Mattias

[PCM 2017] Suggesties

62 posts in this topic

Cyanide - de makers van de Pro Cycling Manager serie - heeft ons gevraagd naar een wenslijst en suggesties voor de volgende versie van Pro Cycling Manager. Op deze manier willen ze luisteren naar wat de communities graag in het spel hebben.

Cyanide zou graag hebben dat er naast de ideeën ook een volgorde wordt toegekend naarmate de belangrijkheid. Dus indien je meerdere ideeën hebt, graag erbij vermelden wat voor jou het belangrijkste is. Indien er meerdere personen hetzelfde idee hebben, zal dit logischerwijs door ons worden doorgegeven aan Cyanide.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Zorg dat het spel wat completer wordt zodat je een heel jaar door wat kan doen. Mogelijk kan je vrouwenwielrennen toevoegen of Cyclocross.

2. De juiste kampioenschappen:
- WK ploegentijdrit
- Olympische spelen
- Continentale kampioenschappen (Afrika, Europa, Amerika's die hebben al zulke wedstrijden)

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kinderkopke

(Ik speel nog PCM 2014, dus misschien zijn er ondertussen al een aantal dingen verbeterd.)

 

Tips

 • de helft van de “tips” die verschijnen tijdens het laden van een koers zijn incorrect of slaan gewoon nergens meer op omdat ze verwijzen naar verwijderde dingen uit vroegere versies van het spel; idee: update de tips en maak ze ook vrij toegankelijk in een menuutje

 • Het lijstje met dagfavorieten dat je bij het inladen ziet, kan je tijdens de koers helaas niet terughalen om rustig te bekijken; idee: toevoegen in een menuutje via de spatiebalk

 

Sponsors

 • [bug] hoofdsponsors blijven constant contracten aanbieden, zelfs als je al een hoofdsponsor hebt

 • voor sponsors die zich aanbieden kan je niet zien wat voor soort eisen ze hebben m.b.t. nationaliteiten van renners & type wedstrijden

 • bij de onderhandelingen met sponsors van kaders / wielen / groepset kan je de karakteristieken van je toekomstige materiaal helemaal niet bekijken

 

Balans

 • compleet onleesbaar; geen projectie op jaarbasis mogelijk; geen subcategorisatie per kosten- en onkostenpost

 • moeilijk te zien hoeveel geld je beschikbaar hebt in juni bij de contractonderhandelingen

 • geld dat je aan het eind van het jaar over hebt stapelt zich op = onzin (de sponsor zou het geld gewoon moeten houden en niet op de rekening van de ploeg storten; ik heb een carrière van 6 jaar afgesloten met een positief saldo van meer dan 10 miljoen nutteloze euro’s maar had tegelijkertijd geen geld om nog een nieuwe renner te kopen)

 

Nationaal team

 • renners die in je eigen ploeg rijden en die in die hoedanigheid het WK als hoofddoel hebben, kunnen voor de nationale selectie weigeren deel te nemen “omdat het WK voor mij geen doel is”

 

Ploeg

 • geen overzicht ploegpalmares per seizoen en voor een hele carrière

 • [bug] functie “sorteren/ordenen op...” werkt niet voor “cadans”

 • seizoensoverzicht: individuele score SuperPrestige ontbreekt

 

Staf

 • de beschikbare staf evolueert niet, dus voor trainers / dokters / scouts blijft er tijdens de hele carrière hetzelfde aanbod => idee: dynamischere transfermarkt voor staf; idee: scores van staf die net als die van renners langzaam evolueren

 • teamarts: behalve de prijs en de reputatie heb je geen indicatie van hoe goed een dokter nou eigenlijk is (wat zijn concrete rendement is) en eigenlijk überhaupt waar hij voor dient (wat is het verschil tussen een klassieker rijden met of zonder dokter?; heeft een dokter een positieve invloed op de recuperatie tijdens een rittenkoers; hoeveel sneller genezen renners die geblesseerd zijn?)

 

Trainingskampen

 • ruststages (vakanties) boeken is onmogelijk

 • een enkele renner later in- of uitschrijven is onmogelijk, want alleen per groep, niet individueel

 

Materiaal

 • [bug] functie “sorteren/ordenen op...” werkt niet

 

Scouten

 • heel Vlaanderen & de complete VS = 1 scoutpunt, maar Nederland = 12 scoutpunten?

 • geen mogelijkheid om rapporten van niet interessante gescoute renners individueel te verwijderen

 • zeer ongelijk rendement in aantal gescoute renners per regio (verhouding tussen beste en slechtste regio’s = ongeveer 1:5)

 

Doelen

 • [bug] geen enkele renner vindt Milaan – Sanremo een interessant doel

 

Uitslagen, archieven

 • [bug] wat een puinhoop; de klassementen kloppen bijna nooit (renners komen 2x voor, de beste ploeg heeft 0 WT-punten, etc) en het spel crasht regelmatig als je de archieven consulteert (niet doen dus)

 • [idee] bewaar ook de namen van de ritwinnaars uit grote rondes

 

Zoeken

 • zoeken per salarisschaal (6.000, 11.000, 16.000, ...), maar niet vrij te kiezen op X-duizend euro (dus als ik een renner wil van 2.500 krijg ik iedereen te zien tussen 2.500 en 6.000)

 

Shortlist

 • renners die op de shortlist staan en inmiddels al bij je ploeg rijden, kan je niet van de shortlist verwijderen

 

Transfers

 • [bug] soms biedt een renner die net bijgetekend heeft zich opnieuw aan voor een contract en tekent dan nog eens (maar niet altijd voor hetzelfde salaris / duur), zodat hij 2x in de lijst “selectie volgend jaar” komt te staan

 • enkele grote ploegen kopen meerdere toprenners van hetzelfde specialisme; Quintana en Froome rijden in 2015 allebei bij Sky / Tinkoff / Movistar, of zowel Boonen en Cancellara tekenen bij Omega Pharma...

 • hele goede renners (top-10 in hun specialisatie) krijgen geen contract op het einde van het jaar

 • renners zeggen “ik wil nog even afwachten” en laten dan nooit meer iets van zich horen, terwijl hun virtuele salaris geblokkeerd blijft (niet beschikbaar om met andere renners te onderhandelen); idee: sta spelers toe om contractonderhandelingen af te breken

 

Parkoersen

 • idee: voeg standaard pakweg 10 verschillende parkoersen toe voor de grote en WT-rondes en de kampioenschappen, zodat de renners niet elk jaar of om de twee jaar hetzelfde parkoers over moeten

 

 

 

Edited by Kinderkopke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik wil een optie om de stats van renners onzichtbaar te maken. Tijdens races zelf zoeken hoe goed een renner is zou ik veel leuker vinden.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kinderkopke

Wat de AI betreft is een van de grootste problemen (wat mij betreft; sinds de allereerste versie al) dat de AI-renners bijna altijd compleet rechtoe rechtaan sprinten, waardoor het als speler relatief gemakkelijk is om een voordelige spurt te rijden. Misschien is het heel moeilijk om te programmeren, maar het zou leuk zijn als er meer aandacht kwam voor een complete tactiek voor eindsprints - vooral de sprints van kleine groepjes.

Ik denk dan speciaal aan het elkaar de kop opdringen (evt. met surplace), schijndemarrages, het verlate inzetten van de sprint van renners met een hoge(re) Acc, het aan twee kanten van de weg gaan rijden door ploegmaats zodat je als derde renner niet perfect in het wiel kan gaan zitten, langs de boarding rijden zodat de anderen door de wind moeten, etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou het wel graag zien dat AI ploegen ook beloftenteams kunnen aanmaken. Want nu krijg je in die beloftenkoersen soms 40 deelnemers. Wat natuurlijk veel te weinig is. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kinderkopke
Op 07/09/2016 om 15:00 zei Evert:

Ik wil een optie om de stats van renners onzichtbaar te maken. Tijdens races zelf zoeken hoe goed een renner is zou ik veel leuker vinden.

Dat vind ik geen noodzakelijke optie. In het echt kennen renners / ploegleiders hun tegenstanders redelijk goed, wat in het spel door de zichtbare stats gerepresenteerd wordt. Wat je in het echt en als speler niet weet -- en dus ook in het spel niet ziet -- is of een bepaalde renner in vorm / fris is. Dus moet je tijdens een race sowieso alsnog uit zien te vogelen welke renners uiteindelijk het gevaarlijkst zijn. Het is niet omdat Froome de hoogste stats heeft dat hij ook de topfvoriet is in elke koers (zie bijv. de Tour die momenteel gaande is in de carrière van Tinyriconen.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Realistische(re) voorbeschouwingen:

Naamloos.png

1:
- Betancur die komt om de Giro te winnen
- Guardini als grootste tegenstander om de Giro te winnen

2:
- In een vlakke etappe als dit maakt LL Sanchez écht geen kans om te winnen/te stijgen in het ak (onder normale omstandigheden)

Aan zulke dingen kan ik me wel ergeren :P 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pro cyclist:

Mij lijkt het tof om bij de pro cyclist mode een sociale media pagina te hebben. Door de resultaten kan je veel volgers krijgen op bv Twitter. Je ziet dan steeds meer berichten voorbij komen van fans. Door op je sociale media dingen te plaatsen van je sponsors kan je daarvoor weer geld krijgen en van dat geld kan je dan weer spullen kopen voor het trainen. zoals een fitness bank of wat dan ook. Je moet dus ook met het geld dat je verdient met wedstrijden spullen van kunnen kopen. Door het sociale media kan je ook zien hoe de renners zich voorbereiden op hun wedstrijd. Ook lijkt het mij tof als je kan zien dat ploegen nieuwe sponsors binnen hebben enz. enz.

Edited by raoul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien een optie om een keer het eigen ploeg budget te verhogen !

De  (Sommige)renners in de carriere modus worden duurder maar het budget blijft 800.000 euro

Vriendelijk Bedankt

Share this post


Link to post
Share on other sites

De mogelijkheid om opnieuw een bergtreintje te vormen: Vb Moreno-Valverde-Quintana of Thomas-Poels-Froome.. In Pcm15 zat het nog in het spel en nu niet meer, ik maakte er veel gebruik van!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kinderkopke
4 uur geleden zei DavyPeeters:

De mogelijkheid om opnieuw een bergtreintje te vormen: Vb Moreno-Valverde-Quintana of Thomas-Poels-Froome.. In Pcm15 zat het nog in het spel en nu niet meer, ik maakte er veel gebruik van!

Dus Moreno beschermt Valverde, Valverde beschermt Quintana, en Quintana op bolletje dat kan in PCM 16 niet meer?

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 uur geleden zei Kinderkopke:

Dus Moreno beschermt Valverde, Valverde beschermt Quintana, en Quintana op bolletje dat kan in PCM 16 niet meer?

Klopt, als je dan met Valverde Quintana wil gaan beschermen dan stopt Moreno met Valverde te beschermen.. Ik gebruikte zo een trein heel veel in aanloop naar een slotklim, echt balen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een x16 versnelling of iets in die richting dat te etappe veel sneller gaat waardoor je sneller door je seizoen kan gaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Singleplayer:

- De stat 'dalen' vervangen door 'sturen'. 

ALs die stat hoger is kun je bochten met hoge snelheid en veel drukte met hoge snelheid beter aan. Handig dus om harder te kunnen dalen (hoe technischer hoe meer de stuur-stat mee telt en hoe minder de hardrijd-stat mee telt) en om beter voorin te blijven zitten bij een massasprint. Daarbij geeft een lage stuur-stat meer kans op valpartijen.

- Aantal renners per team op WK's afhankelijk maken van CQ ranking ofzo en meerdere nationale teams toevoegen zodat kleine landen ook kunnen starten.

- Dagvormen pas zichtbaar maken gedurende de wedstrijd. In ieder geval toch de exacte vormen per stat. Gek als renners dat bij de start al allemaal zo zeker weten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed idee ! Een stuur-stat, nog niet eerder aan gedacht maar wel een goede toevoeging !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 10/10/2016 om 16:54 zei Edox:

Goed idee ! Een stuur-stat, nog niet eerder aan gedacht maar wel een goede toevoeging !

Behendigheid zat vroeger in het spel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now