereden in een grote ronde. Contador zijn eerste tour is de enige uit de recente geschiedenis denk ik. Alle vlakke ritten waren misschien wat saai maar ze hebben tenmiste veel verschillende winnaars opgeleverd. Toch al beter dan zo'n jaar waarin elke sprint door dezelfde wordt gewonnen.
 4. Na vandaag ziet het er dus naar uit dat Geraint Thomas een ronde van drie weken gaat winnen en dat nummer 1 en 2 uit een superzware giro mee op het podium gaan staan. Geloofwaardige sport dit hoor /sarcasm
 5. 17/07 tm 19/07 | Het Alpentrio

  Iemand enig idee wat er met Adam Yates aan de hand is? Komt ook helemaal niet vooruit deze tour precies.
 6. 17/07 tm 19/07 | Het Alpentrio

  Al die stukken over dat de concurrentie voor Froome van Thomas komt zijn eigenlijk te gek voor woorden. Thomas zijn beste prestatie in een grote ronde is eens een vijftiende plek. Verwachten ze nu echt dat die plots de tour gaat winnen?
 7. Zoals Cavendish deze dagen bezig is, lijkt het record van Merckx we wel veilig.
 8. Mooie top 5 in de Vattenfall Cyclassics. Die Sondre Holst Enger is een goeie hoor. Ik heb hem in één van mijn PCM-carrières al Milaan-Sanremo zien winnen.
 9. Tactieken | Tijdrijden (Individueel)

  Dat klinkt ergens wel logisch. Versnellen op de heuvels is vooral een tactiek die goed werkt met de klimmers die niet zo goed tijdrijden? De afsluitende vlakke tijdrit ging een pak vlotter, daar kon ik met tamelijk grote voorsprong winnen.
 10. [PCM 2015 | MOE_4] Stella Artois

  Inderdaad wel een heel apart tourparcours. Een paar jongens hebben zich toch laten verrassen in die eerste rit.
 11. Jammer van de nipte tweede plek na Bilbao
 12. Ervaring | Opmerkelijke gebeurtenissen

  Ik vind het ook vreemd dat dit zich enkel lijkt voor te doen in grote rondes. Ben nu bezig met Giro en Tour of california. In de Giro is er tot nu toe nog maar 1 rit van de 13 geweest waarbij de vlucht het haalde. Dit zo nipt dat het peleton (wat er vanover bleef tenmiste) in dezelfde tijd werd geklasseerd. In de ronde van Californië daarentegen heeft de vluchtersgroep het gehaald in 4 van de 7 ritten.
 13. Tactieken | Tijdrijden (Individueel)

  Ik heb geprobeerd de tactieken toe te passen in de heuveltijdrit van giro 2017 met Dumoulin maar was nog niet helemaal succesvol. Een tijdrit van 39.2 km over glooiend parcours (zie screen hieronder). Wat ik deed: in de vlakke stukken 59 en in de stukken bergop 69. Zo waren mijn balkjes mooi leeg op het einde. Maar toch werd ik maar 5e in de tijdrit met veel slechtere tijdrijders die het beter deden: Nibali, Chaves, Uran en Amador. Enige tips om dit in de toekomst te verbeteren? Misschien wel even vermelden dat Dumoulin in de loop van de eerste week een verkoudheid heeft opgelopen. Zijn conditie was tegen de tijdrit wel wat gedaald, maar zijn dagvorm was 0 en er was dus geen invloed op zijn stats.
 14. Mooi resultaten en het klassement zit inderdaad nog heel dicht bij elkaar.