Sign in to follow this  
delegendelolsmurf

zwift

13 posts in this topic

aangezien ik terug een dik tonnetje ben wil ik weer wat bewegen. Ik kom vaak moe thuis en heb dan geen zin om buiten te gaan. Ik heb wel interesse in zwift.

Kan iemand me hier meer uitleg over geven? ervaringen? is dit leuk?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gewoon een maandelijks abonnement à 15 dollar per maand; niet geheel goedkoop, wel voordeliger dan de sportschool of een levenlang overgewicht. Je schijnt ook een weekje proef te kunnen draaien, mocht je het eerst willen proberen.

Heb het zelf (nog) niet, maar zit wel actief te lobbyen bij paps om het eens af te sluiten voor de TACX in het ouderlijk huis. Trouwens, als je een TACX o.i.d. aanschaft, zit er vaak ook al uitvoerige trainingsoftware bij. Het is hoe dan ook een vrij fantastische manier om aan je beweging te komen.

x'jes 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 9-2-2018 om 21:36 zei delegendelolsmurf:

@Stefanvk heb jij dit niet?

Zeker. Ik zal morgen eens aan een uitleg gaan zitten. Nu net terug van een trainingskamp, dus te moet om na te denken :lachen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het eerste dat je moet weten is dat je iets nodig hebt om je vermogen te meten. Dat kan een intelligente tacx (of soortgelijk) zijn of een vermogensmeter. De kosten daarvan zijn hoger dan het abonnement van Zwift. 

Vervolgens heb je een computer of telefoon nodig die ant+ kunnen ontvangen. De meeste telefoons kunnen dat tegenwoordig wel. Let er wel op dat als je dit via je telefoon doet je op dat moment beter geen andere apps kan hebben draaien. 

Het globale idee achter zwift zul je vast al wel ergens gelezen hebben, dus daar zal ik je niet mee vermoeien. 

Wat naar mijn idee het grote succes van Zwift is is dat er een eindeloze hoeveelheid manieren is om jezelf uit te dagen. Zo kun je tijdens een "free ride" je eigen persoonlijke records aanvallen op beklimmingen en sprints, kun je proberen je eigen wattagerecords te verbeteren, kun je de vele uitgeschreven trainingsprogramma's volgen, kun je deelnemen aan groepstrainingen en kun je zelfs wedstrijden rijden. 

Daarnaast kun je ook samen met een vriend trainen, door een functie die aangeeft dat je aansluit in het wiel van een persoon naar keuze. Dit maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om samen met profs te trainen (voor zover je dat volhoudt natuurlijk). 

Wat mij betreft werkt Zwift in ieder geval erg motiverend voor het verbeteren van je eigen prestaties, waardoor het makkelijker en leuker wordt om te gaan trainen. 

Zeker als je weer wilt beginnen met trainen is dit leuk, omdat je dan vaak al snel vooruitgang ziet. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 uur geleden zei delegendelolsmurf:

hoeveel budget zou ik moeten rekenen @Stefanvk?

Zwift is 10 euro per maand. 

Vermogensmeter of een goede tacx zul je tussen de 300 en 1000 euro moeten zoeken. 

Edited by Stefanvk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this