Angus1997

Leden
 • Content count

  846
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Angus1997

 1. Beste wielerhebb(st)ers en PCM fanaten. Het werd maar weer eens tijd dat ik een carrière oppakte, dacht ik zo. Tot mijn grote spijt liep mijn vorige poging met Lampre al vrij gauw in de soep door technische problemen. Niettemin denk ik nog dikwijls terug aan de leuke periode waarmee ik met de Ierse vrijbuiter Roddy Doyle de virtuele wegen onveilig maakte. Dus nu het seizoen weer op volle toeren draait besloot ik om toch maar weer eens te beginnen met een nieuwe verhaal. Het posttempo zal in de vakantie wat hoger zijn maar zodra uni weer start zal ik dat aangeven en al dan niet wat minder posten. We gaan zien waar het spreekwoordelijke schip uiteindelijk zal stranden. Alvast een dikke merci, en hopelijk zullen jullie evenveel plezier beleven aan deze carrière als ik dat heb.
 2. [PCM17|MOE_02] Team Felbermayr

  Doelstelling binnen en een prachtige ritzege erbij. Netjes! Brutaal gekoerst en je wordt er ook nog eens voor beloond. Tegen Sagan is het moeilijk op boksen in de spurt... maar verder toch een meer dan prima ronde gereden.
 3. [PCM 2016 | MOE_1] Roompot-Nederlandse Loterij

  Mei De afgelopen maand grossierde de mannen van Roompot in ereplekken, top-10 klasseringen en met name aanvalskilometers. Daarbij kwamen ook nog de overwinning van Pim Ligthart in eigen land en een onverwachte, maar welkome zege van Coen Vermeltfoort in Frankrijk. Komende periode mogen 9 uitverkorenen starten in de Giro d’Italia, de eerste grote ronde ooit voor Roompot-Nederlandse Loterij. De koers start ook nog eens in Nederland, dus beter kan niet voor de oranje brigade. Verder wordt er in eigen land gestart in de Ronde van Noord-Holland, in Spanje tijdens de Ronde van Castilië en natuurlijk wordt de Ronde van België ook aangedaan. Mooie koersen met genoeg perspectieven voor de mannen van Roompot. Laat die Meimaand maar komen! Giro d’Italia (ITA) – CWT | 5 t/m 28 mei 2018 (Voorbeschouwing) In 2018 wordt de Giro d’Italia voor de 101ste keer georganiseerd. Vorig jaar was het Tom Dumoulin die bergop vriend en vijand verraste en zo de Maglia Rosa veroverde tijdens de afsluitende tijdrit in Milaan. Dit jaar zal de Giro starten in het Nederlandse Apeldoorn, om vervolgens via etappes naar Nijmegen en Arnhem verplaatst te worden naar het zuiden van het Italisch schiereiland. Vanuit daar zullen de renners via enkele heuveletappes en wat vlakke ritten naar Toscane trekken waar de klassementsmannen zich moeten laten zien in de tijdrit naar Greve. In week twee zullen de klimmers eindelijk aan hun trekken komen wanneer het parcours in de Dolomieten over onder andere de Pian del Falco loopt. De week wordt opnieuw afgesloten met een tijdrit, waar de renners de Alpe di Siusi gaan bestormen. In de laatste week trekt het peloton richting de Franse Alpen waar het onder andere Risoul zal aandoen. De voorlaatste rit start van Franse bodem om vervolgens bergop te finishen in Sant’Adda di Vinadio. Zij die de drie zware weken weten te overleven mogen de dag erna de wandeletappe naar Turijn uitrijden. Het pak bestaat uit 18 World-Tour ploegen en 4 Pro-continental teams. Daarbij zit slechts één Italiaanse ploeg, Androni Giocattoli-Sidermec. Door een ruzie tussen de Giro directie en teams als Bardiani, mogen Rally Cycling (VS) en Roompot-Nederlandse Loterij voor het eerst hun opwachting maken in een grote ronde. De laatste ploeg is het Spaanse Caja Rural-Seguros RGA. Favorieten **** Nairo Quintana (MOV) *** Fabio Aru (UAE), Vincenzo Nibali (TBM) ** Wilco Kelderman (SUN), Thibaut Pinot (FDJ), Romain Bardet (ALM) * Sergio Henao (SKY), Ilnur Zakarin (TKA), Esteban Chaves (MTS), Rafal Majka (BOH) Roompot-Nederlandse Loterij De selectie van Roompot voor hun eerste grote ronde bestaat uit de volgende negen renners. Pieter Weening – Rittenkaper en wegkapitein Coen Vermeltfoort – Sprinter Pim Ligthart – Vrije rol Floris Gerts – Vrije rol Nick van der Lijke – Ploegmaat Elmar Reinders – Ploegmaat Jesper Asselman – Ploegmaat Sjoerd van Ginneken – Ploegmaat Jan-Willem van Schip – Ploegmaat In de spoiler zijn de overige deelnemers te vinden!
 4. [PCM 2018| MOE_1] Team Dimension Data

  @Joaquin Purito Rodriguez merci voor de uitleg. Met een Hagen in vorm denk ik oprecht dat je wel kunststukjes kunt verrichten. En hoop ook dat Cummings gaat bazen. In Abu Dhabi lijkt misschien minder t.o.v. eerdere resultaten, maar je rijdt gwn degelijk mee. Een podiumplek en en 6de in het ak. Er zijn ploegen die tekenen daar vantevoren gwn voor.
 5. [PCM 2015 | MOE_4] Stella Artois

  Zo dichtbij... maar wat je al zegt. Het beloven mooie duels te worden.
 6. [PCM2016 | MOE_1] Mapei Cycling Team

  Ai ai, wat erg van Stuyven. Das wel een optater zo aan het begin van het klassiekerseizoen. Niettemin goed herpakt met Dillier.
 7. [PCM 2015|MOE_2] Ag2r - La Mondiale

  Gegokt en verloren met de vlucht. Ook dat is koers. Prima tijdrit met Houle trouwens.
 8. [PCM2017|MOE_3] AC Sparta Praha Cycling

  En je blijft maar winnen. Begrijp dat je een beetje op het vinkentouw zit qua promotie, maar dit zijn wel heel mooie zeges!
 9. Jaren '90 wielerfans gezocht!

  Beste wielerliefhebbers, Voor mijn bachelor scriptie doe ik onderzoek naar wielerfans in de jaren ’90. Ik zoek daarom mensen die ik kan interviewen over hun ervaringen als wielerfan in de jaren ’90. Let wel, het gaat dus ook om mensen die regelmatig naar wedstrijden keken en niet een keer in de krant lazen dat Indurain weer eens de tour had gewonnen. Een interview zou een uurtje duren en kan op een plek naar keuze worden afgenomen. Overigens wordt je naam niet opgenomen in het uiteindelijke onderzoek, dus blijf je volledig anoniem, mocht je dat willen. Ben jij zo iemand die het wel leuk lijkt om hierover te worden geïnterviewd, of ken jij zo iemand? Stuur mij een PM en we spreken iets af. Alvast bedankt en hopelijk tot binnenkort! Met vriendelijke groet, Jean Querelle
 10. [PCM 2015 | MOE_4] Stella Artois

  Heerlijke ploegentijdrit, dat blijft toch altijd moeilijk op pcm. Jammer dat je dan net wat verliest met Vermeulen, maar goed de ronde is nog jong. Let wel af en toe een beetje op je formulering, zag een paar zinnetjes ertussen staan die niet helemaal lekker lopen. Verder weer een erg mooie prestatie én presentatie!
 11. [PCM 2018| MOE_1] Team Dimension Data

  Met een bergtrui en drie etappes mag je meer dan tevreden. Was is die Hagen goed zeg dit seizoen. Hoop echt dat dit zo door blijft gaan. Overigens wel een beetje minder van Cummings. Had misschien wat meer verwacht of ligt dat aan mij? Niettemin puike ronde.
 12. [PCM17|MOE_02] Team Felbermayr

  Vooral benieuwd hoe Lutsenko het gaat doen dit seizoen, maar ook met de rest van je kopmannen moet je toch wat potten kunnen breken. Interessante koersen met leuke doelstellingen.
 13. [PCM 2016 | MOE_1] Roompot-Nederlandse Loterij

  Arno Wallaard Memorial (NED) – 1.2 | 22 april 2018 Voorbeschouwing: De laatste koers in april voor de mannen van Roompot en tevens de laatste koers voor het grote werk begint in de Giro d’Italia! Coen Vermeltfoort zal daar dienst gaan doen als sprinter, gezien zijn recente vorm. Misschien dat de Brabander ook vandaag zijn spurtcapaciteiten kan tonen op het vlakke parcours in Zuid-Holland. De wind zal een flinke factor zijn vandaag, hoewel het weer relatief gunstig is voor een koersdag. Favorieten *** Roy Jans (CIB) ** Mathieu van der Poel (COC), Coen Vermeltfoort (RNL) * Barry Markus (MTC), Alex Peters (SEG), Maarten van Trijp (DJP) Meerkerk-Meerkerk, 147 km Met de jonge Floris Gerts weer in koers start Roompot vandaag met Vermeltfoort als kopman. Het weer is goed, het parcours droog en de sfeer zit er goed in bij de start. De openingsfase van de koers verloopt in een hoog tempo. Een grote groep scheidt zich af van het pak, waarop de grote heren hun pionnen vooruitschuiven in de achtervolging. Uiteindelijk blijkt alleen Carmelo Foti bestand te zijn tegen het hoge tempo en de Italiaan legt de volgende 130 kilometer solo af.Met een indrukwekkend lange vlucht rijdt Foti zich knap in de kijker. Als het peloton dan eindelijk op hol slaat is er ook voor de koene Italiaan geen houden meer aan. In de voorbereiding van de spurt is het een enorm gefriemel voor de juiste lijn en de beste trein. Zodoende raakt Vermeltfoort hopeloos het wiel van zijn lead-out man kwijt waardoor Roompot moet improviseren. Gerts probeert het dan alleen van ver, maar hij is nog niet helemaal fit na zijn blessure en kan niet alleen wegblijven. Hij eindigt als 6de in de uitslag. Jans maakt ondertussen zijn favorietenrol waar en verslaat Markus en Van der Poel. Een ruime zege voor Jans, terwijl Van der Poel zijn tong eraf bijt. 1. Roy Jans (BEL) – Cibel-Celon |3h02m14s 2. Barry Markus (NED) – Monkey Town | z.t. 3. Mathieu van der Poel (NED) – Corendon Circus | z.t. 4. Dennis Coenen (BEL) – Cibel-Celon | z.t. 5. Jeff Vermeulen (NED) – Destil-Jo Piels | z.t. 6. Floris Gerts (NED) – Roompot-Nederlandse Loterij | z.t. 7. Dieter Bouvry (BEL) – Cibel-Celon | z.t. 8. Johim Ariesen (NED) – Metec-TKH p/b Mantel | z.t. 9. Maarten van Trijp – Destil-Jo Piels | z.t. 10. Davide Rebellin (ITA) – Sovac-Natura4Ever | z.t.
 14. [PCM2017|MOE_3] AC Sparta Praha Cycling

  Nou Modolo kreeg het richtig op zijn heupen deze ronde. Gedaan wat je kon met Masek, die echt in een geweldige vorm steekt. Prima ereplekken en podiumplaats in het AK.
 15. [PCM2016 | MOE_1] Mapei Cycling Team

  Goed gerelativeerd. Drie ritzeges en twee truien, das echt meer dan prima. De ritzege van Vanmarcke trouwens op knappe wijze behaald. Altijd lekker als je zo'n uitval tot een goed eind kunt brengen.
 16. [PCM 2015|MOE_2] Ag2r - La Mondiale

  Spijtig dat Pozzo zo'n matige ronde beleeft. Niettemin houdt Trentin knap de eer hoog voor je ploeg. Zou mooi zijn als je dat nog eens flikt.
 17. [PCM2016 | MOE_1] Mapei Cycling Team

  Komaan Pozzo! En trouwens lekkere zege met Colbrelli. Blijft echt een heerlijke coureur, ook in RL
 18. [PCM2017|MOE_3] AC Sparta Praha Cycling

  Sterke opening van het seizoen! Als je zo doorgaat promoveer je dit jaar al naar de WT
 19. [PCM 2015 | NOR_6] Motorola - Jack

  Ziet er weer top uit zeg. Adams en Poels die even alles en iedereen op een hoop rijden. Knap! Ben idd wat tinyriconen zegt, of je dan ook kunt vlammen in de kasseikoersen.
 20. [PCM 2015 | MOE_4] Stella Artois

  Polen: niet denderend, maar het kan niet altijd feest zijn. Niettemin, zeer kekke screen Giro: weer een mooie voorbeschouwing. Echt opvallend dat alle ritten in hetzelfde gebied. Custom tour? Of waar heb je die vandaan geplukt? Ook vier tijdritten (oh als Tommie deze Giro eens kon rijden ) anyhow, ben benieuwd hoe je de tandem Vermeulen-Meintjes gaat draaien en of je natuurlijk met je spurters potten kan breken. Andiamo!
 21. [PCM 2018| MOE_1] Team Dimension Data

  Nk: zoals al eerder gezegd, dominantie! Haha man, wat een bug. Wel natuurlijk fijn dat je de truitjes in je ploef hebt. Staat altijd cool. Oman: je begint erg sterk deze ronde, eigenlijk wat je het hele voorseizoen al doet. Winnen en nog eens winnen. Knap bezig!
 22. [PCM17|MOE_02] Team Felbermayr

  Weer een prima ploeg voor komend seizoen. Ben benieuwd!
 23. [PCM 2016 | MOE_1] Roompot-Nederlandse Loterij

  Scheldeprijs Schoten (BEL) – 1.HC | 5 april 2018 Voorbeschouwing: De naam Thorwald Veneberg doet het hart van menig Nederlands wielerfanaat sneller kloppen. De Amsterdammer was niet alleen de laatste Nederlander die wist te winnen in Schoten, maar deed dit ook nog eens NIET in een massaspurt. Hij versloeg Tomas Vaitkus in een sprint-a-deux na een geweldige koppeltijdrit. Of we een dergelijk huzarenstukje ook vandaag mogen ogenschouwen lijkt vrij onwaarschijnlijk. De sprinters hebben een bataljon aan hardrijders meegenomen, dus alleen wegblijven lijkt lastig. Maar dat dachten we ook allemaal toen Thorwald ten aanval trok in 2005. Favorieten *** Jens Debusschere (LTS) ** Danny van Poppel (LTJ), Niki Terpstra (QST) * Nikias Arndt (SUN), Elia Viviani (QST), Jasper Stuyven (TFS) Antwerpen-Schoten, 198 km Ondanks de dreigende donderwolken is er geen regen voorspeld vandaag in West-Vlaanderen. In Antwerpen is het niettemin lekker druk aan de start en zelfs de coureurs van Roompot worden gevraagd voor interviews en handtekeningen. Geen Marcel Kittel dit jaar, dus wie weet of Wouter Wippert hier zijn eerste zege van het seizoen kan pakken. In de openingsfase probeert Pieter Weening het met een verre poging en hij vormt samen met een handvol Belgen de vlucht van de dag. Na 100 kilometer koers breekt dan toch het dreigende noodweer los boven Vlaanderen wat weer leidt tot talloze valpartijen. Etienne van Empel is een van de ongelukkigen en breekt zijn sleutelbeen. Hij moet opgeven en wordt naar het ziekenhuis in Antwerpen vervoerd.Donkere wolken bedekken Vlaanderen terwijl Weening de kopgroep aanvoert. Vooraan in de koers lijkt de kopgroep het te gaan halen, maar door getreuzel en een spervuur aan demarrages van de jonge Belgische profs stokt het tempo. Het pak dendert uiteindelijk op 5 kilometer van de meet over hun heen. Vervolgens is het Marcel Sieberg die er vanonder muist. De hardrijder blijft verassend uit de klauwen van het peloton en komt solo over de meet. Thorwald heeft eindelijk een opvolger. De pelotonsprint wordt gewonnen door Viviani, voor een teleurgestelde Wippert.Sibi plaatst zijn beslissende demarrage in de straten van Schoten. 1. Marcel Sieberg (DUI) – Lotto Soudal | 4h13m38s 2. Elia Viviani (ITA) – QuickStep Floors | +0m10s 3. Wouter Wippert (NED) – Roompot-Nederlandse Loterij | z.t. 4. Yves Lampaert (BEL) – QuickStep Floors | z.t. 5. Jasper Stuyven (BEL) – Trek-Segafredo | z.t. 6. Pim Ligthart (NED) – Roompot-Nederlandse Loterij | z.t. 7. Tiesj Benoot (BEL) – Lotto Soudal | z.t. 8. Giacomo Nizzolo (ITA) – Trek-Segafredo | z.t. 9. Mathieu van der Poel (NED) – Corendon Circus | z.t. 10. Timothy Dupont (BEL) – Wanty-Groupe Gobert | z.t.
 24. [PCM 2016 | MOE_1] Roompot-Nederlandse Loterij

  Tro Bro Léon (FRA) – 1.1 | 17 april 2018 Voorbeschouwing: De kleine Parijs-Roubaix noemen de Fransen deze koers liefkozend. En inderdaad telt de rit van vandaag maar liefst 24 secties waar de renners over modder, gravel of kasseipaadjes moeten koersen. De 35ste versie beloofd een zonnige editie te worden, in tegenstelling tot vorig jaar toen Damien Gaudin in de ijzige kou solo wist te winnen. Mocht het pak samenblijven lijkt een massaspurt in de maak, hoewel al genoeg avonturiers dit seizoen hebben bewezen een koers alleen te kunnen beslissen. Favorieten *** Nathan Haas (TKA) ** Geoffrey Soupe (COF), Davide Cimolai (FDJ) * Kristian Sbaragli (ICA), Kris Boeckmans (VVC), Samuel Dumoulin (ALM) L’Aber Wrac’h-Lannilis, 203 km Na een korte openingsfase blijkt dat het peloton niet heel veel zin heeft om een grote groep renners te achtervolgen. Het zijn Remy Di Gregorio en Daniel Eaton die de zege krijgen van het pak om te rijden. Voor de rest haalt het peloton iedereen terug, ook Elmar Reinders die nog dapper probeerde naar de twee vooraan te rijden. Zodra de eerste modderstroken opdoemen beginnen ook de eerste valpartijen. Her en der geven renners op, maar alle grote namen blijven op hun fiets zitten.Di Gregorio en Eaton zoeken moederziel alleen hun weg door de Bretonse modder. De kopgroep krijgt op 20 kilometer van de meet gezelschap van niemand minder dan Ramunas Navardauskas. De Litouwer klets weg op een onverharde strook en wil solo arriveren aan de meet. Hij laat de ex-kopgroep dan ook al snel achter zich en trapt zich de longen uit het lijf. In de achtergrond is het nogal chaotisch, maar Taco van der Hoorn weet samen met Coen Vermeltfoort en Ramon Sinkeldam een gaatje te slaan op de laatste modderstrook. Nu zowel FDJ-Groupama en Roompot wegvallen als gangmakers is de chaos compleet in het pak, waardoor de drie vooraan doorstomen richting Navardauskas. Deze blaast zichzelf op en kan uiteindelijk het tempo van de drie spurters niet meer volgen. In een interessante sprint speelt Roompot het spelletje goed uit, waardoor Vermeltfoort met de bloemen aan de haal mag. Sinkeldam eindigt vloekend als tweede, voor Van der Hoorn. Een onverwachte zege voor Roompot.Een verassende finale met een Roompot-zege tot gevolg, Vermeltfoort juicht terecht. 1. Coen Vermeltfoort (NED) – Roompot-Nederlandse Loterij | 4h40m47s 2. Ramon Sinkeldam (NED) – Groupama-FDJ | z.t. 3. Taco van der Hoorn (NED) – Roompot-Nederlandse Loterij | z.t. 4. Geoffrey Soupe (FRA) – Cofidis. Solutions Crédits | +0m10s 5. Maxime Daniel (FRA) – Fortunéo-Samsic | z.t. 6. Bert Van Lerberghe (BEL) – Cofidis. Solutions Crédits | z.t. 7. Mickaël Delage (FRA) – Groupama-FDJ | z.t. 8. Dimitri Claeys (BEL) – Cofidis, Solutions Crédits | z.t. 9. Wesley Kreder (NED) – Wanty-Groupe Gobert | z.t. 10. Ivan Garcia Cortina - Bahrain Merida Pro Cycling Team | z.t.
 25. [PCM 2015|MOE_2] Ag2r - La Mondiale

  Net niet de bergtrui maar dat maak je ruimschoots goed met een knappe ritzege.