Sign in to follow this  
Pino

★ PCM Focus ★ Gedragscode en regels

3 posts in this topic

Beste iedereen,

Eerst en vooral wil ik jullie nogmaals bedanken om samen met ons de overstap te maken richting PCM Focus. We zijn oprecht tevreden met de reeds talrijke opkomst en de steun die we reeds uitvoerig aangeboden kregen door verschillende mensen. Het sterkt ons dan ook in ons vertrouwen dat zowel jong als oud geen zin hebben om deze bloeiende community achter zich te laten. Voor ons een goed gevoel en een extra motivatie om lekker door te knallen.

Deze aankondiging is er om deels toelichting te geven omtrent het beleid dat we op PCM Focus zullen voeren inzake schorsingen en bans. Eén ding willen we absoluut in de spotlights zetten: wederzijds respect. Iedereen, jong of oud, verdient een kans om z'n mening te ventileren op een volwassen manier. En met "op een volwassen manier" doelen we natuurlijk op het feit dat schelden of het gebruik van random ziektes absoluut uit den boze is. Als je niet akkoord bent met iemands mening dan kan je dat ook op een normale manier zeggen. Gebruik argumenten en laat elkaar in ere. Niemand gaat je stoerder vinden omdat je iemand afblaft. Als je dus je eigen ego een beetje wilt opkrikken door hier de internetheld uit te hangen, bespaar jezelf dan de moeite en navigeer je muis vrolijk naar het kruisje rechtsboven in je scherm.

Waar wij wel absoluut voorstander van zijn als crew is van een plezante sfeer. Een sfeer waar iedereen kan van genieten. Op PCM Focus is immers iedereen gelijk voor de wet. Wij houden van een goede portie humor en gaan heus niet de rol van federale politie op ons nemen, dat doet iemand anders voor ons namelijk al. Wij willen er echter wel op hameren dat de generatiekloof géén reden is om op elkaar te lopen bashen. Ook niet in de Kroeg. Wij vragen vooral van de oudere garde dat ze zich op een volwassen manier gedragen. Het kan best dat wat de jongeren grappig vinden niet grappig is in jullie ogen, dat zal omgekeerd ook zo zijn. Jullie mogen gerust onderling met elkaar dollen en elkaar steken geven. Besef echter wel dat niet iedereen, ook niet van de oude garde, daarmee gediend is. Indien die persoon het dus irritant acht, dan zullen we jullie er op aanspreken. In ieder geval, elkaar uitschelden of wat dan ook valt bij ons echter niet onder de noemer "humor". Meer zelfs, als dat bij jou wel onder de noemer "humor" valt dan vragen wij jullie wederom om met je muis naar het kruisje rechtsboven in je scherm te navigeren.

Voor zij die echter nog steeds onvoldoende maturiteit aan de dag kunnen leggen, bij de officiële launch van PCM Focus zullen we ons ledenbestand met plezier even nakijken en evalueren of er effectief een toekomst is voor iedereen binnen PCM Focus. Aan zelfverklaarde internethelden hebben wij niets, die mogen hun minderwaardigheidscomplex ergens anders gaan botvieren.

Wij gaan ervan uit dat jullie deze boodschap begrepen hebben en volwassen genoeg zijn om jullie daar aan te houden. We doen dit niet om jullie te kloten, we doen dit om de toekomst van PCM Focus te garanderen. Een toekomst heb je als community immers enkel als er een gezellige en plezante sfeer hangt. Een sfeer waar jullie als members voor zorgen, maar ook een sfeer die wij als crew moeten vrijwaren.

Met vriendelijke groeten,

Namens de PCM Focus-crew

Pino

Share this post


Link to post
Share on other sites

dpuy69.png


Regels rond signs en avatars

- De maximale ruimte voor een sign is 700*200 pixels en voor een avatar 100*100.

- Deze ruimte mag gevuld worden met meerdere signs, tekstregels of url's die verwijzen naar een pagina op dit forum. Url's die verwijzen naar andere websites zijn niet toegestaan.
- Bewegende signs en bewegende avatars zijn niet toegestaan.


Regels rond postgedrag

- Beperk het gebruik van smileys.
- Spammen is niet toegestaan, evenals het overmatig off-topic gaan.

- Let op dat je geen onnodige topics opent.
- Uitlokken wordt hier niet toegestaan. Dat wil zeggen geen persoonlijke aanvallen, geen pestgedrag, geen scheldpartijen,...
- Posten of doorlinken van porno is verboden. Net zoals het posten van andermans persoonlijke gegevens.
- Er wordt geen reclame gemaakt zonder toestemming. Anderstalige communities hebben altijd de toestemming.

- Er wordt niet gevraagd naar illigale downloads noch worden er links gepost naar torrents, illegale streams of worden er bestanden gedeeldt waarbij de copyright of de belangen van de eigennaar worden geschonden.


Regels rond taalgebruik

- Niet schelden, en al zeker niet met ziektes.
- Probeer er een respectabele spelling op na te houden.
- Het gebruik van leestekens is ook aangewezen.De staff

- De staff is er ten aller tijde om te helpen, benader hen dan ook met respect.
- Heb je toch problemen met de beslissing van een stafflid, dan ga je hem niet uitschelden maar spreek je de bevoegde admin aan in PM.

 

Richtlijnen Shoutbox

Er was eens een shoutbox die een perfecte sfeer wilde verzorgen op PCM Focus. Dit ging hem goed af, en iedereen was blij inclusief de shoutbox. Er werd lol getrapt. De eigenaren/admins waren in voor een kleine troll op zijn tijd, en een paar trollbans onder het mom 'het systeem moet even worden getest en jij bent de ongelukkige' en zo kun je nog eeuwen doorgaan. Maar sinds kort lijkt hier niets meer van over. Waar het eerder gezellig was wordt er nu nog wel eens een scheldwoordje eruit gegooid, een paar filmpjes gepost buiten de daarvoor wettelijke tijden, en eigenlijk is er nog een hele rits verder om op te noemen.
 
De shoutbox besluit om in te grijpen en gaat richting de de eigenaren om de problemen aan te kaarten. Die bespreken netjes de problemen die zijn gemeld door de shoutbox en gaan vervolgens op zoek naar oplossingen. De shoutbox laat al weten content te zijn met de toezegging, maar is nog niet overtuigt totdat hetgeen wat gaat veranderen in zijn mailbox komt. Dit duurde niet al te lang, en de shoutbox besluit om het nog dezelfde dag te bestuderen. En de conclusie was dat hij akkoord ging met de volgende veranderingen in de shoutbox:
 
Regels rond postgedrag

- Beperk het gebruik van smileys.
- Uitlokken wordt hier niet toegestaan. Dat wil zeggen geen persoonlijke aanvallen, geen pestgedrag, geen scheldpartijen,...
- Posten van andermans persoonlijke gegevens is verboden.

- Het gebruik van   :kooskonijn: wordt bestraft met een ban. 

Regels rond taalgebruik

- Niet schelden, en al zeker niet met ziektes.

 

Eventuele overtredingen kunnen nadien worden bestraft met een ban. Indien je veelvuldig over de schreef gaat kun je net als op het normale forum een levenslange shoutbox ban krijgen. Let wel op. Wij willen er geen gevangenis van maken waar niks mag en kan. Dus wordt je verbannen, ga dan vooral eens bij jezelf ten rade, gezien het dan ook daadwerkelijk niet door de beugel kan. tevens wordt je ook door de desbetreffende persoon aangesproken op je gedrag dus je weet hoe dan ook waarom je uiteindelijk bent verbannen uit de shout.
 
Daarnaast is er samen met de shoutbox overlegt omtrent de filmpjes en ook hiervoor is een simpele oplossing. I.p.v dat het filmpje wordt getoond, zal vanaf heden alleen nog een linkje te zien zijn. De shoutbox laat zich daarvoor makkelijk verbouwen, en stemt ermee toe dat hij een paar dreunen van een hamer krijgt om dit mogelijk te maken. Tot overmaat van ramp heeft die ook nog eens besloten om jawel de shoutbox gelijk te legen. Onder het mom ' het was een technische foutje'.
 
En daarmee kwam een eind aan de negatieve sfeer in de shoutbox en laat de shoutbox in een reactie aan de eigenaren weten blij te zijn met de genomen stappen. En indien het nodig is meldde hij zich weer om problemen aan het licht te brengen waarop de eigenaren weer kunnen gaan kijken naar een oplossing. Tevens nog een kleine noot van de shoutbox. Dit topic kan elk moment weer worden geupdate indien er nieuwe regels bijkomen, of er wanneer er iets anders veranderd.
 
Met vriendelijke groeten,
De staf namens de shoutbox.

Share this post


Link to post
Share on other sites

We willen iedereen er aan herinneren dat het quoten van posts zonder iets toe te voegen wordt gezien als spammen. Vanaf nu zullen we hiertegen gaan optreden, beginnende met een waarschuwing maar eventueel ook de gevreesde moderatiewachtrij of schorsingen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this