Sign in to follow this  
Mark1987

[PCM19|EXT_11] Remco Evenepoel

352 posts in this topic

Ik speel deze solo carrière met Remco Evenepoel op Extreme na de database aangepast te hebben, zodat ik met Remco Evenepoel kan spelen.

De stats die Remco Evenepoel heeft zijn potential 8, type rider 5 (Ardennen), type leader 26 (klassiekers), type leader specialisation 103 (EQ_TOURS_EARLY_4).

Zijn beginstats zijn:

FL 74, MO 72, HL 75, TT 73, PRL 75, COB 70, SPR 64, ACC 71, DH 73, BAR 74, STA 70, RES 72, REC 69.

 

Edited by Mark1987

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik stel mijn seizoensdoelen als volgt in: Dwars door Vlaanderen (Jan-Apr), Belgium Baloise Tour (Mei-Jul), Classica San Sebastian (Aug-Okt).

Ik start met een normale pre-season voorbereiding. Het team stuurt me eerst naar Gabon voor La Tropicale Amissa Bongo. Ik vraag of ik ook nog naar Australië mag voor de Herald Sun Tour en naar Colombia. Hopelijk lukt het om een ticket voor Dwars door Vlaanderen te verdienen wat nog niet op mijn programma staat.

 

Edited by Mark1987

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eerste etappe in Gabon is een sprintetappe met als kopman Fabio Jakobsen. Ik kom in een kopgroep van 5 met Eenkhoorn die de bergpunten opraapt in de eerste 2 sprintjes, die ook aanvalt om als eerste bij de tussensprint te zijn. Ik rijd het dicht en win de volgende bergsprint voor Eenkhoorn. Op 76 km van de meet wordt de gehele kopgroep gegrepen door het peloton. Ik word 2de in de tussensprint waar ik nu virtueel aan de leiding sta. Ik neem in de eindsprint het wiel van een Bardiani man, kijken of ik Jakobsen van dienst kan zijn of zelf een leuke sprint kan rijden, maar er komt een andere trein van Bardiani langszij met kopman Guardini die wint en sprintaantrekker Simion wordt nog tweede. Cavendish rijdt de derde tijd, Jakobsen 4de. Ik word 17de. Ik draag de jongerentrui door de bonusseconden van de tussensprints.

Edited by Mark1987

Share this post


Link to post
Share on other sites

De tweede etappe is wat lastiger en ik word zelfs co-leader en moet defensief koersen deze etappe en kijken wat ik kan in de laatste kilometers. Sabatini knecht voor mij en houdt me uit de wind. Sabatini zet me goed af aan de klim 3 km van de meet. Ik sprint en word 4de in de sprint, Ligthart, De Plus en Tratnik waren iets sneller. De Plus neemt helaas de jongerentrui over. Ik ga naar level 2 en kies om mijn puncher stats te verbeteren (in dit geval vlak, klimmen, kasseien, dalen 1 en heuvel, acceleratie en uithoudingsvermogen 2). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De derde etappe begint heuvelachtig, maar heeft een vlakke finish. Ik probeer in de ontsnapping te komen, maar dat lukt niet. De kopgroep krijgt 4 minuten, maar dit wordt langzaam dichtgereden. Met 13 kilometer te gaan is het peloton compleet. Ik heb het juiste wiel van Debusschere die de etappe wint, maar ik word wel dertiende. Een plekje voor Jakobsen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

De vierde etappe is weer echt een vlakke etappe. De kopgroep wordt ingelopen en ik weet het peloton te verrassen en 3 seconden te snoepen. Jules wint de etappe. Ik weet door me goed te plaatsen 9de te worden. Ik heb de jongerentrui weer terug.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De vijfde etappe is als de vierde etappe, een beetje saai. De kopgroep pakt alle punten en tijd in de tussensprints. Ik word zesde in de sprint door mij goed te plaatsen. De kopgroep werd 1,5 kilometer voor de finish gepakt.

De zesde etappe is een ontregelde sprint, ik profiteer door aan te vallen en met Dillier door te rijden. De sprint-a-deux verlies ik maar we pakken 35 seconden op het peloton. Ik mag de leiderstrui aantrekken in etappe 7. 

Edited by Mark1987

Share this post


Link to post
Share on other sites

De laatste etappe start ik in de leiderstrui, het lijkt een eenvoudige etappe te worden. De kopgroep gaat weg, maar is niet gevaarlijk. De beste staat op bijna 3 minuten. Ik stuur Capecchi aan om het peloton te controleren en de kopgroep onder de 3 minuten te houden. Ik word 13de in de sprint en Jakobsen nog tweede. Meteen mijn eerste tour winnen! Jakobsen door de tweede plek en boni's nog 5de. 

Ik ga weer level omhoog en train mijn puncher stats: klimmen, heuvels, proloog, acceleratie en uithoudingsvermogen 1 erbij en sprint zelfs 4 erbij! Ook mijn charisma gaat naar level 3. Hierdoor krijg ik meer vat op de kalender en mijn teammaten. 

Edited by Mark1987

Share this post


Link to post
Share on other sites

Herald Sun Tour start met een proloog. Ik start als laatst van Quick Step. Rafael Reis van W52 Porto is het snelst. Ik verlies 7 seconden bij het eerste tussenpunt op Reis. Ik strand op 6 seconden en een derde plek in de proloog. Campenaerts rijdt 10 seconden sneller dan Reis en ook Hepburn is een milliseconde sneller dan mij. Uiteindelijk dus 5de. Maar wel weer de jongerentrui. 

Etappe twee is een sprint met een heuveltje vlakbij het einde. Ik val aan en krijg Teuns mee, die voert het tempo zo hoog op dat ik eerst los en daarna net het gat dicht kan rijden. We hebben 40 seconden op het peloton, terwijl ik lekker in zijn wiel blijf zitten. Izagirre sluit aan en McCarthy ook. De heuvelsprinters komen erover heen en ik kies het wiel van Bilbao maar kom er net niet overheen. Ik ben wel tweede en dat is niet verkeerd. 

Etappe 3 is vlak. Jakobsen wordt tweede in de sprint, ik door hem te volgen zelfs vierde. Guardini wint de etappe. Ik blijf tweede in het klassement en ik leid nu het puntenklassement voor Campenaerts. 

Etappe 4 is licht oplopend, maar weer een sprint. Ik val in de laatste kilometers aan maar net iets te vroeg. Barbier volgt en wint de sprint, ik eindig op een tiende plek. Jakobsen wordt vierde. Ik leid nog steeds het puntenklassement en jongerenklassement en sta tweede in het AK.

Nu de laatste etappe dat eindigt in een klim. Iedereen staat in het teken om mij goed te laten eindigen. Drie gaan op kop in het peloton. De kopgroep wordt gegrepen op 20 kilometer van het einde waar nog een klimmetje is. Het peloton bestaat nu uit 51 renners Campenaerts zit er nog in. Devenyns nog als enige knecht. Gorka Izagirre wint, ik eindig als achtste net voor Campenaerts. Campenaerts wint het klassement en ik het punten en jongerenklassement. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etoile de Bessèges nu. Het start met een vlakke etappe. Stybar sprint naar plek 4, ik word zesde. Cees Bol wint de etappe.

In de tweede etappe win ik de tweede bergsprint, in de eerste bergsprint kwam ik niet verder dan plek 4. Alles komt weer bij elkaar en ik verstop me in het peloton. Morkov trekt de sprint aan en ik weet zelfs te winnen! In de volgende etappe win ik een aantal bergsprints en pak ook 3 seconden met een tussensprint, ik rij nu virtueel in het geel. Ik sprint naar plek 8, Morkov wordt tweede, maar Bol derde. Cimolai wint de etappe en komt nu gelijk met mij. Bol staat 1 seconde voor. Ik draag nu wel de bergtrui. De laatste rit is een tijdrit van iets meer dan 10 kilometer. De eerste tussentijd is 16de op 20 seconde van Jungels. Eindtijd is 45 seconde op Valverde! Die wint ook het klassement ik word 7de.

Ik train mijn ronde potentieel na weer een hoger level. 

Edited by Mark1987

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ronde van Colombia begint met een sprint waarin ik 16de wordt (bug waarin het spel automatisch simuleert), daarna val ik verlies ik bijna 4 minuten op het peloton, Fellipe wint, Alaphillipe derde. In de derde etappe weet ik naar plek 5 te sprinten net achter kopman Alaphillipe. Etappe 4 Alaphillipe wordt 2de achter Froome. Ik blijf rond kilometer 5 bij Alaphillipe daarna verlies ik 5 minuten. Etappe 5 ben ik de knecht die het langste bij Alaphillipe blijft, hij wint de etappe ik rijd top 20. Froome houdt stand op 10 seconde van Alaphillipe. De slotetappe gaat naar Froome en Alaphillipe wordt derde. Ik word 62ste in het AK. Alaphillipe 2de in het AK, bergklassement en puntenklassement.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haute de Var start ik als klassementskopman in de eerste heuveletappe. Ik blijf bij de groep en De Plus gaat aan op 1 km. Rojas wint de etappe ik eindig in de groep van 12 als 8ste Morkov heeft veel werk gedaan om de koers hard te maken. In de volgende etappe bestaat het peloton rond 60 kilometer van het eind uit 60 man, de kopgroep is nog steeds 12 man nu terug naar iets meer dan twee minuten. Molard probeert het nog maar wordt teruggepakt, een groep van 20 man sprint voor de zege. Herrada wint en ik word 9de. De laatste etappe val ik aan en blijf met onregelmentair sprinten Polanc voor, maar de jury doet niks, ik win dus de etappe! Polanc wint wel het klassement in dezelfde tijd. Wel win ik de jongerentrui. 

Edited by Mark1987

Share this post


Link to post
Share on other sites

Le Samyn moet ik in de top 30 eindigen en als puncher de rest proberen te verrassen.Ik word 27ste na een mislukte poging de groep voor te blijven. Senechal wordt vijfde. Ik ga level omhoog en ik ga weer voor potentieel omhoog. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dwars door Vlaanderen gaat niet lukken. Wel voeg ik Nokere Koerse, Volta Limburg, De Scheldeprijs en Brabantse Pijl toe aan mijn kalender. Ook de Tour of the Alpes wordt toegevoegd. GP Jean Pierre Monseré is een vlakke etappe met Jakobsen als kopman. Ik trek de sprint aan en zie Jakobsen winnen. Zelf word ik 23ste. Nibali wint Parijs-Nice. Kruijswijk wint Tirreno-Adriatico voor Alaphillipe. Strade Bianche wint Alaphillipe wel. Beide rondes en klassieker rijd ik niet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nokere Koerse heb ik een slechte dag (-3) waarbij het doel top 50 is. Dat gaat lastig worden. Ik zit attent van voren en met 20 km te gaan help ik Sénéchal terwijl ik op koers ben voor top 5! Ik moet lossen voor de laatste klim. Maar weet 17de te worden. Sénéchal wordt tweede! Kristoff wint een paar dagen later Milan Sanremo. Viviani wordt 5de. In Volta Limburg rijd ik op kop voor Hodeg, 1 vluchter blijft weg met nog 70 kilometer te gaan. Een groep van 24 renners rijdt voor de zege, helaas Hodeg net buiten het podium Cees Bol wint. Ik word 25ste. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In de Scheldeprijs is Viviani kopman, voor het eerst dat ik met hem rijd. Ik rijd goed 30 kilometer op kop in het peloton. Met 80 kilometer te gaan valt Viviani, ik laat mij terugzakken om hem te helpen. Ik help hem dat stukje dicht te rijden en zorg dat hij weer vooraan zit in het peloton. Van Viviani moet ik de kopgroep al terughalen, maar ik vind dat hij maar een beetje zenuwachtig is. Ik laat anderen het werk opknappen, terwijl ik Viviani uit de wind houd. Het laatste kasseienstrookje is voor mij te zwaar. Viviani rijdt met Lampaert in de kopgroep/peloton van 24 renners. Kragh Andersen valt aan en later rijden Groenenwegen en Degenkolb naar hem toe. Viviani blijft in het peloton. Devenyns weet nog in zijn eentje aan te sluiten bij de groep vooraan. Kragh Andersen wint vooraan. Ewan komt nog wel over Degenkolb en Groenenwegen heen. Viviani is best of the rest.

Sagan wint in Roubaix.

Ik ben klaar voor de Brabantse Pijl. Gilbert en Devenyns zijn de leiders. Ik houd het tempo hoog in het peloton (30 km lang), daarna houd ik me koest. Met 25 km te gaan heeft de kopgroep van 12 nog 3 minuten, het peloton bestaat uit 29 met beide kopmannen. Gilbert gaat ervandoor op de laatste kasseinstrook. Serry is nog vooruit en wint! Gilbert verliest het sprintje van Kwiatkowski en wordt achtste. Devenyns 9de. Ik rijd nog net top 20. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vuelta Madrid eindig ik in de voorste groep, Serry wordt 11de. Ik sprint niet mee. Bol wint de etappe! Een zware klim met afdaling in de tweede etappe ik blijf bij de kopgroep en wordt vierde. Clarke, Rojas en Cimolai waren sneller.Samuele Dumoulin wint de laatste rit. Ik eind in de top 20 en in de top tien van het AK. Tweede in het klassement om de jongerentrui. Het kan niet altijd prijs zijn. 

De Zesdaagde in Duinkerken nu. In de eerste etappe forceer ik een break. Een kleine kopgroep blijft vooruit met Jakobsen als onze man, hij wordt tweede ik 7de. Vichot wint. Ik heb een minder goede dag op dag 2, dus ik houd me koest in het peloton en probeer te volgen in de laatste kilometers. Jakobsen wint, ik sprint na plek 10 vanuit zijn wiel :) In de etappe die volgt liggen er wat lastig heuveltjes, ik volg Vichot en Naesen die kort daarna de sprint aanzette. Ik word derde, Vichot in het geel aangezien Jakobsen een moeilijke dag had, maar heel de groep wordt in dezelfde tijd gezet.Op de heuveltjes heb ik genoeg punten verzameld om de bergtrui te pakken.Etappe 4 heeft kasseienheuvel dit gaat lastig worden. Vakoc dunt het peloton uit naar 24 man de kopgroep van 19 heeft nog 1 minuut met 80 km te gaan. De kopgroep is teruggepakt Cavagna heeft goed benen en mag mij beschermen, Sénéchal nu op kop. De laatste kilometers zet Sénéchal aan en hij rijdt het hardst de klim op en laat mij winnen! :) Ik pak de leiderstrui ook! Attentiveness is nu level 3, nu ik zelf naar level 7 ben. De volgende etappe pakt Jakobsen weer, ik word 8ste. Ik blijf nog aan de leiding met 11 seconden. De laatste etappe is weer vlak. De laatste etappe is weer voor Vichot, ik word 8ste. Ik win het algemeen klassement, de bergtrui en de jongerentrui. Ook winnen we als ploeg. 

Edited by Mark1987

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this