Sign in to follow this  
PinGuN667

[PCM19|MOE_1] Piebe Slagzin

11 posts in this topic

Na een aantal jaren weinig tot geen PCM te hebben gespeeld is het weer gaan kriebelen en heb ik PCM19 gehaald. Na wat losse carrières en een korte Be a Pro met een klimmer is het met een kasseivreter wel gelukt om de uitdaging te vinden die ik zocht. Ik zal stukjes schrijven vanaf het begin van seizoen 4, tot die tijd moeten jullie het doen met samenvattingen. Ik heb in het begin geen screenshots gemaakt en dergelijke, dus helaas weet ik de beginstats niet meer. Hier wel de info die ik heb:

Piebe Slagzin (wat moeten we ook zonder een lekker van de tong rollende trollnaam)
Specialisatie: Noordelijke klassiekers
Potentie: Algemeen kampioen
Database: WorldDB 2019 v1.0.2
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
 

Starten doen we bij de ploeg Metec TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel, andere opties waren Monkey Town en Wiggins.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samenvatting seizoen 1: De eerste helft.

Bij Metec TKH vinden we weinig leuke renners, Arvid de Kleijne is een aardig sprintertje voor Continental, en Ottema is een leuke hardrijder, maar verder hoeven we eigenlijk nergens echt op te rekenen qua superkopmannen. Dit resulteert erin dat we qua rollen vaak met 4 aanvallers of een leger aan vrije elementen aan de start verschijnen in koersen, wat het voor een renner als Slagzin natuurlijk wel aantrekkelijk maakt.

Belangrijke resultaten van de eerste helft van het seizoen:

New Zealand Cycling Classic: In Piebe's 2e koers van het seizoen is het meteen raak in de eerste etappe, met een late uitval in de bochtige slotfase wordt meteen de eerste etappe gewonnen! De etappes 2 en 3 resulteren in een 6e plek, maar daarna valt het weg en uiteindelijk is het een karige 11e plaats in het AK.

Le Samyn: Voor het eerst mogen we een paar kasseitjes gaan attaqueren. Ik rijd hier met sterke vorm, maar de ploeg valt al heel vroeg weg waardoor ik in mijn eentje in het sterke deelnemersveld moet overleven, dit lukt goed, maar de koers is net een paar km te lang, zeker gezien de tegenstand. 11e.

Rabobank Dorpenomloop Rucphen: In een constante oorlog de laatste 50km blijft Slagzin overeind, uiteindelijk verbrokkelt alles en zit er met een 4e plaats tegen een leger aan sprinters een prima resultaat in.

Classica da Arabida - Cyclin'Portugal: Een dun deelnemersveld, wat kasseien en heuvels, dit is het terrein waar we heen willen en met een machtige solo van bijna 40km pakt Slagzin zijn eerste eendagskoers!

Circuit des Ardennes International: Zonder aspiraties elke rit in de aanval en dat levert de bergtrui op!

 

Verdere anonieme goede resultaten:
Rutland - Melton Cicle Classic 4e
La Fleche Ardennaise 4e
Grote Prijs Marcel Kint 3e
Circuit de Wallonie 5e
Heylen Vastgoed Heistse Pijl 5e

Opvallend is dat Corendon letterlijk alles wint, niet met de verwachte v/d Poel, maar Tim Merlier die zowel sprints als kasseien en heuvels goed verteert en overal top5 rijdt, als ie al niet wint. Ook sprinter Alberto Dainese van SEG Racing Academy zit altijd van voren en is niet af te schudden, wat erg frustrerend is :clown: 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

PCM komt weer helemaal terug in 2020 :notworthy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Al mooie prestaties in het begin. 

Slaat de naam Piebe Slagzin nog ergens op?

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 uur geleden zei Jeis:

Al mooie prestaties in het begin. 

Slaat de naam Piebe Slagzin nog ergens op?

Nee, puur om te trollen, en dat lukt op discord met maten aardig :clown: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samenvatting seizoen 1, deel 2:

We zijn al aan eind juni toe, de fase waar we al gaan kijken naar volgend seizoen. Gek genoeg is er weinig tot geen interesse vanuit de Vlaamse en Nederlandse ploegen, ik kan hier alvast verklappen dat die er uiteindelijk ook niet gaat komen, en ik na het afwijzen van nóg een jaar Metec uiteindelijk wanhopig teken bij Euskadi Basque Country - Murias.

Belangrijkste & Opvallende resultaten:

Internationale wielertrofee Jong Maar Moedig: Ik werd in aanloop naar de NK's als topfavoriet naar deze interessante 1.2 koers gestuurd. Helaas weigerde mijn team te helpen na een valpartij, en mocht ik vervolgens de laatste 70 km solo zien te overleven, aangezien de rest van mijn team na 100km al was opgebrand. Ook de tegenstand weigerde te rijden in mijn bijzijn, dus meer dood dan levend 8e was een erg teleurstellend resultaat.

NK: Over de tijdrit kunnen we simpel zijn, nog niet. Zeker na een wat te passief begin zat er niets beters in dan een 37e plek. De wegrit ging beter, met de NK variant van Kerkrade ging het heel de dag op en af, en was het overleven geblazen. Strijden was het zeker, maar schifting na schifting werd overleefd. Slagzin bleek in zijn eentje zelfs sterker dan de gehele Jumbo-ploeg. Maar uiteindelijk zat meesprinten om de zege er niet meer in, Van Baarle won 'm, voor Terpstra en Langeveld. Slagzin werd een half minuutje later 8e.

Omloop het Nieuwsblad u23: Wederom een deceptie door het gebrek aan ploegmaten, Slagzin moest alles zelf doen, op alles en iedereen pareren en dat bleek te uitputtend, een droevige 4e plaats voor de uitgesproken topfavoriet.

De Kustpijl: Snoeihard koersen was het devies, en met een uitstekende dag deed Slagzin dat ook, maar in dit soort koersen is het nooit genoeg, zelfs een late uitval werd moeiteloos gepareerd door het uiteindelijke podium. 1. Merlier, 2 Dainese, 3. Rickaert, en Slagzin? 6e.

Gylne Gutuer: Waar het dan wel lukte, was in een koers zonder Merlier en Dainese, en waar wel héél veel wegen waren die niet op asfalt leken. Slagzin rijdt iedereen halverwege al haast knockout, en weet met goede spreiding van de energie solo te winnen met bijna 5 minuten voorsprong op nummer 2 Carbel.

Olympia's Tour: 2e plaats AK. Na een wat teleurstellende 7e plek in de tijdrit werd in de 2e etappe meteen een solo winst binnen gehaald. Echter wist Vermeltfoort genoeg boni's met zowel zeges als tussensprints te pakken om het AK nog te winnen. Zeker als Slagzin niet verder komt dan een 4e plek in een van de 3 sprints.

Verdere goede resultaten:

Omloop Mandel - Leie - Schelde Meulebeke: 1
Kampioenschap van Vlaanderen: 1
Gooikse Pijl: 6
Tacx Pro Classic - Ronde van Zeeland: 2
Parijs-Tours Espoirs: 2

Zoals gezegd hierna dus naar Euskadi, met in totaal 6 zeges (2 etappes, 4 losse koersen) en een handvol berg/punten/jongerentruien) op zak. Goed genoeg voor een 1e plaats op de individuele continental ranking. Daar werd Laporte van Cofidis nipt geklopt, 1193 om 1117 punten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samenvatting seizoen 2, deel 1:

De overstap naar Euskadi, totaal niet waar ik op hoopte, en ze blijken in de laatste maanden ook nog eens weinig binnen te hebben gehaald qua sterke renners. Zodoende zijn de enige namen waar we nog een beetje wat van kennen de oudgedienden Oscar Rodriguez en Benat Intxausti. Het belooft een vreemd seizoen te worden, want de Basken gaan naar veel heuvelkoersen, maar worden door mijn aanwezigheid ook uitgenodigd voor koersen als K-B-K, de Ronde van Drenthe en de Driedaagse De Panne.

Vuelta ciclista a la region de Murcia:
Na 2 daagjes knechten in de koersjes op Mallorca krijg ik in de 2daagse van Murcia 2x de aanvallersrol opgelegd. In beide ritten (zowel vlak als berg) weet ik in de juiste ontsnapping te komen, en zonder een goed resultaat in onze ploeg te vinden, weet ik gek genoeg de bergtrui binnen te harken.

Omloop het Nieuwsblad:
Met een ploeg die nog nooit van kasseien heeft gehoord, krijg ik het doel om top30 te rijden in het Vlaamse openingsweekend. De Euskadi-renners hebben er inderdaad weinig kaas van gegeten en al op 90km van de meet zit ik geïsoleerd in de grote groep. Wel blijft het eerste peloton ook lang groot, waardoor ik vrij eenvoudig weet te overleven. De boel ontploft eindelijk met een demarrage van namen als Wallays, Gougeard en Van Schip. Ik hou me schuil en probeer mee te liften en dat blijkt succesvol, uiteindelijk gaan we met een man of 24 de laatste 30km in, en ik besluit als het stilvalt te demarreren op zo'n 18km van de streep. Er komt antwoord van 1 man, en dat is de enige die niemand mee zou willen, Mathieu van der Poel. Na een paar mislukte pogingen van een ieder om de ander te lossen gaan we samen om de zege sprinten, en daarin maakt Slagzin natuurlijk geen kans. Op bijna 2 minuten wordt Koch 3e in de sprint der subtoppers.

Kuurne-Brussel-Kuurne:
Vandaag werkt de vorm niet helemaal mee, maar de strijdlust is er. Met een leger aan topsprinters aan de start is het ook logisch dat we voor de aanval zullen kiezen vandaag. Vandaag mag ik nog iets langer een knecht bij me houden, maar op 70km zit ik weer solo in de grote groep, waar het door een stortbui aan aanvallen nooit meer rustig wordt. Ik besluit op 8km van de streep gebruik te maken van een stilvallende situatie, maar het peloton geeft me nooit meer dan 15 seconden. Wel ga ik nog met een gaatje de laatste 2km in, maar Slagzin is leeg, en wordt door een leger aan sprinters nog ingehaald in de laatste 200 meter. Groenewegen wint voor Viviani en Grosu, Slagzin eindigt kapot als 9e.

Ronde van Drenthe:
Wat we hier doen, ik heb er geen idee van, maar koersen in eigen land blijft een leuke uitdaging. De dag verloopt saai, een kopgroep van 4 krijgt 3-4 minuutjes en de sprintersploegen rijden er naar toe. In de slotfase probeer ik 2x een demarrage, maar wegkomen is geen optie. Dan houd ik me gedeisd en probeer er nog een sprint uit te persen, en die blijkt prima te zijn. Achter uiteraard winnaar Dainese, Liepins en Walscheid kom ik als 4e over de streep.

GP de Denain Porte du Hainaut:
Een verbazingwekkend sterke ploeg vandaag van Euskadi, geen opvallende namen, maar ze weten de hele dag de kopgroep kort te houden, en 3 ploegmaats overleven de eerste schiftingen. Op de kasseistroken in het 2e deel van de rit geef ik gas, en zodoende gaan er slechts 37 man de laatste 35 km in. Ik besluit een vroege demarrage te plaatsen op 25km van de meet en houd lang een gaatje van 35-40 seconden vast. Petit komt in de laatste kilometers nog met een sterk antwoord, maar komt simpelweg te laat. Slagzin wint met 20 sec op Petit, die nog een minuut voor nummer 3 Whelan overhoudt.

Verdere bijzondere resultaten:
Driedaagse Brugge-De Panne - 2e
Itzulia Basque Country: 5e in de sprint van etappe 2, solo winst met 50 seconden op het peloton in etappe 3
Tour of Norway: 2e in het AK, na een 4e, 2e en 1e plaats in sprints
Boucles de la Mayenne: 1 etappezege
La Route d'Occitanie: 1 etappezege

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toptalent, zeker in het openingsweekend en de ronde v h Baskenland belangrijke prestaties neergezet. Hoe is je Baskisch? Ik zeg volgend seizoen WT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this