TromBone

Team Voorbeschouwingen
 • Content count

  19,529
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by TromBone

 1. Etappe 15 | Tolmezzo - Sappada | 20/05

  Alsof van wachten op dit soort beklimmingen spraken is.
 2. Giro 2018

  Elke vrouw ziet er 15 jaar ouder uit na het krijgen van kinderen. Die van mij zijn gelukkig met keizersnede geboren
 3. Ronde van Italië 25/05 Venaria Reale - Bardonecchia 184 km Op papier de mooiste etappe van de Giro, niet zo moeilijk zo heel veel zotte etappes zijn er deze giro niet. Deze dus wel samen met de Zoncolan en aankomst naar Cervinia. Deze etappe is een mooi eerbeton aan de laatste winnaar Vincenzo Nibali die weliswaar als tweede over de meet kwam, maar onze goede vriend Santambroggio kon het niet laten om langs alle kanten doping in zijn lijf te spuiten. Nibali is de grootste coureur van deze generatie, dat staat buiten kijf. Deze man heeft een palmares van de 100 beste Colombianen ooit te samen. Over tot de orde van de dag. Vandaag moet het oorlog worden, als dat niet het geval is mag het huidige peleton massaal zelfmoord plegen. De eerste 90 km zijn niet echt van belang al zit daar ook nog een klim van 2de categorie in. De volgende 90 km is het gewoon afzien. De finale beginnen de Nibali wannabe's met de Finestre een extreem lastige beklimming van 18 km aan 9% procent gemiddeld. Bijna nooit is het steiler en bijna nooit zakken de percentages, zogezegd een loper maar wel eentje met een hoog percentage. Komt er nog eens bij dat de laatste 8 km op onverharde wegen zijn. Een ideale kans voor Dumoulin om achter te blijven met een lekke band. Als ze echt willen kan de giro hier op zijn kop gezet worden. Na een afdaling is het klimmen naar Sestrière, relatief makkelijke klim, waar het enkel naar het einde toe pas echt klimmen is. Veel zal afhangen van wie er gelost heeft op de Finestre. Aankomen doen we op de Jafferau, een korte maar stevige aankomst met percentages constant naar de 10 procent. Een 7 km afzien voor eeuwige glorie als opvolger van Kapitein Nibbles! Grootste spelbreker van deze etappe is de strook vals plat tussen Sestrière en de voet van de Jafferau. Toch een 13 km dat als er een paar kopmannen alleen zitten ze meer achterom zullen kijken dan naar voor. Favorieten We voelen natuurlijk allemaal aan dat de tijd van Pinot stilaan gekomen is. Deze man met indrukwekkende flieter staat klaar voor zijn eerste grote ronde naar zijn hand te zetten. ***** Pinot **** Chaves, Yaids *** Hermans, Formolo, Pozzovivo, ** Bennet, Superloser Lopez, Aru, Woods * Wellens, Tosh, Roelandts, Campenaerts, Planckaert
 4. TV-Series

  Ja echt lekker
 5. Etappe 19 | Venaria Reale - Bardonecchia | 184 km

  De poster van sterke Tosh hangt al jaren boven mijn bed!
 6. Ronde van Italië 17/05 Osimo-Imola 214 km Op het eerste zicht een etappe voor de sprinters, al zou een sterke aanval ook wel stand kunnen houden. Natuurlijk denkt iedereen aan dezelfde naam. Tim Wellens! Hij kan hier al voor zijn 3de ritwinst gaan. Na overwinningen in Caltagirone en Osimo. Parcours Vrij lange saaie vlakke etappe maar toch is het de moeite om op 20 km van het einde te kijken. Op 15 km van de meet moeten we een paar km klimmen met vooral de laatste km relatief lastig. Favorieten Tim Wellens is zonder twijfel de beste puncher in deze Giro, de vraag is of hij nog voldoende conditie gaat hebben om iedereen zo belachelijk te maken zoals hij dat met Landa en Poels deed in de Ruta del Sol. Voor de rest zullen het ook gewoon de klassementsrenners zijn die hier vooraan gaan eindigen. (deze tekst is een kopie van een vorige etappe!)
 7. Wedstrijdnieuws

  Om dan vervolgens als het er nog eens toe doet, weer op te geven omdat hij het te koud heeft.
 8. Rode Duivels

  Waarom zouden ze ook Martinez zijn contract verlengen voor het wk?
 9. Etappe 12 | Osimo-Imola | 17/05

  Betancur
 10. Ronde van Italië 16/05 Assisi-Osimo 156 km Nog eens een aankomst op een muurtje, weer een ideale kans voor een nieuwe oplawaai aan Froome en uiteraard de 2de ritwinst van Tim Wellens. Sinds de etappe die hij won heeft Wellens zich telkens koest gehouden met het oog op deze etappe. Parcours Korte etappe met een paar steile knikjes, op 30 km van de meet ligt de tussensprint op een helling van een 2-tal km met pieken tot 16%. Op 5 km van de meet is er een kasseihelling van 300 meter met pieken tot 16%. plaatsing zal dus van uiterst belang zijn. Daarna dalen tot 2.5 km van de meet om na zo'n 700 meter te beginnen aan de slotklim met 500meter aan 12 procent ligt het zwaartepunt in het begin. Daarna is het een kilometer aan 6 procent om vervolgens de laatste 300meter vlak te sprinten. Favorieten Tim Wellens is zonder twijfel de beste puncher in deze Giro, de vraag is of hij nog voldoende conditie gaat hebben om iedereen zo belachelijk te maken zoals hij dat met Landa en Poels deed in de Ruta del Sol. Voor de rest zullen het ook gewoon de klassementsrenners zijn die hier vooraan gaan eindigen. (deze tekst is een kopie van een vorige etappe!)
 11. Het renner x heeft hooijkoorts topic

  Is dat verdrietig zijn?
 12. Etappe 11 | Assisi-Osimo | 16/05

  Ja sorry i kwas verkeerd Froome lag eigenlijk voor die slotklim 50 seconden achter en heeft er samen met Betancur nog een serieus stuk van afgedaan!
 13. Etappe 11 | Assisi-Osimo | 16/05

  Betancur op 30 seconden Froome op 40 sec Froome lag max 10 seconden achter aan de voet van die klim(en dat lijkt me al ruim ingeschat) Dus nee hij was verre van de rapste
 14. Wedstrijdnieuws

  of ook niet
 15. Etappe 11 | Assisi-Osimo | 16/05

  Ja eigenlijk is het maar slap parcours deze giro
 16. Beste voorbeschouwing dat ik vandaag gelezen heb!
 17. Etappe 12 | Osimo-Imola | 17/05

  Ulissi is nog altijd kopman zeker?
 18. Etappe 12 | Osimo-Imola | 17/05

  Neem het vooral serieus ja. Ik heb geen tijd meer en buiten Tijn wil niemand nog een topic aanmaken. Dus voel jullie vrij om een serieuze voorbeschouwing te maken.
 19. Etappe 11 | Assisi-Osimo | 16/05

  Zo hard omdat hij geen 30 keer per dag meer kan puffen. De vraag is wanneer Froome gaat opgeven.
 20. Etappe 11 | Assisi-Osimo | 16/05

  Wie gaat er rijden? Lottonl die gisteren alles al hebben gegeven en de andere lotto. Toch geen losers vooraan buiten Loser Lummel natuurlijk
 21. Ronde van Italië 15/05 Penne - Gualdo Tadino 239 km Langste etappe van de giro en tegelijk een van de meest zinloze. Te lastig voor de sprinter en tegelijk te makkelijk voor de klassementsrenners. De kans is groot dat een vluchter het hier zal halen. Parcours Het leuke van deze etappe is dat ze de eerste 21 km direct 1000 hoogtemeters moeten stijgen. Het zou wel leuk zijn als een Chris "Puffer" Froome daar volledig in de vernieling wordt gereden en na deze dag zielig opgeeft. Maar dan verwachten we wel echt veel van deze etappe. Na deze klim nog een heuveltje hier en daar maar niets te lastig en aan het einde vrij vlak allemaal. Favorieten Veel maken een kans maar als ik er dan toch een moet noemen is het een Italiaan die bij een hollandse ploeg zit().
 22. Hardloperstopic

  Iedereen kan met zijn fiets doen "alsof" hem loopt e Dieter. Heb u vorige keer wel betrapt met u deliveroo rugzakske aan.
 23. Etappe 10 | Penne - Gualdo Tadino | 15/05

  Die kans zit er toch wel in ja zo lastig is het allemaal niet meer.