Voetballiefhebber

Team Voorbeschouwingen
 • Content count

  4,794
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Voetballiefhebber last won the day on January 17 2016

Voetballiefhebber had the most liked content!

Community Reputation

901 Excellent

6 Followers

About Voetballiefhebber

 • Rank
  Kopman
 • Birthday 12/27/1998

Profile Information

 • Geslacht
  Niet vertellen

Recent Profile Visitors

1,496 profile views
 1. Peoples Choice Classic 15 januari Santos Tour Down Under 17-22 januari World Tour De eerste World Tour wedstrijd gaat van start en dat gaat gebeuren aan de andere kant van de aardbol, in Australië. Hoewel voor ons hier niet voor te stellen is het daar op dit moment hartje zomer. Als voorbereiding op de Tour Down Under rijden veel ploegen de People's Choice Classic. People's Choice Classic Er valt weinig te zeggen over dit kleine criterium. Het criterium bestaat uit een klein rondje in Adelaide, waar ook de Tour Down Under eindigt. Het is een rondje van 2,3 km en puur vlak. Helaas is de website van de Tour Down Under dikke kak, dus heb ik niet echt een route, maar dat zou toch niet zo boeiend zijn. Even kort een aantal favorieten: Peter Sagan, Caleb Ewan, Niklas Arndt, Mark Renshaw, Ben Swift en dat zijn ze wel zo'n beetje. Santos Tour Down Under Over naar de koers waar het echt om draait. Dit is etappe 1. De etappe start in Unley en gaat in 145 km naar Lyndoch. De etappe is overwegend vlak om een klein klimmetje na 40 km na. De heuveltjes op het einde stellen niet al te veel voor. Schrijf de namen Peter Sagan of Caleb Ewan maar op. Etappe 2 gaat van Stirling naar Paracombe en deze telt 148 km. Deze etappe is beduidend heuvelachtiger en kent zelfs een aankomst bergop. De laatste km gaat zelfs in 8%. Namen voor deze etappe? Diego Ulissi, Domenico Pozzovivo, Esteban Chaves, Geraint Thomas. Misschien wel Louis Meintjes of onze eigen Robert Gesink. Etappe 3 gaat van Glenelg naar Victoria Harbor. Ook deze etappe is ongeveer even lang als de vorigen en is 144 km.De klimmetjes lijken in deze etappe steil, maar dat is vertekend beeld omdat de schaal voor de hoogtemeters dit keer anders is. Een overwegend vlakke etappe dus. Ik zeg Peter Sagan. Etappe 4 gaat van Norwood naar Campbelltown en is 150 km lang. De klimmetjes in deze etappe zijn wat steiler, maar het einde is vooral dalend, dus ik verwacht weer een sprintje. Ik zeg opnieuw Peter Sagan. Etappe 5 is de welbekende etappe van Mclaren Vale naar Willunga Hill. Dit profiel komt vast bekend voor. De etappe is 145 km en doet de Willunga Hill twee keer aan. Het is een steil ding van pakweg 4 km aan 9%. Denk bij deze etappe aan Esteban Chaves, Domenico Pozzovivo, Simon Gerrans, Geraint Thomas, Richie Porte. Etappe 6 is het criterium in Adelaide. Het is 90 km lang en stelt weinig voor. Ik zeg Caleb Ewan of Peter Sagan. Favorieten Het is lastig om te zeggen wie gaat winnen zo vroeg in het seizoen. Kijk hier voor de gehele starterslijst: http://www.tourdownunder.com.au/en/the-race/tour-details/team-start-list Hieronder heb ik wat namen neergezet, voor als men te lui is om op de link te klikken. *** Esteban Chaves ** Domenico Pozzovivo, Simon Gerrans, Geraint Thomas * Richie Porte, Diego Ulissi, Wilco Kelderman
 2. Ja. Op 1.5 km kwamen ze links van de weg in beeld. Dijkstra heel verheugd roepen: Daar komt Groenwegen met een prachtige trein! Maar die verloren dus zo 20 plaatsen.
 3. Katusha toch aan het koersen.
 4. Kies maar in welk topic jullie willen.
 5. We verlaten de Pyreneeën en Andorra en trekken terug Frankrijk in. Na de zware etappes van de afgelopen dagen en de welverdiende rustdag zal het peloton het vandaag wat makkelijker hebben. Escaldes is een plaats gelegen in het zuidoosten van Andorra en ligt tegen de hoofdstad Andorra aan (welke plaats in Andorra niet). Het is de een-na-grootste plaats in Andorra met maar liefst 14000 inwoners. Finishplaats is Revel, gelegen in de regio Midi-Pyrénées. Ook Revel is een niet echt spectaculair dorpje met maar 9000 inwoners. Revel was 3 keer eerder deze eeuw finishplaats. In 2000 was Erik Dekker in een sprintje de beste en klopte Santiago Botero. Dekker kende een goede Tour de France met nog twee andere overwinningen. In 2005 werd het ook een sprint-a-deux met Paolo Savoldelli en Kurt-Asle Arvesen. Eerstgenoemde won het sprintje. In 2010 was de laatste keer dat het peloton Revel aandeed. Ultieme baas Alexandre Vinokourov viel aan op het klimmetje en bleef het sprintende peloton voor. Vanaf de start is het meteen klimmen. De Port d'Envalira is 23 km lang aan 5,5%. Het zwaartepunt ligt in de laatste 10 km. Deze zijn het steilst. Het percentage is hier constant 6,5% en hoger. Op de top ligt de Souvenir Henri Desgrange voor de renner die als eerste het hoogste punt van de Tour passeert. Daarna volgt een lange afdaling en zijn de renners uit de Pyreneeën. De rest van de etappe is relatief vlak. Echter zijn dit de laatste kilometers. Een klein colletje zo vlak voor de finish. Hetzelfde heuveltje wat in de afgelopen drie keer ook in het parcours is opgenomen. Door dat colletje zijn er veel opties vandaag. Sprint? Late vlucht? Ook zal veel afhangen van hoe hard er gekoerst wordt op die eerste categorie col. Ik verwacht met de sprintetappe van overmorgen een vlucht die het mag uitmaken.
 6. We verlaten de Pyreneeën en Andorra en trekken terug Frankrijk in. Na de zware etappes van de afgelopen dagen en de welverdiende rustdag zal het peloton het vandaag wat makkelijker hebben. Escaldes is een plaats gelegen in het zuidoosten van Andorra en ligt tegen de hoofdstad Andorra aan (welke plaats in Andorra niet). Het is de een-na-grootste plaats in Andorra met maar liefst 14000 inwoners. Finishplaats is Revel, gelegen in de regio Midi-Pyrénées. Ook Revel is een niet echt spectaculair dorpje met maar 9000 inwoners. Revel was 3 keer eerder deze eeuw finishplaats. In 2000 was Erik Dekker in een sprintje de beste en klopte Santiago Botero. Dekker kende een goede Tour de France met nog twee andere overwinningen. In 2005 werd het ook een sprint-a-deux met Paolo Savoldelli en Kurt-Asle Arvesen. Eerstgenoemde won het sprintje. In 2010 was de laatste keer dat het peloton Revel aandeed. Ultieme baas Alexandre Vinokourov viel aan op het klimmetje en bleef het sprintende peloton voor. Vanaf de start is het meteen klimmen. De Port d'Envalira is 23 km lang aan 5,5%. Het zwaartepunt ligt in de laatste 10 km. Deze zijn het steilst. Het percentage is hier constant 6,5% en hoger. Op de top ligt de Souvenir Henri Desgrange voor de renner die als eerste het hoogste punt van de Tour passeert. Daarna volgt een lange afdaling en zijn de renners uit de Pyreneeën. De rest van de etappe is relatief vlak. Echter zijn dit de laatste kilometers. Een klein colletje zo vlak voor de finish. Hetzelfde heuveltje wat in de afgelopen drie keer ook in het parcours is opgenomen. Door dat colletje zijn er veel opties vandaag. Sprint? Late vlucht? Ook zal veel afhangen van hoe hard er gekoerst wordt op die eerste categorie col. Ik verwacht met de sprintetappe van overmorgen een vlucht die het mag uitmaken.
 7. Drie van Movistar erbij, Quintana is iets moois van plan.
 8. Voor de derde keer achter elkaar gaan we over de 200 km heen. Dit zullen de renners zeker gaan voelen, zeker met dat tempo van vandaag. De vraag is nu: wat betekent dit voor deze etappe? De start is in dezelfde plaats als de finish van vandaag, Limoges. Een van de grootste steden van midden-Frankrijk met dik 100.000 inwoners. Limoges staat bekend om zijn porselein. Dat zullen we gaan zien in de Avondetappe van vanavond dus allemaal zeker kijken! C'est beau Le Lioran ligt flink wat hoger dan Limoges en daarmee heb ik meteen wat verteld over het profiel van vandaag. Het heeft zelfs een heus skigebied op zo'n 1800 m. Zo hoog zullen wij echter niet gaan. Over een maandje of 7 ziet het hier weer zo uit. Over naar de koers. Vanuit Limoges gaan we westelijk en daar komen we het Centraal-Massief tegen. De organisatie heeft een leuke route uitgestippeld en daarbij zitten ook een paar bergjes. Opnieuw zo'n lange etappe en dat zullen de renners gaan voelen. Zoals we ook vandaag zagen in de etappe is het weinig vlak hier. Pas vanaf kilometer 140 begint de echte finale en komen er 5 bergjes in 70 km. De laatste 40 km: Vooral de Pas de Peyrol en de Col du Pesthus zullen de mokerslag voor de sprinters zijn. Dit zijn namelijk 2de categorie bergen en ook nog eens redelijk steil met percentages die boven de 11% zitten. Het is nog maar de vraag of Sagan er bij zal zitten. De renners maken de koers natuurlijk, dus het ligt eraan hoe hard het gaat en hoeveel zin het peloton er in heeft of Sagan zijn gele trui hier zal behouden. Wat hij in de Ronde van Zwitserland liet zien is indrukwekkend, maar dit deelnemersveld is een ander paar mouwen natuurlijk. Merk ook op dat de laatste kilometer bergop zijn, wat het aantal favorieten flink uitdunt. Wie gaat er winnen hier? Julian Alaphilippe, Alejandro Valverde, Simon Gerrans, (Joaquin Rodriguez, al is hij niet goed (meer)), Peter Sagan, als ie er bij blijft. Het is eigenlijk te makkelijk voor klassementsrenners en te lastig voor sprinters en daarom kan ook een late vlucht hier de winst opleveren. Maar wie weet gaat Aru dansen op de pedalen, of gaat Quintana Froome nog voor de eerste echte bergen onder druk zetten. Hoop doet leven.
 9. Fucking Peter Velits is 2de geworden in de Vuelta. Kan hij er dan ook wat van?
 10. Danny Nelissen
 11. Doe eens normaal Aron.
 12. Wat is dit? Een collectieve aanval?
 13. Lekkere etappe zeg.