Nnelg

Leden
 • Content count

  3,244
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

827 Excellent

About Nnelg

 • Rank
  Kopman
 • Birthday 07/14/1990

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Woonplaats
  Sint-Niklaas

Extra

 • Onderscheidingen
  Focusverhaal juni '13

Recent Profile Visitors

1,835 profile views
 1. Hearthstone

  De Tavern Brawl van deze week is de beste Tavern Brawl tot nog toe volgens mij. Zonet de grootste comeback ooit gemaakt. Ik had nog 7 health met Warlock tegen Hunter. De hunter had een 6/9 Gazrilla en ik enkel een Leper Gnome op het bord. Ik dacht gg, maar dan krijg ik de keuze voor Mal Ganis, uiteraard gekozen en Gazrilla viel de volgende beurt zelfs niet aan op Mal Ganis, omdat Mal Ganis dan nog zou overleven met 1 health. De hunter topdeckte blijkbaar ook niks en dus mocht ik. Ik kreeg de keuze om Enhanco Mechano te kiezen en nam die dan ook. Resultaat: Wilfred Fizzlebang (die ik een paar rondes daarvoor had verkregen bij gebrek aan beter) met divine shield, leper gnome met taunt en... Mal Ganis met windfury = 18 damage to the face. Zo bleef ik op 7 health staan en ging de hunter op 1 beurt van 30 naar 12. De beurt daarna volgde de concede.
 2. [Hulp] Starten Verhalen

  Wacht totdat pcmrules zich begint te moeien
 3. Hearthstone

  Vandaag heb ik twee keer met een vreemde ook gewonnen, maar het wordt lastig om te winnen als je co-op partner Milhouse of Cho op turn 2 speelt. Al is het zo ook wel gelukt. Vaak is het ook gewoon RNG die beslist of je wint of niet. 1 hint: zorg er wel voor dat je board op het einde nog minstens één plek over heeft want als Mechazod naar jou wilt komen en er is geen plaats dan vernielt hij alle minions aan jouw kant.
 4. Hearthstone

  In de nieuwe Tavern Brawl speel je co-op tegen Mechazod. Leuk, maar ongelooflijk moeilijk want ik speelde samen met mijn broer die naast me zat en dan nog slaagden we er niet in om te winnen. Je kan wel winnen als je medespeler het spel verlaat, heb dat net gehad, kreeg er een win bij. Het pakje krijg je als je één spel voltooid, je hoeft zelfs niet te winnen.
 5. Hearthstone

  Ook gewoon omdat het een goedkoop deck is.
 6. Hearthstone

  Gisteren een pakje opengemaakt dankzij die quest dat je moet spectaten en daar zat Leeroy Jenkins in. Vandaag een pakje opengemaakt van de Tavern Brawl, opnieuw legendary, deze keer Harrison. Wat een luck
 7. Hearthstone

  Wel ja, ik vond het ook nooit erg om tegen Patron te spelen omdat je wist wat er ging komen. Je kon anticiperen en ervoor zorgen dat je minions met 1 of 2 attack weg waren tegen turn 7-8. Als ik verloor tegen Patron vond ik dat nooit erg omdat je wel degelijk skill nodig hebt om Patron te winnen. En ook was het haalbaar om te winnen, want het moment dat je de twee Patron en twee Frothings hebt verslagen moet je eigenlijk gewoon nog het spel afmaken en winnen. Ze hadden Warsong inderdaad tot hetgeen jij zei kunnen nerfen, maar wat ik dacht is om haar gewoon 1 mana goedkoper te maken. Een 2/3 voor 2 mana met +1 voor charge minions is tenminste classcard waardig. Nu voor 3 mana is die kaart compleet onspeelbaar. Facehunter is gewoon een nachtmerrie, zelfs als je boardcontrol krijgt en alles cleart elke turn, dan nog slaagt die deck erin om turn na turn je health naar steeds kritiekere zones te duwen. Secretpally is ook zo oneerlijk, want stel dat je Flare in hand hebt en hem speelt dan moet je nog altijd afrekenen met een Boulderfist -1 health. Ik verwacht ook dat ze die nog gaan nerfen naar bijvoorbeeld een 4/4 ofzo. Wat ze nog moeten nerfen is Dr. Balanced himself, maar dat gaat niet gebeuren denk ik. Ik zou de boombot 0/1's maken, waardoor dat je extra resources moet gebruiken om hun effect te activeren. Ook wel grappig dat Dr. Boom zo belangrijk is in Hearthstone terwijl hij maar een marginaal karakter is in WoW. Nog een andere deck waar ze iets aan moeten doen is Combo Druid. Of gewoon Druid in het algemeen want je bent als Druid verplicht om de combo Force of Nature/Savage Roar te gebruiken. Hier is 14+ damage to the face, deal with it.
 8. Hearthstone

  Zijn er nog mensen die veel Hearthstone spelen? Momenteel staat het bij mij op een laag pitje want de meta is gewoon zo aggressief dat het niet meer leuk is. Eboladin, Facehunter, Secret Paladin, Zoolock, Mage met dat vuurspuw gedoe. Wat vinden jullie van de Warsongnerf? Langs de ene kant snap ik dat ze Patron kapot hebben willen maken, maar Warsong Commander hadden ze ook evengoed uit het spel kunnen halen. En wanneer doen ze iets aan het fenomeen face hunter?
 9. [Hulp] Starten Verhalen

  Ik zoek nog steeds een oplossing hiervoor. Ik heb al liggen rondkijken maar ik heb geen oplossing gevonden.
 10. [Hulp] Starten Verhalen

  Je twee renners mogen in dezelfde ploeg rijden. Je zal als renner niet helemaal zelf kunnen kiezen bij welke ploeg je kan rijden. Dat hangt af van de manager, wilt hij jou erbij of niet?
 11. [Hulp] Starten Verhalen

  Ik ben nog wat dingen an het uitzoeken, één ervan is: Hoe kan ik bijvoorbeeld de Tour rijden met maar 10 etappes? In vroegere versies moest je gewoon vinkjes aan- en uitzetten, maar nu vind ik niet meteen hoe je dat moet doen.
 12. [Hulp] Starten Verhalen

  Ik ga er ook een limiet op zetten, anders gaan er inderdaad veel mensen renner/manager willen zijn. Ik zal het maximum op 6 ploegen zetten om te starten. Als er meer inschrijvingen zijn kan dat nog altijd veranderen.
 13. [Hulp] Starten Verhalen

  Mijn liefste Focusianen Het is weer zover! Ongeveer anderhalf jaar geleden beëindigde ik mijn verhaal over de voetbalcompetitie in Focusanië: de Focus Superliga. Het is nu tijd voor een nieuw verhaal: een wielerverhaal met PCM14 (tenzij iemand plots PCM15 doneert wink-wink). In dit verhaal heb je als deelnemer twee keuzes: ofwel heb je een renner en ben je manager van een ploeg (zolang de voorraad strekt), ofwel heb je twee renners! Elk team bestaat uit 8 renners, ploegen die niet aan 8 menselijke renners geraken worden aangevuld met bots die ook over redelijke stats beschikken maar die willekeurig zijn. Vroeger was het de gewoonte om bij dit soort verhalen een volledig seizoen af te haspelen wat ervoor zorgde dat verhalen amper voorbij de Giro geraakten. Ik wil werken met verkorte seizoenen en verkorte grote rondes. Elk seizoen zal bestaan uit 1 grote ronde van +-10 ritten, 1 of 2 verkorte rittenkoersen (max. 6 ritten) en 4 à 5 eendagskoersen, wat uitkomt op ongeveer 20-25 ritten/wedstrijden per seizoen, wereldkampioenschap incluis. Er zal ook een nationaal kampioenschap zijn, maar die zal je met een opdracht buiten het spel moeten winnen, geen automatisch NK door Luxemburg te kiezen dus. Wat is de taak van een manager? Hij heeft de verantwoordelijkheid om een ploeg voor het volgende seizoen samen te stellen. Maar hoe en met wat? Tijdens het seizoen zullen er gouden, zilveren en bronzen kisten te verdienen zijn. Wie bijvoorbeeld Parijs-Roubaix wint zal een gouden kist winnen voor zijn ploeg. Er zal dus niet gewerkt worden met geld, maar kisten. Deze kisten worden niet uitgedeeld aan de renners die ze winnen, maar blijven bij de manager. Tijdens de transferperiode is het dan aan managers om renners te verleiden met kisten om bij hen te komen rijden. Elke kist bevat bepaalde permanente statboosts. Op het einde van een seizoen verliest iedereen 1 tot 5 van elke stat (tenzij deze al 50 was natuurlijk). In elke kist zit een boost en hoe beter de kist (goud, zilver, brons) hoe beter de boost. Uiteraard zitten tussen deze kisten ook vermomde zwarte kisten die juist negatieve statboosts geven (10% ongeveer). Hier volgt een overzicht van de te winnen kisten per soort wedstrijd: Inschrijven doe je door een PM te sturen naar mij (Nnelg) met een van onderstaande formulieren: Twee renners (850 punten te verdelen per renner) Manager/Renner (850 punten te verdelen)
 14. [Hulp] Starten Verhalen

  Ik heb een idee om Wees-zelf-een-renner-verhaal op te starten zoals er enkele jaren zeer veel waren, maar die nu zo goed als uitgestorven lijken. Van tijd tot tijd duikt er nog een wees-een-manager-verhaal op, maar die eindigen meestal na de veiling of de transferperiode. Ik ben aan het overwegen om een verhaal te maken dat beide combineert. Hoe dan wel? Lees dan verder. Eerst en vooral wil ik het concept uitleggen. Vroeger was het de gewoonte om bij dit soort verhalen een volledig seizoen af te haspelen wat ervoor zorgde dat verhalen amper voorbij de Giro geraakten. Ik wil werken met verkorte seizoenen en verkorte grote rondes. Elk seizoen zal bestaan uit 1 grote ronde van +-10 ritten, 1 of 2 verkorte rittenkoersen (max. 6 ritten) en 4 à 5 eendagskoersen, wat uitkomt op ongeveer 20-25 ritten/wedstrijden. Daarnaast zal ook een wereldkampioenschap inbegrepen zijn en nationale kampioenschappen. Het zal wel niet zo zijn dat als jij als enige een Luxemburger kiest je automatisch NK bent. De manier waarop moet ik nog bedenken en zal waarschijnlijk niet bestaan uit een wedstrijd maar uit een quiz of een spelopdracht. Deze ritten zullen gereden worden op PCM14, de meest recente versie in mijn bezit. Ik heb al eerder een verhaal met zelfgemaakte renners geschreven met Cym4, wat toen vlotjes ging dankzij de makkelijke camerainterface. Bij PCM14 zit dat wel anders, maar gelukkig is er de replay waardoor alles rustig kan bekeken worden. Er wordt een kort verslag geschreven met enkele foto's. Als het verhaal succesvol is en ik er zelf zin in heb kan ik misschien zelfs een deel van de wedstrijd becommentariëren, maar dat is allemaal toekomstpraat. Nu komen we bij het deel waar jullie het meest op zitten te wachten: het combinatie-idee. Ik denk er namelijk aan om iedereen de keuze te geven om tussen renner en manager. Daar komen veel problemen bij kijken. Ik heb er daarom voor gekozen dat elke ploeg uit 6-8 renners zal bestaan, ploegen die niet tot dat aantal geraken zullen aangevuld worden met willekeurige "bot"renners. Elke deelnemer zal 2 karakters hebben: ofwel een renner en een manager ofwel twee renners. Uiteraard mag een manager zijn eigen renner niet in de ploeg opnemen. Wat is de taak van een manager? Hij heeft de verantwoordelijkheid om een ploeg voor het volgende seizoen samen te stellen. Maar hoe en met wat? Tijdens het seizoen zullen er gouden, zilveren en bronzen kisten te verdienen zijn. Wie bijvoorbeeld Parijs-Roubaix wint zal een gouden kist winnen voor zijn ploeg. Er zal dus niet gewerkt worden met geld, maar kisten. Deze kisten worden niet uitgedeeld aan de renners die ze winnen, maar blijven bij de manager. Tijdens de transferperiode is het dan aan managers om renners te verleiden met kisten om bij hen te komen rijden. Stel dat Nepomyamchikovitch een schitterend seizoen heeft gereden en de grote ronde wint en wereldkampioen wordt dan kan het zijn dat hij meerdere aanbiedingen krijgt. De ene manager biedt misschien 5 gouden kisten en 2 zilveren kisten, terwijl een andere misschien 4 gouden, 2 zilveren en 5 bronzen aanbied. Welke keuze moet hij dan maken? Of speelt hij ze uit tegen elkaar met zijn extravagante eisen (een geit in de ploeg bijvoorbeeld). Maar wat zit je nu te brabbelen over kisten? Elke kist bevat bepaalde permanente statboosts. Op het einde van een seizoen verliest iedereen 1 tot 5 van elke stat (tenzij deze al 50 was natuurlijk). In elke kist zit een boost en hoe beter de kist (goud, zilver, brons) hoe beter de boost. Uiteraard zitten tussen deze kisten ook vermomde zwarte kisten die juist negatieve statsboosts geven. Een voorbeeld: Peter-Paulus Post krijgt 1 gouden, 1 zilveren en 2 bronzen kisten. In zijn gouden kist zit +2 op een stat en +1 op weerstand, in zijn zilveren zit +1 op een stat en +2 op sprint, in zijn eerste bronzen zit +2 op afdalen en +1 op klimmen en de tweede bronzen blijkt een vermomde zwarte kist te zijn die -3 op vlak geeft. De inhoud van elke kist is willekeurig en dus onvoorspelbaar. Ik heb nu een zeer uitgebreide blik gebracht over dit concept. Ik wil ten eerste weten of dit interesse opwekt bij jullie en ten tweede of er eventueel mensen zijn die hieraan willen meewerken als deelnemer of medeschrijver.
 15. Tactieken | Tijdrijden (Ploegen)

  Idd, maar toch stond het als top 5 aangeduid. Ik heb overigens ook belachelijk veel geld gekregen voor de overwinning. Ergens in de 100.000 euro. En in de prestatielijst van mijn renners staat het inderdaad dat ze 4e ofzo zijn geworden in plaats van 1e. Het is gewoon de volgorde waarin ze zijn binnengekomen die telt. Een van mijn stagairs had daarom de eerste plaats.