Sign in to follow this  
Lorre16

[Fantasie] De tour die mijn leven veranderde

10 posts in this topic

Hallo allen,

Ik vermoed dat het jaren geleden is dat ik mijn weg naar dit forum nog eens vond. Ik dateer nog uit de tijd van (2003-2009) dus weinig leden die hier actief zijn ken ik nog ...

Oorspronkelijk ben ik hier op zoek naar een database want ben per toeval in bezit gekomen van PCM17. De oudere generatie die nu net als ik wss de 30 nadert of is gepasseerd kan mij kennen onder de naam 'sporter'. Ik was hier nogal actief tiental jaren terug,... no life ? 

ps : als er me iemand kan helpen met een link, lees ik het graag in een PB :-) 

Hoofdzakelijk was ik actief in het verhalengedeelte, zo schreef ik onder meer met Lupo een succesvol PES-verhaal onder de toenmalige NCL (klopt dit?) leden. Verder schreef ik ook ooit een expeditie robinson  verhaal zoals er nu één actief is als ik het goed heb (goed onderwerp trouwens) 

Mijn literatuur 'pcm forum' hoogtepunt kwam er met het verhaal 'De tour die mijn leven veranderde'  Deze won zoals ik net heb kunnen zien in de hall of fame het verhaal van het jaar 2009. Als ik mag van de huidige moderators zou ik graag dit verhaal opnieuw posten. Uiteraard wel met enkele aanpassingen want de toen 17 jarige schrijver is er nu 28.

Ik hoor het wel :-)

Groetjes

Sporter / Lorre16 

 

 

Edited by Lorre16

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super leuk om een oude schrijver weer terug te zien. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de repost van je verhaal :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat zegt mij iets ja.

je mag gewoon je verhaal posten. Dit forum is eigenlij niet meer ondersteund en blijft gaan door donaties van de leden zelf.

de databases vind je het best via steam.

binnenkort komt er ook een historische db uit van mezelf :clown:

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 uur geleden zei Sammow:

Speelde jij vroeger geen voetbal bij Lokeren of zo?

Dat was Laurinho, met sterretje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

. Het personage dat ik eind 2008 verzon had veel gelijkenissen van Frank VDB. Toen het verhaal in 2009 veel gelezen werd, was Frank nog onder de levenden. De dopingaffaires waren nog niet uitgekomen en ook Lance Armstrong was nog de onschuld zelve. Het is uiteindelijk geen repost geworden, maar herwerkt, zoals ze zeggen 'in een nieuw jasje' gestoken. In de eerste versie (50 pagina word document) is mijn hoofdpersonage een Amerikaan die luistert naar de naam Andy Dufresne (ik had in 2008 blijkbaar net naar de Shawshank redemption gekeken) 

Nu kies ik voor een Italiaanse renner uit Toscane, enkel zal hij dezelfde tragiek beleven zoals hierboven. 

 

 

1.   De kroonprins van Toscane – 2028

 

Hier sta ik dan, mijn blik op oneindig de Toscaanse vallei in te staren, mijmerend over het verleden dat nooit meer terugkomt. De enige levende herinnering aan mijn carrière is dat mijn naam in één adem wordt uitgesproken met die van Marco Pantani en Frank Vandenbroucke, nota bene twee renners die faalden de koers van hun leven uit te rijden.

De koers is al lang verleden tijd, de drang naar roem en eerherstel heb ik achter mij gelaten.

Wij, renners die de millennium jaren kleurden zijn verketterd door de wielerfamilie, moeten vijfentwintig jaar na datum nog steeds de stempel van bedrieger met ons meedragen.

Teruggetrokken leef ik nu tussen de olijfgaarden, een fiets heb ik louter nog als decoratie in de schuur staan.

Het had allemaal anders kunnen lopen, had ik maar niet in de val van het leven getrapt.

Dit is mijn verhaal, het verhaal van Giovanni Morelli, gevallen wielerheld.

 

Had ik deze inleiding kunnen beginnen met het feit dat ik een ongelukkige jeugd had, kon ik deze doorheen mijn verhaal als excuus inroepen. Ik had een fijne jeugd en groeide op in de Toscaanse heuvels. Atypisch voor Italianen was ik enig kind, bestond mijn familie enkel uit moeder en grootvader. Toen ik een jaar of vijf was verdween mijn vader met de Florentijnse noorderzon. Ik zou hem nooit meer terugzien.

De passie voor de fiets had ik net zoals zo velen van thuis meegekregen. Mijn grootvader droomde dat zijn kleinzoon zou uitgroeien tot de nieuwe Coppi of Bartali.

Ik domineerde de jeugdcategorieën en won zowat elkaar koers waar ik aan de start verscheen. De vele vallen van de wielerwereld kende ik nog niet, ik kende maar één val en dat was de aanval. Als een ongeleid projectiel koos ik keer op keer voor het hazenpad om als eerste te kunnen triomferen aan de eindmeet.

Het was een kwestie van tijd voor de grote ploegen zouden aankloppen en zo geschiedde.

In de herfst van 2002 klopte Alessio bij mij aan. Het was Dario Mariuzzo hemzelf, ploegleider van het bescheiden Italiaanse wielerteam die mij warm maakte voor een overstap naar het profpeloton. Ik twijfelde geen seconde en tekende het contract dat mijn leven compleet zou veranderen.

De koning was Gino Bartali, maar die dag werd de kroonprins van Toscane geboren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk dat je hem bewerkt hebt tot een nieuw verhaal passend in deze tijdsgeest :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this