Sign in to follow this  
Jimski

Concept, Regels & Puntentelling

2 posts in this topic

Schaatsprono_zpsdu1vorkg.png

Concept & Regels

Zoals al bekend zal het concept van de Schaatsprono veranderen omdat bij het oude systeem een dusdanige activiteit vereist was dat in de loop van het seizoen de animo toch telkens afnam. Daarom hebben we besloten om het systeem volledig op de schop te gooien en te kiezen voor een systeem waarbij je aan het begin van het seizoen een team van acht mannen en acht vrouwen kiest waarmee je punten kunt halen.

Om te voorkomen dat iedereen dezelfde zestien topschaats(t)ers kiest, hebben we de schaats(t)ers verdeeld in vier categorieën, het keuzesysteem zal dus enigszins vergelijkbaar zijn met dat van Scorito, voor wie daar bekend mee is. Uit elk van de vier categorieën kies je twee schaatsers en twee schaatsters. Die indeling kun je in het topic hieronder vinden.
 

Je hoeft echter niet bang te zijn dat wanneer je aan het begin van het seizoen een verkeerde keuze maakt, je daar het hele seizoen aan vast zit. Per World Cup mag je in elk van je teams één schaatser veranderen (dus één man en één vrouw). Voor de toernooien (EK/WK Allround, WK Sprint & WK Aftanden) is dit twee schaatsers per team. Hiermee willen we iedereen een eerlijke kans geven om op z'n minst met een team aan de start te staan van elke wedstrijd waarbij (bijna) alle schaatsers meedoen. Voor elk schaatsweekend zal er een topic aangemaakt worden waarin je je eventuele wijziging van je team kunt doorgeven. Dit moet gebeuren voor het begin van de eerste race van het weekend.

Mocht het schaatsseizoen inmiddels al begonnen zijn wanneer je dit leest, dan kun je ook gewoon nog instappen en je team selecteren. Dat is geen enkel probleem. Je kunt dan gewoon in het topic van de eerstkomende wedstrijd je gehele selectie doorgeven.


Puntentelling

World Cups

Losse race

1. 8 punten

2. 4 punten

3. 2 punten

Voor de Ploegenachtervolging en 500 meter gelden halve punten.

Eindklassementen

1. 15 punten

2. 10 punten

3. 7 punten

4. 4 punten

5. 2 punten

Hier geen punten voor Ploegenachtervolging. Om een schaats(t)er punten te laten verdienen voor jouw team voor de WC Eindklassementen, dient hij/zij in minstens 4 van de 6 World Cups in je team te zitten.

Toernooien

Eindklassement

1. 15 punten

2. 10 punten

3. 7 punten

4. 4 punten

5. 2 punten

 

Per afstand

1. 4 punten

2. 2 punten

3. 1 punt

WK Afstanden

Normale afstanden

1. 20 punten

2. 15 punten

3. 10 punten

4. 6 punten

5. 3 punten

Ploegenachtervolging

1. 10 punten

2. 7 punten

3. 5 punten

4. 3 punten

5. 2 punten
 


We hopen dat hiermee alles duidelijk is. Mochten er toch nog vragen zijn, dan is er alle gelegenheid voor om die te stellen. Dan rest ons nu niets anders meer dan een ieder een fantastisch schaatsseizoen te wensen! :)

Edited by Jimski

Share this post


Link to post
Share on other sites
Schaatsprono1415_zpsd2ed5779.png
 
Wijzigingen t.o.v. vorig jaar
 
Zoals bekend is het concept van de Schaatsprono zo goed als gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Toch zijn er enkele kleine veranderingen waar we jullie op willen attenderen.
 
- De World Cup Eindklassementen: Om je schaats(t)ers hiervoor mee te laten tellen, dienen zij dit jaar niet 4 maar 5 World Cups in je team te zitten. Dit heeft er echter met name mee te maken dat er dit jaar 7 World Cups zijn en vorig jaar slechts 6.
 
- De opzet van de Activiteitschecks verandert. De vorm waarin ze vorig jaar waren, komt volledig te vervallen. Wij hebben hiervoor echter wel een vervangend iets geïntroduceerd, dat vind je terug bij het derde punt.
 
- En dan de grootste (en eigenlijk enige echte) vernieuwing van dit jaar: Herindeling van de Schaats(t)ers. Op twee punten in het seizoen gaan wij de groepen herindelen op basis van de uitslagen tot dan toe. Op die momenten in het seizoen ben je dus verplicht je team aan te passen. Wanneer je dat niet doet, krijg je geen punten meer net zolang tot je team aangepast aan de huidige groepsindelingen. Wees echter niet bang dat je te kort tijd hebt om je team aan te passen, want wij zullen deze herindelingen plannen in vrije weekenden. Deze momenten zijn namelijk voor het EK Allround (dus ergens in de kerstperiode zullen de nieuwe groepen online komen) en voor het WK Sprint (nieuwe groepen zullen net na carnaval online zijn). Deze vernieuwing hebben we ingevoerd om het spel toch iets meer dynamiek te geven en de deelnemers uit te dagen om naar de verrassingen, talenten, etc. te blijven zoeken. We zien nu bijvoorbeeld dat Pavel Kulizhnikov het verrassend goed doet en als hij deze lijn doorzet zal vermoedelijk iedereen hem het hele seizoen in zijn team hebben omdat hij in Groep 4 zit, maar wanneer hij na een herindeling ineens in Groep 1 of 2 terecht zou komen, zul je moeten kiezen tussen bijvoorbeeld Kulizhnikov en Kramer of Nuis en zul je vanuit die vierde groep juist weer op zoek moeten gaan naar nieuwe talenten of moeten gokken op schaats(t)ers die juist weggezakt zijn uit hogere groepen omdat ze aan het begin van het seizoen weinig hebben laten zien.
 
We hopen dat een ieder blij is met deze vernieuwingen! :)
Edited by Jimski

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this