levi

[FOCUS] Verkiezingen 2019: Slag om Israël!

22 posts in this topic

ulis4s6.png

Jawel, een politiek verhaal op Focus, het kan allemaal! In dit topic gaan we uitvinden of er hier op dit forum een toekomstige ster-politicus bevindt! In een tijdsbestek van vier weken, gaan we kijken wie er het beste een politieke partij uit de grond kan stampen en hoe goed jullie zijn in discussiëren/debatteren. Over precies vier weken (23-24-25 april) vinden de verkiezingen plaats en weten we welke partij er wint!

Israël

Het strijdtoneel voor deze verkiezingen is Israël. Dat is niet toevallig natuurlijk, want op 9 april mogen ze daar echt naar de stembus. Tot die zal het land nog vaak in het nieuws komen, al is het alleen maar door de raketaanvallen die momenteel gaande zijn. Dat alles heeft te maken met de oorlog tegen Palestina.

Als politieke partij moet je dus ook een standpunt hebben 'hoe om te gaan met deze oorlog?'. Gaan we verder met escaleren of juist oplossen? Daarbinnen vallen ook de vragen hoe veilig Israël op dit moment nog is voor de inwoners en het toerisme. Kan de veiligheid van de mensen tijdens grote evenementen, zoals de Marathon van Tel Aviv, het komende Eurovisie Songfestival en geloofsactiviteiten nog wel gegarandeerd worden? 

'Geloof' speelt in Israël sowieso een grote rol. De vraag is hoe ver de overheid zich daarmee moet bemoeien. Zo hebben ze in dit land de sjabbat, oftewel een rustdag, dat op vrijdagavond begint en op zaterdagavond eindigt. In die tijd mag er geen openbaar vervoer rijden. Is dat een goede traditie of niet meer van deze tijd?

In Israël kent men ook nog gewoon een dienstplicht als je 18 jaar bent. 3 jaar voor de mannen en 2 jaar voor de vrouwen. Uitzonderingen zijn er als je een Palestijn bent, een geloof studeert, of als je een vrouw bent dat getrouwd is of kinderen heeft. Is de dienstplicht een goede zaak voor Israël of moeten er dingen in de huidige opzet veranderen?

Als we kijken naar het klimaat is Israël een van de voorlopers voor zonne-energie. Sterker nog: op dit moment wordt er een enorm groot zonne-energie park in een woestijn gebouwd. Het land wil dat 10% van de energie uit duurzame bronnen worden opgehaald. Is dit genoeg of moet er nog meer gedaan worden gedaan zoals meer windmolenparken neerzetten? Of zijn kale vlaktes misschien wel een mooie plek voor een kerncentrale of andere energie-opwekkende fabrieken?

Hoe zit het met de gezondheid in Israël? Moeten er bijvoorbeeld meer grote sportevenementen komen om de bevolking te stimuleren (denk aan de start van een grote wielerronde of het binnenhalen van een EK Voetbal), of is dat allemaal pure geldverspilling?

Dit zijn dus zomaar wat thema's die een politieke partij kan bezighouden in Israël. In de spoiler nog wat handige linkjes over Israël. 

Concept 

Het programma van de komende 4 weken:

  • 26/3 - 2/4 oprichten/aanmelden politieke partij
  • 3/4 - 10/4: Inkleuring partijprogramma
  • Vanaf 11/4: discussiëren / debatteren over verschillende onderwerpen
  • 23-24-25/4: Stembussen geopend (d.m.v. poll)

26/3 - 2/4 oprichten/aanmelden politieke partij

In deze fase worden de partijen opgericht. Als je zelf een partij wilt oprichten moet je natuurlijk weten hoe je dat gaat invullen. Blijf je alleen, zodat je alles in eigen hand blijft hebben en partijruzies voorkomt, of richt je een partij op met meerdere leden, zodat je tijdens de openbare discussies in de meerderheid bent en natuurlijk al wat potentiële stemmen binnenhaalt. 

Tot dinsdag 2 april 23.59 uur kan een partij zich aanmelden. En het enige wat je op dat moment nog hoeft doen is een PM te sturen met daarin de naam van je/jullie partij. 

3/4 - 10/4: Inkleuring partijprogramma

In deze week moeten de partijen hun partijprogramma in orde maken. Hierin staat hoe de partij over verschillende kwesties denkt, wat ze belangrijke vinden en wat ze willen bereiken. Het partijprogramma moet uiterlijk woensdag 10 april 23.59 uur binnen zijn. Zo niet, dan kan een partij niet meedoen aan de verkiezingen. 

Daarnaast kan het handig zijn om in deze periode alvast een campagnestrategie te bedenken. Hoe kan je mensen overhalen om op je partij te stemmen? Naast het bestormen van allerlei topics, kan je bijvoorbeeld een logo maken en die dan in je 'handtekening' zetten. Of andere ludieke acties bedenken. De kiezer heeft maar 1 stem en die geeft hij/zij natuurlijk niet zomaar.

Vanaf 10/4: discussiëren / debatteren over verschillende onderwerpen

Op 10 april zijn alle partijprogramma's bekend en kan je lekker losgaan op de punten van je tegenstanders. Maak er een mooie discussie van en houdt het een beetje inhoudelijk. Als het nodig is, zal ik ook af en toe wat punten inbrengen en wat vragen aan andere partijen. Ook als je niet meedoet aan de verkiezingen ben je natuurlijk van harte welkom om mee te discussiëren!

Denk er natuurlijk ook aan om campagne te voeren!

23-24-25/4: Stembussen geopend (d.m.v. poll)

Op dinsdag 23 april 00.00 uur open ik een openbare poll in dit topic, die dan tegen middernacht op 25 april sluit. Waarom openbaar? Heel simpel, omdat ik een toeloop van dubbelaccounts wil voorkomen. Stemmen van accounts die na 25 maart dit jaar zijn aangemaakt, worden ongeldig verklaard. Mocht je wel wat dubbelaccounts hebben, die je voor die tijd hebt aangemaakt, dan heb je dus geluk.

In totaal kunnen er dus 18811 stemmen worden uitgebracht! Mocht je dus nog oude forumleden kennen, dan kun je proberen ze te overtuigen hier nog een keer te stemmen. Uiteraard mag je natuurlijk zelf ook op je eigen partij stemmen.

Heel veel succes!

Afbeeldingsresultaat voor israel gaza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Untitled-2-copy.jpg

De stembusgang nadert steeds korter. Vandaag belichten we het programma van de eenmanspartij S.J.A.L.O.M., opgericht door de bekende Youtuber Ysach Goldsteinberger-Cohen. Speerpunten voor S.J.A.L.O.M. zijn onder meer het opvoeren van het militaire budget, en zoals de naam van de partij aangeeft, de terugkeer naar de wetten van Mozes, meerbepaald de Deuteronomische Code.

Ysach aan het woord.

We worden langs alle kanten bedreigd. Dat is uiteraard niet nieuw voor ons volk, sterker nog, we hebben nooit iets anders geweten. Alleen komt het deze keer vanop verschillende fronten. Tijd om ons ook op ieder front sterker te bewapenen.

Sommige politici willen de dienstplicht verslappen. Terwijl Palestina ons dagelijks met stenen bekogelt? Niet meer van deze tijd, zeggen ze. De Torah is een stuk ouder dan dienstplicht. Wiskunde ook. De Aarde en de Zon zijn wel 6000 jaar oud. Ook maar ineens afschaffen dan, die ouderwetse zaken?

De dienstplicht moet verscherpt worden. Langer dienen, minder excuses. Vrouwen, dienen. Een geloof studeren als excuus? Onzin. Ieder heilig boek zet aan tot strijd. Gewoon allemaal je steentje bijdragen aan de verdediging van ons land. Sociaal zijn, heet dat.

Terwijl wij inspanningen doen om onze Natie te Verenigen, moet er ook gekeken worden naar onze relaties met de Verenigde Naties. Israel heeft wereldwijd veel bondgenoten, en wij willen zeker geen bruggen opblazen. Maar er zijn binnen de VN ook heel wat lidstaten die ons met de zonden van de wereld overladen. Getuige daarvan het feit dat Israel slachtoffer is van meer VN sancties dan alle andere landen samen.

Wat gaan we daaraan verhelpen? In 1 woord: schaaldieren. Ik citeer Leviticus 11:12: “That which has no fins nor scales in the waters, that is a detestable thing unto you.” Toeval dat al onze tegenstanders massaal schaaldieren eten en uitvoeren? Als YHWH zegt dat schaaldieren niet oké zijn, waarom laten we ze dan toe in onze maatschappij? Omdat de huidige politieke leiders te slap zijn om ertegen op te treden.

Daarentegen zijn sommige politici wél voorstander van isolement. Moeten we nog deelnemen aan het Eurovisie Songfestival, het WK voetbal, et cetera? Uiteraard moeten we dat. Toerisme is noodzakelijk. Het is aan ons volk om een voorbeeld te zijn voor de rest van de wereld. Afzondering leidt enkel tot leugens die over ons verspreid zullen worden. Integendeel, Israel moet méér grote evenementen organiseren. Het Wereld Economisch Forum, optredens van wereldsterren, Champions League finales, het volgende seizoen van de Kardashians. Hoe meer ogen op Israel gericht zijn, hoe meer ogen we kunnen openen.

Zolang het niet op zaterdag gebeurt, uiteraard. Dat is evident.


De belangrijkste punten, netjes op een rij:

- Militair budget moet omhoog en dienstplicht uitgebreid
- Israel moet meer met positieve events in de wereldpers komen
- Wetten uit de Torah moeten gehandhaafd en verstrengd worden
- Het conflict met de Palestijnen moet met militair machtsvertoon opgelost worden


Sjalom.
    - Ysach Goldsteinberger-Cohen

    
Subscribe to my YouTube / Support me on Patreon / Follow me on Twitch, Instagram, and Snapchat

Edited by levi

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 uur geleden zei Mark0174:

Oh nee he, staan we al gelijk ruim achter door al aron zijn accounts :s

Gelukkig voor jullie zijn die accounts niet meer beschikbaar. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De tijd ontbreekt mij om deel te nemen, maar ik zal zeker mee stemmen. 

Edited by Stefanvk

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minuten geleden zei Stefanvk:

De tijd ontbreekt mij om deel te nemen, maar ik zal zeker nee stemmen. 

Bedankt voor je stem en het vertrouwen! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoe erg ik me op dit moment ook in de politiek aan het verdiepen ben en ik graag een rechts geluid wil laten horen door de kamer.
Ga ik niet meedoen, dit kost mij echt te veel tijd. Stemmen ga ik wel.
Komt er nog een WIDM? @levi

Edited by Jodelaar

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minuten geleden zei Jodelaar:

Hoe erg ik me op dit moment ook in de politiek aan het verdiepen ben en ik graag een rechts geluid wil laten horen door de kamer.
Ga ik niet meedoen, dit kost mij echt te veel tijd. Stemmen ga ik wel.
Komt er nog een WIDM? @levi

Jammer, had je er graag bij gehad. :(

Hoeft niet eens zo heel veel tijd te kosten. Voor 2 april alleen een naam verzinnen en voor 9 april een partijprogramma maken. Als je dat heel globaal houdt kan je daar ook in 15 minuten klaar mee zijn met de punten in de beginpost. :P 

Voorlopig niet. Eerst maar eens TTW afronden, maar wellicht is WIDM of ER weer iets voor na de zomer. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog 2 dagen over om in te schrijven. Geen enkele partij heeft zich vooralsnog gemeld. :( 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voorlopig ziet het er naar uit dat we een tweestrijd gaan krijgen.
Nog 10,5 uur tot de deadline! Mochten jullie nog willen meedoen aan deze zeer belangrijke verkiezingen, om misschien wel Israël te hervormen, stabiliseren of te ontregelen! Dan heb ik voor middernacht enkel de naam van je partij nodig! 

Wellicht nog wat geïnteresseerden: @ddamore @Fiets @Lehmay @AngliVentoux @Zeus @Hendrik @Reuell @Den_Herder @TromBone @LSDS @Se7en 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ALLAHOE AKBAR!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ulis4s6.png

De Partijen

De kiescommissie stelt vast dat 3 partijen zich hebben ingeschreven voor de verkiezingen in Israël. Dit zijn ze:

 

De deelnemende partijen hebben tot en met woensdag 10 april om een partijprogramma te maken. Die komt dan te staan in de tweede post van het topic, zodat er een overzichtje ontstaat. Het partijprogramma mag uit slechts 1 zin bestaan, maar natuurlijk ook een heel naslagwerk!  Eventuele thema's kan je vinden in de openingspost.

Voor de rest kan het natuurlijk handig zijn om de kiezer alvast op te zoeken om te gaan stemmen op 23, 24 of 25 april. Succes!

Gerelateerde afbeelding

Edited by levi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks @Se7en voor de moeite die je er in hebt gestopt! Heb je programma hierboven neergezet, zodat het niet helemaal achter de decoder blijft.

Helaas was jij de enige partij die een vol partijprogramma. Dat betekent dat er weinig te kiezen valt en het verhaal dus ook per direct eindigt. SJALOM mag dus regeren over Israël!

 

De laatste weken merk ik ook dat het verhaal Travel The World weinig tot niet meer leeft bij de deelnemers. Ook daar heeft het dus weinig zin om mee door te gaan, dus zal ook dat verhaal per direct stoppen. Dank alsnog voor jullie deelname! @Erik @Jeis @aron24 @Stefanvk @delegendelolsmurf @Lukylukker @Cyril @Jimski @Luuk. @Michal Kwiatek @Mark1987 @Mark0174.

Jarenlang heb ik hier met plezier verhalen opgestart, met als doel om het forum een beetje levendig te houden. Helaas merken we allemaal dat Focus naar de afgerond aan het glijden is. Er komen weinig nieuwe leden en de oude garde is langzaam aan het verdwijnen. Ik sluit niet uit dat dit mijn laatste verhaal was voor Focus en jullie mij een stuk minder gaan zien, want ook voor mij is er een tijd van komen en gaan.

Ik hoop dat @Lehmay, @Jeis en @jelskie1 dit verhalenboard nog een tijdje in leven kunnen houden. Jullie verhalen zijn kwalitatief top, dus dat verdienen jullie!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eeuwig zonde dat Travel the World ook direct stopt. Ik vond dat echt een geniaal en origineel verhaal. Ik vond dit persoonlijk wel de minst leuke opdracht van het verhaal en daarom dat ik ook totaal geen motivatie had om er tijd en energie in te stoppen. De rest van de opdrachten vond ik wel erg leuk om aan mee te doen en daarom is het jammer dat het stopt :( 

Share this post


Link to post
Share on other sites

:( 

Het verhaal was gewoon goed. Vond deze opdracht wat veel werk om echt serieus te doen, dus wilde deze maar even laten schieten.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sluit me aan bij de meningen hierboven ja, zonde :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heel erg jammer dat je ermee stopt, maar ik snap je keuze wel. Er komt helaas steeds minder animo op het forum. Ik vond het al knap dat je het nog zo lang volhield met zo veel passie en energie. En ik hoop dat je nog een keer terugkomt met een mooi verhaal! Wellicht zijn er ook verhalen/spellen die iets minder tijdrovend zijn voor jou?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now