Zeus

FDB Team
 • Content count

  14,837
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6,146 Excellent

About Zeus

 • Rank
  Wereldkampioen
 • Birthday 06/09/1917

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Extra

 • Onderscheidingen
  Het Orakel van Bussum
 1. [Voetbal] Nederlandse competitie(s)

  Die is ook goed ja, maar Hakimi speelt tot nog toe echt een monsterlijk seizoen.
 2. [Voetbal] Nederlandse competitie(s)

  Mwah. Volgens mij waren misschien wel de beste niet eens genomineerd (Hakimi, Sancho, Aouar, Havertz). Mbappé had hem volgens mij toch ook best weer kunnen winnen. Alhoewel, weet niet of je dat ding twee keer kan winnen, maar was natuurlijk meer dan terecht geweest. Neemt niet weg dat De Ligt natuurlijk een wereldtalent is en het geen enorm vreemde keuze is, maar die andere nominaties vond ik toch wel vreemd. Zegt ook genoeg dat een Kluivert derde is. Die zou de top-20 niet eens mogen halen.
 3. Massala Dumoulin neukne

  Waar haal je vandaan dat ik dat wil dan? Het gaat om realisme
 4. [Voetbal] Champions League

  Nou, willen.. Het is vooral nog iets minder erg dan de alternatieven. Wat niet weg neemt dat het een ploeg is wiens speelstijl Ajax niet erg ligt. Maar dat kan je van vrijwel alle ploegen zeggen.
 5. [Voetbal] Champions League

  Hopen dat Ajax straks Porto of Dortmund en anders Real loot. PSG en Juventus moet dit Ajax absoluut niet loten, Barca en City ben je uiteraard ook quasi-kansloos. Alleen in de defensie van City valt nog wat te halen, maar goed, blijft een heel goed voetballende ploeg.
 6. Massala Dumoulin neukne

  Waar haal je dat nou weer uit? Tijd om eens een degelijke leesbril aan te schaffen opa
 7. Voorpret

  Bernal, denk ik. Froome en Thomas naar de Tour.
 8. Massala Dumoulin neukne

  Mwah. Vorig jaar toch ook gewoon tweede geworden? Het moet gewoon eens meezitten in een jaar. Genoeg tijdritkilometers, een sterk team, geen grote tegenslagen, verder niemand die écht heerst bergop.. Ik zie het hem best een keer doen. Zou alleen niet te lang wachten. Simon Yates, Roglic, Landa en Bernal kunnen wanneer zij nog een laatste grote stap zetten zomaar haast onklopbaar worden (in elk geval bergop voor Dumoulin).
 9. [Voetbal] Champions League

  Mooie opstelling van Ten Hag. Wöber naast De Ligt, Blind op het middenveld in plaats van Schöne en Tadic als centrale aanvaller met een plek voor Neres op de linkervleugel. Prima.
 10. [Voetbal] Nederlandse competitie(s)

  Komaan wees lief voor elkaar We zijn immers allemaal maatschappelijke vluchtelingen
 11. Top 2000

  Heb weinig met haar, maar vind dat wel echt een sterk en redelijk artistiek nummer. Zou het verder alleen nooit zelf opzetten.
 12. [Voetbal] Nederlandse competitie(s)

  Gaande over de wedstrijden tegen Benfica: dat was zeker wel het geval geweest. Benfica speelde zeker thuis echt best sterk en had constant de as van het veld in handen. PSV is daar best kwetsbaar (de twee CV's, Hendrix, Rosario) en Van Bommel tot nog toe kennende had hij Benfica ook wel wat onderschat in die wedstrijd. Dus ik denk eigenlijk dat PSV juist tegen Benfica best hard onderuit had kunnen gaan. Tegen AEK had dat gekund, maargoed, PSV kan weer minder als Ajax een wedstrijd controleren en domineren. Wat je merkte in die wedstrijd tegen AEK-uit was dat Ajax het balbezit heel erg als defensief middel leek te gebruiken. Ik vond Ajax in die wedstrijd vrij voorzichtig (maar wel verstandig) spelen. Maar tegelijkertijd zijn ze ook nooit in de problemen gekomen, de grootste kans van AEK kwam haast in de blessuretijd toen het al 0-2 stond. Wel ben ik het lichtelijk met je eens dat Ajax niet écht heeft geïmponeerd als bijvoorbeeld in andere jaren (winst tegen Barca, wedstrijden tegen City, etc.). Ja, Bayern-uit bij vlagen. Benfica-thuis op momenten. Dat doet mij juist laten denken dat er nog wel meer in zit. Je zou in een perfecte (thuis)wedstrijd met de sterke fundering enerzijds en alle oprecht goede, creatieve voetballers anderzijds echt wel in staat moeten zijn om meer te laten zien dan ze op heden gedaan hebben. Maar het lijkt ergens ook wel een beetje de stempel van Ten Hag te zijn. Degelijk, risico's uitsluiten, weinig frivool in zijn opstelling.. Ik vind Ajax overigens ook meer voorspelbaar wanneer ze met een nummer 10 spelen en zéker wanneer Van de Beek daar mag spelen. Ik denk dat Ajax beter in staat zou zijn om daadwerkelijk te floreren (Europees) met een Blind of De Jong op zes en een Tadic of een Ziyech als half.
 13. [Voetbal] Nederlandse competitie(s)

  Dat betwijfel ik ten zeerste. Ik denk dat Ajax in eigen huis (en met alle kwaliteit die ze momenteel hebben) tot meer in staat is dan PSV, ook tegen grote tegenstanders als Spurs en Inter. Daarnaast vraag ik me af of PSV het gepresteerd had om ongeslagen te blijven in deze poule, tot nog toe. Bayern-uit en de wedstrijden met Benfica hadden denk ik voor PSV nog lastiger dan voor Ajax geweest. Je moet ook niet vergeten dat in dat soort wedstrijden de sterkte van je gehele defensie en je vermogen om een wedstrijd te controleren en in handen te nemen van groot belang is. In bepaalde facetten is Ajax mijns inziens verder dan PSV. Mede daarom vind ik het huidige Ajax ook een veel meer Europese ploeg dan PSV.
 14. Top 2000

  @Luuk. Johnny Cash, Alice in Chains, Tool en vooral: Audioslave - Like A Stone Lekker man Chris staat inmiddels wel echt in de top-3 van mijn favoriete zangers all-time.
 15. Top 2000

  Mijn lijstje: https://stem.nporadio2.nl/top2000/share/0e9fff776973df8265208250ef14daa2067576bf Maar weinig nummers hieruit zouden daadwerkelijk in een zogenoemde persoonlijke top-2000 platen aller tijden geraken, maar soit, het zijn dan ook inderdaad wel vooral klassiekers. En ik had letterlijk gewoon alles af gegaan wat ik kon vinden.