Sign in to follow this  
PinGuN667

[PCM19|MOE_1] Piebe Slagzin

16 posts in this topic

Na een aantal jaren weinig tot geen PCM te hebben gespeeld is het weer gaan kriebelen en heb ik PCM19 gehaald. Na wat losse carrières en een korte Be a Pro met een klimmer is het met een kasseivreter wel gelukt om de uitdaging te vinden die ik zocht. Ik zal stukjes schrijven vanaf het begin van seizoen 4, tot die tijd moeten jullie het doen met samenvattingen. Ik heb in het begin geen screenshots gemaakt en dergelijke, dus helaas weet ik de beginstats niet meer. Hier wel de info die ik heb:

Piebe Slagzin (wat moeten we ook zonder een lekker van de tong rollende trollnaam)
Specialisatie: Noordelijke klassiekers
Potentie: Algemeen kampioen
Database: WorldDB 2019 v1.0.2
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
 

Starten doen we bij de ploeg Metec TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel, andere opties waren Monkey Town en Wiggins.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samenvatting seizoen 1: De eerste helft.

Bij Metec TKH vinden we weinig leuke renners, Arvid de Kleijne is een aardig sprintertje voor Continental, en Ottema is een leuke hardrijder, maar verder hoeven we eigenlijk nergens echt op te rekenen qua superkopmannen. Dit resulteert erin dat we qua rollen vaak met 4 aanvallers of een leger aan vrije elementen aan de start verschijnen in koersen, wat het voor een renner als Slagzin natuurlijk wel aantrekkelijk maakt.

Belangrijke resultaten van de eerste helft van het seizoen:

New Zealand Cycling Classic: In Piebe's 2e koers van het seizoen is het meteen raak in de eerste etappe, met een late uitval in de bochtige slotfase wordt meteen de eerste etappe gewonnen! De etappes 2 en 3 resulteren in een 6e plek, maar daarna valt het weg en uiteindelijk is het een karige 11e plaats in het AK.

Le Samyn: Voor het eerst mogen we een paar kasseitjes gaan attaqueren. Ik rijd hier met sterke vorm, maar de ploeg valt al heel vroeg weg waardoor ik in mijn eentje in het sterke deelnemersveld moet overleven, dit lukt goed, maar de koers is net een paar km te lang, zeker gezien de tegenstand. 11e.

Rabobank Dorpenomloop Rucphen: In een constante oorlog de laatste 50km blijft Slagzin overeind, uiteindelijk verbrokkelt alles en zit er met een 4e plaats tegen een leger aan sprinters een prima resultaat in.

Classica da Arabida - Cyclin'Portugal: Een dun deelnemersveld, wat kasseien en heuvels, dit is het terrein waar we heen willen en met een machtige solo van bijna 40km pakt Slagzin zijn eerste eendagskoers!

Circuit des Ardennes International: Zonder aspiraties elke rit in de aanval en dat levert de bergtrui op!

 

Verdere anonieme goede resultaten:
Rutland - Melton Cicle Classic 4e
La Fleche Ardennaise 4e
Grote Prijs Marcel Kint 3e
Circuit de Wallonie 5e
Heylen Vastgoed Heistse Pijl 5e

Opvallend is dat Corendon letterlijk alles wint, niet met de verwachte v/d Poel, maar Tim Merlier die zowel sprints als kasseien en heuvels goed verteert en overal top5 rijdt, als ie al niet wint. Ook sprinter Alberto Dainese van SEG Racing Academy zit altijd van voren en is niet af te schudden, wat erg frustrerend is :clown: 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

PCM komt weer helemaal terug in 2020 :notworthy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Al mooie prestaties in het begin. 

Slaat de naam Piebe Slagzin nog ergens op?

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 uur geleden zei Jeis:

Al mooie prestaties in het begin. 

Slaat de naam Piebe Slagzin nog ergens op?

Nee, puur om te trollen, en dat lukt op discord met maten aardig :clown: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samenvatting seizoen 1, deel 2:

We zijn al aan eind juni toe, de fase waar we al gaan kijken naar volgend seizoen. Gek genoeg is er weinig tot geen interesse vanuit de Vlaamse en Nederlandse ploegen, ik kan hier alvast verklappen dat die er uiteindelijk ook niet gaat komen, en ik na het afwijzen van nóg een jaar Metec uiteindelijk wanhopig teken bij Euskadi Basque Country - Murias.

Belangrijkste & Opvallende resultaten:

Internationale wielertrofee Jong Maar Moedig: Ik werd in aanloop naar de NK's als topfavoriet naar deze interessante 1.2 koers gestuurd. Helaas weigerde mijn team te helpen na een valpartij, en mocht ik vervolgens de laatste 70 km solo zien te overleven, aangezien de rest van mijn team na 100km al was opgebrand. Ook de tegenstand weigerde te rijden in mijn bijzijn, dus meer dood dan levend 8e was een erg teleurstellend resultaat.

NK: Over de tijdrit kunnen we simpel zijn, nog niet. Zeker na een wat te passief begin zat er niets beters in dan een 37e plek. De wegrit ging beter, met de NK variant van Kerkrade ging het heel de dag op en af, en was het overleven geblazen. Strijden was het zeker, maar schifting na schifting werd overleefd. Slagzin bleek in zijn eentje zelfs sterker dan de gehele Jumbo-ploeg. Maar uiteindelijk zat meesprinten om de zege er niet meer in, Van Baarle won 'm, voor Terpstra en Langeveld. Slagzin werd een half minuutje later 8e.

Omloop het Nieuwsblad u23: Wederom een deceptie door het gebrek aan ploegmaten, Slagzin moest alles zelf doen, op alles en iedereen pareren en dat bleek te uitputtend, een droevige 4e plaats voor de uitgesproken topfavoriet.

De Kustpijl: Snoeihard koersen was het devies, en met een uitstekende dag deed Slagzin dat ook, maar in dit soort koersen is het nooit genoeg, zelfs een late uitval werd moeiteloos gepareerd door het uiteindelijke podium. 1. Merlier, 2 Dainese, 3. Rickaert, en Slagzin? 6e.

Gylne Gutuer: Waar het dan wel lukte, was in een koers zonder Merlier en Dainese, en waar wel héél veel wegen waren die niet op asfalt leken. Slagzin rijdt iedereen halverwege al haast knockout, en weet met goede spreiding van de energie solo te winnen met bijna 5 minuten voorsprong op nummer 2 Carbel.

Olympia's Tour: 2e plaats AK. Na een wat teleurstellende 7e plek in de tijdrit werd in de 2e etappe meteen een solo winst binnen gehaald. Echter wist Vermeltfoort genoeg boni's met zowel zeges als tussensprints te pakken om het AK nog te winnen. Zeker als Slagzin niet verder komt dan een 4e plek in een van de 3 sprints.

Verdere goede resultaten:

Omloop Mandel - Leie - Schelde Meulebeke: 1
Kampioenschap van Vlaanderen: 1
Gooikse Pijl: 6
Tacx Pro Classic - Ronde van Zeeland: 2
Parijs-Tours Espoirs: 2

Zoals gezegd hierna dus naar Euskadi, met in totaal 6 zeges (2 etappes, 4 losse koersen) en een handvol berg/punten/jongerentruien) op zak. Goed genoeg voor een 1e plaats op de individuele continental ranking. Daar werd Laporte van Cofidis nipt geklopt, 1193 om 1117 punten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samenvatting seizoen 2, deel 1:

De overstap naar Euskadi, totaal niet waar ik op hoopte, en ze blijken in de laatste maanden ook nog eens weinig binnen te hebben gehaald qua sterke renners. Zodoende zijn de enige namen waar we nog een beetje wat van kennen de oudgedienden Oscar Rodriguez en Benat Intxausti. Het belooft een vreemd seizoen te worden, want de Basken gaan naar veel heuvelkoersen, maar worden door mijn aanwezigheid ook uitgenodigd voor koersen als K-B-K, de Ronde van Drenthe en de Driedaagse De Panne.

Vuelta ciclista a la region de Murcia:
Na 2 daagjes knechten in de koersjes op Mallorca krijg ik in de 2daagse van Murcia 2x de aanvallersrol opgelegd. In beide ritten (zowel vlak als berg) weet ik in de juiste ontsnapping te komen, en zonder een goed resultaat in onze ploeg te vinden, weet ik gek genoeg de bergtrui binnen te harken.

Omloop het Nieuwsblad:
Met een ploeg die nog nooit van kasseien heeft gehoord, krijg ik het doel om top30 te rijden in het Vlaamse openingsweekend. De Euskadi-renners hebben er inderdaad weinig kaas van gegeten en al op 90km van de meet zit ik geïsoleerd in de grote groep. Wel blijft het eerste peloton ook lang groot, waardoor ik vrij eenvoudig weet te overleven. De boel ontploft eindelijk met een demarrage van namen als Wallays, Gougeard en Van Schip. Ik hou me schuil en probeer mee te liften en dat blijkt succesvol, uiteindelijk gaan we met een man of 24 de laatste 30km in, en ik besluit als het stilvalt te demarreren op zo'n 18km van de streep. Er komt antwoord van 1 man, en dat is de enige die niemand mee zou willen, Mathieu van der Poel. Na een paar mislukte pogingen van een ieder om de ander te lossen gaan we samen om de zege sprinten, en daarin maakt Slagzin natuurlijk geen kans. Op bijna 2 minuten wordt Koch 3e in de sprint der subtoppers.

Kuurne-Brussel-Kuurne:
Vandaag werkt de vorm niet helemaal mee, maar de strijdlust is er. Met een leger aan topsprinters aan de start is het ook logisch dat we voor de aanval zullen kiezen vandaag. Vandaag mag ik nog iets langer een knecht bij me houden, maar op 70km zit ik weer solo in de grote groep, waar het door een stortbui aan aanvallen nooit meer rustig wordt. Ik besluit op 8km van de streep gebruik te maken van een stilvallende situatie, maar het peloton geeft me nooit meer dan 15 seconden. Wel ga ik nog met een gaatje de laatste 2km in, maar Slagzin is leeg, en wordt door een leger aan sprinters nog ingehaald in de laatste 200 meter. Groenewegen wint voor Viviani en Grosu, Slagzin eindigt kapot als 9e.

Ronde van Drenthe:
Wat we hier doen, ik heb er geen idee van, maar koersen in eigen land blijft een leuke uitdaging. De dag verloopt saai, een kopgroep van 4 krijgt 3-4 minuutjes en de sprintersploegen rijden er naar toe. In de slotfase probeer ik 2x een demarrage, maar wegkomen is geen optie. Dan houd ik me gedeisd en probeer er nog een sprint uit te persen, en die blijkt prima te zijn. Achter uiteraard winnaar Dainese, Liepins en Walscheid kom ik als 4e over de streep.

GP de Denain Porte du Hainaut:
Een verbazingwekkend sterke ploeg vandaag van Euskadi, geen opvallende namen, maar ze weten de hele dag de kopgroep kort te houden, en 3 ploegmaats overleven de eerste schiftingen. Op de kasseistroken in het 2e deel van de rit geef ik gas, en zodoende gaan er slechts 37 man de laatste 35 km in. Ik besluit een vroege demarrage te plaatsen op 25km van de meet en houd lang een gaatje van 35-40 seconden vast. Petit komt in de laatste kilometers nog met een sterk antwoord, maar komt simpelweg te laat. Slagzin wint met 20 sec op Petit, die nog een minuut voor nummer 3 Whelan overhoudt.

Verdere bijzondere resultaten:
Driedaagse Brugge-De Panne - 2e
Itzulia Basque Country: 5e in de sprint van etappe 2, solo winst met 50 seconden op het peloton in etappe 3
Tour of Norway: 2e in het AK, na een 4e, 2e en 1e plaats in sprints
Boucles de la Mayenne: 1 etappezege
La Route d'Occitanie: 1 etappezege

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toptalent, zeker in het openingsweekend en de ronde v h Baskenland belangrijke prestaties neergezet. Hoe is je Baskisch? Ik zeg volgend seizoen WT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samenvatting seizoen 2, deel 2:

De NK's waren toch wel een van de hoofddoelen van dit seizoen, daar beginnen we deze update ook mee, verder 

NK's: Piebe rijdt een verdomd goede tijdrit, maar omdat hij tussen de favorieten van start is gegaan blaast ie zich toch nog een beetje op en eindigt uiteindelijk net 11e, waar top 10 het doel was. Erg jammer, maar er stonden veel kanonnen in vorm aan de start. (Van Emden, Kruijswijk en Mollema redden de top10 ook niet).

De wegrit zou bijzonder worden, zonder enige ploeggenoot in het heuvelige gedrang proberen mee te komen en in de voorste groep proberen te overleven (Kerkrade parcours is heuvelop, heuvelaf). Dit lukt aardig goed, en letterlijk elke breuk betekent voor de geïsoleerde renners geen enkel probleem te zijn. Zo gaan we de laatste 45km in met 12 eenlingen in een groep van 21. Slagzin behoort tot een van de sterkere renners en laat dat ook zien door moeiteloos het wiel van de knallers te vinden bij demarrages die de groep verder doen splijten. Uiteindelijk wordt er daardoor ineens naar hem gekeken als Jumbo met nog slechts 2 man vooraan zit en van der Poel voor de 40e keer demarreert. Uiteindelijk begint Slagzin dan ook te rijden, en daarmee gaan zijn eigen kansen in rook op, want in de fase tussen 18 en 8 km voor de streep wordt er zoveel gedemarreerd dat het lichtje bij Slagzin langzaam uitgaat. Uiteindelijk is het v/d Poel die overtuigend wint in de sprint van Lammertink en Van Baarle. Slagzin is op al bijna 3 minuten de nummer 7.

Deutschland Tour: Ik besluit mijzelf tot kopman te promoveren deze ronde, ondanks dat we zoals zo vaak met 5 knechten en 2 aanvallers aan een ronde beginnen. De eerste etappe is vlak, en Slagzin lijkt het goede wiel te hebben, maar dan valt alles stil aan de rechterkant en zijn de sprinters links vertrokken, teleurstellende 11e plek. Etappe 2 is dan al weer een stuk lastiger, zeker met heuvelachtig terrein in de slotfase. Slagzin ziet zijn kans en vertrekt op 6km van de meet, en komt met 35 seconden voorsprong op het peloton juichend over de streep. Etappe 3 is het strijdplan hetzelfde, maar wegkomen lukt maar niet. Uitdunnen wel, alle grote sprinters zijn overboord, en in de sprint van 30 man weten Haller en Arndt nog net voor de ontketende Slagzin te finishen. In etappe 4 lijken de kansen dan weer voor Haller te zijn, maar Slagzin pakt meteen al boni's onderweg, en weet de sprint door vroeg een gat te pakken zelfs te winnen! Nummers 2 en 3 Arndt en Haller komen simpelweg van te ver om nog een bedreiging te vormen, zo pakt Slagzin eindelijk een ronde!

WK: In zijn 2e jaar mag Slagzin meteen al met de grote jongens mee naar het WK. Het is een heuvelig parcours (zeg gerust dat we een stevige berg gewoon 25x op moeten), en daarom is de selectie wat gemixt. Groenewegen lijkt de kopman te zijn, en zo niet, is van Baarle boven Dumoulin geplaatst. Dat zien we ook gelijk terug, na 2 rondjes chaos met demarrages, is er eindelijk een kopgroep vertrokken en neemt Dumoulin de kop van het peloton. Veel valt er niet te vertellen, want Dumoulin blijft de kop houden tot we nog 2x de berg over moeten, dan is de tank eindelijk leeg bij onze superknecht. Er zitten dan nog een kleine 50 man in het peloton dat nooit dezelfde samenstelling heeft, door breukjes en demarrages die aan beide kanten steeds weer samensmelten. Slagzin zit nog vrij fit voorin (ondanks het klimwerk), en besluit de voorlaatste beklimming op zich te nemen. Dat is het signaal voor renners als Lutsenko, Stybar en Caruso om het te gaan proberen en de kop wordt overgenomen door Australië en Spanje. Slagzin verteert de klim slecht, maar herstelt goed in de afzink. Dan gaan we een laatste keer klimmen om na de afzink nog zo'n 7km over het vlakke naar de streep te gaan. Het regent weer aanvallen, maar niemand komt weg, mede dankzij de ijzersterke van Baarle, die Teunissen en Groenewegen nog in zijn wiel heeft. Slagzin zakt er aardig doorheen, maar vindt dan ineens de weg naar voren, net op het moment dat wederom Lutsenko en Stybar een gat slaan. Slagzin weet net na de top aan te haken en zit in twijfel, maar het gat lijkt te groeien. Dus wordt er een aanval ondernomen in de afdaling en Lutsenko en Stybar passen. Met nog 6km te gaan heeft Slagzin zo'n 25 seconden voorsprong, dus hij rijdt zich helemaal leeg in de hoop op een stunt. Helaas is de streep 2km te ver en valt ie helemaal stil. Sagan lijkt te gaan winnen, omdat de rest zit opgesloten, maar ineens is daar Bennett die vrijkomt en de banen opent, vanuit zijn wiel komt Groenewegen en die wint met meerdere fietsen voorsprong. Slagzin bolt als 16e over de streep, en heeft de klus als knecht zo wel geklaard!

Verdere goede resultaten:
Circuito de Getxo: 2e
Vuelta a Burgos: Bergklassement plus 30e in het algemeen klassement
Tour of Britain: 9e
GP d'Isbergues - Pas de Calais: 9e
Sparkassen Munsterland Giro: 10e
Paris-Bourges: 5e

Volgend seizoen, jaar 3: Ik wou of naar een topploeg uit de PCT die aan de Vlaamse klassiekers zou kunnen meedoen, of een WT-ploeg. Het duurde lang, maar nadat ik mijn agent het hele seizoen op Wanty had gezet, kwamen die ook met een bod. Helaas promoveerden ze net niet, dus het wordt nog een jaartje PCT voor Slagzin, maar wel eindelijk in een ploeg die hem zou moeten liggen. Boden van Team Peugeot (voormalig AG2R) en Bardiani werden daarom afgewezen, naar Wanty!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Twee goede eerste jaren erop zitten en nu kijken of je volgend jaar jezelf kan bewijzen in de grote koersen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na een lange tussenpauze pakken we het weer op. Wanty, de ploeg waar ik veel van verwachtte, maar de uiteindelijke selectie zou met mij, Kreuziger en Aru nou niet de sterkste kopmannen hebben. Daarachter moeten Dupont, Debusschere en Trondsen ook nog hopen wat puntjes te sprokkelen. Maar wel een leuke aanvallersclub, voor wat voor type race dan ook.

Seizoen 3, update 1

Het seizoen begint meteen druk voor Slagzin, februari en vooral maart worden letterlijk volgepompt met koersen. Ik begin in Australië bij de Cadel Evans Great Ocean Race, ik word 11e na een mislukte late uitval, waar ik het tempo zo hoog houd dat enkel de matige sprinters nog een kans krijgen; Dewulf wint voor Menten en onze Trondsen. Na nog een voorbereidingskoersje op Mallorca (ook 11e voor Slagzin) gaan we naar GP Marseillaise. Hier gaan we met een leuke selectie naartoe. De hele dag regent het aanvallen en meerdere keren zit mijn kompaan Van Hoecke voorin mee. Door beulswerk van Peugeot (Hivert), Dimension Data (Impey) en ook Skoda voor Arndt blijven de groepen nooit lang weg. Arndt en Impey forceren mij dan ook in de aanval te trekken op de laatste klim richting de afdalende slotfase. Ik haal ze vlak voor de top bij, en rijd in de afdaling met Impey weg. Hem los ik ook op 4km van de streep en pak zo mijn eerste Wanty winst!

Na nog wat voorbereidingskoersen (7e in de 2daagse van Murcia, 4e in de sprint in Almeria) is het dan tijd voor het Vlaamse openingsweekend! Omloop het Nieuwsblad pakt erg uit in Wanty's voordeel, want veel grote ploegen gaan hier zonder kopman heen. We doen er met 5 aanvallers alles aan om de sprint te ontwrichten, maar het mag niet baten, de grote jongens zitten nog van voren. Dan breekt Vanmarcke het in de laatste kilometers toch nog op, waardoor we met 7 man gaan sprinten. Ik ga vroeg aan en lijk het te halen, maar op de finishfoto wordt beslist dat Danny van Poppel op de streep toch net voorbij wist te komen. #3 Dries van Gestel was daar niet eens op te zien.
In Kuurne nemen we een extra sprinter mee, maar ik zit op 60 km van de streep al geïsoleerd in de eerste groep. Education First heeft dan met Matthews, Vanmarcke en Theuns een luxepositie en buit dat prima uit, iedere aanval wordt weggeslagen en als Matthews zelf gaat, laten ze het gat vallen. Uiteindelijk wordt het een sprint (ook ik probeerde nog 2x tevergeefs weg te komen) die Matthews kinderlijk eenvoudig wint. Ik finish als 7e omdat ene Grondahl Jansen het nodig vond om mij te blokkeren, waar blijven de straffen in PCM?

Dan gaan we punten sprokkelen in Le Samyn. Tenminste dat was de opzet, mijn vormpiek is net ingegaan, maar de rest zit op -2 of lager en dat blijkt. Daarom besluit ik halverwege een aanval van Vliegen te beantwoorden, en met zijn tweetjes rijden we van iedereen weg en laten ook de vroege vluchters al gauw achter ons. Op zo'n 20km van de streep is het beste bij Vliegen er wel af, en met 2 demarrages weet ik hem te lossen en soleer naar de winst. Op bijna 3 minuten komt L. Naesen als 2e over de streep, terwijl Vliegen meer dood dan levend in zijn wiel toch nog 3e wordt.

Afsluiten doen we met Strade Bianche, de zandweggetjes zouden Slagzin moeten liggen, maar het zijn wel veel hoogtemeters. Ik wordt toch als kopman neergezet met Aru als mijn knecht, de rest van de ploeg overleeft inderdaad de eerste helft van de koers niet. Wat opvalt is dat Terry van Dimension Data erg graag wil, maar steeds door meerdere ploegen, waaronder TDD zelf, teruggehaald wordt. Uiteindelijk gaan we met 22 man de laatste 20km in en plots breekt Lutsenko het open, doordat Terry er meteen bij zit voel ik mij genoodzaakt om te gaan, en met de hulp van Aru lukt dat ook. 9 man hebben deze schifting overleefd en als Terry dan nogmaals gaat, moet eigenlijk iedereen passen. Op 5km komt dan het antwoord van Lutsenko, Aru is leeg en ik rijd mijn laatste energie eruit, Terry wint solo en Lutsenko wint de sprint om plek 2 van Dillier en Whelan. Ene Luis Faieta rijdt me in de laatste meters nog voorbij waardoor ik 6e finish.

In de volgende update: De rest van het eerste half jaar en het debuut in een grote ronde! Wanty kreeg een wildcard voor de Giro :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this