kelvin

[PCM 2018 | MOE_1] AG2R La Mondiale

50 posts in this topic

Mooie doelen en natuurlijk een leuk gevarieerd team om mee te beginnen. Je voorseizoen verloopt volgens mij wel goed, als ik ziet dat je onder andere KBK wint met nota bene Sammi Dumoulin!

Je lay-out is mooi opgezet, en ik ben groot fan van je kaartje met koersen, maar inderdaad is de tekst soms wat lastig lezen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strade Bianche
Jan Bakelants, Francois Bidard, Mikael Cherel, Clement Chevrier, Hubert Dupont, Matthias Frank, Matteo Montaguti


5f588b7e26529f1588efe979c51fa3a3.png%5B

 

De kopgroep wordt gevormd door Martinelli (QST), Fabbro (KAT), Pedrero (MOV), Vanbilsen (COF), Vendrame (AND), Velasco (WIL). Montaguti, Dupont en Bidard mogen meedraaien om de voorsprong onder controle te houden. Op 50 kilometer van de streep wordt d groep vluchters ingerekend door een peloton van slechts 18 renners. Naast de eerder genoemde knechten hebben Bakelants en Frank de slag gemist. Cherel lijkt een geweldige dag te hebben en dus besluit Chevrier om voor hem te rijden.

Op 20 kilometer is Cherel nog over met Teuns (BMC), Chaves (MIT), Kwiatkowski (SKY), Majka (BOR), I. Izagirre (BAH), Gesink (LTJ), Fraile (AST), Costa (UAE), Gaudu (FDJ) en Oomen (SUN). Als het uit elkaar slaat moet hij Majka, Kwiatkowski, Teuns en Chaves laten gaan en komt daar samen met Izagirre achter te zitten. In de slotkilometers weet hij de Bask nog los te rijden en daarmee eindigt Cherel deze Strade Bianche op een vijfde plaats. Bakelants was vooraf een van de kanshebbers, maar liet het lopen toen duidelijk werd dat hij kansloos was.

Uitslag:
1. Dylan Teuns (BMC Racing team) 4.47.37
2. Michal Kwiatkowski (Team Sky) z.t.
3. Esteban Chaves (Mitchelton – Scott) z.t.
---
5. Mikael Chérel (AG2R La Mondiale) + 1.55
19. Jan Bakelants (AG2R La Mondiale) + 7.17

Edited by kelvin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ag2r is een prachtige ploeg en ik kijk dan ook met veel plezier uit naar de rest van deze carrière! Hulde voor je layout, erg gaaf gedaan. Ook je resultaten mogen er wezen. Met Bakelants het maximale behaald in Australië, een hele rits topklasseringen (en zeges!) in het voorseizoen en ook in Strade Bianche is een vijfde plaats een zeer nette prestatie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spijtig dat Bardet een minuut verloor door een valpartij, maar deze koers zijn natuurlijk ook niet het hoofddoel van Bardet. Liever in dit soort koersen pech krijgen, dan in de Tour. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paris-Nice: Jammer dat Bardet meteen al verlies lijdt, maar Geniez doet het goed en de overwinning van Cherel maakt het sowieso al een (deels) geslaagde ronde.

Tirreno-Adriatico: Als je het verlies van de ploegentijdrit wegstreept sta je heel kort in het klassement. Dat geeft dus aan dat Latour goed bij de pinken is. Het is te hopen dat hij dat kan uitbetalen in de komende ritten. Overigens een erg sterke Viviani deze ronde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prima prestaties weer! Cherel doet het knap en ook Geniez staat er in het AK goed voor. Hopelijk kan Bardet in de bergen wat laten zien :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weer een heel nette etappe met Cherel. Was trouwens een beste kopgroep!

Share this post


Link to post
Share on other sites

T-A: Kun je een mooi klassement met Latour gaan rijden want hij staat er niet slecht voor!

P-N: Heel verdienstelijk gereden!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now