Sign in to follow this  
robbe007

[FOCUS] Formule 1 Manager

24 posts in this topic

2uhtrgy.jpg

Intro

We staan aan de vooravond van een nieuw seizoen in de koningsklasse van de autosport, formule 1. De teams die dit jaar zullen strijden om het wereldkampioenschap zijn reeds bekend, er rest hen enkel nog de zoektocht naar een manager die hen zal begeleiden doorheen het seizoen. De nieuwe manager zal nog enkele lastige knopen moeten doorhakken. Beide bolides moeten hebben nog een rijder nodig en ook met betrekking tot de wagen moeten er nog beslissingen worden gemaakt. De teams leggen hun lot volledig in jouw handen! 

Teams

Scuderia Ferrari @Amez

Spoiler

20z38sx.png

Mercedes AMG Petronas Motorsport @levi

Spoiler

2iw93f5.png

Aston Martin Red Bull Racing @Michal Kwiatek

Spoiler

4vo9y9.png

Force India F1 Team @Mark0174

Spoiler

2z5sto7.png

Williams Martini Racing

Spoiler

14b2iz9.png

Red Bull Toro Rosso Honda

Spoiler

veurnr.png

Renault Sport Formula One Team @wielermannetje

Spoiler

2lnzsd1.png

Haas F1 Team @jef_fe

Spoiler

a4y7ic.png

McLaren Renault F1 Team @Stefanvk

Spoiler

24300mp.png

Alfa Romeo Sauber F1 Team @delegendelolsmurf

Spoiler

vddf9.png

Rijders

Elk team moet op zoek naar 2 rijders, de piloten die kunnen gekozen worden zijn degenen die de voorbije vijf seizoen een zitje hadden in de koningsklasse van de autosport. Om rijders aan te trekken krijgt elk team een budget van €10.000.000, het minimale bedrag dat geboden kan worden op een rijder is €1.000.000. Elke rijder heeft een bepaalde skillrating, deze zal invloed hebben op de prestaties.

Wanneer je overboden wordt op een rijder zal dit niet gemeld worden, teams die op die manier een rijder aan hun zien voorbij gaan krijgen de kans in een tweede ronde om een andere rijder aan te trekken. Bij een gelijk bedrag wint degene die het bod als eerste heeft geplaatst. Hou er dus rekening mee dat bieden op de grote namen een risico met zich meebrengt.

23wabet.png

De Auto

De gekozen rijders hebben natuurlijk ook een competitieve wagen nodig om te wedijveren voor de wereldtitel. Het samenstellen van deze wagen is ook een werk voor de nieuwe managers. De wagen wordt verdeeld in vijf segmenten, alle teams krijgen aan het begin van het seizoen 100 punten die ze mogen verdelen over deze vijf onderdelen. De kunst is om een goed evenwicht te vinden dat leidt tot de beste prestaties.

Motor: De kracht van het motorblok bepaald hoe snel de bolide zal kunnen rijden. Hoe meer punten de manager aan dit onderdeel besteed hoe hoger de topsnelheid zal liggen.

Chassis: Er wordt door de teams gestreefd naar een zo licht mogelijk raamwerk van de wagen. Het chassis heeft een invloed op de snelheid en de handeling van de wagen. Hoe meer punten de manager besteed aan dit onderdeel, hoe beter het chassis zal afgesteld zijn.

Aerodynamica: Met de komt van de halo (bescherming boven het hoofd van de rijders) is aerodynamica belangrijker dan ooit. Ingenieurs zijn steeds in de weer om de bolide zo snel mogelijk door de wind te laten klieven. Hoe meer punten de manager besteed aan dit onderdeel, hoe meer aandacht er zal besteed worden aan de aerodynamica van de wagen.

Betrouwbaarheid: Voor het team is er niets erger dan een wagen te zien stil staan langs het parcours door een technisch defect. Hoe meer punten de manager besteed aan dit onderdeel, hoe minder dit zal voorvallen.

Staff: Een formule 1 team heeft veel medewerkers, in het bijzonder degene die instaan voor de pitstops tijdens de race. Hoe meer punten de manager besteed aan dit onderdeel hoe sneller de pitstops zullen verlopen en hoe minder fouten er zullen gebeuren tijdens de pitstops.

Puntensysteem

De manager moet zoals eerder gezegd aan het begin 100 punten verdelen over de vijf segmenten van de wagen. Doorheen het seizoen kunnen punten worden bijverdiend, voor elke race zal de manager drie doelstellingen voorgelegd krijgen in drie categorieën (makkelijk, gemiddeld, moeilijk). Aan een moeilijke doelstelling zijn logischerwijs meer punten verbonden dan aan een makkelijke doelstelling.

Voorbeeld:

Spoiler

Makkelijke doelstelling (10 punten): Finish met één rijder in de top 10
Gemiddelde doelstelling (15 punten): Haal met beide rijders de top 8
Moeilijke doelstelling (20 punten): Haal met beide rijders het podium

Strategie

De managers kunnen zich ook bemoeien met de racestrategie, dit heeft meestal betrekking tot de bandenkeuze, hoeveelheid pitstops en tijdstip van de pitstops. Voor elke Grand Prix zal de ingenieur een strategie voorstellen, het is dan aan de manager om te beslissen of hij er iets aan wil wijzigen.

Inschrijven

Inschrijven doe je door een PM naar mij te sturen met onderstaand lijstje. Er zijn tien plekken en ik volg het principe wie eerst komt eerst maalt, ook voor de teamkeuze is dit het geval. Wanneer ik je team bevestigd heb kun je meteen de bieden op de rijders die je wilt en de 100 punten verdelen over de vijf onderdelen van de wagen.

Naam manager:
Teamvoorkeur 1:
Teamvoorkeur 2:
Teamvoorkeur 3:

Edited by robbe007

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minuten geleden zei delegendelolsmurf:

hoe ga je spelen? fantasy of...?

Fantasy inderdaad wel rekening houdend met het puntensysteem en rating van de rijders uiteraard. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk dit! McLaren is er klaar voor. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2uhtrgy.jpg

Even een snelle update. Er zijn nog twee teams zonder manager, de inschrijvingen blijven open tot woensdag 4 april 18:00. Dit is tevens ook de deadline voor het bieden op de rijders daarna zal bekendgemaakt worden welke rijder voor welk team zal rijden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2uhtrgy.jpg

Verdeling Rijders #1

De eerste ronde van de rijdersveiling zit er op, slechts acht coureurs hebben zich kunnen verzekeren van een plekje bij één van de teams. Dit wil zeggen dat er veel op dezelfde rijders is geboden, bijgevolg zijn er drie teams die nog geen enkele rijder wisten te strikken omdat ze overboden werden door andere teams. de managers van Scuderia Ferrari, Aston Martin Red Bull Racing en Renault Sport F1 Team kunnen met een budget van 10 miljoen op zoek naar vervangers voor hun eerste keuze. Een troost voor hen is dat er nog veel toppers beschikbaar zijn.

Er zijn ook drie teams die hun line-up al vervolledigd hebben. Beginnen doen we met McLaren Renault F1 Team, zij wisten twee oud-wereldkampioenen te strikken. Nico Rosberg  is de wereldkampioen van 2016, daarvoor had hij al tien seizoenen ervaring in de koningsklasse van de autosport. Na zijn triomf in 2016 kondigde hij verrassend zijn afscheid aan. Blijkbaar kon de Duitser de snelle bolides moeilijk loslaten en keert hij al na één jaar terug. Zijn ploegmaat wordt de wereldkampioen van 2009, Jenson Button. Button moet zowat de meest ervaren rijder van het pak worden met maar liefst 17 seizoenen op de teller. Een terugkeer naar McLaren is voor de Brit een logische stap, tussen 2010 en 2016 reed hij al eerder voor dit renstal.

Dan over naar Haas F1 Team, ook zij hebben hun twee rijders al gevonden. De eerste is Nico Hulkenberg, Hulkenberg maakt de overstap van Renault. De Duitser draait intussen ook al zeven seizoenen mee in de formule 1 en toonde daarin dat hij een uiterst betrouwbaar rijder is die zelden uit de top 10 valt. Een kritiek in zijn nadeel is wel dat hij in 138 races nog nooit het podium van een GP wist te halen, tijd om daar nu verandering in te brengen. Hulkenberg krijgt het gezelschap van de jonge Fransman Esteban Ocon, Ocon is een groot talent in de formule 1 en toonde dit meteen in zijn eerste volwaardige seizoen bij Force India, in 20 races viel hij slechts twee keer uit de top 10, een zeer straffe prestatie van een rookie. Kan hij dit jaar nog een stapje hogerop? 

Alfa Romeo Sauber is het laatste team dat zijn stoeltjes al heeft ingevuld, ze gaan voor twee oude bekenden met een reputatie in het veld. De eerste rijder is Pastor Maldonado, het is al van 2015 geleden dat we de Venezolaan nog zagen in de formule 1. Bij Lotus vonden ze dat het wel mooi geweest was nadat hij in de helft van de races de finish niet haalde. Maldonado heeft de reputatie van een brokkenpiloot te zijn, maar dat hij toch wel degelijk over talent beschikt getuigt zijn zege in de grote prijs van Spanje (2012). De ploegmaat van Maldonado is ook niet vies van een risico, zijn naam is Kamui Kobayashi. Deze Japanner keert voor het eerst sinds 2014 terug in de formule 1, ook hij raakte doorheen zijn carrière meermaals betrokken bij een crash. Eén van zijn meest memorabele momenten was toen hij met zijn minderwaardige Caterham doodleuk Sebastian Vettel ging inhalen die op dat moment in volle strijd was voor de wereldtitel. We zijn benieuwd wat deze twee oude bekenden zullen betekenen in dit nieuwe seizoen.

Er zijn nog twee teams die al één plekje hebben ingevuld. Mercedes AMG Petronas Motorsport haalt met Fernando Alonso een tweevoudig wereldkampioen binnen, de Spanjaard scheerde in 2005 en 2006 hoge toppen in zijn Renault nadien werd hij nog tweemaal vice-wereldkampioen. In 2007 reed Alonso al eens bij McLaren Mercedes, de Mercedes motor is hem dus al bekend. Zijn laatste overwinning dateert wel al van 2013, we zijn benieuwd wat Alonso nog uit zijn carrière zal halen.

Ook Force India F1 Team wist al één rijder binnen te halen, het gaat om de Australiër Daniel Ricciardo. Ricciardo is al sinds 2011 te bewonderen in de formule 1, via Torro Rosso en Red Bull komt hij nu bij Force India terecht. Vaak is hij te bewonderen op het podium en hij reed in zijn Red Bull al naar vijf overwinningen. De tijd lijkt rijp om een gooi te doen naar de wereldtitel.

@Amez @levi @Michal Kwiatek @delegendelolsmurf @wielermannetje @Stefanvk @jef_fe @Mark0174

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari dreigt alvast met een boycot als ze Ricciardo niet krijgen. :tuttipazzi:

@robbe007 Ik verwacht als ferrari zijnde dat ik voorgetrokken wordt. Ik eis dan ook extra budget om mijn rijders te kiezen B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

McLaren heeft een mooie ploeg bij elkaar. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2uhtrgy.jpg

Verdeling Rijders #2

Opnieuw pech voor Scuderia Ferrari, de Italiaanse formatie rond Flavio Briatore werd opnieuw overboden voor beide rijders. Voordeel voor hen is dat ze nu vrije keuze hebben tussen de overgebleven rijders want alle andere teams zijn inmiddels compleet.

Bij Mercedes AMG Petronas Motorsport was het nog zoeken naar een teamgenoot voor Fernando Alonso, deze werd gevonden in de persoon van Sergio Perez. De Mexicaan rijdt al sinds 2011 rond in de formule 1 en mocht al zeven keer het podium bestijgen. De Mercedes motor is hem ook niet vreemd gezien zijn verleden bij Force India. We zijn benieuwd of hij het niveau van Alonso zal evenaren bij de Silver Arrows.

Force India F1 Team was ook nog op zoek naar één rijder, eerder hadden ze al Daniel Ricciardo binnengehaald. De uiteindelijke keuze is gevallen op de Spanjaard Carlos Sainz Jr. Als zoon van meervoudig wereldkampioen rally Carlos Sainz kwam hij in 2015 in de formule 1 terecht bij Scuderia Torro Rosso. Vorig seizoen maakte hij mede door zijn goede resultaten de overstap naar Renault, maar daar trekt hij dus al na een half seizoen de deur dicht om bij Force India aan de slag te gaan.

Aston Martin Red Bull Racing gaat aan de slag met twee Finnen, Kimi Raikkonen en Valtteri Bottas kruipen dit jaar achter het stuur van de Red Bull Wagens. Met Raikkonen haalt Red Bull een schat aan ervaring binnen, 'The Iceman' werd in 2007 reeds wereldkampioen en heeft twintig grote prijzen op zijn naam. Bottas begon zijn carrière in 2013 bij Williams, daar wekte hij door zijn goede resultaten de interesse van Mercedes. In zijn eerste seizoen bij Mercedes toonde hij zich een zeer betrouwbare rijder met maar liefst dertien podiumplaatsen en drie overwinningen. Kan Red Bull voor het eerst sinds 2013 de wereldtitel opnieuw pakken? 

Renault Sport F1 Team pakt uit met een klepper van formaat viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel is dit seizoen het uithangbord van het Renault team. De Duitser kende zijn succes vooral bij Red Bull waar hij tussen 2010 en 2013 telkens de titel greep. Sinds zijn verhuis naar Ferrari is dit hem niet meer gelukt. Vorig seizoen pakte hij wel nog vijf grote prijzen, Vettel lijkt helemaal klaar om na enkele magere jaren weer een gooi te doen naar de wereldtitel. Vettel krijgt het gezelschap van een jong talent, hij luistert naar de naam Charles Leclerc. Voor de  amper 21-jarige Monegask wordt het zijn eerste seizoen in de formule 1, hij genoot zijn opleiding bij Ferrari maar kiest nu dus om zijn debuut te gaan maken bij Renault.

@Amez @levi @Michal Kwiatek @delegendelolsmurf @wielermannetje @Stefanvk @jef_fe @Mark0174

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tevreden met mijn Finse duo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excuses voor de mentions die kort op elkaar volgen, wilde deze verdeling even afwerken zodat we verder kunnen met het verhaal :) 

2uhtrgy.jpg

Verdeling Rijders #3

Bij Scuderia Ferrari werd zeer snel gereageerd op het nieuws dat ze opnieuw overboden waren op beide rijders. Flavio Briatore organiseerde meteen een persconferentie om zijn twee coureurs voor te stellen, ondanks het feit dat ze het met de 'overschot' moeten doen kon Ferrari nog steeds twee sterren contracteren. De eerste is de wereldkampioen van vorig seizoen Lewis Hamilton, voor het eerst in zijn carrière stap hij af van de Mercedes motor en komt hij nu terecht bij de rivaal Ferrari. De Brit draait als sinds 2007 mee in de formule 1 en werd al vier keer wereldkampioen. Als ploegmaat krijgt hij de man die hij wel eens een 'dickhead' heeft genoemd, niemand minder dan Max Verstappen zal dit seizoen ook plaatsnemen in de Ferrari. De Nederlander maakte de voorbije jaren al veel indruk in de formule 1, maar laat zich ook wel eens op een fout betrappen. We zouden bijna vergeten dat hij nog altijd maar 21 jaren op de teller heeft. Los van de strijd om de wereldtitel zal het dus ook uitkijken worden naar de interne strijd bij Scuderia Ferrari.

Ook Red Bull Torro Rosso Honda en Williams Martini Racing hebben hun coureurs voorgesteld. Torro Rosso kiest voor Pierre Gasly en Stoffel Vandoorne, bij Williams kruipen Pascal Wehrlein en Kevin Magnussen achter het stuur.

Nu elk team twee rijders heeft gevonden is het hoogtijd om de bolides voor een eerste keer van stal te halen. We zien elkaar terug bij de wintertesten op het circuit van Barcelona! 

@Amez @Michal Kwiatek @delegendelolsmurf @levi @Stefanvk @Mark0174 @jef_fe @wielermannetje

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari nog het beste team uiteindelijk :lachen:

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minuten geleden zei Michal Kwiatek:

Ferrari nog het beste team uiteindelijk :lachen:

Wat ben ik toch een geniale teammanager :clown:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this