pamfluit

Leden
 • Content count

  983
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

103 Excellent

About pamfluit

 • Rank
  Waterdrager

Recent Profile Visitors

564 profile views
 1. Thanks! Ik ga dan ook voor carrière van de maand Iets minder concurrentie nu dan vroeger
 2. Ronde van Catalonie: deel 2 Selectie: De Plus – Serry – Capiot – Houtteman – Vervaeke – Vliegen – Wouters Rit 5 Een nieuwe etappe, en dus een nieuwe dag met Serry in de aanval. Hij krijgt Roberto Houtteman mee als ploegmakker en nog vijf andere renners. De bergtrui is ondertussen al binnen, maar wie weet laat het peloton begaan in deze overgangsetappe. Helaas pindakaas, het peloton had er zin in en op dertig kilometer van de streep was hun verhaal geschreven. De Plus probeerde het nog met een versnelling op de laatste helling, maar ook hij geraakte niet weg. De enige die weggeraakte was Bauke Mollema. Hij koos het juiste moment en kon het sprintende peloton nipt voorblijven. Rit 6 Loic Vliegen is de Jupilerman die vandaag in de aanval trekt. Hij krijgt het gezelschap van vier andere vluchters en deze keer lijkt het erop dat ze misschien wel genoeg vrijheid krijgen voor de zege. Maar dat was buiten BORA Hansgrohe gerekend die voor een moordend tempo zorgde in het slot. Alsnog werden de vluchters in de finale gegrepen. Het werd een hele lange sprint en Ackermann maakte het werk van zijn teammaats af door de zege te pakken. Capiot sprintte mooi naar een tweede plaats. Toch mooi op World Tourniveau. Rit 7 In de laatste rit hadden de vluchters alle kansen. Houtteman trok mee in de aanval in een groep van zestien renners. Daarbij vier man van Katusha, die de aanval dan ook droegen. Het leidde ertoe dat de vluchters tot op de streep streden nog meededen voor de zege. De Plus versnelde nog in het slot, maar werd gegrepen en vier van de vluchters konden zelfs nog niet voorop blijven. Victor De La Parté was de snelste van de vier en boekt een hele mooie zege. Eindklassementen Algemeen Klassement Puntenklassement Bergklassement Beste Jongere Thibaut Pinot beleeft een topjaar, na Down Under, Tour du Haut Var, Tour de la Provence wint hij nu ook de Ronde van Catalonie. Dankzij bonificaties heeft hij vier seconden voorsprong op Carapaz en zes op Dumoulin, voor de rest was er geen onderscheid tussen deze drie renners. Het puntenklassement is voor Ackermann die twee zeges behaalt deze week en nog twee maal tweedes werd. Bergklassement is dan weer met ruime onderscheiding voor onze Pieter Serry. Hij had duidelijk zijn zinnen hierop gezet en was bijna elke dag met volle goesting in de aanval. Hij heeft zelfs meer dan het dubbele van de punten van achtervolgers Gesink en Lutsenko. Laurens De Plus zorgt dan weer voor een tweede succes. Hij eindigt op een knappe zevende plaats in het algemene klassement en wordt beste jongere. Onze conclusie: Geen ritzege in deze ProTourwedstrijd maar we kunnen toch tevreden zijn. Serry wint het bergklassement, De Plus eindigt zevende en wordt beste jongere en Capiot toonde zich met een tweede, derde en vierde plaats in de massasprints.
 3. Ronde van Catalonie(deel 1) Selectie: De Plus – Serry – Capiot – Houtteman – Vervaeke – Vliegen – Wouters Rit 1 Pieter Serry heeft als doelstelling om de bergtrui te veroveren en trekt dan ook meteen in de aanval in deze eerste etappe waar heel wat punten te verdienen zijn met drie hellingen van eerste categorie. Hij krijgt Izagirre en Geschke mee en slaagt in zijn missie door op alle hellingen als eerste boven te komen. In de finale had Capiot weten te overleven, net als heel wat sprinters. Amaury werd uitstekend afgezet en sprintte naar een derde plaats. Aan Ackermann was helaas niets te doen, die vanuit het niets over Capiot en Impey walste. Amaury ziet de twee nationale kampioenen voor zich over de streep komen Rit 2 In de tweede etappe was het eerder een rustige aanvangsfase. Deze keer ook geen vlakke sprint, maar een sprint lichthellend. Toch zagen we dezelfde namen voorin. Deze keer nam Impey de maat van Ackermann en werd Capiot vierde. Rit 3 Alle klassementsmannen moesten paraat zijn vandaag met deze zware etappe. Een zware etappe betekent ook veel bergpunten en dus ging Serry terug op pad. Hij kon opnieuw het maximum van de punten onderweg scoren, behalve op de slotklim. Daar trokken de klassementsmannen stevig door. Thibaut Pinot bewijst nogmaals zijn goeie vorm en is de snelste bergop. De Plus moest er de laatste twee kilometer af en komt op twee minuten binnen als 8e. Hij is wel opnieuw de beste jongere. Rit 4 Als het gisteren al zwaar was, wat is het vandaag dan? Deze etappe is geen meter vlak en heeft heel wat lange beklimmingen. Het lijkt alsof iedereen in de goede vlucht wil zetten en dat lukt ook voor iedereen. Er rijdt zowaar een groep van 44 renners weg. Het peloton laat begaan en dus zal de winnaar van de kopgroep komen. Drie renners mee van ons met Serry, Vervaeke en Vliegen. Al moest Vliegen er wel na de eerste lange klim nadat hij heel wat kopwerk voor Serry had opgeknapt. Serry kon zo wat bergpunten verzamelen terwijl Vervaeke als laatste van de ploeg overbleef. Hij overleefde alle colletjes en kwam in de kopgroep binnen als elfde. Lutsenko klopte Gesink voor de zege. In het peloton moest De Plus passen op de laatste hellende strook en gaf zo een half minuutje prijs . 44 man trok vandaag in de aanval.
 4. Milaan – San Remo Selectie: Van Aert – Lambrecht – De Plus – Serry – Bakelants – Lietaer – Meurisse La Primavera is misschien wel de saaiste koers van alle klassiekers. Ook in deze editie was het lang wachten tot er iets gebeurde. We hoopten op actie op de Capo Berta, maar daar bleef iedereen naar elkaar kijken. Op de Cipressa werd een hoog tempo ontwikkeld, maar ook daar bleef het windstil. Alles op alles op de Poggio dan maar zeker? En ja zoals elk jaar ontploft het op de Poggio. De Plus pakte de eerste meters voor zijn conto , tot Van Avermaet probeerde te versnellen. Daarna was het aan Meurisse om de boel te controleren voor Van Aert. Van Aert versnelde dan op de top, net toen er een klein gaatje was. Sagan probeerde te reageren, maar Van Aert ging echt als een pijl naar beneden en vergrootte zijn voorsprong terwijl Meurisse en De Plus in het wiel van Sagan kampeerden. Op de Via Roma had Wout al een aardige voorsprong bijeengereden maar Sagan deed er alles aan om terug te keren. Die laatste kilometer was loodzwaar maar Van Aert hield nog net genoeg over om zijn eerste monument te winnen in zijn carrière. Ewan was de snelste van het overblijfsel van het peloton en baalt als een stekker. Viviani vervolledigt het podium.
 5. Nokere Koerse Selectie: De Bie – De Buyst – Capiot – Van Hooydonck – Verschaeve – Van Keirsbulck – Steels Na een heel snel eerste uur zijn er uiteindelijk toch zes renners kunnen wegrijden. Van Hooydonck is mee nadat zowel hij als De Buyst ettelijke pogingen hadden gedaan. Meer dan drie minuten krijgt de kopgroep echter niet. Samen met Gianni Vermeersch blijft Van Hooydonck als laatste over maar met nog twee beklimmingen van Nokereberg worden deze twee dan ook gegrepen. Op de laatste beklimming van Nokereberg rijden Tony Martin en Morkov weg. Hansen reageert met De Buyst in het spoor, maar helaas voor Jasper moet Hansen passen op de top waardoor er een gat valt en de twee gaan vliegen zijn. De Buyst probeert de achtervolging nog op gang te brengen en sprint van heel ver maar valt al snel terug stil. De Buyst, die heel goede benen had, verspeelt te veel krachten in de achtervolging en wordt tiende. Voorin had Martin niets in de pap de brokken tegen de snellere Morkov. Een andere Deen, Kragh Andersen, wint de pelotonsprint.
 6. Tirreno Adriatico ( Deel 2) Selectie: Van Aert – Evenepoel – Vervaeke – Serry – Merlier – Backaert – Van Keirsbulck Rit 5 Moordend parcours in deze etappe van de Tirreno. In de laatste 70km hebben we nog vier plaatselijke rondes waar we twee heel steile beklimmingen moeten doen. En het peloton houdt er van de eerste ronde al een moordend tempo op na, dat iedereen snel op zijn tandvlees zet. “Only the strong survive” en zo gaan ze met een twintigtal renners naar de laatste ronde. Daar is het voor Wout Van Aert op. Hij had al in de voorlaatste ronde moeten lossen maar is dan nog kunnen terugkomen. In de laatste ronde lukte dat niet meer maar dat is geen schande als je ziet dat hij daar in de buurt van leider Tom Dumoulin rijdt. Wout gaat 20e worden op ruime afstand. Op de slotklim reden er vier sterke mannen weg: Alaphilippe, Valverde,Kwiatkowski en Carapaz en met vier op een rij gingen ze naar de streep. Verrassend genoeg ging de Ecuadoraan Carapaz met de dagzege aan de haal. Rit 6 Ook de sprinters krijgen nog eens een kans. Als ze tenminste over het eerste lastige gedeelte geraken van de rit. Wij hebben geprobeerd om de koers lastig te maken voor Van Aert om zo de rassprinters te doen lossen, maar dat is helaas niet gelost. In tegendeel, we zijn Merlier kwijtgeraakt na een valpartij. Wout heeft dan maar voor het wiel van Groenewegen gekozen en loste dat voor geen vin. Echter als die mannen aanzetten, heeft Van Aert niet meer de versnelling om erover te gaan. Hij wordt zesde. Ook Groenewegen won niet, hij werd geklopt door Italiaans kampioen Elia Viviani en Caleb Ewan. Viviani lijkt klaar te zijn voor Milaan – San Remo. Rit 7 We sluiten af met een tijdrit over tien kilometer. Dat is spek naar de bek van Tom Dumoulin. Hij doet er zeven seconden minder over dan Campenaerts die toch weer een sterke tijdrit rijdt. Kung klopt Tony Martin voor plaats drie. Bij de klassementsmannen behoudt Kwiatkowski zijn voorsprong en wint hij de Tirreno. Van Aert is onze beste man op een 23e plaats. Eindklassementen Puntenklassement Bergklassement Beste Jongere Kwiatkowski is de eindwinnaar van de Tirreno. Deze heeft hij te danken aan de ploegentijdrit waar INEOS iedereen op afstand reed. Zijn voorsprong heeft hij de ganse week succesvol verdedigd. Julian Alaphilippe was de regelmatigste deze week en pakt door enkele ereplaatsen en één ritzege de puntentrui. Carapaz was dan weer de beste klimmer en krijgt de bergtrui en beste jongere was voor Schachmann die 7e werd in het eindklassement op minder dan een minuut van Kwiatkowski. Onze conclusie In het eindklassement zijn we niet te zien. Van Aert deed het zeker niet slecht, maar in de zware bergetappes komt hij ruim te kort. Hij eindigt als zestiende in het eindklassement op meer dan zes minuten van de eindwinnaar. In de andere etappes was hij wel goed aanwezig met een derde, vijfde en zesde plaats. Ook Remco toonde zich knap in een finish bergop waar hij vijfde werd.
 7. Tirreno Adriatico (Deel 1) Selectie: Van Aert – Evenepoel – Vervaeke – Serry – Merlier – Backaert – Van Keirsbulck Rit 1 In de Tirreno wordt er geopend met een ploegentijdrit. De vorige keer ging ons dat niet goed af met een kansloze laatste plaats. Deze keer hadden we echter wel wat betere tijdrijders in de ploeg dus hoopten we toch op een top tien plaats. Maar voor die toptien plaats kwamen we uiteindelijk twaalf seconden te kort. We eindigden als 15e op 22 teams op 50 seconden van winnaar INEOS. Rit 2 Tom Dumoulin is vroeg in vorm dit seizoen. Na twee zeges en de eindwinst in de Ronde van de Algarve pakt hij hier ook uit met ritwinst. In een sprint bergop was hij sneller dan Schachmann en Carapaz. Op een vijfde plaats zien we een verrassend sterke Evenepoel, die zelfs sneller is dan Alaphilippe. Evenepoel(links) sprint in mooi gezelschap naar een vijfde plaats. Rit 3 Ook de sprinters krijgen hun kans in de Tirreno. Misschien is er wel een kansje voor Wout Van Aert. Hij nestelt zich alvast in het wiel van Caleb Ewan en zit goed geplaatst. Echter wacht hij misschien net iets te lang om aan te zetten waardoor hij in een sprint met vijf op een rij de duimen moet leggen voor enkele topsprinters. Dylan Groenewegen is uiteindelijk diegene die het juist timede en nipt Viviani afhield. Van Aert werd vijfde. Rit 4 Met een lastige finale en met Alaphilippe aan de start weet je al wat er gaat komen. Er werd door de mannen van Deceuninck-Quickstep stevig tempo gemaakt waardoor we met een man of twintig naar de streep gingen. Geen Remco Evenepoel, wel Wout Van Aert. Een ideale kans dus voor hem om in een sprint in dalende lijn voor de zege te gaan. Hij zat echter net te ver en kon uiteindelijk als derde zijn wiel over de finishlijn zetten. De zege was voor, hoe kan het ook anders, Julian Alaphilippe. Met Kwiatkowski op twee en Van Aert op drie is dat wel een heel mooi podium. Van Aert strandt in het wiel van Kwiatkowski en Alaphilippe
 8. Parijs – Nice (deel 2) Selectie: Lambrecht – De Plus – Bakelants – Meurisse – Philipsen – Lietaer – Weemaes Rit 5 Een individuele tijdrit over 26km moet voor het eerste verschil zorgen in het klassement tussen de toppers. Het is dan ook topfavoriet Primoz Roglic die deze tijdrit wint en het eerste verschil maakt. De Plus doet wat hij kan, maar moet toch meer dan een minuut toegeven. Rit 6 Het moeten niet altijd de klassementsmannen of de sprinters zijn die de zege pakken. Soms krijgen de aanvallers ook eens hun kans. En als er dan een groep wegrijdt met punchers a la Gilbert, De Gendt en Rolland dan kan die wel eens slagen. En dat deed het ook. Het peloton kwam tekort en zo was het een uitgelezen kans voor Gilbert. Hij maakt het dan ook met bravoure af. De Plus en Lambrecht finishten rustig in het peloton. Rit 7 In de koninginnenetappe kiest Xandro Meurisse voor de aanval. In een groep van vijftien renners heeft hij heel mooi gezelschap met onder andere Mas, Majka, Formolo en De Gendt. Meurisse pakt 18 bergpunten maar het eindklassement zal voor De Gendt zijn. Op de slotklim gaat Majka dan met Mas aan voor de ritzege, maar in het peloton wordt er ook meteen versneld door Nibali. De Plus past, maar kiest voor zijn eigen tempo. En dat doe hij goed, stuk voor stuk haalt hij renners in. Froome, Bernal, Uran, Landa, allen moesten ze eraan geloven. Uiteindelijk finisht hij in het zog van Geraint Thomas als 7e op anderhalve minuut van de kopgroep. De eerste vijf mochten sprinten voor de zege en de Deen Fuglsang bleek de snelste van het kwintet. Rit 8 De laatste etappe was nog een verraderlijke etappe. Veel klimmetjes met een top op zo’n tien kilometer van de streep. Xandro probeerde nog een ultieme poging voor de bergtrui, pakte ook meteen zeven bergpunten maar een lekke band gooide roet in het eten. Op de slotklim probeerden we het dan maar met De Plus en Lambrecht om nog de forcing proberen te voeren. Uiteindelijk konden er boven maar vier renners volgen: Pinot, Fuglsang, Simon Yates en Gallopin. Geen Roglic, dus wie weet kregen we nog een andere eindwinnaar. Boven hadden ze een gaatje van zo’n tien seconden en dankzij uitstekend werk van Lambrecht konden ze die voorsprong behouden en zelfs uitbreiden in de afdaling. De Plus kon het niet afwerken, die kans was weggelegd Yates. Het peloton eindigde uiteindelijk op 24 seconden waardoor De Plus nog een plaatsje stijgt en over Uran gaat naar de zevende plaats. Eindklassementen Algemeen Klassement Puntenklassement Bergklassement Beste Jongere Dankzij de tijdrit wint Primoz Roglic hier Parijs – Nice. Iedereen dacht dat het al binnen was maar de laatste etappe zorgde toch nog voor heel wat sensatie. Uiteindelijk kwam Fuglsang maar vier seconden tekort om de eindzege te pakken. De puntentrui was dan weer voor Michael Matthews die het begin van de week domineerde. Thomas De Gendt was bijna alle dagen actief in de aanval en wordt dan ook beloond met de bergtrui, waar Xandro Meurisse derde werd in dat klassement. Maar geen nood, Jupiler pakt toch nog een prijsje. Laurens De Plus , die zevende werd in het eindklassement pakt ook in deze koers de jongerentrui mee naar huis. Onze conclusie: Op het hoogste niveau is het moeilijk om een ritzege te boeken, maar we deden het hier verre van slecht. Zowel Philipsen, Lambrecht als De Plus behaalden top tien plaatsen, en Meurisse was heel vaak mee in de aanval. En we mogen uiteindelijk toch weer met een prijs naar huis. Met de jongerentrui van Laurens de Plus kunnen we weer een prijs naar huis nemen, plus heeft deze jongen zich getoond tussen de grote namen met een zevende plaats in het eindklassement. Misschien wel kanshebber voor top tien in een grote ronde dit seizoen.
 9. Parijs – Nice ( Deel 1) Selectie: Lambrecht – De Plus – Bakelants – Meurisse – Philipsen – Lietaer – Weemaes Rit 1 In de eerste rit mogen de sprinters op zoek gaan naar de leiderstrui in Parijs-Nice. Op het lichthellende parcours had onze sprinter het heel lastig met het hoge tempo in deze hoogaangeschreven wedstrijd. Hij kwam heel vermoeid in de finale waardoor we de kaart Lambrecht kozen. Hij deed zijn best maar tegen de echt snelle mannen kwam hij te kort, dichter dan een zevende plaats kwam hij niet. De zege was voor de Australier Matthews. Hij boekt zijn eerste zege van het seizoen en mag dus ook de leiderstrui aandoen. Rit 2 Op een biljart vlak parcours zijn de sprinters opnieuw aan zet. Philipsen kwam deze keer beter voor de dag en kon meesprinten voor de zege. Hij zat echter vast aan de koord en kon er veel te laat uit. Philipsen moest tevreden zijn met een zesde plaats. Michael Matthews wist opnieuw jan en alleman te verslaan en boekt ritzege nummer twee voor de neus van Ackermann Philipsen sprint in de achtergrond naar een zesde plaats Rit 3 In de derde sprintetappe kozen we deze keer om geen treintje te vormen. Meurisse hield Philipsen goed voorin en die kon uiteindelijk het wiel van Laporte te pakken te krijgen. Dit was echter niet het goede wiel waardoor Jasper opnieuw in de achtergrond moest strijden voor een ereplaats. Deze keer was het niet Matthews die kon winnen. Fernando Gaviria toonde zijn snelle benen en klopte de leider in een spannende sprint. Rit 4 In de vierde etappe waren mochten de eerste hoogtemeters gemaakt worden in deze Koers naar de Zon. Met een heel lastige finale mochten de spierballen gerold worden. Laurens de Plus voelde zich sterk en werd trok op tien kilometer van de streep stevig door uit een groep van dertig man groot. Hij kon echter zijn inspanning net niet verderzetten en werd een paar kilometer van de streep gegrepen door een kleine groep. Daarin zat al geen Froome, Lopez of Yates meer, wat erop duidt dat het ontzettend snel ging. In die kleine groep zat Matthews nog en die sprintte zomaar naar zijn derde zege. De Plus werd vijfde en mag de jongerentrui aantrekken. De Plus versnelt op tien kilometer van de streep
 10. Strade Bianche Selectie: Van Aert – Lambrecht – Evenepoel – De Tier – Meurisse – Bakelants – Lietaer De eerste echte ééndagsrace waar heel wat toppers aanwezig zijn. Alaphilippe, Kwiatkowski, Lutsenko, Schachmann, Valverde, Wellens, allen zijn ze op de afspraak. Wij doen het vandaag met kopmannen Van Aert en Lambrecht. En het is de man in vorm Julian Alaphilippe die het eerst in actie treedt maar op tien kilometer van de streep kon Van Aert, met Lambrecht in het wiel, hem terug tot de orde roepen. Voorts waren wel enkel nog Valgren Andersen, Kwiatkowski en Lutsenko mee. Valverde en Wellens waren net overboord gegooid. Met z’n zessen reden we de stadsmuren van Siena binnen, waar de finale op de moordende hellende strook nog moest beginnen. Lambrecht kon goed mee, maar was in de smalle straatjes net te laat om Alaphilippe nog te remonteren. Een knappe tweede plaats voor hem, na de man die tegenwoordig alles wint. Een knechtende Van Aert werd op een klein gaatje zesde.
 11. Le Samyn Selectie: De Bie – De Buyst – Van Der Sande – Van Keirsbulck – Van Moer – Steels – Verschaeve Na het Vlaams openingsweekend , is er op dinsdag de traditionele Waalse seizoensopener. Geen Van Aert in Le Samyn voor Jupiler dus mogen de andere snelle mannen hun kans wagen. Bij de laatste beklimming moest Sean De Bie lossen waardoor we alles op Van Der Sande zetten. Van Keirsbulck, in 2018 nog winnaar hier, trok de kopgroep op een lint voor Toshke. Het werd een millimetersprint en Van Der Sande trokt nipt aan het kortste eind. Rudiger Selig klopt hem met een half wiel en is de opvolger van Niki Terpstra. Van Der Sande baalt en wordt tweede
 12. Kuurne – Brussel – Kuurne Selectie: Van Aert – Merlier – Capiot – De Buyst – Van Der Sande – Van Keirsbulck – Backaert Kuurne is tegenwoordig een sprintersfestival geworden. Met Matthews, Ewan, Cavendish , Greipel en Degenkolb staan toch enkele topsprinters aan de start. Wij kiezen om de koers hard te maken en hopen om een fitte Van Aert in de finale te hebben met zo weinig mogelijk sprinters rond hem. Uiteindelijk komen we in de finale met een dertigtal man naar Kuurne. Geen Greipel, Cavendish, Jakobsen of Ewan meer; maar wel nog andere sterke mannen zoals Colbrelli, Matthews of Laporte. Net voor de sprint begint komt er nog een groep met Greipel en Cavendish aansluiten maar iedereen is serieus afgemat. Een dertigtal renners scheidt zich af van de rest Backaert is in de finale een serieuze hulp en samen met Van Keirsbulck en Capiot houden ze het tempo hoog. Van Aert wordt uitstekend gepiloteerd door Backaert en kan in ideale positie beginnen aan zijn sprint. En Wout bedankt voor het vertrouwen en houdt Sénéchal en Degenkolb achter zich. Een eerste klassieke zege voor Van Aert en voor Jupiler Pro Team is een feit.
 13. Omloop het Nieuwsblad Selectie: Van Aert – Van Keirsbulck – Merlier – Lietaer – Meurisse – De Buyst – Backaert Daar is ie dan, de eerste voorjaarsklassieker. En de Omloop brengt meteen nog iets anders mee. Rotweer, en dat schrikt blijkbaar heel wat ploegen af. Amper toppers aan de start. Wout Van Aert is er bij voor ons, en eigenlijk zou hij het moeten afmaken. Maar Wout is ziek… Verkleumd staat hij er aan de start bij, hij zou en moest hier starten. Na zo’n 25km rijdt de goeie vlucht weg, daarin ook Eliot Lietaer die heel wat mooie dingen liet zien op de Haaghoek en Berendries onder andere. Maar als de finale openbrak was het liedje uit voor de vluchters. Op de Muur van Geraardsbergen ontplofte de boel. Wout trok de gashendel open en enkel vier renners konden volgen. Xandro Meurisse was er één van en zo hadden we nog een knecht voor Wout, al zat die al op het tandvlees. De andere zijn Damien Gaudin, Sylvan Dillier en Jens Debusschere. Na de Muur bleven ze nog met vijf over, al hing Debusschere toen al aan de rekker. De Bosberg zorgde dan voor de volgende schifting, Debusschere moest er al meteen af en niet veel verder was het bobijntje van Meurisse op. Op de top versnelde Gaudin en enkel Dillier kon volgen, Van Aert moest verrassend passen, blijkbaar toch te ziek. Hij probeerde nog terug te keren maar de twee koplopers werkten goed samen en lieten Wout niet terugkeren. Een zieke Van Aert moest tevreden zijn met plaats drie. Voor de zege werd er gesprint en het was Damien Gaudin die aan het langste eind trok. Hij behaalt zo zijn grootste overwinning ooit, beter dan de Tro Bro Leon die hij in 2017 won. Verder in de top tien zien we nog drie andere Jupiler renners zodat het in de breedte toch zo slecht niet was, al hadden we op meer gehoopt. Gaudin klopt Dillier in een sprint met twee
 14. UAE Tour Selectie: Lambrecht – Vervaeke – Philipsen – Weemaes – Vereecken – Capiot – Van Hooydonck Rit 1 Voor het eerst moet er bij Jupiler Pro Team een ploegentijdrit gereden worden. En dat nog zonder enige tijdrijders in het team. Compleet kansloos tegen al dit grof geweld, wat resulteerde in een laatste plaats op bijna twee minuten van de winnaar. Lambrecht mag zijn klassement nu al vergeten, moest hij er al ambities voor gehad hebben. De zege ging naar de sneltrein van INEOS met Froome, die het Bahrein van Nibali nu al op 24” zet. Rit 2 In een koninklijke sprint werd Dylan Groenewegen perfect gepiloteerd door Danny Van Poppel. Op het juiste moment zat die aan de leiding, en die gaf die niet meer af. Aan de andere zijde van de baan werd Alaphilippe verrassend 2e, Démare moest tevreden zijn met plaats drie. Jasper Philipsen deed het verbazend goed, hij werd vijfde, vlak voor Elia Viviani. Philipsen sprint naar een vijfde sterk Rit 3 In de eerste aankomst bergop speelden we niet mee. Lambrecht had na een goede competitiestart vandaag slechte benen en moest al snel lossen op de slotklim. Wie was goed was was Alaphilippe. Hij ging er met Bardet en Fuglsang al snel vandoor. Op de laatste kilometer gooiden ze de Deen overboord waardoor ze met twee mochten uitmaken wie de ritzege zou pakken. Uiteindelijk was Alaphilippe net iets sneller dan Bardet. Chris Froome timede verkeerd en kwam slechts enkele meters tekort om beide nog te remonteren, maar hij pakt over van ploegmaat Castroviejo. Rit 4 Julian Alaphilippe is misschien wel de beste renner van het ganse peloton op dit moment. Klimmen, tijdrijden, sprinten, hij kan het allemaal. In deze etappe wist hij op sprint bergop opnieuw iedereen gemakkelijk te verschalken. De Italianen Nibali en Viviani mochten mee op het podium. Van Jupiler geen spoor. Dankzij de bonificaties pakt Alaphilippe de leiderstrui over van Froome. Rit 5 In de vijfde etappe was het nog eens aan de sprinters. Philipsen had er goede moed in na zijn vijfde plaats in de eerste massasprint, maar hier moest hij met pech van achteruit toezien hoe er gesprint werd want hij kreeg een lekke band op 20km van de streep. Capiot mocht het dan proberen maar tegen zulke kanonnen is hij nog niet opgewassen, met een elfde plaats tot gevolg. De zege ging opnieuw naar Quickstep. Viviani sprintte iedereen uit het wiel en won voor Laporte en Cort Nielsen. Rit 6 Alaphilippe is dan toch niet zo onverslaanbaar. Ene Chris Froome wist vandaag uit te halen. Op de lange slotklim snelde Froome weg uit het peloton en wist hij nog net de vluchters in te halen. Alaphilippe ging nog in de tegenaanval maar moest zijn meerdere erkennen in de Brit. Voor Lambrecht was het vandaag een betere dag. Hij kon mooi mee met de groep der favorieten en werd knap 13e in een groepje met onder andere Bernal en Buchmann. Lambrecht mee met Bernal en Buchmann. Rit 7 De eindzege is voor Alaphilippe, nipt voor Froome, maar op de laatste dag moest er nog gesprint worden voor een zege. Arnaud Démare, die in Australie al heel succesvol was, kon ook hier een ritzege wegkapen. Op een brede baan klopte hij Cort Nielsen en Matthews. Philipsen kwam niet verder dan een negende plaats. Eindklassementen Algemeen klassement Puntenklassement Bergklassement Beste Jongere Alaphilippe was weer oppermachtig, enkel Froome kon hem even bedreigen. Ook het puntenklassement en bergklassement gaan naar de Fransman. Nog een geluk dat hij geen jongere is, zo hebben de anderen ook nog een prijs. Egan Bernal, assistent van Froome, wordt de beste jongere. Onze conclusie: Tevreden kunnen we niet zijn, we hebben ons amper getoond in deze ronde. Philipsen werd eenmaal vijfde in de sprint en Lambrecht wist de subtoppers te volgen in een bergetappe maar voor de rest was het bagger. De ploegentijdrit was zelfs een echte ramp met de laatste plaats tot gevolg
 15. [PCM19|MOE_1] Piebe Slagzin

  Mooie eerste plaats in continental ranking en succes bij Euskadi!