Juraj

Leden
 • Content count

  8,820
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Juraj

 1. Studeren - wie, wat, waar, wanneer?

  In november afstuderen? Is dat gebruikelijk voor Hollanders? Hier heb je als mogelijkheden juli, september en januari.
 2. Het Zure-Kutten topic

  Een topic waarin ik van tijd tot tijd zure kutten ontmasker die verblind worden door een totaal misplaatste feministische reflex. Te beginnen bij ene mevrouw Segers, die het nodig vindt om van het volgende een probleem te maken: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2545108 Vrouwelijke onderzoekers hebben minder kans op een doctoraatsbeurs Misschien hebben mannelijke onderzoekers net iets meer merites en worden de beurzen juist wel toegekend op die basis, en niet op basis van geslacht ? Want het is toch compleet onwaarschijnlijk dat dergelijke cijfers op puur toeval exact 50-50 zouden zijn. De wet van de grote getallen gaat volgens mij nog niet op als je op basis van 6.500 aanvragen werkt. Het kan overigens in beide richtingen. Als vrouwen meer beurzen zouden krijgen dan mannen, dan zou dat ook gewoon kunnen op basis van merite. Ja, hoe de fuck zou dat komen. Misschien omdat, als er geen geld is, enkel de beste projecten worden door gelaten, waardoor het onmogelijk wordt om op kunstmatige wijze een politiek correcte gendergelijkheid in te voeren. Dat de merites net dan een nog belangrijkere rol spelen dan geslacht. 1. Geen idee wat daar zelfs mee bedoeld wordt 2. Ok, tijd om het woord 'wetenschapster' wijdverbreid te maken. Dacht men ook met dokteres te moeten doen. Wat blijkt? Vrouwelijke artsen haten de term omdat die denigrerend overkomt, als "het is maar een dokteres, geen dokter". 3. Als we wetenschappers er al van moeten verdenken dat ze geld voor wetenschappelijk onderzoek verdelen op basis van geslacht, dan kan je net zo goed de hele wetenschapswereld opdoeken toch? Wat is de theorie hierachter? Dat mannen altijd op mannen stemmen en vrouwen altijd op vrouwen? Daarmee wil je dus zeggen dat het een goede zaak is dat beurzen verdeeld worden op basis van geslacht en dat dat in de toekomst net nog meer moet gaan gebeuren. Waarom volgen ze in deze hun eigen feministische riedeltje niet? Met name dat mannen zelf hun wansmakelijke gedrag moeten aanpassen en dat de vrouwen in principe niets zouden moeten doen om dergelijke discriminatie weg te werken? Maar nee, in deze moeten het wel de vrouwen zijn die initiatief nemen. Zouden de onderzoeksthema's trouwens ook niet voor iets meespelen? Veel vrouwen studeren af in minder exact-wetenschappelijke richtingen, zoals de sociale wetenschappen of rechten. Dat onderzoek in die domeinen sneller wordt afgewezen wegens maatschappelijk niet-relevant, lijkt me vrij billijk te zijn en absoluut geen teken van discriminatie jegens de vrouw. Tl;dr Klassiek voorbeeld van hoe een absolute non-studie wordt aangegrepen om een absoluut non-argument naar voren te brengen. En de heersende politiek correcte media vindt het doodnormaal om dergelijke onzin zomaar te verspreiden. Ben benieuwd of deredactie een nieuwsbericht met dezelfde teneur zou publiceren indien de titel was geweest: "Marokkanen hebben minder kans om met een blanco strafblad hun 30ste verjaardag te bereiken". Wat een waanzin.
 3. Transfers

  Zijn carrière is idd nar de vaezntjes.
 4. Transfers

  Hoezo? Aan Bakelants heb je toch tien keer meer dan aan Theuns?
 5. [Voetbal] Belgische competitie(s)

  In het Engels zou hier een goede mop in zitten. Iets met betalen om een hoer te mogen degraderen, maar dat je dan uiteindelijk zelf degene bent die gedegradeerd wordt. Helaas is "to degrade" niet hetzelfde als degraderen waardoor de mop in het Nederlands helemaal niet werkt, hoezeer je je zinnen ook probeert te draaien en keren
 6. [Voetbal] Belgische competitie(s)

  https://www.voetbal24.be/news/van-wijk-insinueert-competitievervalsing-in-degradatiestrijd https://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2018-10-11/dennis-van-wijk-ex-kv-mechelen-reageert-op-mogelijke-matchfixing?ref=headnews0 Gaat nu nog een beetje lopen doen alsof hij gelijk had, terwijl hij he toch net exact in de omgekeerde richting bedoelde. Hollanders eh Na stroomtekort kampt België nu ook met een scheidsrechterstekort. Sowieso zit daar een slechte grap in voor Geert Hoste: kan al niet meer wachten!
 7. [Voetbal] Belgische competitie(s)

  Mo huh, dan zitten de journalisten dus ook in het complot? Net wanneer ons Waalse eieropperhoofd anderhalf miljoen in maatregelen tegen fake news wil steken
 8. Franse koersen

  Opzettelijk het gat laten vallen met Kragh Andersen zodat een jonge Fransman van 23, die wachtend op zijn kopman Naesen een sterk staaltje wieltjeszuigen liet zien, zeker geen enkele kans had om te winnen. Daarbij vond de tweevoudige winnaar van een monument in de wielrennerij het dus belangrijker dat één of andere baguettevreter zonder erelijst deze zeker niet zou openen, dan dat hij zelf ook maar enige poging zou doen om voor de zege mee te strijden. Een criticus met enige zin voor cynisme zou dan ook kunnen stellen dat Terpstra zichzelf heeft gedegradeerd tot een kleine meneer die te lui is om voor zijn loon te fietsen, net datgene wat hij zijn jongere collega verweet.
 9. WK wegrijden op de weg

  Leraren zijn miserabele mensen die hun eigen dromen niet konden waarmaken en nu hopen dat een stel kutkinderen verder geraken dan zijzelf. Een mens zou voor minder zijn toevlucht zoeken in verdovende middelen.
 10. WK wegrijden op de weg

  Dat hangt omgekeerd evenredig samen met de leeftijd van het lustobject.
 11. WK wegrijden op de weg

  Klopt, maar die is toch mooi uitgegroeid! Wat goed is komt snel, gaat in deze duidelijk niet op.
 12. WK wegrijden op de weg

  Omdat die op z'n 28e nog maar één Tour had dacht ik? Of net twee. In ieder geval: was meer een laatbloeier, dus misschien dat hij de grens van 28 net gemist heeft.
 13. WK wegrijden op de weg

  Dit is beter dan het WK zelf
 14. WK wegrijden op de weg

  Komt nog even zelf de medaille aan Valverde geven. Echte wielergoden moeten niet wachten tot ze 70 zijn om zo'n protocollaire functie uit te oefenen.
 15. WK wegrijden op de weg

  Wat een immense baas
 16. WK wegrijden op de weg

  Ah ons Eftelingdwergje gaat het even fiksen
 17. WK wegrijden op de weg

  Wanneer je het even niet meer weet Weet je altijd Dat er één zekerheid is In het leven, En die luidt als volgt: "Pcm focus zal je steunen Wanneer je even niet meer weet Of het volgende gaatje waar je eikel in verdwijnt De voorkant van een gijle Russische hoer is Of de achterkant van een Kazachse reetbaard" Een dubbeltje op zijn kant, Maar Michel steunt je eeuwig ten dage "Hij doet ze de baard af" De kerk in de midden Vlaanderen op z'n mooist Ik ga ervoor Bruine ridders verdienen ook hun eer
 18. WK wegrijden op de weg

  Zou best wel eens geinig zijn. Zo'n renner die zonder hoofd rond fietst. Benieuwd of die zelfs zou mogen starten aangezien het reglementair verplicht is om een helm te dragen tegenwoordig.
 19. WK wegrijden op de weg

  Ieder zijn meug
 20. WK wegrijden op de weg

  Nog groter dan Nys volgens Wuyts...
 21. WK wegrijden op de weg

  Mooi azurenstukje dit, dat wel.
 22. WK wegrijden op de weg

  De U16 van RSCA
 23. WK wegrijden op de weg

  Zo, nou weten we er ook weer hoe een orgasme van Michel klinkt
 24. WK wegrijden op de weg

  Excuses niet aanvaard