Sign in to follow this  
Timwindt123

[PCM18|EXT_1] Deceuninck-Quick-Step

18 posts in this topic

Patrick Lefevere Stopt na 2019

Na een succesvolle carrière stop Patrick Lefevere ermee, hij wil meer tijd besteden aan zijn familie. Hij zegt de wielersport niet in zijn geheel vaarwel. Patrick blijft indirect betrokken bij de ploeg.

Geschokt nieuws in het kamp van Deceuninck-Quick-step, Patrick Lefevere heeft aangeven na 2019 te stoppen. Gelijk na dit nieuws werd ook bekend dat in 2020 het stokje wordt overgenomen door Tim Windt, die in 2018 LottoNL-Jumbo onder zijn hoede had. De Nederlander zal in het eerste jaar aan de zijde van Patrick opereren om in 2020 het stokje over te nemen. Patrick: het was een moeilijk besluit maar Tim heeft vorig jaar bewezen om een grote ploeg te managen. De media zegt dat hij mij gaat bijstaan, maar het zal andersom zijn. Tim gaat alles regelen en ik ben er bij voor de zekerheid. Dat zal met de jaren minder worden. Maar op dit moment is het heel lastig om al volledig afscheid te nemen.

 CU: Quick-step Floors in 2018

Citaat

Ten eerste wil ik aangeven dat de carrière met LottoNL-Jumbo een beetje aan het einde kwam voor mezelf. Ik was gestopt met posten door drukte met school. Ik heb de carrière zelf verder gespeeld maar was toe aan iets nieuws. Sinds de 2019 Database ben ik begonnen met deze carrière en heb al een redelijke voorraad. Als het weer drukker wordt met school kan ik evengoed door posten. Er zal elke dinsdag en vrijdag een post verschijnen (op deze na dan). Ik hoop dat jullie genieten van deze carrière. Tips hoor ik graag!

 

Edited by Timwindt123

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veel succes in ieder geval, met een prachtig team!! Je hebt wel grote voetsporen te vullen na het jarenlange succesverhaal van Lefevre...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quick-step Floors in 2018

2018 werd een gigantisch jaar voor Quick-step met een recordaantal van 73 overwinningen en totale dominantie in bijna alle eendagswedstrijden.

De cijfers liegen er niet om het wordt onmogelijk (normaal gesproken) om dit te evenaren. Tim Windt staat voor een klus die gemaakt is voor giganten. Hij mag bewijzen of hij zo’n gigant is. Het succes begon vorig jaar al in Australië waar Viviani gelijk een rit wist te winnen. Deze vorm zette hij door in de Abu Dhabi Tour waar hij drie ritten won en het eindklassement op zijn naam schreef. Fernando Gaviria en Richeze reden er in San Juan en Colombia Oro Y Paz nog eens 5 zeges bij. Al voor het openingsweekend stond de zegeteller al op 10. Vervolgens begon het klassieke voorjaar waar de ploeg dominant was ze wonnen: Le Samyn, Dwars door West-Vlaanderen, Handzame Classic en Driedaagse Brugge-De Panne. En toen moesten de echt grote koeren nog komen. Maar de Wolfpack was ook in die koersen oppermachtig met winst in Dwars door Vlaanderen, E3 Harelbeke en met kers op de taart soleerde Terpstra naar winst in de Ronde. In het heuvel-drieluik was de ploeg ook weer sterk. Alaphilippe onttroonde Valverde in de Waalse Pijl en Jungels won op fantastische wijze LBL. In de grote rondes deed de ploeg ook niet onder: Giro (5 ritzeges), Tour (4 ritzeges + bolletjestrui) en Vuelta (4 ritzeges en 2de in algemeen klassement). Jakobsen brak uiteindelijk het record in China met 2 ritzeges.

Aantal overwinningen: 73

CU: Transfers

Citaat

Dinsdag trappen we af met de Santos Tour Down Under. Tot die tijd elke dag een kleine post om er een beetje in te komen.

Bedankt voor de reacties!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooie samenvatting van 2018!!

Heel benieuwd naar de stats voor 2019 (vooral die van Evenepoel):notworthy:!!

Edited by Taz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk overzichtje van vorig jaar. Dat zijn inderdaad bijna onrealistische cijfers die normaal alleen bij PCM voorkomen :P 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom terug! Dit is natuurlijk een prachtige ploeg om mee te koersen. Ik ben heel benieuwd. Sowieso hoe de ploeg eruit ziet, maar ook hoe het je zal vergaan. Dat zijn grote schoenen om te vullen. ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Citaat

bedankt voor de reacties!! Een klein aanvullend bericht over de transfers. vanavond de ploegenvoorstelling!

Transfers

De ploeg is er zeker niet op vooruit gegaan een aantal toppers hebben de ploeg moeten en verlaten en daarvoor kwamen twee talenten naar de ploeg.

Uit:

Laurens de Plus (Jumbo-Visma)

Fernando Gaviria (UAE Emirates)

Jhonathan Narvaez (SKY)

Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe)

Niki Terpstra (Direct-Energie)

 

In:

Remco Evenepoel (Acrog-Pauwels Sauzen)

Mikkel Frøhlich Honoré (Virtu)

 

 CU: Ploeg 2019

Edited by Timwindt123

Share this post


Link to post
Share on other sites
Citaat
Citaat

Voor vanavond is er wat tussen gekomen dus nu al de ploeg voor 2019. Heb de beste/belangrijkste stats aangeven bij de renners. morgen trappen we af met de Santos Tour Down Under. 

Ploeg 2019

Na het verlies van een aantal kopmannen wordt 2019 normaal gesproken een minder jaar dan vorig jaar. Maar het betekend niet dat Tim geen goede ploeg ter beschikking heeft. Want dat heeft hij zeker wel.

In de voorjaarsklassiekers zal het verlies van Terpstra niet eens zichtbaar hoeven zijn. Want de ploeg heeft nog altijd Gilbert, Stybar en Lampaert in de ploeg rijden. Of deze in staat zijn de grote koersen te winnen moet blijken. Maar met Gilbert heb je wel de winnaar van de ''Ronde'' van 2017 in huis. Het vertrek van Gaviria is natuurlijk jammer maar het budget kon het niet meer toelaten dus verbrak hij zijn contract. Met Viviani heeft Tim nog een topsprinter in huis. En door het vertrek van Gaviria krijgen Jakobsen en Hodeg nog meer kansen dan vorig jaar. Voor de heuvelachtige eendaagse koersen hebben we nog altijd Alaphilippe in de gelederen. Een jongen die bijna alles kan winnen als hij in topvorm steekt. Reed vorig jaar al een top seizoen en kan nog steeds verbeteren. De ploeg wil ook steeds meer een rol spelen in de klassementen in de grote rondes. Met Mas en Jungels heeft Tim daar de juiste mannen voor. Alleen de ondersteuning in de bergen kan beter. Al met al een goede selectie waar je op alle vlakken mee uit de voeten kan:

Julian Alaphilippe

HEU: 83 KL: 75

Frankrijk

Kasper Asgreen

TR: 73 PRL: 73

 Denemarken

Rémi Cavagna

HEU: 73 PRL: 72

 Frankrijk

Eros Capecchi

HEU: 70 KLI: 69

 Italië

Tim Declercq

RYD: 78 KAS: 72

 België

Dries Devenyns

HEU: 74 ACC: 74

 België

Remco Evenepoel

KLI: 70 TR: 68

 België

Philippe Gilbert

KAS: 80 HEU: 77

 België

Álvaro Hodeg

SP: 78 ACC: 77

 Colombia

Mikkel Frølich Honoré

SP: 68 ACC: 68

 Denemarken

Fabio Jakobsen

SP: 79 ACC: 79

 Nederland

Bob Jungels

KLI/HEU: 78 TR:79

 Luxemburg

Iljo Keisse

RYD: 73 KAS: 72

 België

James Knox

HEU: 73 KL: 71

 Verenigd Koninkrijk

Yves Lampaert

RYD: 80 KAS: 77

 België

Davide Martinelli

SP: 72 ACC: 73

 Italië

Enric Mas

KL: 80 HEU: 77 

 Spanje

Maximiliano Richeze

RYD: 76 SP: 75

 Argentinië

Michael Mørkøv

RYD: 76 SP: 72

 Denemarken

Fabio Sabatini

RYD: 73 SP: 72

 Italië

Florian Sénéchal

RYD: 73 KAS: 74

 Frankrijk

Pieter Serry

KL: 72 HEU: 75

 België

Zdeněk Štybar

KAS: 78 HEU: 75

 Tsjechië

Petr Vakoč

HEU: 75 ACC: 76

 Tsjechië

Elia Viviani

SP: 82 ACC: 82

 Italië

 

CU: Santos Tour Down Under 1/2

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is natuurlijk niet de ploeg om grote ronden mee te controleren, maar dat hoeft ook helemaal niet. Mas en Jungels zijn sterke renners (met meerdere kwaliteiten) die leuke resultaten kunnen rijden in de diverse rondes. Dan heb je ook geen grote hoeveelheid ondersteuning nodig naar mijn idee. Beter alleen maar dat je juist veel meer in huis hebt om voor dagsucces te gaan. Alaphilippe is natuurlijk een diamantje, in de kasseienwedstrijden heb je drie mannen die uitslagen zouden kunnen rijden, in de heuvels ben je ook uitstekend vertegenwoordigd en met Viviani heb je een werelddtopper in de sprints in huis. Het 'wegvallen' van Gaviria is voor het spel eigenlijk alleen maar gunstig. Je hebt immers al een kopman en daardoor kunnen Jakobsen en Hodeg ook regelmatig als afmaker worden uitgespeeld. Het zou zonde zijn als je die moet wegcijferen.

Een heerlijke ploeg om een jaarplanning voor te maken. Zou bijna zelf beginnen te puzzelen :P 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuke ploeg om een carrière mee te spelen. Qua (Vlaamse) klassiekers is de ploeg misschien iets minder geworden, maar je kan in alle soorten koersen wel meespelen voor de zege wat het een zeer leuke ploeg maakt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Citaat

@tinyriconen @Jowinho bedankt voor de reacties!! Het is inderdaad een heel fijn team om mee te koersen.

Vlag van Australië Santos Tour Down Under 2019 1/2

Deceuninck-Quick-Step wil het seizoen gelijk goed beginnen en dat is te zien aan de selectie die Tim gestuurd heeft naar Australië: Alaphilippe, Viviani, Morkov, Devenyns, Declercq, Sabatini en Vakoc.

etappeoverzicht:

Etappe 1: Tanunda – Campbeltown 129.8 km Vlak profiel

De eerste rit is een vlakke rit dus de sprint is onvermijdelijk. Toch trek er een 5-tal renners op uit om de eerste bergtrui op te eisen. Luke Rowe is de gelukkige. Al vrij snel zetten de mannen van Tim zich op kop om de koplopers in te lopen. 15 kilometer voor de meet is dat gebeurd en men zit te kijken naar een klassieke sprintetappe. Uiteindelijk moet Viviani genoegen nemen met een tweede plek. Démare wint de rit en pakt automatisch de leiderstrui.

Etappe 2: Unley – Stirling 150.1 km Vlak profiel

Rit 2 zorgt gelijk voor de eerste schiftingen in het klassement. Het gaat de hele dag op en af en de sprintaankomst is in een stijgende lijn. Viviani moet dit aankunnen maar door toedoen van het eigen team komt hij vandaag niet aan sprinten toe. Quick-Step maakt de koers hard en daardoor moet Viviani lossen. Ook Daniel Martin en Battaglin verliezen tijd. Uiteindelijk mag Colbrelli het podium op hij wint met afstand de etappe voor Valverde. Alaphilippe wordt vierde.

Etappe 3: Norwoord – Paracombe 139.5 km Heuvelachtig profiel

Een vlakke aanloop naar een klim van 1,5 km aan 8% dat is wat de renners vandaag te wachten staat. Quick-Step heeft de topfavoriet in huis dus controleert de etappe. Op de klim barst de strijd los. Al snel ontstaat er een groep van 37 man. In de laatste kilometer weten Alaphilippe, Valverde en Martin (vandaag wel) te ontsnappen. Valverde wint de eerste strijd heuvel op voor Julian. De drie pakken een 15-tal seconden op de rest.

Door de bonificatie seconden staat Valverde 10 seconden voor op Alaphilippe. Colbrelli staat knap 3de. 

CU: Santos Tour Down Under 2/2

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed begin van de ronde met drie strakke ereplaatsen, maar bovenal heb je met Alaphilippe een fantastische uitgangspositie voor het klassement. Het tijdverlies van Martin heb je zelf 'verdiend', dus hoef je naar Willunga Hill alleen nog maar met Valverde af te rekenen. Het is te hopen dat Viviani ook nog een keertje kan shinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Citaat

Bedankt voor de reacties!! @tinyriconen @Joaquin Purito Rodriguez

Vlag van Australië Santos Tour Down Under 2019 2/2

Deceuninck-Quick-Step wil het seizoen gelijk goed beginnen en dat is te zien aan de selectie die Tim gestuurd heeft naar Australië: Alaphilippe, Viviani, Morkov, Devenyns, Declercq, Sabatini en Vakoc.

Etappeoverzicht:

Etappe 4: Glenelg – Mount Barker 144.5 km Vlak profiel

Deze rit wordt door Quick-Step gecontroleerd aangezien Viviani kansen ziet in deze vlakke rit. De kopgroep wordt weer vroegtijdig ingelopen en we maken ons klaar voor een sprint. Anders dan de eerste etappe laat ik Alaphilippe de sprint aantrekken voor onze Italiaan. Dit blijkt een gouden zet. Vlak voor de finish zit een klein knikje waar Viviani zich volledig opblaast. Op dat moment doet Alaphilippe een alles of niks poging en pakt onverwacht de zege en hele prettige bonificatieseconden.

Etappe 5: Mclaren Vale – Old Willunga Hill 151.1 km Heuvelachtig profiel

Vakoc is helaas ziek en kan niet aan de start verschijnen van de koningenrit van deze ronde. Erg jammer want zo mist Alaphilippe een erg belangrijke knecht in deze beslissende etappe. De Fransman staat gelijk in tijd met Valverde. Die twee mannen gaan uitmaken op de flanken van de Willunga Hill wie eindwinnaar word. Een groep van 45 renners begint aan de laatste keer Willunga Hill. Valverde versneld gelijk en Alaphilippe beslist om in eigen tempo de klim op te rijden. Even lijkt dit de juist keuze. In de laatste kilometer vliegt Alaphilippe Valverde voorbij en lijkt op weg naar winst. Maar helaas de Fransman valt stil en Valverde heeft nog net aan genoeg in de pijp om een dubbelslag te slaan: De etappe en het klassement.

Etappe 6: Adelaide – Adelaide 83.1 km Vlak profiel

De laatste rit moet dan echt de rit worden van Viviani die nog niks heeft kunnen laten zien in Australië. En ook vandaag gaat het niet lukken. In de sprint moet hij uiteindelijk Ewan voor zich houden en wordt hij opnieuw tweede.

Conclusie: we kwam hier om te winnen maar helaas was de wereldkampioen te sterk. Maar met een etappe een 2de plaats en de puntentrui ben ik toch niet ontevreden. Wel had ik meer van Viviani verwacht.

Algemeen Klassement:

  1. Vlag van Spanje Valverde 
  2. Vlag van Frankrijk Alaphilippe + 2
  3. Vlag van Italië Colbrelli + 1:09

CU: Vuelta a San Juan Internationaal

Citaat

De Cadel Evans Great Ocean Road Race is gewonnen door Alaphilippe ik moest deze simuleren door een inmiddels opgeloste bug. Door dit resultaat totaal niet erg :rolleyes: 

 

Edited by Timwindt123

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat zat je dichtbij! Echt jammer dat je (achteraf gezien) net verkeerd getimed had. Als je daarover kan spreken althans. Dit is uiteindelijk met die ritzege erbij gewoon een zeer knap resultaat van Alaphilippe. Jammer dat Viviani het 'slechts' met tweede plaatsen moet doen deze ronde. Je hoopt stiekem toch op meer, maar de top is dik bezaaid natuurlijk.

Gelukkig dat Alaphilippe in de Ocean Road Race de volle buit weet te pakken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai, een iets betere timing had je dus inderdaad de eindzege kunnen opleveren. Desondanks toch gewoon een heel goed seizoensbegin, je kan niet elke koers winnen. Ik vind de TDU zelf ook wel lastig omdat een pak renners niet in vorm zijn. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spijtig dat je net wat te vroeg je sprint inzette met Alaphilippe. Maar een tweede plaats is ook niet slecht. En dan ook nog de Cadel Evans Road Race winnen zorgt ervoor dat je kan spreken van een geslaagde Australische trip. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this