SeanSchleck

[PCM 2015 | NOR4] CISCO - Precair

8 posts in this topic

Ik ben al een tijdje bezig met een vervolg op mijn Motorola-Jack carrière. Nu ik ook hier al een aantal seizoen gevorderd ben, is het weer leuk om terug te kijken en dan aan te sluiten in het heden. Ik kom ergens deze week met een samenvatting van het eerste halfjaar en zo komen we dichterbij het huidige seizoen. 

 

Inhoudsopgave:

Share this post


Link to post
Share on other sites

[[Ploegenvoorstelling]]

Wie mooi schrijft, krijgt nooit een lelijk verhaal
Vanaf komend seizoen is er weer een ploeg bij in het peloton. "Een nieuwe, verfrissende aanpak", noemde algemeen manager Mason Hopper het. Met talent proberen stappen te zetten en uit te groeien tot een volwaardige wielerploeg. Het plan lag er al een tijdje, maar voor dit jaar werden er pas sponsoren gevonden die het aandurfden. En zo ontstond CISCO-Precair.

De verwachtingen voor de nieuwe Continentale ploeg zijn wisselend. "Het gaat er vooral om wat wij van de renners vinden. Wij laten ze koersen, wij geven ze vertrouwen. Ze zullen zich stapje voor stapje moeten verbeteren om de weg te vinden naar de top. We beginnen helemaal onderaan de ladder en ze krijgen de kans om zich te meten met internationale junioren. Daar zullen ze moeten bewijzen écht beter te zijn dan de anderen.", aldus Hopper. Het doel is binnen twee jaar (in 2017, red.) in WorldTour te rijden. "Want dan kan iedereen zien wat ze waard zijn." Promoveren tot ProContinentale ploeg is dus voor dit jaar het doel. 

In Chicago lieten de nieuwbakken profs zich zien. De verwachtingen voor talenten als Adams, Wool en Whiting zijn hoog en zij zullen moeten gaan presteren. De tijd zal uitwijzen wie zich onsterfelijk heeft gemaakt en wie er in de vergetelheid zal raken. Maar tot die tijd zal het genieten zijn van de jonge honden.

aohegRg.png
Ploegenvoorstelling

[[CU: Januari-Mei 2015]]

Edited by SeanSchleck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi opleidingsteam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooie ploeg, promotie naar Pro Continental moet er zeker inzitten!

Share this post


Link to post
Share on other sites

[[Januari - Mei 2015]]
Wie de wereld zien kan, heeft de macht van Atlas in handen
We hebben dit jaar al hele mooie dingen gezien. Met de Tour in het vooruitzicht kan het jaar eigenlijk al niet meer stuk. We zagen de tranen van Nibali toen hij de Giro wist te winnen en zijn Career Slam voltooide. We zagen Valverde als oude krijger terug in La Doyenne en Cavendish rekende af met het imago van "vlakke kanssprinter" in Milaan-San Remo. 

Het was echter ook CISCO-Precair dat zich liet zien. Niet op het hoogste niveau, maar in het jeugdcircuit reden ze de concurrentie aan gort. Zo verraste Matthew Holmes het hele peloton in de Trofeo PIVA en waren de roodhemden telkens in de voorste gelederen te vinden. Helaas was Van Gestel Adams de baas in LBL U23, werd Hol derde in de kleine Roubaix en werd Whiting tweede in de Ronde van Savoy.

Het was echter ook een half jaar van winnen voor de Amerikaanse jongerenploeg. Adams heerste in Normandië (twee etappes) en de Isard (twee etappes) en werd zeer knap vijfde in de Ronde van Californië. Derk Abel Beckeringh won in Hoog-Oostenrijk na een knappe stunt in de slotetappe. Wool kwam ondanks een etappe net te kort in de Ardennen. Manager Mason Hopper was zeer tevreden: "De stappen die ze maken zijn groot. Ze rijden niet veel, maar wat ze rijden, doen ze met passie en overgave. Meer heb je niet nodig om beter te worden. Dan gaat het trainen vanzelf."

Er liggen nog een paar mooie uitdagingen voor de renners in het najaar; de Amerikaanse najaarsrondes liggen nog in het verschiet en het WK schijnt voor Adams een optie te zijn als meesterknecht. Al schijnt deze vooral uit te kijken naar de Ronde van Lombardije voor beloften. Hopper weet genoeg: "Wij promoveren waarschijnlijk wel. Nieuwe prestaties geven dit seizoen extra glans. Dan komen we met meer statuur de ProContinental binnen. Dan wordt het pas mooi voor die jongens. Want dan rijd je werkelijk tegen de rest."

[[CU: Juni - Oktober 2015 en Overzicht 2015]]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi team, benieuwd of je op 2 jaar de beoogde stap naar het WT circuit kan zetten! Je bent in ieder geval al sterk begonnen.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now