SeanSchleck

[PCM 2015 | NOR_6] Motorola - Jack

162 posts in this topic

Nu ik regelmatig weer eens rondkijk, vond ik het weer eens tijd om wat bij te dragen. Ik zal hier op regelmatige basis wat posten over de voortgang van mijn PCM2015-carrière. Aangezien ik een casual speler ben, hoef je hier geen strakke layouts te verwachten (een header ontbreekt voorlopig - wie wil mag!) en geen verslagen van elke etappe - ik simuleer regelmatig. Wel hou ik je op de hoogte van de prestaties en verzin ik regelmatig stukjes. Aangezien ik al ruim in seizoen vijf ben, zal ik eerst wat updates geven over de afgelopen seizoen, op basis van informatie die ik terug kan vinden en mijn geheugen. Ik hoop dat jullie het interessant vinden.

Mocht dit eerder in het Carrière-subforum horen, mag het verplaatst worden. 

Inhoudsopgave:
Pagina 1: Opening (2015) t/m Ploegenvoorstelling 2019
Pagina 2: Januari 2019 t/m Giro 2019 [3/4]
Pagina 3: Giro 2019 [4/4] t/m Tour [4/4] 2019 en Spaans Intermezzo
Pagina 4: Polen, ENECO en de Amerikaanse Rondes 2019 t/m Vuelta [2/3] 2019
Pagina 5: Kleine Rondes, het Canadese tweeluik en Portret Brian Tammer 2019 t/m Kleine koersen en het WK 2019
Pagina 6: Oktober 2019 t/m Februari 2020
Pagina 7: Maart [1/2] 2020: Tot vlak voor de Primavera t/m Mei (1/2): Romandië, Duinkerken en Californië + Giro (1/4)
Pagina 8: Giro (2/4) en Trainingskamp Tour de France t/m Giro 2020 (4/4)
Pagina 9: Juni 2020 (1/2): De rondes voor de Tour t/m ???

 

Edited by SeanSchleck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb je topic even naar het Carrièreboard verschoven. Heel leuk dat je je carrière met ons wil delen. Zoals je wel kan zien is het op het moment (erg) rustig hier. Het afgelopen jaar zat de activiteit wat in een dip en nu ligt iedereen nog een beetje in winterslaap. Maar ik denk dat we nu allen weer wat gaan ontwaken nu het seizoen is begonnen. En nieuwe carrières zijn altijd natuurlijk meer dan welkom! Ik zal je zeker volgen en ben heel benieuwd hoe je het gaat doen met je ploeg. Nieuwsgierig naar hoe de club eruit ziet ben ik allereerst al ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tinyriconen mooi om te horen. We merken wel of het op de goede plek staat ;) Aangezien ik ook geen stats kan laten zien van de oude ploeg, maakt dat de komende stukjes vooral op basis van de resultaten moeten worden beoordeeld. 
NOOT: Ik gebruik voor deze Carrière de PCMFocus Database. Deze heeft relatieve hoge randstats waardoor de gemiddelde relatief hoog zijn!

[Opening]
In oktober werd een nieuwe wielerploeg aangekondigd: Motorola, die eerder tussen 1991 en 1996 sponsor was van een wielerploeg, keert terug in de wielerploeg. Samen met cosponsor Jack, een kleine Nederlands bedrijfje, hoopt het op termijn een goede ploeg neer te zetten. De ploeg heeft als trainer in ieder geval voormalig Motorola-renner Frankie Andreu aan zich te binden.

De ploeg, die zich met name richt op de VS en Nederland presenteerde een ploeg van 17 zeer jonge talentvolle renners. De sponsoren hebben redelijke doelstellingen opgesteld, waarbij de focus ligt op de grote Amerikaanse rondes, zoals de AMGEN Tour, de USA Pro Challenge en de Tour of Utah. De ploeg heeft de juiste renners om de doelstellingen te behalen volgens manager Henri Daemen: "De verwachtingen zijn hoog, maar we hopen het komende jaar met onze renners een ontwikkeling te maken, waarmee we kunnen overleven in de Pro-Tour." De ploeg bestaat met renners uit Australië, Groot-Brittannië, Amerika, Zwitserland en Nederland uit een relatief bont gezelschap voor een ploeg van 17 renners. Dat hoeft volgens Daemen geen probleem te zijn: "Engels is de voertaal en we hebben geen problemen met betrekking tot de taal. Dat is ook de reden waarom we geen renners uit Spanje of Italië in de ploeg opnemen." 

Volgers spreken nu al over de Grote Vier van Motorola: zij hebben hoge verwachtingen van Sean Adams, Arjan Schnater, Owen Hardy en Francis Ireland. Adams lijkt er niet mee te zitten: "Leuk voor hen, maar wij zullen ons nog moeten bewijzen. Ik heb de ambitie om mee te doen op het hoogste niveau, maar of het lukt is nog maar een tweede."

SELECTIE 2015:
Hillary Adams (USA) (Aanvallen) 72
Sean Adams (NED) (Klimmen) 74
Michel Baratta (ZWI) (Tijdrijden) 73
Adrian Cooke (GBR) (Heuvelspecialist) 73

Matthias Devaud (ZWI) (Aanvallen) 72
Bernard Granville (USA) (Klimmen) 71
Owen Hardy (GBR) (Sprinten) 73
Jones Hastings (USA) (Klimmen) 70
Allan Herbert (AUS) (Klimmen) 70
Francis Ireland (USA) (Rondes) 73
Marlon Laisina (NED) (Sprinten) 71
Roel Scheurwater (NED) (Sprinten) 72
Arjan Schnater (NED) (Heuvelspecialist) 73
Rieks Snoei (NED) (Tijdrijden) 70
Bayung van Steeden (AUS) (Sprinten) 70
Brian Tammer (NED) (Noordelijke Klassiekers) 71
Cameron Trent (AUS) (Noordelijke Klassiekers) 71

Edited by SeanSchleck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh kijk, allemaal jonge regens in de selectie. Dat is wel even wat anders om te volgen. Ben benieuwd :) En of het nou mooi is opgemaakt, of platte tekst is en of het uitgebreide ritverslagen zijn of beknopte samenvattingen: dit is een carrière, dus hij hoort in dit board. Hoe jij er vorm aan geeft, dat is helemaal aan jezelf natuurlijk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tinyriconen Alleen Sean Adams is geen regen, maar iets dat op mijzelf zou moeten lijken (behalve kwalitatief gezien dan). In dat opzicht ook geen werkelijke renner.

[Januari – Mei 2015]
“Een eerste half jaar om trots op te zijn.” Met deze woorden opende Henri Daemen namens de Motorola-ploeg de persconferentie. De ploeg staat er goed voor en dat heeft iets moois opgeleverd: de ploeg heeft een wildcard ontvangen voor de Dauphiné. En de verwachtingen zijn hoog, zeker gezien de prestaties van Motorola-Jack in het voorjaar.

Maar liefst elf van de zeventien renners die Motorola rijk is, behaalden sinds de officiële start van het seizoen in Australië een ereplaats. Al op het NK van Australië wist Allan Herbert te verrassen met twee vierde plaatsen en tot op de dag van vandaag wisten de prestaties van de blauwe formatie continu de verwachtingen te overtreffen. Met name de optredens van Motorola in de Ronde van Oman, waar Sean Adams de vijfde plaats in het algemeen klassement behaalde en Cameron Trent de tweede etappe wist te winnen, en in het Critérium International, waar S. Adams, Cooke, Schnater en Granville de plaatsen 2,3,4 en 11 in het algemeen klassement haalden, waren een flinke opsteker voor de ploeg van Daemen. Desondanks blijft hij realistisch: "Op dit niveau kunnen velen pieken. Het is de vraag hoe zij het doen op een hoger niveau, zoals de Dauphiné." 

Ook in de AMGEN Tour of California wist de Amerikaanse ploeg te oogsten met een derde plaats in het eindklassement en een etappezege. De kans dat de ploeg dan ook kan promoveren naar de Pro-Tour is dan ook groot. Daemen wacht het nog even af: "We moeten nog een half seizoen en als we niet weten te presteren, kan die promotie zomaar heel ver weg zijn." Over mogelijke mutaties binnen de ploeg hield Daemen zich eveneens op de vlakte. 

Naar verluidt is er binnen de ploeg kritiek op de prestaties van de sprinters binnen de ploeg, Owen Hardy en Roel Scheurwater. Daemen reageerde daar schuchter op: "We hadden natuurlijk op meer gehoopt als het gaat om onze sprinters. Maar onze focus ligt niet zo erg op die sprinters. Ik begrijp dat ze dat niet prettig vinden, maar het helpt ze om een betere renner danwel sprinter te worden als ze veel zelf moeten doen in de sprint." Scheurwater pakte twee zeges in de Ronde van Turkije, terwijl Hardy het moest doen met een zesde stek in de Valence Drôme Classic. Hardy zit er nog niet mee: "Ik zit hier nog op mijn plek. Zolang ik scherp en fit blijf, komen die zeges of ereplaatsen vanzelf wel." 

CU: Juni-Oktober 2015 + Transfers Motorola-Jack 2015

Edited by SeanSchleck

Share this post


Link to post
Share on other sites

[Juni - Oktober 2015 + Transfers]

Motorola geniet na van goed debuutseizoen
Het seizoen zit erop, de wegliefhebbers gaan in een winterslaap. 2015 was een mooi jaar, zeker voor de Motorola-Jack ploeg. Het team wist met jeugdig talent te presteren en zich naar promotie te rijden. Manager Daemen kijkt tevreden terug: "We hebben nergens slecht gepresenteerd. Het kán altijd beter, maar met deze groep jongens zonder ervaring moet je soms slecht rijden. Dát levert mogelijk nog meer op."

De verwachtingen van het grote publiek was laag, maar bij volgers waren de verwachtingen hooggespannen door de prestaties in hun juniorentijd van enkele renners. In de tweede helft van het seizoen gingen men bij Motorola zonder dip verder met het behalen van goede resultaten. Zo werd er in de Dauphiné Liberé door Sean Adams een vijfde plaats behaald achter Contador, Froome Rolland en Simon Yates en pakte Matthias Devaud verrassend het Zwitsers NK door goed ploegenspel met Michel Baratta. Desondanks reed de ploeg in weinig Pro-Tour wedstrijden mee, volgens Daemen een tactische keuze: "Ervaring was het allerbelangrijkste. Door te kiezen voor specifieke wedstrijden om aan mee te doen, konden we echt goede prestaties weten te boeken, was de gedachte." En zo geschiedde, want ook in de GP van Québec stonden twee man van Motorola in de top-10 (Ireland vierde, Schnater zevende, red.). 

En zo haalden men in de Pro-Continentalkoersen voldoende punten om volgend jaar mee te mogen doen in het circus van de Pro-Tour. Volgens Daemen is het doel simpel: "Handhaving is het belangrijkste. Misschien dat we in sommige koersen ons gezicht kunnen laten zien, maar het gaat ons nu om de renners de volgende stap te laten zetten. Meer durven denken in kwaliteit in plaats van kwantiteit - minder koersen met meer rendement - is de beste manier om te presteren tegen betere renners schat ik zo in. Klagen over weinig koersdagen doet me niet zoveel. Het is organisatorisch lastig in te schatten hoeveel onze renners aankunnen. Ik breek liever een muur te weinig dan dat we tegen muren van beton aanlopen."

Transfers: Langeveld komt, Hillary Adams gaat
De interesse in renners van Motorola kon in de meeste gevallen worden tegengehouden door een lopend contract. Een probleem waar Daemen volgend jaar mee te maken zou kunnen krijgen. Daemen: "Ik ben voorlopig blij met de selectie die we nu hebben. Volgend jaar kan alles anders zijn." Slechts één renner had een aflopend contract dat niet werd verlengd; Hillary Adams vertrok naar UnitedHealthcare.
Daarentegen stond de komst van zes nieuwe renners, waardoor de ploeg voor 2016 bestaat uit 22 renners met acht nationaliteiten. "Voor een gepromoveerde ploeg met ons budget een goed en groot team", aldus Daemen. Naast de komst van vijf talentvolle beloften stond als nummer zes van aanwinsten Sebastian Langeveld, de nummer tien van Parijs-Roubaix en de nummer 10 van het afgelopen WK in Richmond. Langeveld was blij met de overgang: "De ploeg heeft een Nederlandse basis en ik kan als wegkapitein voor zeer jonge renners én een mooi programma rijden. De optimale manier om de sport te bedrijven."

SELECTIE 2016:
Nieuwe renners in rood
Sean Adams (NED) (Klimmen) 76
Allan Armstrong (USA) (Heuvelspecialist) 71
Michel Baratta (ZWI) (Tijdrijden) 74
Adrian Cooke (GBR) (Heuvelspecialist) 73

Matthias Devaud (ZWI) (Aanvallen) 71
Greg Farrell (IER) (Noordelijke Klassiekers) 71
Stanley Gibbons (IER) (Heuvelspecialist) 71

Bernard Granville (USA) (Klimmen) 73
Owen Hardy (GBR) (Sprinten) 73
Jones Hastings (USA) (Klimmen) 73
Allan Herbert (AUS) (Klimmen) 72
Francis Ireland (USA) (Rondes) 74
Sebastian Langeveld (NED) (Noordelijke Klassiekers) 75
Marlon Laisina (NED) (Sprinten) 71
Roel Scheurwater (NED) (Sprinten) 74
Arjan Schnater (NED) (Heuvelspecialist) 73
Kofi Schwartz (DEN) (Sprinten) 73
Rieks Snoei (NED) (Tijdrijden) 71
Bayung van Steeden (AUS) (Sprinten) 71
Brian Tammer (NED) (Noordelijke Klassiekers) 72
Cameron Trent (AUS) (Noordelijke Klassiekers) 72
Troy Zoïs (NZL) (Rondes) 72

[CU: Overzicht 2015 + Motorola Jan-Mei 2016]

Share this post


Link to post
Share on other sites

[Overzicht 2015 + Motorola Januari-Mei 2016]
Giro-winnaar: Nairo Quintana (MOV), voor Vincenzo Nibali (AST) en Andrey Amador (MOV)
Klassementen (S, B en Y): Elia Viviani (SKY), Quintana (MOV) en Quintana (MOV)
Tour-winnaar: Chris Froome (SKY), voor Alberto Contador (TCS) en Alejandro Valverde (MOV)
Klassementen (S, B en Y): Peter Sagan (TCS), Chris Froome (SKY) en Thibaut Pinot (FDJ)
Vuelta-winnaar: Chris Froome (SKY), voor Alberto Contador (TCS) en Geraint Thomas (SKY)
Klassementen (S, B en Y): Chris Froome (SKY), Diego Ulissi (LAM) en Rohan Dennis (BMC)

Milaan-San Remo: Mark Cavendish (EQS)
Ronde van Vlaanderen: Fabian Cancellara (TFR)                      Parijs-Roubaix: Alexander Kristoff (KAT)
Amstel Gold Race: Simon Gerrans (OGE)                                  Waalse Pijl: Michal Kwiatkowski (SKY)
Luik-Bastenaken-Luik: Philippe Gilbert (LTS)                              Ronde van Lombardije: Julian Arredondo (TFR)
WK (Hamilton): Tom Jelte Slagter (NED)                                    WK ITT (Hamilton): Tony Martin (DUI)
Renner van het jaar: Chris Froome (SKY)

Wat is de formule van Motorola? Niemand weet het.
We kunnen alleen maar gaan genieten van de Tour, zo sprak Thijs Zonneveld vorige week in zijn column. De prestaties van de Nederlandse renners lijken een voorbode te zijn. Dumoulin won Parijs-Nice en de top-vijf noteringen van Boom in San Remo en Roubaix lijken een voorbode te zijn voor een nieuwe golf Nederlandse toprenners. En daarin lijkt een grote rol voor Motorola-Jack te zijn weggelegd, zeker nu zij met Langeveld een serieuze wegkapitein hebben aangetrokken. 

Langeveld gaf zelf het goede voorbeeld door in de Ronde van Vlaanderen als zevende te eindigen, vlak voor Lars Boom die een week later de sprint op de wielerbaan van Roubaix verloor en als derde finishte. In Roubaix eindigde de 22-jarige Cameron Trent voor zijn kopman als elfde en rijden Adams en Schnater regelmatig in kleinere koersen mee om de prijzen: Sean Adams won de Ronde van Oman en beide pakten een top-tienklassering in de Strade Bianche, een koers voor volwassen mannen, niet voor gasten van net twintig. De verwachtingen voor de Giro, waarin Adams samen met Ireland (winnaar slotetappe in Nice) op zoek gingen naar het plafond van de ploeg in grote rondes, waren hoog.

Het plafond van de ploeg bleek hoog te liggen, want Adams pakte voor de ploeg al gauw een hoge plaats in het klassement, waarna hij als kopman werd aangewezen met Francis als superknecht. De elfde etappe werd er één om nooit te vergeten, want Adams wist een etappe te pakken. Een mooie zege voor de ploeg die Adams verder wist te motiveren. Het leverde hem uiteindelijk een derde plaats in het eindklassement voor hem op. Adams gaf na afloop van de Giro aan, ook de Tour te gaan rijden: "Ik heb samen met de ploeg besloten de Tour te rijden om extra hardheid te kweken, ook met oog op mogelijke Waalse klassiekers."

Maar is dat wel zo'n goed idee? Onze huidige toprenners als het gaat om klassementen (Kelderman, Kruijswijk, Gesink, Mollema) reden op die leeftijd nog zeker geen grote ronde en werden door de ploegleiding bijna verboden daaraan te denken. Maar de hoeveelheid ervaring die de Motorola-jongens nu al hebben, is niet te vergelijken met de huidige blikvangers. Nu de ontwikkeling van enkele renners zeer in het oog springt, komt ook de vraag naar doping naar boven. Zijn ze schoon? Manager Henri Daemen is daar duidelijk over: "Ik steek mijn handen voor ze in het vuur. Het feit dat Adams in de meeste etappe bij lange na niet meekon met Pinot en Landa (resp. nummers één en twee van de Giro, red.), zegt voldoende. Hij was the best of the rest met één supergoede dag. Met doping had Adams hier gewonnen. Mensen zijn de indruk die Adams vorig jaar maakte in de HC-koersen vergeten, maar daar liet hij ook dergelijke staaltjes wielrennen zien."

Met minstens vier goede jongens voor in de bergen - Adams, Kelderman, Kruijswijk en Poels - zal het zeker een mooie Tour gaan worden. Hoe hoog of hoe laag ze gaan eindigen, zal ons niet uitmaken. Als ze onze harten maar veroveren.

[CU: Juni-Oktober 2016, Transfers en Overzicht 2016]

Edited by SeanSchleck

Share this post


Link to post
Share on other sites

[Juni-Oktober 2016 + Transfers]
De sequel is beter? Motorola verrast keer op keer
Voorafgaand aan de Tour was het enthousiasme waarmee de Motorolaploeg zich voorbereidde hoog. Adams had niet alleen indruk gemaakt in de Ronde van Zwitserland met een derde plaats en twee etappezeges, ook de winst van Arjan Schnater op het NK maakte dat de ploeg frivool zijn trainingen afwerkte. Ploegmanager Henri Daemen had het ook naar zijn zin: "Als je wint, heb je vrienden. Wij dus ook."

De lach die Daemen toen op zijn gezicht had, was de rest van het seizoen ook niet van zijn gezicht te toveren. De prestaties van zijn ploeg in de Tour de France maakte wereldwijd indruk. De pas twintigjarige Sean Adams debuteerde met een zevende plaats in het eindklassement en de Amerikaanse klimmer Jones Hastings reed naar de winst in de dertiende etappe en streed tot het einde met Bob Jungels om de bolletjestrui. Met name de prestatie van Hastings sprong in het oog. Ook Daemen sprak in Parijs over "de beste prestatie van een Motorolarenner tot nu toe". 

In de Vuelta werd op een andere manier goed gekoerst. De ploeg, met Francis Ireland als kopman en Troy Zoïs als superknecht, was op weg naar opnieuw een topvijfklassering. Helaas moest Ireland door een val de Vuelta verlaten met twee etappes op zak, nadat het team de proloog ook al naar zich toe had getrokken. Een zware klap voor de ploeg, die Zoïs met verve wist op te vangen door uiteindelijk nog naar een negende plaats te fietsen in Madrid. 

De prestaties in combinatie met vele aflopende contracten, zorgde voor een leegloop binnen Motorola. Een exodus die niet per se hoefde te leiden tot kwaliteitsverlies, aldus Daemen. "Het is aan ons om voor goede nieuwe aanwas te zorgen. Het is natuurlijk niet leuk om Cooke, Hardy en Trent naar Sky te zien gaan, maar als zij daar bedragen verdienen die wij hen niet willen geven, dan houdt het op." In totaal verlieten acht renners de ploeg: naast het netgenoemde trio vertrok Scheurwater naar Giant, Laisina naar Southeast, Devaud naar Trek en Jones Hastings vertrok naar Bontrager, de opvolger van BMC en Rieks Snoei's contract werd niet verlengd. Dankzij een verhoogde bijdrage van Motorola konden renners als Adams, Langeveld en Schnater worden behouden. Daarnaast werden maar liefst twaalf nieuwe renners verwelkomd op de ploegenpresentatie van vorige week. 

De ploeg, die in 2017 zal bestaan uit zesentwintig renners, was bij de ploegenpresentatie in Chicago optimistisch over het komende seizoen. Daemen was duidelijk in zijn intenties: "We willen van een allroundploeg naar een ploeg die zich meer wil gaan richten op de klim- en tijdritwerk, zoals het een Angelsaksische ploeg betaamt. De aankopen passen daar in mijn optiek bij." Er werden vooral goede beloften aangetrokken, zoals Lennard Kämna (Stölting), Gregory Daniel (Axeon) en Søren Kragh Andersen (Trefor). Maar de opvallendste aanwinsten waren Tobias Ludvigsson (Giant) en de 32-jarige Nicolas Roche, die van Katusha overkwam. Met Roche wilde Daemen Adams en Ireland de kans geven beter te doseren naar de grote rondes toe. Roche heeft zin in 2017: "Na mijn goede najaar (Roche boekte twee zeges en pakte in de Vuelta een etappe naast zijn zevende plaats, red.), wil ik de goede lijn doortrekken en op die manier proberen van waarde te zijn voor de ploeg." 

SELECTIE 2017:
Nieuwe renners in rood
Sean Adams (NED) (Klimmen) 77
Allan Armstrong (USA) (Heuvelspecialist) 73
Michel Baratta (ZWI) (Tijdrijden) 75
Rick Buzali (CAN) (Rondes) 73
Gregory Daniel (USA) (Sprinten) 71

Greg Farrell (IER) (Noordelijke Klassiekers) 73
Belarmino Garcia Sosa (MEX) (Sprinten) 75
Stanley Gibbons (IER) (Heuvelspecialist) 73
Bernard Granville (USA) (Klimmen) 73
Allan Herbert (AUS) (Klimmen) 73
Francis Ireland (USA) (Rondes) 75

Lennard Kämna (DUI) (Tijdrijden) 73
Søren Kragh Andersen (DEN) (Aanvallen) 74

Sebastian Langeveld (NED) (Noordelijke Klassiekers) 75
Tobias Ludvigsson (ZWE) (Tijdrijden) 74
Jordy Metgod (NED) (Klimmen) 71
Willem Meye (NED) (Klimmen) 71
Kristof Hedegaard Risbjerg (DEN) (Sprinten) 74
Nicolas Roche (IER) (Rondes) 76

Arjan Schnater (NED) (Heuvelspecialist) 76
Kofi Schwartz (DEN) (Sprinten) 75
Bayung van Steeden (AUS) (Sprinten) 73
Brian Tammer (NED) (Noordelijke Klassiekers) 75

Alexey Vermeulen (USA) (Klimmen) 71
Edwin Waters (USA) (Klimmen) 69

Troy Zoïs (NZL) (Rondes) 75

[Overzicht 2016]
Giro-winnaar: Thibaut Pinot (FDJ), voor Mikel Landa (AST) en Sean Adams (MJC) [Francis Ireland 24e]
Klassementen (S, B en Y): Elia Viviani (SKY), Mikel Landa (AST) en Sean Adams (MJC)
Tour-winnaar: Alberto Contador (EQS), voor Chris Froome (SKY) en Alejandro Valverde (MOV) [Sean Adams 7e]
Klassementen (S, B en Y): Michael Matthews (OGE), Bob Jungels (BON) en Sean Adams (MJC)
Vuelta-winnaar: Alejandro Valverde (MOV), voor Simon Yates (OGE) en Julian Arredondo (BON) [Troy Zoïs 9e]
Klassementen (S, B en Y): Alejandro Valverde (MOV), Egor Silin (KAT) en Simon Yates (OGE)

Milaan-San Remo: Elia Viviani (SKY)
Ronde van Vlaanderen: Peter Sagan (TCS)                               Parijs-Roubaix: Peter Sagan (TCS)
Amstel Gold Race: Michal Kwiatkowski (TCS)                            Waalse Pijl: Vincenzo Nibali (AST)
Luik-Bastenaken-Luik: Julian Alaphilippe (BON)                         Ronde van Lombardije: Daniel Martin (KAT)
WK (Doha): Marcel Kittel (DUI)                                                    ITT (Doha): Tom Dumoulin (NED)
Renner van het jaar: Alejandro Valverde (MOV)
Bijzondere prestaties: Valverde evenaart O'Grady met een tweede eindzege in de Tour Down Under.


[CU: Jan-Jun 2017]

Edited by SeanSchleck

Share this post


Link to post
Share on other sites

[Januari - Juni 2017]
Adams zegeviert in Giro; Motorola-Jack viert feest
Na een goed debuutseizoen in de Pro-Tour leek het tweede seizoen er een van oogsten. De kwaliteiten waren er zeker, maar de tijd waarin er alleen maar ontwikkeld diende te worden, is voorbij. De prestaties van de coureurs waren om van te likkebaarden. Er werd bij de ploeg van Henri Daemen continu boven verwachting gepresteerd.

Dat begon al in de Tour Down Under, waar Stanley Gibbons een vierde plaats in het eindklassement wist te pakken, voor significant betere renners als Costa, Majka en Ulissi. Ook reed Bayung van Steeden naar zijn eerste vermeldbare ereplaats; hij werd zesde in Kuurne-Brussel-Kuurne. Sean Adams pakte wederom de eindzege in de Ronde van Oman en Francis Ireland hield de leiderstrui vast in de Ronde van het Baskenland, na de eerste etappe te hebben gewonnen. Rick Buzali won in het Baskenland de heuvelachtige slottijdrit. Hoewel Nicolas Roche nog geen enorme indruk maakte met een negende stek in de Tirreno en de derde plek in de Strade Bianche, was er door deze goede prestaties volop vertrouwen in de ploeg.

In de Vlaamse klassiekers maakte het blok van Motorola wél indruk: Tammer werd zesde in Vlaanderen met Langeveld op de negende stek en in Roubaix wist Langeveld eveneens negende te worden en Tammer finishte als dertiende. Ook de knechten wisten in deze monumenten geen slecht figuur te slaan, want Søren Kragh Andersen werd twintigste in Vlaanderen, nadat hij zijn kwaliteiten al had getoond in San Remo, door als zestiende over de streep te komen. De prestaties over de gehele linie van de ploeg in de Waalse klassiekers waren nauwelijks noemenswaardig. We werden weggereden waar dat logisch leek. Alleen in onze 'thuisrace' Amstel Gold was de Motorolaploeg goed in beeld. Schnater wist het peloton goed te volgen en leek een goede eindklassering te halen; zijn sprint (70/79) is goed. Hij besluit echter op de laatste passage van de Cauberg de demarreren en niemand is bij machte hem terug te halen. Schnater wint Amstel Gold!

De eerste grote zege voor de ploeg is een feit. En dat met de Giro en de voor de sponsor belangrijke AMGEN Tour op het programma. De kopmannen werden gespreid: Adams ging voor de tweede keer op rij met Ireland naar de Giro en Roche ging met Schnater over de plas. In Californië was Motorola dominant: drie renners eindigden in de top-10 en Schnater pakte de eindzege voor Roche, beiden met een etappe op zak. Het blauw van Motorola was in Italië ook prominent aanwezig: Ireland pakte een etappe, maar moest na een val opnieuw een grote ronde verlaten (Ireland viel ook in de Vuelta van 2016, red.) en Adams pakte een etappe en greep de leiding in het klassement. Het blauw maakte plaats voor het roze.

Adams hield tot de slotrit de leiding vast en werd eindwinnaar van de Giro van 2017 na elf dagen in de leiderstrui te hebben gereden. De eerste mannelijke Nederlandse Girowinnaar is een feit. Met Moncoutié-achtige klimkunsten hield de schade bergop beperkt en sloeg toe waar het kon. De etappewinst van Gibbons en de winst van de ploeg in de ploegentijdrit zette het totaal op vier, samen met het roze en het wit. Adams slaat de Tour over, waar Roche voor het eindklassement gaat, en richt zich samen met Schnater volledig op de Vuelta en de rest van het najaar. Naar verluidt heeft hij de GP de Wallonie op zijn verlanglijstje staan na twee ereplaatsen de afgelopen jaren. 

[CU: Juli-Oktober 2017 + Transfers + Overzicht 2017]

 

Edited by SeanSchleck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb 2015 nu gelezen en zie al wat interessante dingen. Je maakt mooie keuzes om er een leuke carrière van te maken. Je legt de lat beslist niet te hoog door voorzichtig te zijn met WT koersen. En terecht, want wat heb je eraan om aan een Waalse Pijl mee te doen om maar iets te noemen. Het resultaat in de koersen die je dan uitkiest mag er wezen. De Dauphiné en Canada zijn keurige resultaten. Bijzonder netjes. Wat me wel opvalt is dat het louter over ereplaatsen gaat. Heb je overwinningen behaald in het eerste seizoen? Zo niet, dan vind ik het bijzonder netjes dat je promotie hebt weten af te dwingen. Adams is wel de man waar het van moet komen, maar daarmee is ook al wel gegeven dat het geen makkelijke opgave gaat worden om een sterk seizoen te draaien op het allerhoogste niveau. Je bent nu immers gedwongen te starten overal. Langeveld is een mooie aanwinst. Die zou in die belangrijke (of grote) koersen nog eens goed voor de dag kunnen komen.

Ik ben benieuwd, morgen lees ik 2016 ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minuten geleden zei tinyriconen:

Ik heb 2015 nu gelezen en zie al wat interessante dingen. Je maakt mooie keuzes om er een leuke carrière van te maken. Je legt de lat beslist niet te hoog door voorzichtig te zijn met WT koersen. En terecht, want wat heb je eraan om aan een Waalse Pijl mee te doen om maar iets te noemen. Het resultaat in de koersen die je dan uitkiest mag er wezen. De Dauphiné en Canada zijn keurige resultaten. Bijzonder netjes. Wat me wel opvalt is dat het louter over ereplaatsen gaat. Heb je overwinningen behaald in het eerste seizoen? Zo niet, dan vind ik het bijzonder netjes dat je promotie hebt weten af te dwingen. Adams is wel de man waar het van moet komen, maar daarmee is ook al wel gegeven dat het geen makkelijke opgave gaat worden om een sterk seizoen te draaien op het allerhoogste niveau. Je bent nu immers gedwongen te starten overal. Langeveld is een mooie aanwinst. Die zou in die belangrijke (of grote) koersen nog eens goed voor de dag kunnen komen.

Ik ben benieuwd, morgen lees ik 2016 ;) 

Ik wilde er leesbare stukken van maken, zonder al te veel getallen. Een overzichtje voor 2015:

Adams: GP Indurain, Eindklassement Ronde van Oostenrijk + etappe en etappe USA Pro Challenge
Cooke: Bergklassement USA Pro Challenge
Devaud: Nationaal Kampioen op de weg
Hastings: Bergklassement Ronde van Turkije én etappe Ronde van Oostenrijk
Ireland: etappe Vuelta Ciclista a Mallorca, etappe USA Pro Challenge én GP de Wallonie
Scheurwater: twee etappes Ronde van Turkije
Schnater: etappe Tour of Yorkshire, etappe Ronde van Oostenrijk én etappe USA Pro Challenge
Trent: etappe Ronde van Oman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh kijk, dat zijn inderdaad nette prestaties voor een eerste jaar met de jonge jongens. Dan snap ik de promotie ook beter ;) In 2016 heb je voor een unieke schrijfwijze gekozen. Leuk, eens wat anders! De uitspraak "Met doping had Adams gewonnen" geeft al aan dat je niet voor de standaard weg kiest, haha. Overigens heeft Froome wel een bijzonder sterk jaar gereden en heerste Quintana duidelijk in Italië (2015). Slagter als wereldkampioen mag dan enorm verrassend heten! (maar daar had je zelf natuurlijk een belangrijk aandeel in bedenk ik me)

Adams rijdt in zijn tweede jaar wel echt waanzinnig goed met prachtige resultaten op het hoogste niveau als gevolg. Dat maakt me heel nieuwsgierig toch ook naar de stats ;) Wellicht dat je er een screen van kan maken (mits je een beetje bij bent met je posts natuurlijk)?

Niet alleen Adam overigens. Je hele ploeg doet het erg sterk met continu hoge ereplaatsen in de grootste klassementen en ritzeges in de belangrijkste wedstrijden. Topsucces zal niet lang op zich laten wachten lijkt me. Jammer dat je Hastings moest laten gaan, maar begrijpelijk dat je in die situatie voor andere renners moest kiezen. Roche is een mooie versterking voor je klimmers, maar verder kom je niet met 'bijzonder' grote namen aan. Dat maakt 2017 ook weer een uitdagend jaar lijkt me. Want de gemiddelden zien er niet per se indrukwekkend uit.

Opvallend dat Froome wat tegenvalt in z'n prestaties (lijkt het) en Quintana helemaal niet terugkomt in het verhaal.

Morgen 2017 ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minuten geleden zei tinyriconen:

Oh kijk, dat zijn inderdaad nette prestaties voor een eerste jaar met de jonge jongens. Dan snap ik de promotie ook beter ;) In 2016 heb je voor een unieke schrijfwijze gekozen. Leuk, eens wat anders! De uitspraak "Met doping had Adams gewonnen" geeft al aan dat je niet voor de standaard weg kiest, haha. Overigens heeft Froome wel een bijzonder sterk jaar gereden en heerste Quintana duidelijk in Italië (2015). Slagter als wereldkampioen mag dan enorm verrassend heten! (maar daar had je zelf natuurlijk een belangrijk aandeel in bedenk ik me)

Adams rijdt in zijn tweede jaar wel echt waanzinnig goed met prachtige resultaten op het hoogste niveau als gevolg. Dat maakt me heel nieuwsgierig toch ook naar de stats ;) Wellicht dat je er een screen van kan maken (mits je een beetje bij bent met je posts natuurlijk)?

Niet alleen Adams overigens. Je hele ploeg doet het erg sterk met continu hoge ereplaatsen in de grootste klassementen en ritzeges in de belangrijkste wedstrijden. Topsucces zal niet lang op zich laten wachten lijkt me. Jammer dat je Hastings moest laten gaan, maar begrijpelijk dat je in die situatie voor andere renners moest kiezen. Roche is een mooie versterking voor je klimmers, maar verder kom je niet met 'bijzonder' grote namen aan. Dat maakt 2017 ook weer een uitdagend jaar lijkt me. Want de gemiddelden zien er niet per se indrukwekkend uit.

Opvallend dat Froome wat tegenvalt in z'n prestaties (lijkt het) en Quintana helemaal niet terugkomt in het verhaal.

Morgen 2017 ;) 

Het is meer dat ik dacht aan posten toen ik al in seizoen 5 zat. In dat kader is het dus moeilijk om precieze stats te geven.

Ik vermoed dat Adams 78KL, 75HEU, met 75 à 76 TIJD/PRL zit met goede randstats zat. Na de complete terugblik (t/m 2018) zal ik een overzicht doen van de kwaliteiten vd renners/ploegen voor het 2019 seizoen (gezien vanaf mei). Daarnaast moet je meenemen dat ik slechts op Normaal speel, en dat dat de stap naar moeilijk best groot is. Ik speel ook voor mijn plezier en daar hoort winnen toch meer dan gemiddeld bij in vergelijking tot de werkelijkheid. 

Later vanmiddag een nieuw stuk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zoiets dacht ik al. Dan haal je best nog wel wat details goed voor de geest lijkt het zo ;) Heb je persoonlijk statistieken bijgehouden in een Excel o.i.d. of haal je de genoemde cijfers nog uit de game zelf?

Wat betreft de moeilijkheidsgraad, is dat inderdaad een grote stap. Dan valt dat vies tegen, maar ik heb mezelf ermee in het diepe gegooid ook ooit toen ik begon met mijn carrière. Je gaat er ook beter door spelen uiteindelijk :) Maar goed, het spel vraagt al genoeg tijd.. dan kan je er maar beter voor zorgen dat je er plezier in hebt. Da's het belangrijkste natuurlijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tinyriconen Het spel bewaart alle noemenswaardige resultaten en de archieven geven ook houvast. Alleen de ploegnaamswisselingen neemt hij niet over, dus wat dat betreft is het soms een beetje gokken.

[Juni - Oktober 2017 + Transfers]
Is Motorola echt zo'n paradijs? Oud-renners spreken over de ploeg
Na de prestaties van het afgelopen najaar lijkt het dat als je wil presteren, Motorola één van de ploegen is waar je het beste naar toe kan. Maar is het werkklimaat echt zo fijn als men denkt? Wij spraken exclusief met Matthias Devaud en Adrian Cooke, die beiden onderdeel uitmaakte van de ploeg in 2015 en 2016, en met de in begin augustus ontslagen Bernard Granville. 

Want de prestaties van de ploeg waren weer als we bijna niet anders van ze gewend zijn: Roche pakte een wat bleke elfde plaats in de Tour, anderen pakte vele, vele ereplaatsen in de kleinere ronden in aanloop naar de Vuelta, waar Motorola met een elite-ploeg naar toe was afgereisd met Adams, Roche, Schnater en Zoïs in de gelederen. Het resulteerde in vier etappezeges - de proloog en drie etappes voor Adams - en drie man bij de beste twintig. In de aanloop naar het WK wist Schnater de zege in de GP de Wallonie en de Coppa Bernocchi, dus schreven veel wielervolgers hem op als dark horse voor het Wereldkampioenschap. Op dat WK maakte Schnater de verrassing compleet door te stunten en te winnen, de eerste WK-winnaar op de weg sinds Joop Zoetemelk. Waar Dumoulin zijn regenboog kwijtraakte, kreeg Schnater voor de oranjehemden weer terug.

Wij spreken het trio eind augustus 2017. Granville is net terug van de Ronde van de Toekomst, waar hij op de zesde lek eindigde én de bergtrui wist te winnen. Hij herkent zich niet in het beeld dat de media hebben van Motorola-Jack: "Ze hebben mij en Edwin (Waters, ook ontslagen, red.) gewoon op straat gezet. Zonder enige reden, veel te laat in het seizoen om nog een ploeg te vinden. Leuk zo'n ontslagpremie, maar ik fiets veel liever." Het ontslaan van renners zonder enige dopingschorsing boven het hoofd hangende is een unicum in de wielerwereld. "Wij hebben blijkbaar niet genoeg progressie gemaakt en er moest ruimte gemaakt worden in de ploeg, schijnt het."

Ook was er niet zoveel sprake van chemie als de buitenwacht dacht. Devaud: "Ik was niet echt een onderdeel van de groep. Ik heb natuurlijk geen uitgesproken talent, zoals Sean of Arjan, maar zij wisten niet echt om te gaan of hadden geen goed idee hoe ze mij konden profiteren. Het feit dat ik met Michel (Baratta, red.) Duits kon praten en met de rest niet, was ook niet prettig. Toen ik vertrok, is wel met Kämna een nieuwe Duitstalige gekomen. Dat is wel fijn voor Michel, die ik nog regelmatig buiten de koers spreek."

Motorola nam naast Granville en Waters afscheid van Langeveld en Roche, die vertrokken naar respectievelijk Le Coq Sportif en Astana. Gewaardeerde krachten en passend binnen de rol van wegkapitein die zij vervulden. Devaud is niet verrast: "Daemen wil het liefst werken met groeiende renners, die óf heel veel potentie hebben óf onder een bepaalde juk vandaan moeten komen. Ik was dan ook verbaasd dat hij Langeveld aantrok in 2016. Maar hij wilde hem hoe dan ook hebben." Adrian Cooke heeft wel een verklaring voor de veranderende koers: "Daemen merkt dat zijn talenten nu boven de kwaliteiten van de wegkapiteinen uitgroeien. Roche raakte op z'n retour en kon eerder als steun dienen voor Adams dan dat ze samen de concurrentie konden aangaan met mannen als Quintana, Landa en Froome."

Blijkbaar heeft Daemen ook zijn favorieten in het peloton, want naast de talenten Martin Mortensen, Danny Spelbos en Francis Pickering werden ook Lachlan Morton, Magnus Cort Nielsen en Wout Poels aangetrokken. Zeker de komst van Morton werd met argusogen bekeken door met name Granville: "Zeker de afgelopen weken heb ik me wel afgevraagd of ik echt nou zo veel beter was dan Morton." 

Daemen had zelf weinig te zeggen op de kritieken van het trio: "We willen ook een andere koers gaan varen en daarvoor hebben we de renners voor aangetrokken. Naast de gebruikelijke poel aan talenten hebben we met Magnus en Wout gezorgd voor een aanzienlijke kwaliteitsinjectie, waarmee we constant en op elk terrein kunnen meedoen om de prijzen. Met name in de sprint komen we er nauwelijks aan te pas. Daar hopen we nu een verandering in aan te brengen. Het is jammer dat de jongens niet met plezier terugdenken aan hun tijd. Ik hoop dat men nu dan meer tevreden is over de gang van zaken."

[Overzicht 2017]
Giro-winnaar: Sean Adams (MJC), voor Thibaut Pinot (FDJ) en Rigoberto Urán (TCS) [Stanley Gibbons 23e]
Klassementen (S, B en Y): Elia Viviani (SKY), Luis Léon Sanchez (MOV) en Sean Adams (MJC)
Tour-winnaar:Chris Froome (SKY), voor Alejandro Valverde (MOV) en Wilco Kelderman (SKY) [Nicolas Roche 11e]
Klassementen (S, B en Y): Alexander Kristoff (TGA), Chris Froome (SKY) en Julien Alaphilippe (BEL)
Vuelta-winnaar: Chris Froome (SKY), voor Mikel Landa (AST) en Alejandro Valverde (MOV) [Sean Adams 7e]
Klassementen (S, B en Y): Chris Froome (SKY), Erol Stiel (COQ) en Simon Yates (OGE)

Milaan-San Remo: Michael Matthews (OGE)
Ronde van Vlaanderen: Alexander Kristoff (TGA)                      Parijs-Roubaix: Lars Boom (TLJ)
Amstel Gold Race: Arjan Schnater (MJC)                                Waalse Pijl: Daniel Martin (KAT)
Luik-Bastenaken-Luik: Julian Arredondo (LAM)                         Ronde van Lombardije: Giovanni Visconti (KAT)
WK (Niet meer bekend): Arjan Schnater (MJC)                        ITT (Doha): Tony Martin (DUI)
Renner van het jaar: Chris Froome (SKY)
Bijzondere prestaties: Tour+Vueltawinst voor Chris Froome (SKY)


[CU: Selectie 2018 + Januari - Mei 2018]

Edited by SeanSchleck

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 uur geleden zei SeanSchleck:

de eerste WK-winnaar op de weg sinds Joop Zoetemelk.

Nederlandse bedoel je? Maar wat met Slagter in 2015 dan?

Veel leeswerk, maar wel leuke stukjes met goede resultaten, denk eigenlijk dat je moeilijk best zou aankunnen; kunt dan alleen niet overal resultaat rijden.

In ieder geval goed om weer eens een nieuwe carriere in te mogen zien :thumbleft:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik sluit me aan bij Dahls. Ook viel de Nederlandse winnaar mij op ;) Adams draait weer een fantastisch jaar. Cool dat je de Giro hebt gewonnen, maar zoals hierboven gezegd wordt zou ik ook denken dat je de stap kan wagen. Froome is overigens ook weer even terug op de voorgrond. Mooie aanwinsten heb je te pakken. Al wordt pittig om met alleen Tammer en Kragh Andersen mooie resultaten in het vlaamse voorjaar te rijden. Succes weer :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dahls + @tinyriconen Bedankt voor de scherpte. De prestatie van Slagter vergeten... Dat WK (2015) was een echte afvalrace; eindigde wel met vier Nederlanders in de top-10 als ik het goed heb.*checkt het in PCM* idd 1, 5, 9 en 10 (Slagter, Boom, Terpstra, Langeveld)
Het is voor de Vlaamse Klassiekers nog niet het volle pond, maar met Tammer en Spelbos heb ik (78/76 op KAS) een paar renners die een ereplaats kúnnen rijden. Daarnaast heb ik 3 à 4 renners die 71-74 KAS hebben. Redelijk uitgebalanceerd, dus maar met de Sagans, Kristoffs en Degenkolbs op deze wereld niet bijzonder.

[Selectie 2018]
Nieuwe renners in rood
Sean Adams (NED) (Klimmen) 78
Allan Armstrong (USA) (Heuvelspecialist) 73
Michel Baratta (ZWI) (Tijdrijden) 76
Rick Buzali (CAN) (Rondes) 74
Magnus Cort Nielsen (DEN) (Sprinten) 79

Gregory Daniel (USA) (Sprinten) 75
Greg Farrell (IER) (Noordelijke Klassiekers) 73
Belarmino Garcia Sosa (MEX) (Sprinten) 75
Stanley Gibbons (IER) (Heuvelspecialist) 73
Allan Herbert (AUS) (Klimmen) 73
Francis Ireland (USA) (Rondes) 75

Lennard Kämna (DUI) (Tijdrijden) 74
Søren Kragh Andersen (DEN) (Aanvallen) 74

Tobias Ludvigsson (ZWE) (Tijdrijden) 74
Jordy Metgod (NED) (Klimmen) 72
Willem Meye (NED) (Klimmen) 72
Martin Mortensen (ZWE) (Sprinten) 75
Lachlan Morton (AUS) (Klimmen) 72
Francis Pickering (USA) (Heuvelspecialist) 73
Wout Poels (NED) (Klimmen) 79

Kristof Hedegaard Risbjerg (DEN) (Sprinten) 74

Arjan Schnater (NED) (Heuvelspecialist) 77
Kofi Schwartz (DEN) (Sprinten) 75
Danny Spelbos (NED) (Noordelijke Klassiekers) 71
Bayung van Steeden (AUS) (Sprinten) 73
Brian Tammer (NED) (Noordelijke Klassiekers) 75

Alexey Vermeulen (USA) (Klimmen) 72
Troy Zoïs (NZL) (Rondes) 75

[Januari - Mei 2018]
Motorola: soms weergaloos, soms bleek
Velen voorspelden dat Motorola een dominante ploeg kon gaan worden in 2018. Met de komst van sprinter Magnus Cort Nielsen en klassementsrenner Wout Poels, leek dé volgende stap binnen de ontwikkeling te hebben plaatsgevonden. Nu de Tour nadert, stellen steeds meer mensen de vraag of Motorola het ei van Columbus is geworden, of een windei. 

Thijs Zonneveld zei het begin april: "De prestaties van Spelbos en Tammer zijn indrukwekkend voor jongens van 21, 22, maar voor de buitenwacht vallen de prestaties tegen. Iedereen had hen al tot de nieuwe Sagans of Museeuws gerekend. Maar Museeuw was op die leeftijd nog een belofte, of op zijn hoogst knecht. Geen kopman." De prestaties van de ploeg in de Vlaamse klassiekers waren niet denderend, desondanks niet onder de maat. Zowel Spelbos als Tammer eindigden in beide monumenten in de top-20. Tammer's sterkste prestaties was een zesde plaats in de Omloop. Verrassend was de zege van Søren Kragh Andersen in Dwars door Vlaanderen, waar hij een zeer sterke dag wist om te zetten in een solozege. Daarnaast was Cort Nielsen hard op weg naar de zege in Milaan - San Remo, waar hij net werd geklopt door Degenkolb. 

In meer heuvelachtige koersen werden meer constante resultaten geboekt. Allan Herbert boekte op het NK zijn eerste zege als prof door het ploegenspel met Morton goed uit te spelen, terwijl Francis Pickering debuteerde met een overwinning in Laigueglia - iets dat weinig profs gegeven is. Meerdere top-10 klasseringen in Parijs-Nice en de Tirreno werden gevolgd door drie etappezeges in de Ronde van het Baskenland voor Adams, Poels en Vermeulen. In het heuveldrieluik gebeurde er iets dat Zonneveld in een column omschreef als "hemelse vorm van iemand waar je rekening mee houdt, maar niet tot de topfavorieten rekent": Schnater wist zowel Amstel Gold als de Waalse Pijl op zijn naam te schrijven, terwijl Adams en Poels als zesde en zevende eindigden in Luik. 

Henri Daemen sprak het al vaker uit en deed dat opnieuw na de finish in Luik: "We hebben onze focus steeds meer verlegd naar het heuvelachtige en klimwerk. Meer koersen, dus meer kansen om te winnen. Nu we daarvoor de renners hebben die we willen, konden we onze blik weer verbreden met sprinten en kasseien in onze portefeuille. Maar dat heeft nog wel tijd nodig." 

De Giro was een zware teleurstelling voor de ploeg, want het stond zonder één van de blikvangers aan de start en gaf de renners de vrije hand. Het resulteerde in een veertiende en een zestiende plaats in het eindklassement voor Buzali en Zoïs. Stricte discipline en een duidelijke hiërarchie lijken voor Motorola de weg naar succes. En de komende Tour? Adams zal met zijn trouwe gezant Ireland aan de start staan. Is de hiërarchie weer hersteld? Of krijgen we een Steegmansje in het hooggebergte? Het zou de koers alleen maar mooier maken.

[CU: Juni - Oktober 2018 + overzicht 2018]

Edited by SeanSchleck

Share this post


Link to post
Share on other sites

[Juni-Oktober 2018]
Motorola heeft nieuwe grote Vier
Dat Motorola een ploeg was om in de gaten te houden, wisten we al. De Girowinst van Sean Adams vorig jaar en de zeges van Arjan Schnater in de Waalse klassiekers gaven blijk van buitengewone kwaliteiten. We wisten dat Wout Poels in staat was om een Grote Ronde te winnen. Maar sinds afgelopen seizoen weten we zeker dat Motorola een ploeg waar zelfs de sterkste ploegen rekening mee dienen te houden.

We stelden voor de Tour al de vraag wie de macht zou grijpen: Adams of Ireland. Adams, die het gehele seizoen een niet al te beste indruk achterliet, moest regelmatig de rol lossen, waar Ireland mee kon doen om het podium. Het was interessant om te zien hoe de leerling, die in de vorige twee Giro's ondergeschikt was aan meester Adams, die toen meestreed om het Roze. In de Dauphiné liet Ireland al zien goed in vorm te zijn met een derde plaats plus een etappe, maar in de Tour kon hij mee met de grootsten. Zijn vierde plaats, wederom met een etappezege, maakte indruk. Adams finishte weliswaar als tiende, maar hij was niet meer de beste ronderenner in de Tour, na Kelderman's tweede derde plaats op rij. 

De Vuelta stond in het teken van het kopmanschap van Poels, ondersteund door Schnater, volledig in voorbereiding op het WK. Poels slaagde met verve: de ploeg won de ploegentijdrit en Poels zelf pakte nog twee etappes. Zijn eindzege was volledig verdiend en hij klopte daarmee Froome die op zijn retour lijkt ondanks zijn Tourzege. Op het WK leek de Nederlandse equipe zich goed te hebben voorbereid, omdat het WK Tijdrijden werd gewonnen door de neo-prof Erik Sporre, vlak voor Poels en Kelderman. Een sweep waar niemand op rekende, al was het parkoers niet optimaal voor renners als Tony Martin (6e) en Taylor Phinney (9e). 

De rest van het naseizoen bleef Motorola met ereplaatsen strooien en lijkt de dosering van het management zijn vruchten af te werpen. Daemen over dat proces: "We willen graag de doelstellingen van de sponsor halen. Gelukkig hebben we nu een ploeg waarmee elke doelstelling haalbaar lijkt. Het is aan de renners om samen de trainers het juiste trainingsprofiel op te stellen. We hebben voor het komende seizoen weer de renners gehaald om de balans weer scherp te krijgen en renners die moeilijk in ons profiel passen te laten gaan. Het is te hopen dat we het op orde hebben."

Volgende week staat de ploegenpresentatie van Motorola-Jack weer op het programma, ditmaal vanuit Philadelphia in plaats van Chicago. Het is vroeg in het seizoen, maar nu zijn de namen nog een verrassing. In januari niet meer.

[Overzicht 2018]
Giro-winnaar: Vincenzo Nibali (SKY), voor Thibaut Pinot (EQS) en Andrey Amador (AST) [Troy Zoïs 14e]
Klassementen (S, B en Y): Elia Viviani (SKY), Vincenzo Nibali (SKY) en Betserai Mpofu (TLJ)
Tour-winnaar:Chris Froome (SKY), voor Nairo Quintana (AST) en Wilco Kelderman (SKY) [Francis Ireland 4e]
Klassementen (S, B en Y): Sondre Holst Enger (COQ), Miguel Angel Lopez (BAN) en Francis Ireland (MJC)
Vuelta-winnaar: Wout Poels (MJC), voor Chris Froome (SKY) en Julian Arredondo (TCS) [Arjan Schnater 11e]
Klassementen (S, B en Y): Wout Poels (MJC), Julian Arredondo (TCS) en Steven Riddle (COQ)

Milaan-San Remo: John Degenkolb (EQS)
Ronde van Vlaanderen: Alexander Kristoff (TGA)                      Parijs-Roubaix: Peter Sagan (TCS)
Amstel Gold Race: Arjan Schnater (MJC)                                Waalse Pijl: Arjan Schnater (MJC)
Luik-Bastenaken-Luik: Alejandro Valverde (MOV)                     Ronde van Lombardije: Sergio Henao (BAN)
WK (Niet meer bekend): Julian Alaphilippe (SKY)                     ITT (Niet meer bekend): Erik Sporre (TGA)
Renner van het jaar: Vincenzo Nibali (SKY)
Bijzondere prestaties: Nibali haalt Career Grand Tour, Viviani evenaart record Sprinttrui Giro, Costa is de eerste die in Canada 2x Quebec en 3x Montréal wint.


[CU: Ploegenvoorstelling + Wie is de beste in 2019?]

Edited by SeanSchleck

Share this post


Link to post
Share on other sites

[Ploegenvoorstelling]
Een houten jubileum, maar zo scherp als een stalen zwaard
Al vijf jaar kunnen we al in oktober vooruitkijken op het komende seizoen. Vlak na de laatste koersen in oktober en voor de renners op vakantie gaan, heeft Motorola-Jack zijn ploegenpresentatie voor het volgende seizoen. "Op die manier hebben de renners alle tijd om zich voor te bereiden", aldus ploegmanager Henri Daemen.

Waar Motorola vijf jaar geleden nog een ploeg met een hoop talentvolle renners was, is Motorola-Jack uitgegroeid tot één van de grootste ploegen van het peloton, met een budget van ruim zesenhalf miljoen euro per jaar. De sterkhouders bleven, maar tijdens de presentaties bleken er enkele renners niet meer terug te keren bij Motorola het komende seizoen. Daemen over de renners: "Met de goede ontwikkeling van zowel Daniel als Risbjerg, konden Schwartz en Garcia niet genoeg voor eigen kansen rijden. Daarom hebben we hun contract niet verlengd". Schwartz vertrok naar Tinkoff en Garcia tekende bij Red Rooster, een goede Pro-Continentiale ploeg. Ook de Nederlandse talenten Metgod en Meye, binnen de ploeg bekend als M&M, kregen geen nieuw contract bij Motorola en vertrokken samen naar Lotto-NL Jumbo. "Talent hebben ze allebei, daar is geen twijfel over. Alleen de ontwikkeling bleef achter bij de verwachtingen. Daarom hebben we de voorkeur gegeven aan andere renners."

Ook mocht de ploeg zes nieuwe renners verwelkomen voor de ploeg van 2019: twee beloften (Ennex Kemp en Gernot Ulrich), één oude bekende (Edwin Waters) en drie inkomende transfers (Taylor Eisenhart, Dylan van Baarle en Nick van der Lijke). Daemen is tevreden over de ploeg: "Dit is wat ik voor het huidige stand van zaken als beste team inschat. Niet als het gaat om kwaliteit, maar als het gaat om teambuilding en ploegopbouw, schat ik ons vele malen hoger in dan de concurrentie. Onze verwachtingen zijn daarom hoog." De verwachtingen zijn inderdaad hoog. De doelstellingen die de ploeg in overleg met de sponsor heeft meegekregen zijn pittig: in elke grote ronde minstens een top-vijfklassering, met een podiumfinish in de Giro. Daarnaast worden eenzelfde doelstellingen ten aanzien van de vijf monumenten verwacht. Doelstellingen die, gezien de eerdere prestaties in genoemde koersen, als haalbaar worden geacht. 

Voor de eerste keer gaf ook de ondersteunende staff act de presence op de ploegenpresentatie. Teamartsen Philip Hansen en Shawn Harshman en scouts Stefan Danowski en Joshua Johnsen kregen een bescheiden applaus. Maar de trainers, enorm belangrijk in de begeleiding van de renners, kregen een ovationeel applaus van het publiek. Een mooie opsteker voor Steve Bauer, Brian Holm, Max Sciandri, Alex Zülle en Frankie Andreu. Daemen gaf tijdens de presentatie ook de opstellingen voor de grote ronden prijs. Op deze manier is er rust rondom die renners: "Alles is vastgelegd en iedereen weet waar hij aan toe is. Er is op die manier druk van ons, maar niet van de publieke opinie."

GIRO: Adams (kopman), Ireland (kopman), Baratta, Buzali, Kämna, Risbjerg, Spelbos, van der Lijke en Waters
TOUR: Adams (kopman), Poels (kopman), Cort Nielsen, Gibbons, Ludvigsson, van Baarle, Vermeulen, Zoïs en van Steeden
VUELTA: Poels (kopman), Daniel, Herbert, Kragh Andersen, Morton, Pickering, Schnater, Tammer en Ulrich

SELECTIE 2019:
5a75d8427b683_Selectie2019.thumb.png.8db5591c5ee84fb2b40181a0d0185ac4.png

NIEUW: Eisenhart, Kemp, Ulrich, v Baarle, vd Lijke, Waters 
WEG: Schwartz, Garcia Sosa, Metgod, Meye

[Wie is de beste in 2019?]
Hier een overzichtje van de beste renners in 2019 (screenshots genomen in mei 2019)

Klimmers:
t9i4q8.png

Heuvelspecialisten:
14b87kj.png

Tijdrijders:
15dla2q.png

Kasseienspecialisten:
241lfth.png

Sprinters:
29vyrs3.png

Gemiddeld:
mc6b03.pngrusec5.png
De World-Tour is nauwelijks veranderd. Slechts enkele teamnamen hebben de tand des tijds niet overleefd. De oude namen staan onder de namen uit 2019. Ook zijn er een paar ploegen die dusdanig gevaarlijk zijn, dat ze iets extra aandacht krijgen. Hieronder de screenshots van Belfius, Wiggle en Tinkoff-Saxo

Belfius:
20z7ndy.png

Wiggle:
15hd6x0.png

Tinkoff-Saxo:
2qbybkl.png

[CU: Januari]

Edited by SeanSchleck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now