Sign in to follow this  
Rubennn

Info en regels | Algemeen

1 post in this topic

Welkom in het carrièreboard!

Het vorige informatietopic was door de tijd voorbijgestreefd, vandaar dat je dit nu leest in een nieuw topic. Dit is uiteraard geen toeval, want er zullen wat dingen veranderen binnen de carrières. Geen schokkende, revolutionaire veranderingen. Nee, gewoon wat kleine aanpassingen die het board voor de lezers, schrijvers en medewerkers wat aantrekkelijker maken.

In dit topic kun je vanaf heden alle regels met betrekking tot de carrières lezen, in plaats van een verdeeldheid over de boards hier. Alles is hier op een centrale plaats terug te vinden. In de sub-boards zal worden herhaald wat van toepassing is.

Startende carrières

Allereerst het starten van een carrières. Vroeger gebeurde dit in een eigen board, tegenwoordig is het de bedoeling dat nieuwe carrières direct in het hoofdboard openen. De regels aangaande nieuwe carrières zijn als volgt:

  • De concepttitel is [Versie|Moeilijkheidsgraad_seizoen] Ploeg. Bijvoorbeeld [PCM 2015|MOE_1] AG2R – La Mondiale. Voor Pro Cyclist-carrières geldt hetzelfde, maar dan de naam van de renner, in plaats van de naam van de ploeg.
  • Een member mag niet twee carrières binnen dertig dagen starten. Na de ene carrière wacht je minimaal een maand, vooraleer een eventuele tweede in het board mag verschijnen.

Dit is de basis van je carrière, hoe je deze verder invult mag je helemaal zelf weten. Vroeger bestonden er restricties als maximaal drie regels per wedstrijd, of één screen per update, maar tegenwoordig stimuleren we de carrière-makers hun creativiteit volledig de vrije loop te laten op hun meesterwerken in spé. Let wel, het doel van het posten van een carrière blijft in essentie een weergave van je ervaringen met een bepaald team. Maandelijkse overzichten of voor- en nabeschouwingen zijn leuk, maar het draait om de wedstrijden. Zulke overzichten dienen beperkt te worden.

Carrière-awards

Mocht je carrière in de smaak vallen bij de andere gebruikers, dan kun je zomaar mee gaan dingen om de befaamde carrière-awards. In het sub-board ‘Carrière-awards’ is een uitgebreide uitleg te vinden, maar hier alvast de hoofdlijnen:

  • De overall-award is de voornaamste award, maar er zijn ook subcategorieën, voor carrières die uitblinken op een specifiek onderdeel. De subcategorieën zijn er voor de beste prestatie, de beste presentatie en de beste tekst.

  • De winnaar krijgt een plekje op de homepage en zijn topic zal sticky geplaatst worden.

  • Members met een actieve carrière ontvangen één punt wanneer zij stemmen voor de awards.

Gestopte carrières

Uiteraard komt aan alles een einde, zo ook aan carrières. Als er een maand lang geen update is geplaatst wordt de member hiervan verwittigd. Als hierna nog steeds geen update verschijnt wordt besloten de carrière als gestopt te beschouwen. Er kunnen dan drie dingen gebeuren.

  • De carrière voldoet aan bepaalde eisen om de legendarische status te vergaren en komt in het board met legendarische carrières.
  • De carrière voldoet niet aan de legendarische eisen, maar is wel van een bepaalde waarde geweest voor het carrière-board. De carrière komt in dit geval in het ‘Museum’ te staan.
  • De carrière is echt pas heel pril en was meer een probeersel dan een serieuze carrière. Deze gaat in dit geval naar het ‘Archief’.

Mocht de member terug verder willen met zijn carrière kan hij altijd even een PM sturen naar @Rubennn.

Laatste woord

Dit is de basis van dit board, maar in de sub-boards is nog veel meer informatie te vinden.

Heb je na al deze informatie nog altijd vragen of de behoefte aan een goed gesprek? Neem dan contact op met de carrièremod of neem een kijkje in de carrièrekroeg. Van een beetje buurten in andere actieve carrières word je vaak ook al een stuk wijzer!

Edited by Rubennn

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this