pamfluit

Leden
 • Content count

  1,004
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

140 Excellent

About pamfluit

 • Rank
  Waterdrager

Recent Profile Visitors

673 profile views
 1. [PCM 2015 | NOR4] CISCO - Precair

  Succes
 2. [PCM19|MOE_1] Jupiler Pro Team - Ronde van Turkije

  Ronde van Turkije Selectie: De Buyst – Serry -Backaert – Houtteman – Vervaeke – Van Keirsbulck – Vliegen Rit 1 De eerste twee ritten zijn voor de sprinters en dus mag De Buyst zich eens meten met toppers als Viviani en Ewan. Echter moet Jasper nog wat boterhammen eten, hij werd 8e in de massasprint. De zege was voor Italiaans kampioen Viviani Rit 2 Andermaal werd er gesprint voor de zege, en andermaal was Viviani de sterkste. Echter was het deze keer toch wel heel spannend, want met z’n achten naast elkaar gingen ze naar de eindstreep. Jasper De Buyst was één van deze, maar hij kwam net als laatste van die achter over de streep en werd zo net als gisteren achtste. Rit 3 Ook hier zou er gesprint kunnen worden voor de zege. Echter probeert Serry weg te rijden op de slotklim. Hij gaat solo , maar wordt in de laatste kilometer ingehaald. Opnieuw een massasprint , al waren ze maar zo’n twintig man meer, en wie anders dan Elia Viviani die met de zege gaat lopen. 3 op 3 voor de Italiaan. Achter hem behaalt onze Frederik Backaert een verrassende tweede plaats! Rit 4 Voor de klassementsmannen moet het vandaag gebeuren. Serry voelde zich goed en liet de ploeg werken op de slotklim. Zo kon een beresterke Backaert Pogacar, Brambilla en Vakoc terughalen. Dat was het sein voor Serry om te versnellen. Hij ging solo en soleert naar de zege voor Carthy en Muhlberger. Backaert werd zelfs nog vijfde. Pieter Serry wordt de nieuwe leider, voor Backaert en wordt hoogstwaarschijnlijk de eindwinnaar van de Ronde van Turkije. Rit 5 In de afsluitende etappe mocht er voor de verandering nog eens gesprint worden voor. Opnieuw kwamen we niet verder dan een 8e en een 13e plaats, maar het belangrijkste was toen al gebeurd. Serry wordt de eindwinnaar van de Ronde van Turkije! Wel nog slecht nieuws voor Backaert. Door een lekke band in de slotfase verliest Backaert nog zijn 2e plaats. De ritzege was voor Caleb Ewan. (geen screen van uitslag en te ver om terug te vinden) Eindklassementen Pieter Serry beleeft hoogdagen. Hij wint de Ronde van Turkije voor jonge talenten als Hugh Carthy en Gregor Muhlberger. Opkomend talent Pogacar eindigt als vijfde. Jammer dat Backaert in de laatste etappe zijn klassement nog verliest want anders hadden we de eerste twee plaatsen bezet. Puntenklassement is verrassend genoeg voor Caleb Ewan, ondanks de drie zeges van Viviani, terwijl Vermeerch de bergtrui wint. Hugh Carthy eindigt als 2e en is ook de beste jongere.
 3. [PCM19|MOE_1] Jupiler Pro Team - Ronde van Turkije

  Tro Bro Leon Selectie: De Bie – Backaert – De Buyst – Merlier – Six – Van Hooydonck – Van Keirsbulck De mindere goden mogen het ook eens proberen in deze Parijs-Roubaix van den Aldi. En dat mag je serieus noemen, we kwamen hier om kasseistroken of grindpaden te bereiden maar hebben er amper gezien. Daardoor in de smalle straatjes weinig afscheiding, al zat niet iedereen zo fris meer. De Bie had de boot gemist, maar Backaert en De Buyst zaten goed voorin. De Buyst koos voor het wiel van Roelandts voor de eindsprint, en positionering is van groot belang hier. Dat deed Backaert heel goed. Hij schoof mooi mee naar voren in het wiel van Hansen en zette dan de sprint in gang. De boerenzoon van Michelbeke had superbenen en wist vol te houden tot aan de streep. Een heel knappe zege voor Backaert. De Buyst zat ingesloten en kon niet meesprinten.
 4. [PCM19|MOE_1] Jupiler Pro Team - Ronde van Turkije

  Sorry voor de vertraging, komt er wel nog, gewoon een drukke periode thuis en de problemen waar ik enkele verslagen opnieuw moet schrijven heeft me ook al wat tijd gekost. Maar deze carrière stopt niet!
 5. [PCM19|MOE_1] Jupiler Pro Team - Ronde van Turkije

  Brabantse Pijl Selectie: Evenepoel – Bakelants – Vereecken -Verschaeve – Cras – De Tier – Meurisse Heel mooi volk aan de start van de Brabantse Pijl met onder andere Philippe Gilbert, Arnaud Demare, Michael Matthews en onze eigen Remco Evenepoel. Remco is goed omringd vandaag. Hij is de kopman en krijgt de steun van onder andere Bakelants en Meurisse. Een kopgroep van zes man kreeg een vrijgeleide van het peloton. Het leek er zelfs even naar dat deze mochten strijden voor de zege tot er een versnelling in het peloton kwam. Op veertien kilometer kwam er een aanval van Meurisse. Hij geraakte alleen weg en reed een gat van dertig seconden bijeen. Dat was het sein om het tempo de hoogte in te doen in het peloton. Meurisse trekt ten aanval Xandro werd echter gegrepen met nog drie hellingen te gaan in de laatste plaatselijke ronde. Hij nestelde zich dan maar op kop om het gat met de ontsnapte Victor De La Parte toe te rijden en een elitegroepje kon volgen. Daarin zaten alle favorieten en dus ook onze Evenepoel en Gilbert. Die laatste viel echter aan de voet van de IJskelderlaan en zag zijn kansen in rook opgaan. Gilbert valt aan de voet van de Ijskelderlaan Bovenaan die Ijskelderlaan versnelde Evenepoel. Enkel Keukeleire, Matthews en Demare konden volgen. Stuk voor stuk snelle jongens en dus zat Evenepoel met een probleem. Ook De La Parte kon nog aanhaken. In de lichthellende sprint was er niets te doen aan Matthews die Demare kon kloppen. Keukeleire kwam net voor Evenepoel binnen waardoor Remco tevreden moet zijn met plaats vier.
 6. [PCM19|MOE_1] Jupiler Pro Team - Ronde van Turkije

  Helaas ben ik door een probleem met mijn pc een aantal stukjes kwijt waaronder Parijs-Roubaix, ik ga meteen doorspoelen naar Brabantse Pijl en dan mss later nog een verslag maken van Parijs Roubaix en GP Beiras
 7. [PCM19|MOE_1] Jupiler Pro Team - Ronde van Turkije

  Scheldeprijs Selectie: Philipsen – Capiot – De Buyst – Merlier – Van Der Sande In deze sprintklassieker is Jasper Philipsen onze kopman. Zijn seizoen is nog niet zo goed begonnen, maar hij kijkt met vertrouwen naar deze koers. Capiot en Merlier moeten hem naar een top 5 zien te piloteren. Na de laatste passage van de kasseien van de Broekstraat scheurt het peloton echter. Merlier is mee, maar Philipsen zit met Capiot en De Buyst net na de breuk. Jasper moet zich de pleuris rijden om het gat te proberen dichten, want er zijn maar een kleine acht kilometers meer te rijden Net voor we gaan beginnen sprinten lukt het huzarenstukje van De Buyst. Hij brengt Capiot met Philipsen terug voorin de eerste groep. Daarna trekt Capiot nog door zodat onze kopman plots uitstekend geplaatst zit. Echter is de snelheid van Capiot al goed afgebot zodat langs rechts Bennett met Ackermann komt opzetten. Philipsen gaat aan de andere kant van de baan maar is te laat. Hij wordt wel knap vierde. De zege is voor Ackermann, die Ewan en Boudat klopt. Met een vierde plaats mag Jasper echt wel tevreden zijn.
 8. [PCM19|MOE_1] Jupiler Pro Team - Ronde van Turkije

  Leuke reactie, Mooi dat ik een voorbeeld ben, succes met de jouwe, zal die zeker volgen!
 9. [Focus|PCM] Fantasy Manager |

  Net de Ronde niet gewonnen, jammer
 10. [PCM19|MOE_1] Jupiler Pro Team - Ronde van Turkije

  Ronde van het Baskenland deel 2 Rit 4 Remco Evenepoel voelt zich duidelijk in zijn sas in het Baskenland. Hij had het roadbook dan ook goed bekeken en versnelde op het laatste kleine hellingetje voor de streep. Met een kleine voorsprong trok hij de afdaling in en hij hield stand tot aan de streep en wint zowaar een rit in het Baskenland. Impey kwam net te kort en werd tweede, Kwiatkowski derde. Rit 5 Na vier ritten is het nu tijd voor het echte werk. Eindelijk eens een echte klimrit met een finish bovenop een col van 18kilometer. Evenepoel had het lastig na zijn inspanningen van de laatste dagen en moest de echte toppers laten gaan. De beste van die toppers bleek Chris Froome te zijn. Hij wist leider, en zijn grootste concurrent , Dumoulin op twintig seconden te rijden en pakt de leiding van hem over. Evenepoel werd pas 23e op zes minuten van de winnaar Rit 6 In de laatste etappe kon alles nog voor de eindoverwinning want Dumoulin stond op amper negen seconden van de Brit Froome. Maar ook anderen waagden hun kans. Simon Yates bijvoorbeeld. Hij trok samen met Wellens, Pinot en Kruijswijk in de aanval en probeerden de boel nog volledig om te draaien. Het eindklassement zat er niet meer in , maar het viertal mocht wel strijden voor de ritzege. In een sprint met vier was het uiteindelijk Simon Yates die de snelste was. Achter hen was Dumoulin in het slot nog ontsnapt uit het peloton. Hij kwam samen met Alaphilippe binnen op een halve minuut en wist alsnog de eindzege te pakken. In het peloton zat een geslagen Froome, maar ook een frisse Evenepoel , die hier tussen mooi gezelschap eindigt. Eindklassementen Algemeen Klassement Puntenklassement Bergklassement Beste Jongere Het was een mooie strijd tussen Dumoulin en Froome in het algemene klassement. De Nederlander wist de Brit in de laatste etappe alsnog de eindzege af te snoepen. Ook voor de puntentrui was er een mooie strijd. Valverde en Alaphilippe streden hiervoor en het is de eerstgenoemde die het hier haalt. Pierre Latour wist dan weer in de koninginnerit om de meeste bergpunten te verzamelen en gaat met de bergtrui naar huis. In het jongerenklassement zien we Evenepoel tussen mooi volk staan. Hij wordt tweede, enkel Lopez Moreno kon hem kloppen. Op plaats drie zien we nog een andere topper, Egan Bernal. Hij heeft natuurlijk moeten werken voor Froome Onze conclusie Remco Evenepoel profileert zich meer en meer tussen de toppers en toont dat hij meerdere terreinen aan kan. Na zijn zege in Dwars Door Vlaanderen weet hij hier, op negentienjarige leeftijd, een ritzege te pakken in een WorldTourwedstrijd. Hij eindigt ook knap als 16e in het eindklassement en 2e in het Jongerenklassement
 11. [PCM19|MOE_1] Jupiler Pro Team - Ronde van Turkije

  Ronde van het Baskenland: deel 1 Selectie: Evenepoel – Cras – De Bie – Wouters – Houtteman – Steels -Vliegen Rit 1 We beginnen deze ronde met een klimtijdrit. Zo kunnen de klassementsmannen zich al meteen tonen en weten we hoe de waarden liggen. Voor ons is Evenepoel de kopman. In een gezelschap waar de ganse top aanwezig is moet hij vijftig seconden prijsgeven op Tom Dumoulin en eindigt als dertigste, voor Soler en Uran. Rit 2 Veel kansen voor sprinters zijn er hier niet, en deze laten ze dan nog schieten. In een massasprint na lichtgeaccidenteerd parcours laat Jakobsen zich de kaas van het brood eten. Hij timed te vroeg en valt stil. Tim Wellens profiteert en rijdt naar de ritwinst, Valverde komt uit de achtergrond nog terug naar plaats twee. Evenepoel en De Bie sluiten de top tien. Rit 3 In dit geaccidenteerd parcours konden de sprinters niet overleven. En zeker al niet als je nog een hellende finish op moet aan de eindstreep. Wel meer spek voor de bek van onze Remco Evenepoel en die verbaast vriend en vijand. Hij komt als derde over de streep, net na Alaphilippe en Valverde. Knappe prestatie van onze youngster.
 12. [PCM19|MOE_1] Piebe Slagzin

  Succes bij Wanty! Mooi WK gereden en mooie eindoverwinning in de Ronde van Duitsland
 13. [PCM19|MOE_1] Jupiler Pro Team - Ronde van Turkije

  Ronde van Vlaanderen Selectie: Van Aert – Evenepoel – Van Keirsbulck – Serry – Backaert – De Bie – De Tier Na zijn prachtprestatie is Evenepoel ook opgenomen in de Ronde Van Vlaanderen. Niet als kopman , maar om kopman Van Aert bij te staan en eens van het echte werk te proeven. Hier moet er niet tegen Marcato en co gereden worden, maar tegen kleppers als Sagan en Van Avermaet. Van Keirsbulck werd vooruitgestuurd voor Jupiler. Hij was mee in de goeie vlucht en kon zo in de finale nog goed werk leveren voor Van Aert. In de finale was er ook al geen spoor meer van Evenepoel. Remco kreeg aan de voet van de eerste beklimming van de Oude Kwaremont een lekke band en verloor daardoor zijn beste krachten. Sean De Bie kon de kopman in de finale wel nog bijstaan tot aan de Oude Kruisstraat waar Wout er uiteindelijk alleen voorstond. Maar Wout was heel alert, op alle beklimmingen kwam hij vooraan boven, en waren ze telkens met een paar mannetjes weg. Helaas was de overmacht van Quickstep te groot waardoor er nooit doorgereden werd. Wie elke keer goed mee was was Gilbert. Sagan, Van Der Poel waren af en toe mee maar lieten zich soms ook meeslepen met het peloton. Een slecht teken? Het werd een uitputtingslag en na elke klim werd de groep kleiner en kleiner tot ze met tien renners aan de voet van de Patersberg , de laatste beklimming , reden. Wout gaf nogmaals alles op de Paterberg en dat was de doodsteek voor Van Der Poel, Lampaert en Stybar. Enkel de kopmannen bleven nu nog over. Van Aert, Van Avermaet, Sagan, Gilbert, Stuyven, Naesen en als laatste kwam ook nog ex-winnaar Kristoff aansluiten. Iedereen waagde zijn kans in de finale. Van Aert gokte op het wiel van Gilbert en liet de rest rijden. Hij moest even bekomen van de inspanning op de Pater. Naesen probeerde het, Sagan viel dan aan, daarna was het de beurt aan Stuyven. Greg Van Avermaet koos dan zijn moment toen Stuyven, iet wat vermoeid , op kop reed. Sagan en Naesen gingen mee. Van Aert keek naar Gilbert en drong hem de kop op, hij moest het maar doen. Het zag er slecht uit want het drietal reed een twintigtal seconden weg. Gilbert kwam dichter, maar het leek erop dat het net niet ging lukken. Uiteindelijk reed Van Aert zelf het laatste stukje toe en kon er gesprint worden voor de zege. Van Aert koos nu voor het wiel van Sagan, die de sprint ook van voorafaan begon. Een ideale positie dus, maar toen hij wou aanzetten kwam Kristoff al langszij. Wout vond nog een gaatje en met z’n drieën op een rij werd er gesprint. Het werd een millimetersprint, bijna niet zichtbaar met het blote oog. Uiteindelijk kwam Wout net op tijd en wint hij de Ronde Van Vlaanderen, voor Kristoff en Sagan. Een prachtige zege voor Van Aert en voor Jupiler Pro Team. Na Milaan-San Remo is nu ook de Ronde van Vlaanderen binnen.
 14. [PCM19|MOE_1] Jupiler Pro Team - Ronde van Turkije

  Dwars Door Vlaanderen Selectie: Evenepoel – De Bie – Meurisse –Van Der Sande – Van Hooydonck – Steels -De Tier Deze koers kan je beetje vergelijken met de Ronde van Vlaanderen voor de niet-toppers. Met een vernieuwd parcours in de finale over de Taaienberg, Oude Kwaremont, Patersberg en de Oude Kruisstraat zou je toch denken dat de toppers hier aanwezig zouden zijn. Dat is echter niet het geval, iedereen spaart zich op voor de echte Ronde. Een ideale gelegenheid voor de renners die wel aanwezig zijn. Voor ons zien we voor de eerste keer Remco Evenepoel aan de start in de Vlaamse voorjaarskoersen. Hij is dan ook samen met Meurisse onze kopman. We sturen Floris de Tier voorop, maar uiteindelijk zou hij buiten wat publiciteit geen rol spelen. Dan was het voor ons wachten op de finale. Die kwam op de Oude Kwaremont, en daar was al duidelijk dat Remco met superbenen zit. Meurisse werd opgeofferd en met De Bie had hij bovenop de Patersberg nog één knecht mee. Voor de rest zat er nog een man of tien rond hem. Op naar de Koppenberg dan en daar versnelde Evenepoel nogmaals. Enkel Marcato kon mee, maar we beslisten dat het nog iets te vroeg was om vol door te gaan, dus kwamen er nog vijf andere renners aansluiten met onder andere Pedersen, Wallays en Senechal. Het was wachten tot de Oude Kruisstraat, de laatste helling van de dag. Evenepoel zette alles op alles en versnelde aan de voet van de Kruisstraat. Hij reed iedereen murw en boven had hij een mooi gaatje. Marcato, die achterin de groep zat, kon pas boven in de tegenaanval trekken en zo werd het een mooie strijd. Marcato gaf alles maar kwam niet dichter en zo kon Remco in de straten van Oudenaarde zegevieren. Hij wint Dwars door Vlaanderen, kan hij het ooit ook in de Ronde Van Vlaanderen?
 15. [PCM19|MOE_1] Jupiler Pro Team - Ronde van Turkije

  Gent – Wevelgem Selectie: Van Aert – Backaert – De Buyst – Van Keirsbulck – Van Hooydonck – De Bie – Merlier Andermaal regenweer in een Vlaamse voorjaarskoers. Dat hield Van Hooydonck niet tegen om in de aanval te trekken. Hij kwam in een groep met tien andere renners terecht met onder andere Cataldo, Durbridge en Wynants. Zo kon hij overleven tot na de tweede beklimming van de Kemmelberg. In het peloton gebeurde er amper tot niets. Met veertig man gingen ze over de Kemmel die daarna de kopgroep opslokte. De overgebleven sprinters mochten zich klaarmaken voor de eindsprint. Naesen wou daar nog een stokje voorsteken, maar hij geraakte niet weg. Van Aert had nog veel over maar zette alles op de sprint. Maar met mannen als Groenewegen, Viviani en Co had hij misschien beter toch gegokt op een uitval want nu werd hij pas zevende. Het werd een razendspannende sprint met tien renners naast elkaar, waar de tiende op iets meer dan een lengte van de eerste over de meet komt. Groenewegen, aan de koord, kon nipt Viviani afhouden en pakt deze klassieker.