pamfluit

[PCM19|MOE_1] Jupiler Pro Team - Ronde van Catalonie : Deel 2

48 posts in this topic

Jupiler Pro Team

ih6ocqaoha11.png

image.thumb.png.52f282e3ef79df8791a657539f3ad0f9.png

Graag wil ik jullie voorstellen aan Jupiler Pro Team. Het Belgisch team waar Belgisch talent alle kansen krijgen.

Wout Van Aert (Klassiekers), De Plus, Lambrecht en Evenepoel(Rondes en Heuvelklassiekers) en Philipsen, De Bie (Massasprints) zijn de speerpunten van het team.  Zij worden ondersteund door ervaren Belgen als Bakelants en Serry ,en andere Belgische talenten. Het team bestaat volledig uit Belgen en het is de bedoeling dat we de ploeg zoveel mogelijk bijeenhouden en we de Belgische talenten bij ons kunnen laten racen in plaats van dat ze moeten knechten bij andere grote teams

.

Edited by pamfluit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tour Down Under(Deel 1)

Selectie: De Plus – Lambrecht – Philipsen – Van Keirsbulck – Houtteman – De Buyst – Van Hooydonck

 

Rit 1

Philipsen is ons speerpunt voor de sprints. De trein met Van Keirsbulck en De Buyst was er klaar voor om hem te piloteren naar een ereplaats maar deze ontspoorde. We kwamen er niet aan te pas en Van Keirsbulck was de onze snelste op de 14e plaats. De overwinning was voor de Deen Cort Nielsen, die verrassend Arnaud Démare en thuisrijder Ewan kon kloppen.

image.thumb.png.2a35a9096e53f2e445ef583a5dfb4976.png

Rit 2

Opnieuw een vlakke etappe. We stuurden Houtteman in de aanval voor wat bergpunten en Roberto wist dan ook de volle tien punten te pakken. In de massasprint kwamen we al iets dichter dan gisteren. Philipsen zat echter iets te vroeg op kop waardoor hij stilviel naar het einde met een 8e plaats als eindresultaat. De Fransman Démare deed het één plaats beter dan gisteren en pakte de zege voor Kristoff. Hij pakt ook de leiderstrui over van Cort Nielsen.

image.thumb.png.593c5a253b5690128e41de6d1f1cc553.png

Rit 3

Houtteman ging opnieuw mee in de vlucht en kaapte 6 punten weg, wat goed was voor de bergtrui. Op het eind hadden we een plannetje op het geaccidenteerde parcours. Lambrecht piloteerde De Plus perfect op de laatste helling en wist weg te rijden van het peloton. De Plus kon het perfect afmaken en Lambrecht hield Pinot nog af van de 2e plaats. Een eerste zege voor Jupiler Pro Team en meteen in een ProTour-wedstrijd. Ondanks dat er een klein gat was werd het peloton wel in dezelfde tijd gezet waardoor Démare leider bleef. De Plus mocht wel de jongerentrui aandoen.

 image.thumb.png.e71cb7681888ec48a1b22626131ee9b1.png

rhyzza.png

 

 

 

 

Edited by pamfluit

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 uur geleden zei pamfluit:

Edit: Kan iemand me vertellen hoe ik meer screens kan toevoegen of iets zwaardere screens?

 

Maar zit er een maximum op dan? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk team, voor een wt ploeg niet overpowered, maar met Van Aert, De Plus en Lambrecht heb je toch een wt waardige ploeg. Bijzonder om Lambrecht er bij te zien staan..

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minuten geleden zei Jeis:

Maar zit er een maximum op dan? 

Nadat ik mijn eerste drie screens(kleine screens van de uitslagen) erop zette, kon ik plots niets anders er meer bijzetten.

Edited by pamfluit

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minuten geleden zei Jeis:

Maar zit er een maximum op dan? 

image.thumb.png.e4a077945b9c45e9b3812da07819760a.png

 

 

Deze melding krijg ik dan... Hoe upload ik het best bestanden? edit: is in orde

Edited by pamfluit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tour Down Under : deel 2

 

Rit 4

Op de slotklim hebben we geprobeerd om het te forceren maar we geraakten niet weg. De Plus pakte onderweg wel 12 bergpunten maar We kregen leider Démare er niet af en gingen met een kopgroep van 20 renners naar de eindsprint. Lambrecht finishte knap 4e maar het was natuurlijk Démare die als enige snelle man overbleef en zijn 2e ritzege boekte hier in Australie.

l7rpvwmapwnf.png

 

Rit 5

Arnaud Démare heeft duidelijk een goede winterstage achter de rug. Na alweer een massasprint was hij nipt de betere dan de Nederlandse spurtbom Groenewegen en de Noor Kristoff. Philipsen en De Buyst kwamen niet in het stuk voor en finishten op plaats 18 en 19.

 

yab3f5r.png

 

Rit 6

Tour Down Under wordt traditioneel beslist op Willunga Hill in de laatste etappe. Kon Démare aanhaken of verspeelde hij zijn leiderstrui nog? Met zowel De Plus als Lambrecht nog in de top 5 hadden we twee kanshebbers vandaag. De Plus voelde zich echter niet  100 procent en besloten we alles op Lambrecht te zetten. De Plus wou wel nog het bergklassement pakken en deed dat ook door op de eerste beklimming van Willunga Hill met de 16 punten aan de haal te gaan. Zo verzamelde hij 2 punten meer dan Bernas en pakte hij zijn bergtrui af. Op de slotklim moest Démare er al snel af waardoor de strijd voor de zege ook een strijd voor het eindklassement werd. Lambrecht deed het heel goed maar moest in de laatste honderden meters Pinot nog net laten gaan waardoor die de overwinning pakte en ook net genoeg had voor de eindzege. Bjorg Lambrecht is een mooie 2e.

6khonqiw4.png

 

Eindklassementen

Het werd uiteindelijk een secondespel maar Thibaut Pinot verzamelde uiteindelijk 2 bonificatieseconden meer dan Bjorg Lambrecht en wint zo de Tour Down Under. Ritwinnaars Cort Nielsen en onze Laurens De Plus eindigden op de 3e plaats op amper vier seconden van de eindzege. Arnaud Démare ,die drie ritten wegkaapte, was uiteindelijk niet sterk genoeg op Willunga Hill voor de eindzege te pakken.  Hij krijgt wel de puntentrui als troostprijs. Laurens De Plus speelde het slim en ging voor de neus van Bernas aan de haal met het bergklassement en runner-up Bjorg Lambrecht ging aan de haal met de jongerentrui

Algemeen Klassement

2uxs03kcz.png

Puntenklassement

4qhc1s6spva.png

Bergklassement

no1e0j447.png

Beste Jongere

cur6a1.png

 

Conclusie:

Met een zege, twee truien en een 2e plaats in het algemene klassement mogen we spreken van een zeer geslaagde Tour Down Under voor Jupiler Pro Team. Enkel in de sprints ging het iets minder met Philipsen, die niet kon opboksen tegen topsprinters Démare, Kristoff en Groenewegen.

Edited by pamfluit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sterk aan het seizoen begonnen. Beetje jammer dat de eindzege je net ontglipt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tour de San Juan(deel 1)

Selectie: Van Aert – Merlier – Bakelants – Backaert – Six – Serry

Rit 1

zn5yqc4wtnls.png

Wout van Aert zijn hoofddoel zijn  natuurlijk de klassiekers maar in de kleine rittenwedstrijden gaan we ook eens kijken wat hij er in de sprints vanaf brengt. In de eerste rit in lijn kon hij meteen zijn waarde meten met topsprinter Elia Viviani. De trein met boezemvriend Merlier en Backaert werkte redelijk goed, Wout werd in een goede positie afgezet in de sprint. Aan Viviani was echter niets te doen, hij won met een fietslengte voorsprong op vijf sprinters met daarbij ook Van Aert. Echter werd hij net laatste van die 5 wat resulteerde in een zesde plaats.

35ge46b68u62q.png

2kwvy9781rc.png

 

Rit 2

bcxoqwvkwct.png

In de 2e etappe zijn de klassementsmannen al meteen aan zet. Met finish bovenop de Mirador Del Potrero worden vandaag de eerste waarden al gezet. Serry heeft een mindere dag dus is Wout Van Aert onze kopman. En Wout doet het goed. Hij finisht in de kopgroep van 10 met alle klassementsmannen maar had wel geen energie meer over voor een eindsprint. De zege ging naar de kwieke Fransman Julian Alaphilippe, die wereldkampioen Valverde op zeven seconden zette. Van Aert eindigt knap negende achterin de kopgroep met daar ook nog onder andere Quintana, Porte en Carapaz. Hij is ook de enige jongere in deze kopgroep en pakt dus de jongerentrui.

w6v8q0.png

 

Rit 3

jg4veoueye.png

Na de lastige finish van gisteren krijgen we vandaag terug een massasprint voorgeschoteld. Merlier zette op het afgesproken punt aan en deed wat hij kon, echter toen hij omkeek zag hij Wout niet meer zitten waardoor we dus niet meededen voor de overwinning. Van Aert zat zo veel te ver en werd pas 20e. Ook Viviani moest van ver aanzetten maar wist wel nog gemakkelijk iedereen te remonteren voor een tweede ritzege. Merlier was onze beste man op plaats tien.

izf38evm044.png

 

Rit 4

xo3k22.png

Zullen we het wel nog de ronde van San Juan noemen? Op de Alto Del Amayo kwam Alaphilippe solo aan met een twintigtal seconden voorsprong op Valverde en boekt daarmee de 4e zege voor Deceuninck -Quickstep in 4 ritten. Misschien moeten we het wel de Ronde van San Deceuninck Quickstep noemen… Voor Wout Van Aert was deze slotklim iets te lang. Hij kwam als 19e binnen op 3’31”. Hij blijft wel beste jongere met 24” voorsprong op Ciccone.

bxxfwstmim.png

Edited by pamfluit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tour de San Luis (deel 2 )

Rit 5

3ii0fkt8.png

In de tijdrit over 17 kilometer liggen misschien wel kansen voor onze Van Aert. Hij kent ook een topdag en klopt de tijd van Kasper Asgreen waardoor hij in de hotseat mag gaan zitten. Nu is het lang afwachten tot de rest binnenkomt. Richie Porte is de eerste die in de buurt komt, maar in het laatste stuk verliest de Australiër te veel. Hij komt twaalf seconden te kort en valt zelfs naast het podium. Stuk voor stuk beten ze hun tanden stuk op de tijd van Van Aert. Enkel de leider kon het feestje nog om zeep helpen. En dat gebeurde ook. Alaphilippe zette aan elk tussenpunt de beste tijd neer en wist uiteindelijk ook met acht tellen voorsprong te winnen van Van Aert. Vijf op vijf voor Deceuninck-Quickstep, de derde voor Alaphilippe , die zo Valverde op meer dan een minuut zet. Van Aert schuift met zijn sterke tijd terug de top tien binnen.

2q9ubl10a.png

 

Rit 6

3f0chc1a3o.png

Geen vijf zonder zes zeker, Alaphilippe heerst hier in Argentinie. Op de lange slotklim reed hij opnieuw bijna iedereen aan flarden. Enkel Fuglsang kon hem deze keer volgen, maar die moest dan de duimen leggen in de slotsprint. Voor Van Aert was het een ware calvarietocht. Hij vocht voor wat hij waard was en voor zijn jongerentrui, maar verloor uiteindelijk meer dan zeven minuten. Bakelants, die in de goede vlucht zat samen met Franklin Six, kwam op zes minuten binnen. Van Aert verloor 1’20” op Ciccone maar blijft wel nog altijd de beste jongere.

wclcng68hi.png

 

Rit 7

gg3amt2f5dyac.png

 

De slotetappe was er eentje voor de sprinters. En deze keer geen winnaar van Deceuninck – Quickstep. Voor ons zag het er heel goed uit. Het treintje werkte, Merlier zette perfect aan met Van Aert in zijn wiel maar die treuzelde iets te lang om aan te zetten voor zijn eigen sprint. Daardoor wist hij Mezgec net niet meer te remonteren en finisht hij als 2e. Merlier sprintte zelf ook nog door naar een vierde plaats, van Viviani geen spoor.

7qxom81l8oc.png

o202p36a.png

 

 

Eindklassementen

Algemeen Klassement

blordxjlbfet.png

Puntenklassement

v1r7lepxjh.png

Bergklassement

yd46gpd4kq.png

Beste Jongere

2sjhdlovfm.png

Er stond geen maat op Deceuninck – Quickstep in Argentinië. Vier ritzeges voor Alaphilippe en nog eens twee voor Viviani. Enkel in de laatste rit werd er iets aan de anderen gegund. Alaphilippe pakt dan ook nog eens oppermachtig de eindzege en wordt een gevaarlijke klant voor alle grote rondes als je ziet welk mooi volk hij hier ruim achter zich houdt. Ook het Bergklassement en Puntenklassement is logischerwijs voor hem. Enkel in het jongerenklassement was er nog wat strijd. Onze Wout Van Aert deed het uitstekend voor zijn kunnen. Hij finisht als 13e en mag de jongerentrui, waar hij gans de week mee rondgereden heeft, meenemen naar huis.

 

Onze conclusie:

Ondanks al het mooie volk hier aanwezig pakken we toch een prijsje mee naar huis. Wout toonde zich meer dan eens en pakt het jongerenklassement. Graag had hij ook een ritzege gehaald, maar hij werd twee maal tweede. In de tijdrit was Alaphilippe te sterk en in de laatste rit timede hij verkeerd waardoor Mezgec met de zege aan de haal ging. Echter is de vorm al goed en bewijs Van Aert nu al klaar te zijn voor het voorjaar.

Edited by pamfluit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prima gedaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Herald Sun Tour

Selectie: Evenepoel – Vervaeke – Van Moer – Van Der Sande – De Bie – Cras – Meurisse

 

 

Rit 1

32g428.png

We beginnen met een proloogtijdrit over 8 kilometer. Thuisrijder Cameron Meyer kon deze proloog het snelst afwerken en pakt zo de leiderstrui. Bij ons zagen we een uitstekende prestatie van Sean De Bie die  een knappe 9e plaats liet opmeten op zeven seconden van de winnaar. Evenepoel zijn doelen zijn later in het seizoen en verloor al meteen 21 seconden.

x3eoxtss5t.png

 

Rit 2

1k7y5xk.png

Een klein knikje op het eind van de etappe zorgde ervoor dat het geen massasprint werd. Evenepoel en Xandro Meurisse trokken stevig door waardoor er een kopgroep van twintig man overbleef. Daar trokken we de kaart van Meurisse en dat pakte niet slecht uit. Xandro werd vierde en toonde zo zijn goeie benen. Voor de zege kwam hij echter tekort, die was weggelegd voor Anthony Roux die nipt Tao Hart voorbleef. Cameron Meyer blijft leider.

q53agz57s.png

 

Rit 3

81l2ishbj1.png

De snelle mannen mogen ook hun benen eens testen. Echte topsprinters zijn niet aanwezig en zo kunnen de iets mindere goden meedingen naar de zege. Sean De Bie is onze sprinter en hij deed het alvast niet slecht. Hij viel echter iets te vroeg stil en werd uiteindelijk vijfde. De overwinning ging naar de Italiaan Guardini, die zo een eerste seizoenszege aan Bardiani schonk.

o9a9rswk4oq.png

 
Rit 4

urfoii8x8d1ju.png

Opnieuw een vlakke etappe en opnieuw is Andrea Guardini de snelste.  Hij klopte oude rot Albasini en Ivan Garcia Cortina. Van onze snelle mannen geen spoor in de top 25.

xutskt.png

 

Rit 5

5uo90kxjcv.png

Op dit heuvelachtig parcours werd er hevig gekoerst. Het zorgde ervoor dat er heel wat aanvallen waren, waaronder ook Vervaeke bij betrokken was. Hij pakte tien bergpunten, maar het was toch Marczynski die er net iets meer sprokkelde en zo het bergklassement wint. Ook Meurisse sprokkelde wat punten in de finale en ging vol voor de ritzege met de steun van Evenepoel. Op de finish bergop moest hij echter de duimen leggen voor Dario Cataldo en Matej Mohoric. Maar met een mooie derde plaats kunnen we wel leven. Cataldo pakte met de ritzege ook meteen de dubbel want hij wordt door de bonificaties ook eindwinnaar van de Jayco Herald Sun Tour.

sklwv6x4ysrs7.png

bw10wywkwkn08.png

Eindklassementen

Algemeen klassement

c0ooqshf.png

Puntenklassement

t9vow6y2z.png

Bergklassement

kx8fzhlwme.png

Beste Jongere

3pfdk5jpxe40w.png

Cameron Meyer en Tao Hart leken voor de eindzege te gaan strijden, maar uiteindelijk is het Dario Cataldo die met de hoofdprijs gaat lopen. Met een 7e plaats in de proloog en de overwinning in de koninginnenetappe is hij in totaal vier seconden sneller dan Tao Hart en Cameron Meyer.  Ondanks twee zeges voor Guardini is het Albasini die, voor zijn regelmaat en drie podiumplaatsen, de puntentrui pakt . De strijd in de laatste etappe voor de bergtrui is in het voordeel van Marczynski beslecht. Tao krijgt als troostprijs wel de jongerentrui mee naar huis.

 

Conclusie

Voor ons was het geen grootse ronde, maar we waren hier ook niet met onze sterkste renners. Meurisse liet zich een aantal keren goed opmerken met een 3e en een 4e plaats en een 10e plaats in het eindklassement en ook Sean De Bie liet twee top-tien plaatsen noteren. In de strijd om de bergtrui kwamen we met zowel Meurisse als Vervaeke twee puntjes te kort om dit klassement te winnen.

Edited by pamfluit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ster van Bessèges

Selectie: De Tier – Wouters – Capiot – Steels – Vliegen -Weemaes – Lietaer

Rit 1

7zfcr07h.png

In de Ster van Bessèges krijgen wat jonge talenten van Jupiler de kans om voor zichzelf te rijden. Met Enzo Wouters, Amaury Capiot en zelfs Sasha Weemaes hebben we heel wat snelle mannen. Echter kwamen ze in de eerste rit in lijn nog wat te kort om mee te doen voor de zege. Met een 9e – 10e en 12e stond de trein nog niet volledig op punt. Daar trok Wouter Wippert zich niets van aan. Hij won gemakkelijk de sprint voor Jules Justin en Daryl Impey.

mpobd4n4o5.png

Rit 2

icquz9ipbhr8s.png

Eliot Lietaer, die gisteren gelost was, liet zich vandaag merken met een lange vlucht. Samen met Kwiatkowski bleef hij als laatste over van een groep van vijf en onderweg sprokkelde hij ook enkele bergpunten. In de finale kwam alles samen en werd er gesprint voor de zege. Met een lichthellende finalestrook zag Greg Van Avermaet zijn geliefkoosd terrein. Hij haalde het dan van de Fransmannen Coquard en Dumoulin. Capiot sprintte op de tweede rij mee naar een tiende plaats.

jbmdv1.png

Rit 3

naujp1uy0p.png

Kwiatkowski valt al in de eerste kilometers aan. Lietaer ziet het gevaar en trekt in de tegenaanval samen met Vliegen. Echter is de Pool oppersterk en komen Lietaer en Vliegen geen meter dichter. We besluiten dan maar om ons te laten zakken. Het peloton zou de strijd gemakkelijk moeten aankunnen tegen één man, maar die éné is geen gewone. Wat ze ook probeerden, ze kwamen amper dichter bij de Pool. Kwiatkowski overleefde en soleerde naar de zege. Heel jammer voor Amaury Capiot, want hij sprintte in de achtergrond naar een tweede plaats.

jgrk2pb4e.png

3196o4xk.png

 

Rit 4

wjjorty.png

In de laatste rit over geaccidenteerd parcours werd er uiteindelijk niet echt gekoerst. Alles bleef bijeen en er werd gesprint voor de ritwinst. Capiot geraakte op de licht hellende finish opnieuw niet verder dan een tiende plaats.  De zege ging naar Bonifazio. Die kwam als een duiveltje uit een doosje naar voren en kon zo Kwiatkowski van een tweede ritzege op rij houden

jgfidi924ei.png

 

Eindklassementen

Algemeen Klassement

jco94pm0t2v2.png

Puntenklassement

7p2jdnerqk8tq.png

Bergklassement

ndhmemhsg1.png

Beste Jongere

nk2ip98u.png

 

 

Ritwinnaars Van Avermaet, Wippert en Bonifazio eindigen alledrie in dezelfde tijd, maar omdat Van Avermaet meer punten heeft gesprokkeld gaat hij met de eindzege lopen. Capiot eindigt op vier seconden op een vijfde plaats.  Kwiatkowski moest in rit twee na een val veel tijd prijsgeven, maar haalt wel het puntenklassement en het bergklassement binnen. Cees Bol is de beste jongere.

 

Onze conclusie

Zelfs met een hele jonge ploeg hebben we ons in de kijker gereden. Amaury Capiot eindigde elke dag in de top tien en had de pech dat Kwiatkowski alleen weg was in de derde etappe. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ronde van Oman

Selectie: Van Aert – Lambrecht – Merlier – Bakelants – Vervaeke – Houtteman – Vereecken

Rit 1

yu9ow6h4eu.png

Peter Sagan is meteen op de afspraak in het begin van het seizoen. In het warme Oman wist hij een prachtige sprint af te werken voor Nacer Bouhanni en Wout Van Aert. Louis Vervaeke ging mee in de vlucht van de dag en veroverde de bergtrui.

ckw50w5a8g8.png

 

mvb5xyy.png

 

Rit 2

is4ccgujtewwy.png

Geen normale massasprint deze keer.  Een venijnige knik op het eind en dan sprintend de afdaling in. Het is al een wonder dat er geen valpartij gebeurd is.  Vervaeke verstevigde onderweg zijn bergtrui en in het slot trokken Van Aert en Lambrecht stevig door. Lambrecht was iets frisser en stortte zich de afdaling in. Bijna was het genoeg voor de ritwinst, maar helaas speelde Nizzolo voor spelbreker. De Italiaan ging met de zege aan de haal en wordt ook de nieuwe leider.

e5yhz5.png

 

Rit 3

f3wnc4farrs.png

Opnieuw een podiumplaats voor één van ons mannen, maar opnieuw niet het hoogste schavotje. Wel een prachtig podium met een nieuwe zege voor Peter Sagan, voor twee mannen die het mooi weer maakten in het veldrijden de laatste jaren. Mathieu Van Der Poel is 2e en Wout Van Aert grist een nieuwe derde plaats mee.

8mc80uzjk7.png

qg8qfp.png

Rit 4

ivt6q9a6v2.png

De eerste afspraak voor de echte klimmers deze keer met een slotklim van 8 kilometer. En het werd een fantastische voor ons. Bjorg Lambrecht had zijn goeie benen als eens getoond in de 2e etappe en deed dit nogmaals. Hij bepaalde het tempo in de kopgroep en had ook nog het beste eindschot voor landgenoot Benoot en Schachmann, de rest volgde al op een gaatje waardoor Lambrecht ook de nieuwe leider wordt. Hij pakt ook de leiding in het bergklassement en jongerenklassement.

bag92kqpc0b.png

4lnfi474.png

Rit 5

m0qyfpsbz3.png

Vandaag was het opnieuw aan de klassementsmannen en opnieuw bleken Benoot, Schachmann en Lambrecht de sterksten bergop. Echter treuzelden ze te lang in de finale waardoor er nog een groep terugkwam. Mohoric zette van ver aan maar het was de jonge Van Der Poel die de snelste was. Lambrecht eindigde als zesde en laatste van de kopgroep maar blijft leider

14yaip1nf6.png

9yyzw04htkx5b.png

Rit 6

1nxtfu.png

Lambrecht had zo’n tien seconden voorsprong op Schachmann en Benoot waardoor hij vandaag in de laatste rit enkel hen in de gaten moest houden. Het was geen echt lastige rit maar wel een paar kleine knikjes in de finale. Jupiler controleerde en hield het tempo strak in de finale. Lambrecht trok op het eind zelfs nog zo hard door dat Merlier een gaatje moest laten en Lambrecht er plots alleen vandoor was. Echter kon hij de enige vluchter Politt niet meer inhalen. Wel opnieuw 2e en zo wordt hij ook eindwinnaar van de Ronde van Oman.

uhhuyx.png

 

Eindklassementen

Algemeen Klassement

spmrx1opat.png

Puntenklassement

hnegna95djo4.png

Bergklassement

nwf2qsn4s.png

Beste Jongere

okbc2dg0om.png

 

Bjorg Lambrecht zorgt voor de 2e ritzege voor Jupiler en de eerste rondewinst. In Oman was hij bergop de sterkste en kon hij het in de sprints afwerken tegen Schachmann en Benoot. Hij grist ook het bergklassement mee en is natuurlijk ook de beste jongere. Mathieu Van Der Poel, een andere youngster, pakt de puntentrui mee naar huis uit Oman.

 

Onze conclusie:

Een heel geslaagde ronde. Bjorg en Wout deden het uitstekend. Bjorg wist zelf een rit te winnen en als kers op de taart wint hij ook het eindklassement en de bergtrui. Wout toonde zich ook in de sprints, maar komt in pure sprints nog net iets te kort voor de zege. Met twee podiumplaatsen kan hij wel met vertrouwen naar het openingsweekend gaan van de klassiekers.

 

elbqdrt.png

Edited by pamfluit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruta Del Sol

Selectie: De Plus – De Bie – Serry – Six – Van Keirsbulck – Meurisse – Lietaer

 

Rit 1

u553ayro.png

In de Ronde van de zon was er niet veel zon te zien. Na een ganse dag in de regen te hebben gereden moesten de renners verkleumd naar de finish komen. Gelukkig was het maar een korte etappe. Het werd een massasprint en daarin vertrok Moschetti op het juiste moment. Ze zagen hem niet meer terug. In de achtergrond sprintte De Bie naar een knappe 2e plaats.

 092b8ho8vx0c.png

pljqmdkpxo.png

 

Rit 2

dpi92v8zfe02.png

In een proloogtijdrit over 8km heb je heel wat favorieten. Enerzijds heb je de sprinters die hun inspanning iets langer kunnen doortrekken, anderzijds heb je de tijdrijders pur sang. Wijzelf hebben geen van de twee en komen dus tekort. Guillaume van Keirsbulck is onze beste renner op plaats 12. De zege is voor de Spanjaard Marc Soler, die Brandle en Van Emden versloeg.

 bjdsps9o.png

 

Rit 3

73hapb.png

Met een lastige finish is het misschien eens de moment om de eerste verschillen te maken. Oftewel toch kijken naar wie goeie klimmersbenen heeft. Met Meurisse, De Plus en Serry vinden hier heel wat renners hun terrein terug. De Plus trok stevig door bergop en Meurisse volgde gezwind. We trokken dan maar de kaart van Xandro en dat loonde. De Plus kon hem op 750m afzetten en vanaf daar wist Meurisse naar de overwinning te rijden. Net achter hem kwam een select groepje renners binnen met Coquard als snelste. Soler blijft leider.

 8m5b51nb.png

s6sn0c9.png

 

Rit 4

z2vomlasikxd.png

Gisteren was voor op te warmen, vandaag is het voor echt. De Alto de Hazallanes is echt geen lachertje en dat zullen de renners geweten hebben. Onze kopman Laurens de Plus deed het verre van slecht en kon heel lang volgen met de favorieten. Echter moest hij er bij de laatste versnelling enkele honderden meters voor de top af en verliest zo nog 32”. Hij werd zesde. De zege was voor zijn ex-kopman Steven Kruijswijk die Carapaz en Uran versloeg.

 lmzbi4khkarn.png

ne84yaani58ob.png

 

Rit 5

eeuhx2zfe2.png

Met nog één etappe te gaan ziet het er goed uit voor Kruijswijk. Hij begint als leider aan de laatste rit, maar hij voelt de hete adem van Carapaz. Die deed er nog alles aan om die eerste plek nog af te snoepen. De Nederlander kraakte niet, maar gaf dan wel de ritzege cadeau aan de Ecuadoraan. Laurens de Plus deed het andermaal niet slecht en wist zijn top-5 plaats te behouden. Hij finishte net na de twee koplopers in het zog van Uran en Carthy en pakt plek 5. Voor Soler nog te pakken kwam hij tien secondjes te kort

8wi5l6l1f.png

 

Eindklassementen

Algemeen Klassement

klcbx4bfizzv6.png

Puntenklassement

a7rowwzg.png

Bergklassement

lk3xjn60wa.png

Beste Jongere

bmpu9cmv8.png

We zagen een heel mooie en spannende Ruta Del Sol. Steven Kruijswijk, geen veelwinnaar, mag deze op zijn erelijst zetten. Hij kon Carapaz afhouden. Rigoberto Uran staat dan weer op het laagste treedje van het podium. Carapaz krijgt als troostprijs de puntentrui mee naar huis en de bergtrui is dan weer voor aanvaller-pur-sang Angel Madrazo. Beste Jongere gaat opnieuw naar Jupiler. Laurens De Plus werd knap 5e in het algemene klassement en wordt zo beste jongere

 

Onze conclusie: Een zeer geslaagde vijfdaagse voor ons hier onder de zon. Op de eerste dag waren we al dichtbij met een tweede plaats voor De Bie, en in de tweede rit-in-lijn verrasten we iedereen met de zege voor Xandro Meurisse na knap voorbereidend werk van De Plus. Om dan daarbovenop nog eens een top 5 plaats in het eindklassement te hebben en de jongerentrui, dan komt er toch spontaan een glimlach op ons gezicht .

Edited by pamfluit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jupiler is dan een beetje jammer... 

Struisse of een willekeurige Belgische trappist doet graag een overname :)

Bijzondere keuze voor Lambrecht. Succes! 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuke presentatie. Carapaz is trouwens afkomstig uit Ecuador, niet Venezuela. :clown: 

Heb je wat stats van de toppers (klimmen, heuvels, kasseien, sprinten) voor me? Heb het spel namelijk niet, maar blijf altijd benieuwd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now