MisterX

Leden
 • Content count

  817
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

130 Excellent

2 Followers

About MisterX

 • Rank
  Waterdrager

Recent Profile Visitors

685 profile views
 1. Het wordt dus iets in de prijsklasse van die laatste, maar wat is nu het verschil tussen die verschillende opties in die prijsklasse (pak hem beet 100-250 euro)? Dingen als 750 Watt of 900 Watt zegt mij niets. Wat is in de praktijk het verschil wat je ervaart? Hoe vertaalt zich naar het gevoel dat je hebt op de fiets?
 2. Ik denk dat mijn probleem vaak is dat ik de ketting net smeer voordat ik ga fietsen. Volgens mij kan ik hem beter eerder smeren, na een tijdje de overtollige olie eraf halen, en daarna pas een keer gaan fietsen. Dan is het smeersel gewoon nog niet ingetrokken en ja, dan spat het alle kanten op tijdens het fietsen Ondertussen wel de keus gemaakt dat ik er 1 wil hebben. Nu alleen nog welke... Tacx is daarbij natuurlijk het bekenste merk, maar zeker niet de enige. En ieder merk heeft meerdere opties. Ik wil gewoon een 'simpele'. Al die opties zodat ie op de Zwift kan, die zelf de hellingspercentage instelt enz. hoef ik allemaal niet. Ik vraag me bij de goedkopere modellen alleen af: Wat is nu precies het verschil? Ik heb hier in de buurt niet echt een optie om dingen makkelijk te testen en dus wordt het via internet bestellen. Maar wil dan wel goed de verschillen weten. En ja, ik kan best lezen dat een duurder model wat meer watt levert etc. Maar ik heb geen idee hoe die cijfertjes zich vertalen richting je gevoel, je ervaring. Zomaar wat namen van modellen die ik tegen ben gekomen: Tacx Blue Motion, Tacx Blue Twist, Tacx Booster, Tacx Blue Matic, ... Allemaal modellen rond de 100-250 euro van Tacx. En dan heb je dus in die prijsklasse ook nog diverse andere merken. Ik zit trouwens nog over na te denken wat ik er voor over heb. Het zal ergens in deze range zijn, maar of het meer richting de onder- of bovengrens gaat? Nog geen flauw idee. En dan komen er natuurlijk nog extra kosten bij voor dingen als een voorsteun, matje, speciale buitenband ... Dat zijn dingen die eigenlijk overal wel aangeraden worden.
 3. Flesje, flacon, dat is hetzelfde toch? Ja, dat gebruik ik. Punt is vooral: Dan moet ik wel een goede locatie weten te vinden. De schuur heeft geen ruimte, garage niet aanwezig. Dus dan moet het om een minder nette kamer gaan. Enige wat daar mogelijk voor in aanmerking komt is de zolder. Ideaal om je fiets steeds naar boven te sjouwen en dan weer terug naar beneden als je toch weer een rondje buiten wilt maken
 4. Doe ik dan wat verkeerd in het onderhoud? En dan bedoel ik vooral bij het smeren van mijn ketting. Ik heb zo nu en dan het idee dat hij tijdens een eerste rondje soms nog wat nadruppeld ofzo? Is hij dan te vet ofzo? Ik heb juist het idee dat er na een eerste rondje na het schoonmaken juist wat spetters op het behang zouden komen enzo. Maar als ik jou zo hoor, klopt dat niet echt. Dus de enige conclusie die ik dan kan trekken is dat ik blijkbaar toch iets verkeerd doe.
 5. Of @Buus die ditzelfde stuk ergens anders schreef. Geen idee wie van jullie de auteur is.
 6. Waarom kiezen voor een Tacx en niet voor bijvoorbeeld een hometrainer? Het continu naar boven sjouwen van een fiets is nu niet heel gemakkelijk/praktisch. En laat je fiets geen viezigheid achter als je ermee je hem op een Tacx aansluit? Een hometrainer staat gewoon altijd op dezelfde plek. Lekker makkelijk. Een beetje uitleg op dat gebied lijkt me wel heel handig. Kun jij daar ook iets over zeggen @Tijn
 7. Hmmm, iets ging mis met posten. Het leek alsof de 'reactie plaatsen' knop het niet deed, maar blijkbaar is de reactie toch meerdere malen geplaatst. Sorry!