Sign in to follow this  
Pilsudski

Lach hier de volgende Nederlandse debiel uit die wat probeert

46 posts in this topic

 

Citaat

 

ederlander Beukeboom (wie?) valt straks Wiggins' uurrecord aan

 

Dion Beukeboom tijdens het WK 2016 in Londen.

wo 22 augustus 2018 08:03
  •  
  •  
  •  

Om 21u vanavond onze tijd valt Dion Beukeboom het werelduurrecord van Bradley Wiggins aan. De 29-jarige Nederlander heeft zich bijna een jaar lang voorbereid op dit evenement.

Het Velodromo Bicentenario in Aguascalientes (Mexico) is straks het decor voor de werelduurrecordpoging. Dion Beukeboom wil beter presteren dan de 54,526 kilometer die Bradley Wiggins drie jaar geleden in Londen aflegde.

 

Bewegingswetenschapper Jim van den Berg begeleidt Beukeboom. Eind 2014/begin 2015 stoomde Van den Berg ook Thomas Dekker klaar voor diens recordpoging (die mislukte). Die begeleiding omhelst alle fysieke én mentale aspecten die bij zo'n evenement komen kijken.

 

"In een uur kunnen verschillende gedachten door je hoofd spoken. Met verschillende woorden en visual keys willen we Dion helpen zich op zijn taak te richten", zegt Van den Berg aan de NOS.

 

"In het eerste blok van 12 minuten is het sleutelwoord "ritme". Dan moet hij dus aan zijn ritme denken. Het tweede blok gaat om goeie lijnen rijden, blok 3 gaat over zijn positie op de fiets, blok 4 is ademhaling en in blok 5 worden alle blokken nog eens kort herhaald." 

Tweets van sport- en wetenschapsjournalist Jurgen van Teeffelen:

Van alle markten thuis, de mannen van @RobicCoaching. De Robic bocht van het Velodromo Bicentenario in #Aguascalientes moet er natuurlijk perfect uitzien 22 augustus. #werelduurrecord pic.twitter.com/5RZ5jdvrgU

— Jurgen van Teeffelen (@JvTeeffelen) 19 augustus 2018

Beukeboom tijdens de training in #Aguascalientespic.twitter.com/GkAxq5Z8SD

— Jurgen van Teeffelen (@JvTeeffelen) 16 augustus 2018

Nog 24 uur en dan weten we het: is het #werelduurrecord eraan of niet? Ontspannen laatste dagje vandaag. Het Velodromo Bicentenario in #Aguascalientes is er klaar voor. Team Beukeboom ook. pic.twitter.com/8dSI3Lcz0e

— Jurgen van Teeffelen (@JvTeeffelen) 21 augustus 2018

Vorige week idealere omstandigheden in #Aguascalientes : hoge temperatuur en luchtvochtigheid, samen met lage luchtdruk zorgen die voor een lage luchtdichtheid. Vanaf gisteren meer bewolking waardoor de hal minder snel opwarmt dan gewenst.

— Jurgen van Teeffelen (@JvTeeffelen) 20 augustus 2018

"Het record van Wiggins kan scherper"

Van den Berg gelooft (uiteraard) in de kansen van Beukeboom. "Omdat hij op 1.800 meter hoogte rijdt in Mexico (Eddy Merckx vestigde zijn werelduurrecord in 1972 ook in Mexico, red), omdat het materiaal beter is dan 3 jaar geleden en omdat Dion de ideale renner is voor een recordpoging."

 

"Ik snap wel dat de buitenwacht naar ons kijkt en denkt: wie denken die gasten wel dat ze zijn? Een continentale renner die het record van wereld- en olympisch kampioen tijdrijden Wiggins even uit de boeken rijdt..."

 

"Maar als jet het record van Wiggins goed bekijkt, zie je dat het vooral een commercieel feestje rond het afscheid van zijn profcarrière was. Wij, en ook het team rond Wiggins, weten dat dat record nog scherper kan."

 

Welk profiel moet een werelduurrecordhouder hebben? Van den Berg: "Hij moet groot en sterk zijn, veel massa hebben, een hoog vermogen kunnen trappen, extreem aerodynamisch op zijn fiets zitten en baanervaring hebben. Ook moet hij een jaar investeren in deze poging, waardoor alle WorldTour- en veel procontinentale renners wegens andere sponsorbelangen afvallen."

 

"Een uur lomp hard trappen"

Dion Beukeboom komt uit Amsterdam is een dubbele meter groot. Hij rijdt voor het Nederlandse continentale team Vlasman Cycling. Hij is meervoudig Nederlands kampioen op het onderdeel achtervolging. Op het EK pakte hij daarin ook enkele bronzen medailles.

 

"Natuurlijk moet je fysiek sterk zijn", zegt Beukeboom zelf. "Maar ook mentaal wordt het lastig. De verhouding fysiek-mentaal is 50-50. Dit is anders dan een tijdrit op de weg, er is minder variatie. Daarom hebben we een mentale strategie ontwikkeld."

 

"Ik heb niet de illusie dat ik een betere renner ben dan Wiggins. Maar Jim van den Berg deed me inzien dat Wiggins zijn record niet onder ideale omstandigheden reed. Zijn record is haalbaar. Als ik eerlijk ben is zo'n poging iets waar ik goed in ben: een uur lomp hard trappen."

 

Thomas Dekker is er ook bij:

Aquascalientes here we come, #werelduurrecord pic.twitter.com/SI4I2JTqbs

— Thomas Dekker (@thomasdekker) 21 augustus 2018

 

Inderdaad, gelukkig is Thomas Dakkor er ook bij ;c . Na die homo die het leuk vond door hollandse grachtjes te zwemmen maar het toch niet zo heel goed kan zo blijkt, krijgen we nu deze sukkel die massaal zal afgaan voor de ogen van ik mag wel hopen heel Nederland. Kan niet wachten het besef in de ogen van die kerel te zien dat hij een jaar van zijn leven totaal verkloot heeft. 

 

image.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het schijnt dat hij voor het record 410 watt moet trappen over een uur en dat zijn uur vermogen op zee niveau zo'n 445 watt is, dus tel uit uw winst!

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 uur geleden zei Se7en:

Als Wiggins zijn poging deed zonder "verschillende woorden en visual keys" kan dat zeker het verschil maken

die amerikaan van 40 kwam er al dicht bij een paar jaar geleden. ik had graag cancellara het willen zien doen in eind 2016 op die baan in mexico. had zo 4 km harder kunnen gaan om wiggins flink te vernederen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Goeie lijnen' moet jij eens tegen die tatoeëerder van je zeggen, bolle Frits. :zwaaien: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De zoek naar aandacht is alvast heel groot bij onze Noorderkonijnentandenburen.
 

Die berg die komt er!!!:thumbleft:

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 uur geleden zei Fiets:

'Goeie lijnen' moet jij eens tegen die tatoeëerder van je zeggen, bolle Frits. :zwaaien: 

Of ZJ tegen zijn dealer

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 uur geleden zei Fiets:

'Goeie lijnen' moet jij eens tegen die tatoeëerder van je zeggen, bolle Frits. :zwaaien: 

Of jij tegen je diëtist

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minuten geleden zei TromBone:

Die depressieve sfeer daar ook , geweldig

Wat? Jij kijkt die shit serieus?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een uur lang iemand in zijn eentje rondjes zien rijden ;c

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zal wel op Wielerflits bedoeld zijn.

Voor de Nederlander, de prestatie of de kwaliteitsvolle commentaar moest hij het alleszins niet doen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this