de dromer

Team Voorbeschouwingen
 • Content count

  161
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

107 Excellent

1 Follower

About de dromer

 • Rank
  Junior

Profile Information

 • Geslacht
  Niet vertellen

Recent Profile Visitors

974 profile views
 1. Voorjaar

  Mag ik hier zo vrij zijn om een knotsgekke doch toepasselijke passage uit het boek '100 mannen' van De Mart te citeren? Ja, dat mag ik. 'Ooit leerde Ocaña me, tijdens een interview in Pau, de hoofdregels van het leven. Volgens hem ging het om: een goed glas wijn, een mooie vrouw, een nog mooiere vriendin en in je vrije tijd jagen in de natuur. Ik vroeg toen 'en fietsen?'. Hij bekeek me enige tijd en antwoordde:'Dat is iets voor jonge mannen, niet voor u en mij.''
 2. omfg grwuleijk zei tien jara geldene al dat hij etappe gnig winnen in rodne van roemenie 2018. zieltjes
 3. 09/09 Ploegentijdrit

  Slecht voorbeeld dit. Hadden ze daar Anquetil, Indurain, Cancellara en nog vijf renners van dat kaliber mee kunnen nemen, dan had die ploeg natuurlijk alsnog gewoon ouderwets gefaald.
 4. Ronde van Frankrijk 2018: Deelnemers

  Dat zeg ik niet. Ik zeg alleen dat vrij beperkte tijdrijders soms toch een goede ploegentijdrit kunnen rijden, omdat het nou eenmaal niet precies dezelfde kwaliteiten vereist. Dat Oss altijd opgesteld werd, laat dit wat mij betreft zien. BMC gaat die gast namelijk echt niet elke keer weer opnieuw selecteren als hij telkens de zwakste schakel blijkt te zijn.
 5. Ronde van Frankrijk 2018: Deelnemers

  Omdat ie bij BMC - dat ploegentijdritten behoorlijk serieus neemt en vaak meedingt om de prijzen - jaar op jaar onderdeel uitmaakte van het WK-team.
 6. Ronde van Frankrijk 2018: Deelnemers

  Bijvoorbeeld. Hoewel ik Daniel Oss misschien nog wel een beter voorbeeld vind. Zelf geen supertijdrijder, maar altijd van grote waarde tijdens een ploegentijdrit. Een beetje eenzelfde verhaal heb je met renners die in een kopgroepje behoorlijk door kunnen beuken, terwijl ze nog niet een paar kilometer solo kunnen rijden. Dat weet ik helaas uit eigen ervaring
 7. Ronde van Frankrijk 2018: Deelnemers

  Dat laatste meestal wel ja, maar er zijn denk ik genoeg renners die een erg goede ploegentijdrit kunnen rijden, terwijl ze echt géén tijdrijders zijn. Een ploegentijdrit is (in tegenstelling tot een individuele tijdrit) namelijk veel meer een kwestie van interval: doortrekken op kop, aanpikken achteraan en tussendoor even 'herstellen'. Dat maakt het bovendien mentaal ook een andere zaak.
 8. Ronde van Frankrijk 2018: Deelnemers

  Hoewel ik denk dat Oliviera inderdaad van meer waarde is in een ploegentijdrit dan Rojas, is het natuurlijk wel een raar (doch hardnekkig) misverstand dat goede tijdrijders ook per definitie goed zijn in het rijden van een ploegentijdrit - en andersom, vooral andersom. Die twee disciplines zijn qua type inspanning namelijk behoorlijk verschillend.
 9. Wielrennen in de media

  Dat ben ik ja haha. Had m'n stats van de PCM-database van tevoren even bijgesteld naar 85 klimmen!
 10. [Wielrennen] aussie

  Jammer van je materiaalpech man, maar zoals ik het lees toch niet verkeerd gereden hoor! Rijden jullie zaterdag trouwens met eerste -en tweedejaars gescheiden (dat was bij ons het geval vorig jaar)? Succes in ieder geval! En op die klinkerstrook voorin zitten he!
 11. [Wielrennen] ASF

  Goed gereden! Was inderdaad wel een simpele klassieker, ik denk de gemakkelijkste die ik dit jaar gereden heb.