koningco

Leden
 • Content count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About koningco

 • Rank
  Nieuweling

Recent Profile Visitors

380 profile views
 1. Tegenstrijdige reacties hierboven, maakt het nu wel of niet uit wanneer je een verkenningsstage doet? Liever 2 weken voor de Tour dan 8 weken van tevoren of maakt dit geen verschil bij verkennende stages?
 2. Ik wil in de Tour de France graag een mooie klassering halen met mijn kopman en daarom wil ik mijn beste klimmers op trainingskamp sturen om een aantal etappes te verkennen. Nu vraag ik me af of het uitmaakt wanneer dit trainingskamp plaatsvindt. Is het belangrijk om dit zo kort mogelijk voor de Tour te doen of maakt het niet uit wanneer de etappes direct na het open gaan van het trainingskamp al verkend worden?
 3. Ik heb de indruk dat in de nieuwe database heel veel varianten van andere fora opgenomen zijn. Maar bijvoorbeeld de ronde van Qatar 2016 heeft bij mij heel veel moeite om te laden, ook bij een etappe van 135 km. Etappes liepen verschillende keren vast voordat het eindelijk eens lukte op de laagste resolutie. Daarom hoeft van mij ook geen groot aantal varianten in de database te zitten, liever de kwalitatief goede ritten. Bij Qatar zie ik tijdens de race niet veel bijzonders (allemaal woestijn) waarvoor hij zo lang zou moeten laden.
 4. Ik zit met een dilemma, ik heb een Heuvelrenner die in een 2.1 ronde die een sponsordoel is top 3 moet kunnen rijden. Tegelijkertijd is er echter nog een heuvelronde in de categorie 2 HC. Die levert meer punten voor de ranglijst op en ik moet daar ook top 3 kunnen rijden, maar deze race is geen sponsordoel. Mijn sponsor zal het een noemenswaardig resultaat vinden als ik top 3 in een 2 HC koers rijdt, maar zal het jammer vinden dat ik bij de 2.1 ronde mijn sponsordoel niet haal. Het sponsor vind dit doel best belangrijk, 3 sterren. Kan iemand mij vertellen of deze keuze negatieve invloed op mijn sponsorinkomsten van volgend seizoen kan hebben? Of maakt dit niet zoveel uit omdat het resultaat in de 2 HC koers ongeveer net zo zwaar meetelt?
 5. Bedankt voor jullie tips! Ik kies voor Kreder als leadout en laatste renner in mijn selectie, beide renners samen samen was misschien ook een optie geweest maar daarvoor had ik niet genoeg plek in mijn selectie. Ook de tip dat het verschil tussen ACC tussen leadout en topsprinter niet te groot mag zijn is in het vervolg misschien handig.
 6. Welke van deze 2 renners zouden jullie als lead-out gebruiken in een vlakke etappe in de Tour? Mijn lead-out moet van +/- 2,7 km tot 1,3 km van de finish sprinten, daarna gaat mijn kopman op sprintgebied er overheen. Thwaites met 74 SP en 78 ACC of Kreder met 77 SP en 74 ACC
 7. Ik heb zelf nog het nodige uitgevonden, ik denk dat hier ook anderen iets aan hebben: Van Pro Continentaal naar World Tour promoveren de 2 ploegen die het hoogst scoren op de Superprestige ranking. In mijn eerste seizoen was daar 2358 punten voor nodig, in mijn 2e seizoen was 3020 punten nodig (dit kwam doordat de gedegradeerde World Tour ploegen goed scoorden). Uit de World Tour degradeerde de onderste 2, dit was bij 292 punten of minder op de Cya World Tour ranking. Continentale ploegen promoveren naar Pro Continentaal als ze bij de beste 37 ploegen in de Superprestige ranking eindigen (inclusief de World Tour teams). Ploegen die onder plek 37 eindigen degraderen naar Continentaal of blijven op dat niveau. Er kunnen dus meerdere ploegen promoveren, in mijn seizoenen waren die 3 en 4 teams. Voor promotie naar Pro Continentaal waren 522 Superprestige punten nodig, in het 2e seizoen was dit 549. Tot slot: voor de World Tour ranking tellen de beste 5 renners, voor de Superprestige is dit de beste 7 renners. De Continental Ranking dient dus eigenlijk nergens voor. Ik wens iedereen die het eens op een lager niveautje wil proberen veel plezier!
 8. Mijn ervaring is dat het in het eerste kwart van de wedstrijd best lastig is om weg te komen, zeker als je team van een behoorlijk niveau is. In het begin mogen vaak de zwakkere renners wegrijden en misschien is je ploeg daar te sterk voor. Als je ongeveer een kwart hebt gehad of de eerste tussensprint / een bergje dan is het peleton vaak wat tot rust gekomen en kun je wel in de (tegen)aanval gaan. Als er daarvoor toch een groepje wegrijdt zet dan zelf 1 mannetje op kop om het verschil niet te groot te laten worden.
 9. Moet je dan ook rekening houden met het totaal van bepaalde kolommen. Dus bijvoorbeeld als je meer Brazilianen wilt, moet je dan hetzelfde aantal renners in mindering brengen bij bijvoorbeeld Spaanse of Italiaanse regio's? En hoe zit dit als je de kans op een Braziliaanse kassei-specialist groter wilt maken? Uiteraard moet je dan bijvoorbeeld de kans op een klimmer kleiner maken bij Braziliƫ (totaal land/regio moet 100% blijven) maar moet je dan ook bij andere landen de kans op een klimmer opplussen en de kans op kassei-specialist verkleinen? Toen ik laatst in deze tabel zat te rommelen liep mijn database vast bij het genereren van nieuwe renners in oktober (gelukkig had ik een backup gemaakt).
 10. Dank je voor de snelle reactie, goed dat ik het vroeg want de Superprestige ranglijst is iets anders dan de Continental ranking die ik dacht. Weet je toevallig ook hoeveel renners er meetellen voor de Superprestige ranglijst? (bijvoorbeeld de 5 of 7 renners met de meeste punten)
 11. Ik wil na een seizoen "proefdraaien" met een custom team graag met een carriere met een kleine continentale ploeg uit Nederland of Frankrijk starten. Nu vraag ik me af hoe ik kan promoveren naar Pro Continentaal. Moet ik daarvoor meer punten halen op de ranglijst Continentaal dan de slechtste Pro Continentale ploeg? Of promoveren automatisch bijvoorbeeld de beste 2 Continentale ploegen naar Pro Continentaal?
 12. Het wachten heeft inderdaad geholpen, ik heb tussen 2 juni en 1 juli maar liefst 17 sponsoraanbiedingen gehad. Daar zaten best leuke namen tussen als Barloworld, Mercato Uno, Dolce & Gabbana en Burger King. Maar aangezien ik een volledig Nederlandse ploeg heb en wil houden ging mijn keuze tussen Nespresso, Amsterdam Pro Cycling (gevestigd in Groningen ) en C1000. Uiteindelijk heb ik op 2 juli voor een 1-jarig contract met C1000 gekozen, dit was een van de beste qua budget en nu kan ik volgend jaar de sponsormolen weer meemaken. Ik denk trouwens wel dat ik bij Jo Piels een vergelijkbaar budget had gekregen, maar dit kan ik natuurlijk nooit 100% weten. Op 2 juli heb ik toch de keuze gemaakt, omdat de transfermarkt al weer open was gegaan. Ik post het hier nog even, omdat anderen hier ook wellicht iets aan hebben.
 13. Onder ploeg --> scouting kun je ook scouts naar andere veel landen sturen, bijvoorbeeld Ierland, Wit-Rusland, China, Nieuw-Zeeland of Braziliƫ. Andere teams scouten daar ook, dus je zult nooit een database krijgen met alle de landen die deelnemen aan de beloftecompetitie. Ik zou vooral kijken naar welke landen je sponsor belangrijk en daar je selectie + scouting op aanpassen. Het makkelijkste is natuurlijk als je ploeg in een groot land zit dat deelneemt aan de beloftewedstrijden, renners die het daar goed doen in een bepaald type rit (bijvoorbeeld sprint, klimmen of kassei) zullen meestal ook een aardig potentieel hebben.
 14. Ik zit met mijn volledig Nederlandse Cyclingteam Jo Piels inmiddels in mei van het 3e seizoen en aan het eind van het seizoen loopt mijn sponsorcontract af. Eerst wilde de sponsor nog even afwachten welke resultaten ik zou halen maar nu staat dit op de pagina onderhandelen: "Het ziet er naar uit dat ze een sponsordeal voor meerdere jaren willen. De goede resultaten hebben uw sponsor er van overtuigd om het avontuur met de ploeg voort te zetten tot 2017. Het is graag of niet. Uw budget voor het komend seizoen wordt aan het einde van het seizoen bepaald en is afhankelijk van resultaten." Daaronder staat de knop verlengen, maar ik weet niet of ik daar nu al voor moet gaan of dat ik beter af kan wachten of er nog een grotere sponsor komt. In het rechter vak op de pagina onderhandelen staat "Nieuwe Sponsors: Er zijn geen nieuwe sponsorcontracten". Kan het zijn dat hier binnenkort wel opties komen te staan en zou ik daarmee wellicht meer budget kunnen krijgen? Ik wil in ieder geval voor 1 augustus weten wat mijn budget is, vanwege het aantrekken van 2 of meer nieuwe renners. Het is nu dus 6 mei 2015 in mijn spel.